Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Cvele » 12 Oct 2023, 07:44

Tegi wrote:Žestoki trip. Bukvalno se ispišaše čoveku u potpuno zasluženu pobedu.

Juče smo imali vučićevske metode i u Slagalici i u Karici.

U Slagalici uzburkavanje javnosti parizerom (postavljanje izrazito opskurne teme kako bi se moralizatori upecali) , a u Karici izgovor "ruše me, jer nam dobro ide".

Videh sad komentare na yt, onaj takmičar Miloš se svađa sa ljudima :biggrin:
Cvele

Postby nikana81 » 12 Oct 2023, 09:31

Grobar89 wrote:https://mondo.rs/Zabava/TV/a1839886/Pitanje-iz-kviza-Slagalica-sve-sokiralo.html

Kakvo je ovo pitanje? :krsti: i koji debil je ovo smislio?

Ivan Andonov verovatno. Jedan od nasih najboljih kvizasa i bivsi kadetski prvak Evrope u kosarci (generacija Gajica).
nikana81

Postby Iluzionista » 12 Oct 2023, 11:44

nikana81 wrote:
Grobar89 wrote:https://mondo.rs/Zabava/TV/a1839886/Pitanje-iz-kviza-Slagalica-sve-sokiralo.html

Kakvo je ovo pitanje? :krsti: i koji debil je ovo smislio?

Ivan Andonov verovatno. Jedan od nasih najboljih kvizasa i bivsi kadetski prvak Evrope u kosarci (generacija Gajica).

Bugari su čudo
Sa severa masa, za SNS da glasa
naređenja vođina sluša niža rasa
Iluzionista

Postby Milan L. » 16 Oct 2023, 03:02

Slagalica već sada ima novu oblast i koliko shvatam od toga se neće odustati. Poznavanje Jutjub klipova i najpraćenijih ličnosti na Instagramu je postalo normalna pojava. Tako da ono što smo nekada nazivali kvizom znanja sada gotovo i da ne postoji. Dobar deo pitanja je vezan za aktuelnosti, gde se informacije menjaju kao na traci. Pitanja u Ko zna zna ponekad zaliče na one preglede događaja na kraju godine - jedino su relevantna tada i nikad više.
Milan L.

Postby Milan L. » 23 Oct 2023, 23:43

Ne znam kako mi je promaklo ovo gostovanje povodom početka nove sezone Potere:
https://www.youtube.com/watch?v=Qb_uUDX ... %8Dnikanal

Nego, zanimljivo da se tragač spremao (od 8:30 u videu) gledajući hrvatske Potjere, koje su u nekom momentu bile obrisane sa Jutjuba. Ukoliko treba mogu mu da prosledim epizode koje sam preuzeo pre nego što su uklonjene. To je problem i za Superpotjeru. Danas okače već za dva-tri dana nestane bez traga i glasa.
Milan L.

Postby Tegi » 01 Nov 2023, 09:13

Sve preporuke. Daleko najkvalitetnija epizoda do sada.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bogun » 03 Nov 2023, 18:24

Zar nije superciklus Slagalice prethodnih godina počinjao u decembru?
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Angus Young » 03 Nov 2023, 23:03

Jeste, ali u decembru ovaj put sledi super super ciklus. Pobednici iz prethodnih super ciklusa.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Milan L. » 04 Nov 2023, 01:35

Kako misle da naprave super-superciklus kada je ovo tek peti superciklus, po novom formatu takmičenja? Osim ako i tu ne budu uzimali finaliste superciklusa + još nekog ubace.
Uvođenje običnih superciklusa je bilo suvišno, moglo je da ostane da se napravi jedan na svakih 5-6 godina, ovako samo komplikuju i izmišljaju u hodu. U čemu je draž da neko dva-tri puta učestvuje u roku od godinu dana?
Da ne govorim što je suma namenjena za obične supercikluse (2 miliona dinara) praktično ruganje onima koji su ispali u četvrtinalu/polufinalu običnih ciklusa. Ovo je postalo gore od profi sporta, tamo svaki stadijum takmičenja donosi neku zaradu, ovde se samo favorizuju finalisti.
Čak je i ona igra Slovo po slovo ekskluzivna za superciklus, kao da je neki problem da postane standardna.
Milan L.

Postby Hajzenberg » 04 Nov 2023, 12:52

Znači Karna ponovo na vidiku :roll:

Pa moraju ubaciti u to supermegaultra finale i finaliste prethodnih superfinala te još ponekog da bi cifra dostigla broj 16.

U međuvremenu na FB slagalici broj manijaka sa izmišljenim imenima, lažnim i brojnim nalozima i praznim slikama kao svojim ''fotografijama'' na ličnim profilima se uvećava iz dana u dan i ono je strašno kakve je razmere ludila poprimilo to ''natjecanje''. Sa čak i većim procentom pobeda ali doduše znatno manjim brojem odigranih partija nego ranije nisam više u top 15 kao zadnjih 4-5 ciklusa nego recimo u top 20-25 što je dovoljno da budem bolji i od Ivana Gavrilovića :biggrin: Zbog nedostatka vremena a i još koječega igram ''samo'' 2 partije dnevno, ponekad i tri ali zato ljudi biju po 5-10 partija i nabijaju neverovatne količine poena i rejtinga. Njih nekoliko ima i po par profila. Od učesnika prave Slagalice visoko su kotirani Nemanja Savić, Damir Duraković, možda još neko ima ali ne mogu sad da se setim. Mislio sam da batalim od julskog ciklusa ali...

Naravno, ovo za top 100 a možda i za top 500 na FB Slagalici je sve sa ludarom jer tako je kako je, koriste je i pravi kvizaši do ovih što imaju bezmalo 100% jer ti likovi što praktično uopšte ne gube imaju neko rešenje za asocijacije (mimo ludare) gde otvaranjem polja D4 prvo rešavaju tu kolonu a onda i celu asocijaciju. To ima njih desetak otprilike koliko vidim i njih je nemoguće pobediti ako pre zadnje igre ne vodiše 55 razlike. Ovaj Dragan Nikić što je sad prvi recimo to koristi i jednom sam ga razvalio u pitanjima odnosno u Ko zna zna i vodio skoro pa 50 razlike pre asocijacija i sve je tamo rešio za tili čas i kad tad nisam razbio lap top neću nikad, vidi mu se na profilu da je psihopata. Nešto ne mogu da se setim da li je i on učestvovao u Slagalici nekad.

Uglavnom, treba u širokom luku zaobići ovu igru na fejsbuku ali šta ću kad mi đavo ne da mira :beyond: a da ne pričam i o dalje prisutnim psovkama i pretnjama upućenim u poljima za rešavanje asocijacija :biggrin: ajoj, šta se sve tu piše. Jedino što je dobro je to što su ''ukinuli'' prezimena igrača tokom same igre pa stoji samo ime i to otežava pa i onemogućava da potencijalne pretnje stignu i do FB Mesendžera ali opet i tu nekako nađu put pa neko pisamce preteće sadržine ipak stigne i dotle :laugh:
Last edited by Hajzenberg on 04 Nov 2023, 12:54, edited 1 time in total.
Hajzenberg

Postby Cvele » 04 Nov 2023, 12:53

Tegi wrote:

Sve preporuke. Daleko najkvalitetnija epizoda do sada.

Super epizoda.
Cvele

Postby Dovla933 » 04 Nov 2023, 13:23

Milan L. wrote:Kako misle da naprave super-superciklus kada je ovo tek peti superciklus, po novom formatu takmičenja? Osim ako i tu ne budu uzimali finaliste superciklusa + još nekog ubace.
Uvođenje običnih superciklusa je bilo suvišno, moglo je da ostane da se napravi jedan na svakih 5-6 godina, ovako samo komplikuju i izmišljaju u hodu. U čemu je draž da neko dva-tri puta učestvuje u roku od godinu dana?
Da ne govorim što je suma namenjena za obične supercikluse (2 miliona dinara) praktično ruganje onima koji su ispali u četvrtinalu/polufinalu običnih ciklusa. Ovo je postalo gore od profi sporta, tamo svaki stadijum takmičenja donosi neku zaradu, ovde se samo favorizuju finalisti.
Čak je i ona igra Slovo po slovo ekskluzivna za superciklus, kao da je neki problem da postane standardna.

Bilo je superciklusa i pre ovih ustaljenih godisnjih, učestvuju i oni, kao i neki drugoplasirani.
Učestvuju i Žarko i Milica. A snima se povodom 30 godina postojanja slagalice :)
Dovla933

Postby Bogun » 04 Nov 2023, 14:38

Angus Young wrote:Jeste, ali u decembru ovaj put sledi super super ciklus. Pobednici iz prethodnih super ciklusa.

Znači giga ciklus

Mada ne priznajem ja to ništa bez Tegija. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Milan L. » 04 Nov 2023, 20:41

Hajzenberg wrote:Znači Karna ponovo na vidiku :roll:

Pa moraju ubaciti u to supermegaultra finale i finaliste prethodnih superfinala te još ponekog da bi cifra dostigla broj 16.

U međuvremenu na FB slagalici broj manijaka sa izmišljenim imenima, lažnim i brojnim nalozima i praznim slikama kao svojim ''fotografijama'' na ličnim profilima se uvećava iz dana u dan i ono je strašno kakve je razmere ludila poprimilo to ''natjecanje''. Sa čak i većim procentom pobeda ali doduše znatno manjim brojem odigranih partija nego ranije nisam više u top 15 kao zadnjih 4-5 ciklusa nego recimo u top 20-25 što je dovoljno da budem bolji i od Ivana Gavrilovića :biggrin: Zbog nedostatka vremena a i još koječega igram ''samo'' 2 partije dnevno, ponekad i tri ali zato ljudi biju po 5-10 partija i nabijaju neverovatne količine poena i rejtinga. Njih nekoliko ima i po par profila. Od učesnika prave Slagalice visoko su kotirani Nemanja Savić, Damir Duraković, možda još neko ima ali ne mogu sad da se setim. Mislio sam da batalim od julskog ciklusa ali...

Naravno, ovo za top 100 a možda i za top 500 na FB Slagalici je sve sa ludarom jer tako je kako je, koriste je i pravi kvizaši do ovih što imaju bezmalo 100% jer ti likovi što praktično uopšte ne gube imaju neko rešenje za asocijacije (mimo ludare) gde otvaranjem polja D4 prvo rešavaju tu kolonu a onda i celu asocijaciju. To ima njih desetak otprilike koliko vidim i njih je nemoguće pobediti ako pre zadnje igre ne vodiše 55 razlike. Ovaj Dragan Nikić što je sad prvi recimo to koristi i jednom sam ga razvalio u pitanjima odnosno u Ko zna zna i vodio skoro pa 50 razlike pre asocijacija i sve je tamo rešio za tili čas i kad tad nisam razbio lap top neću nikad, vidi mu se na profilu da je psihopata. Nešto ne mogu da se setim da li je i on učestvovao u Slagalici nekad.

Uglavnom, treba u širokom luku zaobići ovu igru na fejsbuku ali šta ću kad mi đavo ne da mira :beyond: a da ne pričam i o dalje prisutnim psovkama i pretnjama upućenim u poljima za rešavanje asocijacija :biggrin: ajoj, šta se sve tu piše. Jedino što je dobro je to što su ''ukinuli'' prezimena igrača tokom same igre pa stoji samo ime i to otežava pa i onemogućava da potencijalne pretnje stignu i do FB Mesendžera ali opet i tu nekako nađu put pa neko pisamce preteće sadržine ipak stigne i dotle :laugh:

Koja je svrha redovno igrati FB Slagalicu ako ne postoji namera da se jednog dana učestvuje u pravoj? Da zanemarimo te slučajeve sa više lažnih profila i ludarom, to je posebna kategorija ljudi. Svima je jasno da se u online okruženju ne može napraviti fer i poštena partija i zbog čega se uopšte nervirati oko rezultata. Onima koji su već učestvovali ranijie može da posluži kao neka vrsta pripreme do narednog ciklusa. Mada ne znam koliko uopšte može da se smatra pripremom ponavljanje istih spojnica, asocijacija, pitanja u Ko zna zna. Mnogi su navikli da su dopuštene bilo kakve reči pa kad dođu na TV zaborave da im glagoli nisu u infinitivu, da su upotrebili komparativ i sl.
Milan L.

Postby Hajzenberg » 05 Nov 2023, 22:25

Čisto ubijanje vremena, zezanje i zajebancija. Mada i to što kažeš, tih pola sata dnevno bi trebalo možda i za nešto pametnije utrošiti :roll:

Kada sam imao vremena, želje i još koječega trebao sam se više puta prijavljivati a ne samo tri puta u periodu od recimo neke 2011-2018 godine. Posle i digoh ruke iz raznoraznih razloga a imao sam svakako i dobrodušnu ponudu od zna se već koga da me ''preko reda'' ubaci u popularni kviz.

Jeste da se za skoro sve igre u FB koristi ta ludara za koju zaboravih napisati da je ne koriste samo ljudi sa enormnim brojem bodova nego oni recimo i na desetohiljaditom mestu i sa minornim brojem bodova ali eto ćef mi i što bi rekli Hrvati gušt da te koji ništa ne znaju da ne koriste ludaru nabijem sa 8-2 ili 9-1 u pitanjima i time rešim pobednika :biggrin: i onda ti isti likovi ti u asocijacama sve po spisku :okk: ma lud sam što igram više, da završim ovaj ciklus i stvarno kraj. FB profil mi samo i gotovo isključivo u nekih 99% služi samo za tu Slagalicu i ni za šta više drugo, ne bih ga ni imao da nema ove igre :biggrin: ništa pametno u životu nisam preko njega saznao, video ili upoznao, ono što vredi na netu sam uglavnom i pre svega na forumima raznim saznavao i doznavao i učio i još preko nekih drugih stvari.

Ovde konačno počeli pab kvizovi, ne mogu da verujem koliko smo zaostali po tom pitanju za drugim gradovima, uspeo sad da uhvatim jedno izdanje i sa još par likova da dođemo do nekog drugog mesta, čista zezancija i nešto što je falilo gradu.

A imao sam taj problem u životu koji je usko vezan za nedostatak hrabrosti ili bolje rečeno samopouzdanja i skrivenog straha ne samo od pojavljivanja/eksponiranja u medijima/javnosti nego više od toga ''šta ako'' (tipa doživiš debakl, sramotu ili blam). I nije to samo bilo u vezi kviza nego još mnogo čega pa onda ako poseduješ neko iole pristojno znanje, kvalitet ili šta već ne možeš to da izneseš na videlo kako misliš da bi trebalo ili da dođeš do izražaja u potpunosti u vezi mnogo toga ali tako je kako je, jbg :beyond:

Ne mogu valjano da ispratim ovaj novembarski superfinalni ciklus a maltene ove godine gotovo da i nisam pratio kviz uopšte ali decembarsko finale koje obeležava 30 godina moram pogledati jer sam pratio ovaj kviz od samog početka emitovanja.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura