Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Nole1981 » 18 Jul 2021, 13:02

grobar_Zvornik wrote:Лијепо је што имамо на форуму и људе који су учествовали у Слагалици. :okk:

Какав је ваш став, због чега су одлучили посљедњих пар година "кратити" циклусе? Да будем конкретнији смањити број такмичара по циклусу, а самим тиме и значајно број емисија...

Iskreno niko ne zna zbog čega,vjerovatno da bi malo osvežili kviz. Posle smrti Milke Canić i redatelja (čini mi se da se preziva Čelić)i odlaska Ljube Pene u penziju na poziciju su došli ljudi koji čini mi se ne shvaćaju najbolje suštinu kviza. Prave cikluse u kome se u 1/8 finala sastaju dva najbolja takmičara sa testova (kao da u tenisu Đoković i Nadal igraju u prvom kolu),kvalifikacije i finale imaju isto emisija-po dve i td ...sve u svemu,ništa bolje nije dobijeno. Jedina pohvala je godišnji ciklus u kome pobjednik dobija solidan keš(8000 eura) ali i tu drugoplasirani dobija 10 puta manje,što nema logike. Ukratko,neorganizovanost i nezainteresovanost organizatora
Nole1981

Postby Milan L. » 18 Jul 2021, 18:31

Novi sistem omogućava i da se takmičari mnogo češće pojavljuju nego što je to bio slučaj ranije. Sada već nakon godinu dana pauze mogu ponovo da učestvuju, nadam se da neće postati kao Naslovna strana gde se stalno vrte isti ljudi. Ali Slagalica je i dalje veliko ime pa će se uvek naći neki mladi koji žele da se oprobaju. Slažem se da ciklusi moraju da budu ujednačeniji, jer je postalo bukvalno lutrija kad će otpasti neko kvalitetan zbog lošeg žreba.

Večeras opet nebuloze u Korak po korak - pasta za zube i kvaka. U želji da malo osavremene kviz nastala je poplava pitanja o Jutjubu. Nikako ne želim da umanjim značaj tog medija ali gotovo da ne prođe jedna emisija a da se ne pozovu na to da je široko poznato. Tačno se vidi da im je nova ciljna grupa takmičara uzrasta 17-30 godina.
Naravno, filmovi, serije, muzika, sport i dalje dominiraju kao oblasti. Pre neki dan izvukli tešku triviju o starozavetnom proroku koga citira neki lik iz Tarantinovog filma.
Milan L.

Postby Nole1981 » 18 Jul 2021, 18:43

Milan L. wrote:Novi sistem omogućava i da se takmičari mnogo češće pojavljuju nego što je to bio slučaj ranije. Sada već nakon godinu dana pauze mogu ponovo da učestvuju, nadam se da neće postati kao Naslovna strana gde se stalno vrte isti ljudi. Ali Slagalica je i dalje veliko ime pa će se uvek naći neki mladi koji žele da se oprobaju. Slažem se da ciklusi moraju da budu ujednačeniji, jer je postalo bukvalno lutrija kad će otpasti neko kvalitetan zbog lošeg žreba.

Večeras opet nebuloze u Korak po korak - pasta za zube i kvaka. U želji da malo osavremene kviz nastala je poplava pitanja o Jutjubu. Nikako ne želim da umanjim značaj tog medija ali gotovo da ne prođe jedna emisija a da se ne pozovu na to da je široko poznato. Tačno se vidi da im je nova ciljna grupa takmičara uzrasta 17-30 godina.
Naravno, filmovi, serije, muzika, sport i dalje dominiraju kao oblasti. Pre neki dan izvukli tešku triviju o starozavetnom proroku koga citira neki lik iz Tarantinovog filma.

To pitanje mora da je sastavio Ivan Andonov (inače kadetski evropski prvak u košarci),njegova oblast su film,muzika i sport.
Nole1981

Postby Milan L. » 18 Jul 2021, 19:31

Rekao bih da je to posledica ogromnog broja pitanja koja se sastave u jednoj godini. Zato promakne i neko više primereno pab kvizu. Više škripi kod prirodnih nauka. Za tako široku oblast mislim da je samo jedno rezervisano mesto u setu od deset pitanja.
Milan L.

Postby Milan L. » 22 Jul 2021, 02:26

Nije Slagalica jedina sa slabim novčanim nagradama. Ni Crnogorci se nisu proslavili, 700 evra za pobednika i 300 za finalistu. Inače, finale se igralo takođe u dve partije sa sabiranjem poena:
https://www.youtube.com/watch?v=fBwMsrHh1M4

Kviz Mozaik na Kurir TV je nekako prošao ispod radara a iznenadio je sa navrednijim nagradama, nešto kao Slagalica pre refome. Ali one igre sa brzim računanjem i nizovima brojeva su im dosta zahtevne:
https://www.youtube.com/watch?v=khCO0NYsOB0
Milan L.

Postby Bogun » 25 Jul 2021, 17:58

Šta je ovo Slagalica pušta reprize epizoda u redovnom terminu? Ne sećam se takvih slučajeva...
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 25 Jul 2021, 18:01

Bilo je tako pre par godina tokom letnjih meseci...reče Kristina preksinoć da će narednih dana reprizirati finala od ove godine dok ne počne novi ciklus.
Hajzenberg

Postby Bogun » 25 Jul 2021, 18:03

Aha, znači verovatno hoće da uklope ono superfinale da se završi oko Nove godine.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Hajzenberg » 25 Jul 2021, 18:04

Izgleda, jer baš imaju termina, superfinale bi se završilo po ovom tempu oko 20.12. možda a ovako mogu da uklope da bude za NG.
Hajzenberg

Postby veljkos161 » 31 Jul 2021, 21:30

Finalista Slagalice dobija 50 000 dinara :lollol:
Pobednik 150 000 :lollol:
Vise se isplati biti starleta fakat pa uci u zadrugu i uzeti toliko za dan blejanja nego imati neko vrh znanje.
Ako se nekada ipak prijavim motiv ce biti iskljucivo takmicarski, finansijski nece sigurno.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tufi » 02 Aug 2021, 17:41

Milan L. wrote:
rolerkoster wrote:Gledao sam ga i ja par puta na RTCG,zanimljiv bas kviz.Logo je slican Slagalici,verovatno im je uzor ili cak su licencu uzeli,ne znam kako ide oko toga,koliko znam Slagalica je domaci kviz najstariji koji se jos emituje(nije kao Potera,Milioner,itd....,strani kviz koji se emituje u vecini zemalja ili gresim).Na RTCG sam naleteo par puta i na jedan sportski kviz,igraju timovi koji sebi daju imena,dva igraca je u timu,meni takodje zanimljiv kviz pogotovo sto su pitanja vecinom iz fudbala.

Taj sportski kviz se zove Zicer i prethodio je ovom kvizu opšteg znanja. Izgleda da ih je ista produkcija radila, ali nije nikakva licenca u pitanju. Nego sve novo što naprave mora malo da liči na već postojeće.

Bio sam ja u Ziceru, sa kumom ispali u 1/4 od kasnijih osvajača. To je stvarno bilo finale prije finala, kasnije bi se prošetali do titule, kao što su oni najteži meč imali protiv nas.

Mi smo se dva puta dvoumili i dva puta pogrešno odgovorili, oni pogodili tako što su rekli preostalu opciju, a jedan od ta dva odgovora nam je bio dovoljan za pobjedu.

Momci su zaista bili dobri iako su mladi.

Što se tiče ovog drugog kviza, mislim da nisu uspjeli da nađu sponzora uopšte za njega a i takmičare su jedva navatali.

Valjda bude bolje od sledeće sezone
Tufi

Postby Dylam Dop » 05 Aug 2021, 20:50

Dylam Dop
Guest

Postby Milan L. » 17 Aug 2021, 01:05

U poslednjoj Slagalici viđeno je nešto što nije zabeleženo još od Slavoljuba, poznatijeg kao ćivot (mada nisu potpuno isti slučajevi). Naime, takmičar je na asocijacije govorio samo dalje, ne želeći tako da napravi još veću prednost. Eto šta se dešava kad imamo loš sistem bodovanja. Znam da je ovde zamerano nekima kako lupaju po miševima iako vode 200 razlike, ali mislim da ni ovo nema smisla:
https://www.youtube.com/watch?v=WHhjUoz2kzg&ab_channel=RTSSlagalica-Zvani%C4%8Dnikanal
Milan L.

Postby ExEr » 17 Aug 2021, 07:34

Nista specijalno, pobedio i nije se zamarao, dok je devojka resavala. Ocekivao sam nesto banalnije. Ima neko znanje koje bolje realizuje u odnosu na nju, ali nista posebno jace. Kod brojeva i slova se vidi da nije neka klasa.
Najbolje ocenim takmicara po igri brojeva.

Inace Slavoljub je dobio nadimak kakav je dobio, ali rec ćivot postoji (kivot) .
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Milan L. » 23 Aug 2021, 18:23

Sve se češće dešava da u Slagalici složenu reč podele na dva dela i onda to ubace u asocijaciju. Npr. danas je reč bonton bila objašnjenje za to što je rešenje kolone bio bon a u polju je stajao ton. Iako je svima jasno da reči bon i ton nemaju nikakve veze sa bontonom.
Milan L.

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura