Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby ExEr » 23 Aug 2021, 20:52

Od svih igara makar su asocijacije najalkse za pravljenje. Sad iz kurca ima da smislim bar 20 dobrih, bez gluposti i ocitih stvari, i tih bljuvotina sto lupetaju.
Jok neka stave emisija, iz emi nagrada i sija sunce :puke:
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Milan L. » 01 Sep 2021, 21:39

Kako u igri Ko zna zna sve ide na ćirilici nije ni čudo da je voditeljka pročitala FA umesto ef-ej kup. Ali i kasnije prilikom dodele nagrada umesto Jansonova ona čita Džensonova istorija umetnosti (izgleda da joj niko nije skrenuo pažnju).

Meni je ovaj ciklus bio klasičan primer da se ne vredi prijavljivati za učešće. Dva bivša učesnika, kvizaši sa iskustvom su došli do finala, a u polufinalu ostali nimalo loši takmičari koji su nešto slabiji u slovima i asocijacijama. Polufinale = kao da si ispao u osmini finala

Sve nešto razmišljam kako su Hrvati pametno postupili kad su svakome omogućili jedno pobedničko učešće po kvizu (Milioner, Potjera). Pa kad se osvoji neki novčani iznos, traži se novi kandidat. Samo to bi značilo da Slagalica ne bi dogurala do skoro tri decenije postojanja i imali bismo nešto lošije cikluse.
Milan L.

Postby Nole1981 » 02 Sep 2021, 17:14

Milan L. wrote:Kako u igri Ko zna zna sve ide na ćirilici nije ni čudo da je voditeljka pročitala FA umesto ef-ej kup. Ali i kasnije prilikom dodele nagrada umesto Jansonova ona čita Džensonova istorija umetnosti (izgleda da joj niko nije skrenuo pažnju).

Meni je ovaj ciklus bio klasičan primer da se ne vredi prijavljivati za učešće. Dva bivša učesnika, kvizaši sa iskustvom su došli do finala, a u polufinalu ostali nimalo loši takmičari koji su nešto slabiji u slovima i asocijacijama. Polufinale = kao da si ispao u osmini finala

Sve nešto razmišljam kako su Hrvati pametno postupili kad su svakome omogućili jedno pobedničko učešće po kvizu (Milioner, Potjera). Pa kad se osvoji neki novčani iznos, traži se novi kandidat. Samo to bi značilo da Slagalica ne bi dogurala do skoro tri decenije postojanja i imali bismo nešto lošije cikluse.

Bio je taj sistem do prije 4-5 godina pa se pokazao kao potpuni promašaj. Loši ciklusi,nekoliko baš prosječnih osvajača pa su se vratili opet na ovaj sistem,bar gledamo dobre mečeve a i ima i dobrih šampiona debitanata(ove godižne 4),za sada.
Nole1981

Postby Milan L. » 02 Sep 2021, 20:01

Tako to obično biva. Najveći broj kvalitetnih ciklusa uzeli su oni koji se bave kvizovima, uz neke izuzetke. Skoro svaki ciklus je postavljen tako da ubace bivšeg šampiona ili polufinalistu, koji uglavnom dogura do završnice. Superciklus je postao suvišan, jer se organizuje prečesto, sa velikim nagradnim fondom na račun osiromašenih ciklusa. Ništa se i dalje ne radi na poboljšanju sistema bodovanja koji je oduvek favorizovao određene igre.

Ne mislim da su prethodna takmičenja bila loša, nego nisu vršili pravu selekciju kandidata. Sada ih valjda testiraju, ali su se i kriterijumi snizili pa se zahteva samo osnovno znanje iz određenih oblasti uz po meni preterano forsiranje opšte informisanosti. Tačnije, neka pitanja su aktuelna samo sada i nikada više, što zaista spada u kratkotrajno znanje. U Ko zna zna je skoro postavljeno pitanje za glavnog američkog epidemiologa u pandemiji koronavirusa, što će svi zaboraviti već za koju godinu. Isto važi i za forsiranje skorašnjih sportskih rezultata, koji brzo odu u istoriju.

Slagalica u poslednje vreme beleži slabu gledanost, sportski prenosi i serije su je u avgustu istisli na šesto, sedmo mesto:
2-8. avgust
https://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story/264/vesti/4477418/sedmicni-pregled-gledanosti-televizije.html
9-15. avgust
https://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story/264/vesti/4481192/sedmicni-pregled-gledanosti-televizije.html
23-29. avgust
https://www.rts.rs/page/rts/ci/CIPA/story/264/vesti/4493895/sedmicni-pregled-gledanosti-televizije.html
Milan L.

Postby Rokanontas » 14 Sep 2021, 18:44

Ova današnja Slagalica mi mal nije glave došla.. Imam osećaj kao da sam kopao celo poslepodne nakon gledanja ove dve gospodje.. :pop:
Rokanontas

Postby Hajzenberg » 14 Sep 2021, 19:01

Upravo tako, ili pozivaju bivše finaliste, polufinaliste ili tome slično ili ove likove/likuše za koje ne znam kako uopšte testiranje prođu ako i postoji više to testiranje. Na stranu teško neznanje nego pola prve asocijacije jedva otvorile, onakve greške na brojevima i ko zna šta još. A baš ukačih da gledam posle dužeg vremena, obično ovu prvu fazu preskočim iz raznoraznih razloga.
Hajzenberg

Postby Bogun » 14 Sep 2021, 19:30

Rokanontas wrote:Ova današnja Slagalica mi mal nije glave došla.. Imam osećaj kao da sam kopao celo poslepodne nakon gledanja ove dve gospodje.. :pop:

Najjača emisija ikada.

Iskidao sam se od smeha. :blue:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Rokanontas » 14 Sep 2021, 19:51

Od prve igre se videlo da su ove dve "nešto posebno"..

Slova- kuku lele.. :crybaby:

Na brojevima se prijavljuje bukvalno za 300 manje od trazenog, ova druga iz fazona nemam broj.. :truce:

Spojnice udaraju na sreću, govore vec spojeno.. :wacko:

Skočko - ono u životu nisam video.. :krsti:

Ko zna zna - muk.. :stani:

Asocijacija - ajd što su jedva pola otvorile, već tri puta (ponoviću - TRI PUTA) govore rešenje kolone b glava..

Brate mili.. :pop:

Očekivao sam da će u svakom trenutku neko ući u kadar i prekinuti emisiju, oterati takmičarke i ugasiti svetlo :beyond:
Rokanontas

Postby Vasilije 1980 » 15 Sep 2021, 00:45

Igra skočko me posebno nasmejala. Gospođa nema teoriju kako ova igra funkcioniše ali ima čvrstu volju ne bi li je odigrala do kraja.

Slagalicu definitivno treba ugasiti dozlogrdila je već Bogu i narodu.

Ili nek se ubace neke inovacije koje će masu ponovo napaliti da u sedam i nešto sede kraj svojih TV aparata.

Tu i tamo se pojavi neko pametan, koga je milina gledati i za koga vredi gledati ali sve su ređe takvi, sve više ima bolida ko ove dve večeras.
Vasilije 1980

Postby veljkos161 » 15 Sep 2021, 04:47

Sto je najjace,u vise navrata ponavlja znakove za koje joj pokaze da nisu u kombinaciji i na kraju pogodi :blue:
Ova druga redja 3 ista a izlazi sve vreme da je samo jedan pogodjen od ta tri :question:
Iljic Ramirez Sancez Staljin :blue:
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tegi » 15 Sep 2021, 07:17

Odaću jednu tajnu.

RTS to namerno radi. Čim gledanost počne da pada, oni ili dovedu nekog ko će se izglupirati ili postavljaju pitanja poput onog za poznatog boksera Veljka Ražnatovića.

Nema govora da oni slučajno puštaju ovakve takmičare.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cvele » 15 Sep 2021, 07:31

Tegi wrote:Odaću jednu tajnu.

RTS to namerno radi. Čim gledanost počne da pada, oni ili dovedu nekog ko će se izglupirati ili postavljaju pitanja poput onog za poznatog boksera Veljka Ražnatovića.

Nema govora da oni slučajno puštaju ovakve takmičare.

Htedoh to da napišem.

Samo, još bi veća bila fora da neki takmičar ovo namerno radi :biggrin:
Cvele

Postby Angus Young » 15 Sep 2021, 07:38

Ovo je izgleda Karna novi tragač
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Cvele » 15 Sep 2021, 07:42

Verovatno.
Cvele