Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Remi » 25 Nov 2014, 07:22

Tegi, da, ok, istina imaš harizmu baš onakvu kako ju je Debeli objasnio, izvorno značenje.

Pamtljiv si :biggrin:

Šteta što ne možemo da vidimo integralnu verziju kad si se svađao u vezi onog pitanja kad su zvali Markovića,
to mora da je bio spektakl.
Remi

Postby Remi » 25 Nov 2014, 08:00

Zappa wrote:Niko meni ne odgovori . Da li je Tegi onaj visoki dečko u plavoj majici. :biggrin:

Jebemu miša, ja ne mogu da dođem sebi da ti ideš još u srednju školu.

Ko bi rekao ,dečko je u razmišljanju 10 godina ispred generacije.

I zbog toga, a i kako sam ga doživljavao na forumu. Sećam se tih rođendanskih čestitki što kaže
Withnail, i pisanija nekih posebno oko fudbala, onog kviza što je bio, pa i fantazi tim kad je pravio prošle godine,
doduše posle sam ga isprozivao jer je prestao da igra, bila neka priča 4-4-2 sa Nolanom i još nekim facama,
šibala ga nostalgija za starom PL, i tako neke stvari.

Jbm ti zakasniću na posao.
Remi

Postby ИлићКапитен22 » 25 Nov 2014, 14:43

Ааааа гледам стално и синоћ не одгледам. У ПМ, а горео сам од жеље да гледам Тегија. Давајте снимак што пре...
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Jorgovan » 25 Nov 2014, 20:16

Unexpected wrote:Krenuo si da se nerviraš što promašuješ, tu si usporio, tu su ti upali i rif i Šaolin,

uvatio si se za taj rif, ko da svi to mora da znaju :biggrin:

to je nesto sto u sustini znaju gitaristi i ljubitelji iskljucivo rok muzike. hocu da kazem da nije neki pojam koji je vezan za opste muzicko obrazovanje kao npr - akord, skala, ton, nota...
Krenemo ti mi tako iz Zeleznika u Maderu, a ono daleko u picku materinu... Ljuba Tadic
Jorgovan

Postby Unexpected » 25 Nov 2014, 20:57

Jorgovan wrote:
Unexpected wrote:Krenuo si da se nerviraš što promašuješ, tu si usporio, tu su ti upali i rif i Šaolin,

uvatio si se za taj rif, ko da svi to mora da znaju :biggrin:

to je nesto sto u sustini znaju gitaristi i ljubitelji iskljucivo rok muzike. hocu da kazem da nije neki pojam koji je vezan za opste muzicko obrazovanje kao npr - akord, skala, ton, nota...

Znam da Tegi zna (iznervirao se što je promašio), zato... :biggrin:
The End.
Unexpected

Postby Unexpected » 01 Dec 2014, 21:48

E da je Tegi imao ovakva pitanja...
The End.
Unexpected

Postby Pit Bull » 01 Dec 2014, 22:24

Koliko se Milica izblamirala po meni sa ovim dalje u finalnoj poteri... :D
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Tegi » 01 Dec 2014, 22:26

Unexpected wrote:E da je Tegi imao ovakva pitanja...

Brate, vidi se da znam sve vise od sve trojice zajedno. Zakinuli su me najstrasnije.
Njih trojica na ove prostace imali 15, a ja na teza pitanja 13. Nabijem ih na kurac.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Skafi » 01 Dec 2014, 22:33

Ova Milica sva nekako izveštačena. Ima znanje i sve, ali nekako mi je neprirodna, kao kakav robot. :beyond: Čak je često i ne razumem šta kaže.

Mislim da bi najbolje rešenje bilo da u završnoj poteri i takmičari i lovac imaju ista pitanja. Onda se ne bi postavljalo "e ovi imaju teža, a ova lakša pitanja" i obrnuto.
Skafi

Postby Unexpected » 01 Dec 2014, 22:42

Čini mi se da devojka ima fotografsko pamćenje... Obratite pažnju kada daje komentare na odgovore, bukvalno citat iz enciklopedije...
The End.
Unexpected

Postby Skafi » 01 Dec 2014, 22:45

E bravo, lepo si to primetio. Možda je to i najtačnija definicija.:okk:
Skafi

Postby Tegi » 01 Dec 2014, 23:58

Cini mi se da je devojka u poslednjih 30 sekudni vezala 7 odgovora. Prava masina, mora da je isla na pravni. :biggrin:
Mislim da od Milinkovica nema vece znanje, ali je u poslednjoj igri opasnija. Danas je imala ocajnih 20 sekundi kad je davala odgovre prerano ili bez potrebe vikala dalje. Kao ja. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Unexpected » 02 Dec 2014, 00:01

Moje mišljenje je da ti imaš daleko veće znanje od nje. Ali znanje, ona zna možda više informacija.
Ona ima tipično kvizovsko znanje stečeno namenski. Sa Debelim je druga priča, on je sve pokupio usput, baš ono što se zove opšta kultura.

Barem je to neki moj utisak ispred TV-a...
The End.
Unexpected

Postby Skafi » 02 Dec 2014, 00:11

Nije znala ili čula za "Crnu ruku".

Tegi, ima li ikakve nade za tvoj snimak, prođe već nedelju dana. Trebali smo se bolje organizovati, postaviti pitanje na kasini, i drugim temama koje čita više ljudi. Neko bi do sada sigurno snimio i postavio na YT.
Skafi

Postby Milan L. » 02 Dec 2014, 02:02

Pozdrav ljubiteljima Potere!
Hteo sam da dam svoje mišljenje o srpskoj verziji ovog popularnog kviza. Prvo, mislim da se daju dosta laka brzopotezna pitanja (a pošto vrede 10000 din svako i ne moraju da budu teška). Drugo, pitanja sa ponuđenim odgovorima su obično dva tipa: ili čista sreća ili čisto znanje (sa ili bez dvoumljenja). Završna Potera je po pravilu teža od pitanja iz uvodnog dela ali ova zadnja emisija je obilovala lakim pitanjima. Kad se pojavi neko teže pitanje, dolazimo u jednu poznatu situaciju - ko god da je lovac (Milorad, Uroš ili sad Milica) samo kaže dalje bez ikakvog razmišljanja. Tako ako dođe serija težih pitanja samo se viče dalje a i takmičari uglavnom ne znaju odgovor. Dakle, potpuna neravnoteža između lakih (oreol oko glave sveca, oktava i sl.) i težih pitanja.
Jedino što mogu da tvrdim za ovu sezonu da je mnogo uspešnija za takmičare nego što je npr. u hrvatskoj verziji.

Kod nas je situacija sledeća (08.09.2014. do 01.12.2014.)

Milorad Milinković: 4-1
Maja Lalić: 2-1
Uroš Đurić: 1-1
Milica Jokanović: 1-1

A evo i prethodne sezone (28.10.2013. do 09.06.2014.):

Milorad Milinković: 8-3
Maja Lalić: 3-4
Uroš Đurić: 6-5
Slobodan Nešović: 2-1
Ukupno (zaključno sa poslednjom emisijom): 27-17 za lovce

Statistiku prošle sezone kod Hrvata nemam ali u ovoj koja sad ima 4 emisije nedeljno takmičari prolaze bosi po trnju: (15.09.2014. do 01.12.2014.)

Mirko Miočić: 11-2
Dean Kotiga: 11-3
Morana Zibar: 15-3
Ukupno (zaključno sa poslednjom emisijom): 37-8 za lovce

Kada se na to doda da su u poslednje 24 emisije (ili šest nedelja) takmičari samo jednom pobedili i odneli 98000 kuna (preko milion i po dinara) vidimo da naša verzija mnogo češće daje novac u odnosu na broj emitovanih emisija ali daleko bedniji nažalost. Takođe, u hrvatskoj verziji je moguće prijaviti se ponovo ako ne osvojite ništa (što se najčešće dešava), pa sad se često mogu videti jedna te ista lica. I naravno, dosta pitanja se ponavlja jer treba stići sastaviti za kviz koji ide 4 puta nedeljno. Naša Potera samo mora da popravi novčani fond jer rizikovanje za sto ili dvesta hiljada nekada se ne isplati.

P.S. Slažem se za novog lovca Milicu da brzo razmišlja i dosta pamti ali to je razumljivo jer kvizovi zahtevaju da znate dosta konkretnih stvari iz različitih oblasti bez dubljeg zadiranja u detalje. Na taj način ona je i uspela da pobedi u Slagalici (brzina i znanje konkretnih oblasti kojih u Slagalici ima deset - to su ustvari pitanja u Ko zna zna koja uvek idu po ustaljenom redosledu). Tako da, iako nisam učestvovao ni u jednom kvizu, smatram kako bi se pre prijavljivanja takmičari trebali uputiti u stvari tipa: glavni gradovi, valute, auto oznake, internet domeni, hemijski simboli, mitologije (grčka, rimska, slovenska, egipatska, skandinavska), prvenstva u fudbalu i košarci (sa godinama), opere poznatih kompozitora, aktuelnosti (npr. dobitnici Nobela, Oskara, Ninove nagrade, filmskih i pozorišnih festivala i sl.), poznati proizvođači i zemlje porekla...Naravno ovo je samo početak i nadgradnja onog što se nauči u osnovnoj i srednjoj školi (najvažnije činjenice iz svakog školskog predmeta).

I umalo da zaboravim, evo linka od Potere emitovane 18.11.2014. ako neko nije pogledao:
https://www.youtube.com/watch?v=nTBK2VVrbbo
Milan L.

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura