Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Hajzenberg » 11 Feb 2021, 20:59

Milan L. wrote:
Sezione wrote:Dokle bre, vise, taj Hazenberg, cus bre, on da vredja takmicare slagalice, on, koji drzi sve u sveskama, sto nije tako pratio i porucivao dok je Tadic bio na vlasti?

Ne vredi da se sa njim raspravljaš, staviće te na blok pod izgovorom da ga lično napadaš.
Hajzenberg je proizvod tabloidne Srbije, gde je opravdano svakoga staviti na stub srama, bez imalo griže savesti. Povod je nebitan, ali razapinjanje i blaćenje je nešto u čemu nažalost živimo. Ako internet gori, daj da i mi dodamo malo vatre, to je ta logika.

Morao sam, ali stvarno sam morao da pročitam šta pišeš jer sam pretpostavio da opet o meni zboriš. Ja nikada nisam ovde nikoga lično uvredio, potcenio ili omalovažio, a ti mene bre nazivaš ''proizvodom tabloidne Srbije'', misliš da sam ja lud i blesav, ja priznajem da jesam u više navrata preterao na ovoj temi ali isključivo ''vređajući'' takmičare a ne nekoga na forumu. Misliš da ja pišem nebuloze (i) na ostalim temama pa se pitaš ko me toleriše i odakle mi tolika ''protekcija'', čitaj šta pišem na drugim temama, ali i ne moraš, ja sam ti tema i meta i loviš svaku moju grešku. Stvarno, ali stvarno neću odgovarati na tvoje postove, samo ti kažem okani me se i gledaj svoja posla, a ima ko je nadležan da proceni da li ili ne kršim neka pravila foruma.

Usput, da te pitam nešto. Kao vrsnog poznavaoca materije i kvizova zar te nije nimalo sramota kad gledaš ove takmičare u Slagalici ili dobiješ nešto kao ''transfer blama'' od odgovora na postavljena im pitanja, ne radi se tu samo o lapsusima nego o tzv. teškim nemačima pojma i ljudima koji ne znaju opštu kulturu i odgovore na elementarna pitanja, ali bitno da su se pojavili na tv, zar ne vidiš u šta se ovaj kviz pretvorio pa ga mnogi domaći mediji u koje spadaju i tabloidi a ima i onih koji to nisu nazivaju kvizom neznanja. Nema opravdanja za veliku većinu takmičara koji gotovo da ništa ne znaju, nemoj mi o tome da im smetaju kamere, trema i tome slično, nije to alibi. Nije važna ni otrcana floskula ''važno je učestvovati''. Ti imaš opravdanja za sve njih, a mene blatiš i pljuješ na svakom koraku. Toliko.
Hajzenberg

Postby grobar_Zvornik » 11 Feb 2021, 22:33

Нисам хтио ништа едитовати, да не буде како стајем на нечију страну. Углавном, замолио бих све дискутанте да се дискусија не спушта на лични ниво и не упире прстом у једног, а чини се идентичан преступ. :okk:
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Milan L. » 11 Feb 2021, 23:57

@Hajzenberg
U kojim ozbiljnim novinama se bave lapsusima iz kvizova (više vuče na lapsus jer je rekao moron umesto mormon, nije rekao proton ili nešto slično). Cilj tabloida jeste isključivo senzacija, pljuvanje po ljudima ili tobože jadikovanje nad nečijom sudbinom. Priča da je neko kriv što je dospeo tamo je teška zamena teza i podrška trovačima zdravog razuma. U žutu štampu apsolutno svako može dospeti, ako ima materijala za uspaljenu raju. Kakav je medijski tretman prošao ćivot svi već znamo, ali nije nešto čime možemo da se ponosimo.

Samo sam protiv jedne jedine stvari, da se ljudi vređaju. Ako se poštuje pravilo da se ne vređaju članovi foruma ali zato "počasti" onaj ko izađe u javnost onda je to vrhunsko licemerje (a opet sve legalno i čisto). Jer taj čovek ne može ni da odgovori na ovakve komentare. Zar je uopšte potrebno objašnjavati da je rečnik koji se koristi prizeman i necivilizovan? Ako neko ne zna, nije automatski nemoralan. Epiteti koje sam ovde pročitao se obično daju marginalnim pojavama u društvu. Takmičari koji dolaze u kvizove zasigurno nisu društveni talog kome bi takvi termini više odgovarali.

Posle se čudimo kad neki ljudi ne žele da se prijave. Nisu ludi da trpe kritike sa raznih strana zašto nešto nisu znali, kako su ispali glupi. A to im najčešće govore oni koji nisu ništa bolji od onih. Još jedan paradoks. Tokom školovanja uvek se sa podsmehom gleda na tzv. štrebere. Kasnije bude bitno da u društvu ne ispadneš glup, ili u ovom slučaju, javnom nastupu.

Ne mogu da shvatim zašto postoji bes zbog tuđeg neznanja. Što bi mene bilo blam ili osećao krivicu? Nemam potrebu da se bavim tuđim rezultatima i motivima za učešće. Kvizove gledam zbog sopstvene provere znanja i vežbe za mozak. Eventualno mogu da dam primedbe na način bodovanja ili izbor oblasti. Pisao sam to i uredništvu Slagalice pre nekoliko godina.
U zemlji sa ovoliko funkcionalno nepismenih dobro je da se uopšte bilo ko prijavljuje. Ne opravdavam ja ničije neznanje, ali to što je ono javno otkriveno nije nešto što može da me zaprepasti. Sad treba da živimo u iluziji da u slobodno vreme većina gleda National Geographic, čita Politikin zabavnik i posećuje pozorišta. Pa čak i to ne znači puno ukoliko nije ciljano usmereno na ono što se najčešće provlači u pitanjima. Bilo je doktora nauka koji su ispadali pre finala, jer kviz sve traži samo ne uskostručno znanje.

Ko je uopšte utvrdio kriterijume šta je granica dobrog ili lošeg znanja, dobre ili loše informisanosti? Zavisi u kojim krugovima se osoba kreće i od koje baze polazi. Kriterijumi na školama i fakultetima su sniženi, a očekuje se da kvizovi ne prate taj trend. U kom svetu je to moguće?

@grobar_Zvornik
Da skratim ovo gore, sve se vrtilo oko toga da li je opravdano i dozvoljeno ljude nazivati ... (dopuniti po želji) jer nešto nisu znali. Nema tu ličnog sukoba, samo vrednosnog.
Milan L.

Postby Nikola » 12 Feb 2021, 07:26

Grobar je rekao dosta, tako da... zaista, ljudi, dosta
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Baxter Stockman » 12 Feb 2021, 08:49

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Pit Bull » 12 Feb 2021, 18:03

Obrez imao pomagaca.

Sumnjiv mi je bio jos od pocetka kako neke lagane odgovore ne zna, pa onda neke na vecim ulozima pogodi u zadnjih par sekundi nakon sto skrene pogled, ali sve dileme mi je otklonio onim pogotkom za film na 6 bodova.

Msm. ne moze se dokazati, ali je bas ocito.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Cvele » 12 Feb 2021, 18:15

Rizik ili Obrez hehe
Cvele

Postby Tegi » 12 Feb 2021, 18:32

Čovek je u polufinalu imao obezbeđen produžetak pred dodatno pitanje, ali je džentelmenski uložio 5 bodova kako bi protivniku dao šansu i nije znao odlučujuće pitanje. Samo što ga nije znao ni Hrvat, pa je Obrez otišao u finale. Ako je rivalu dao šansu a nije morao, ako nije znao poslednje pitanje a mogao je da izgugla, zašto bi varao na 5. ili 15. pitanju?

Juče se uplašio pobede i bio je jako nervozan, odatle brzanje i kiksevi kao sa Danskom, Džefom Harstom, Šanel No5 itd. U prve tri partije je zaista bio brutalan, mislim da bih i ja izgubio od njega u onakvom izdanju. Vidi se da je lik zalađen za sport, ali nema matematički mozak kao ona skandinavska morončina i otuda povremeni bagovi, odugovlačenja, situacija kada ti je ime na vrh jezika ali se ne možeš setiti...

Čovek je igrao bez taktike ceo turnir, poptuno hazarderski i zbog toga nije ranije obezbeđivao pobede. I sada mu nije stalo da taktizira i brdo puta je izgubio 6 poena, ali mu je stalo da mu brat stoji iza kamere i piše mu odgovore (osim na odlučujućim pitanjima).

Takođe, u finalu je na odlučujućem pitanju kineskog atletičara oslovio sa Liu Čang a ne Liu Ksijan ili Liu Šiang kako bi nas navela engleska transkripcija njegovog imena Liu Xiang, tako da ni to izvesno nije guglao.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Sezione » 12 Feb 2021, 23:42

1945 wrote:
Sezione wrote:Dokle bre, vise, taj Hazenberg, cus bre, on da vredja takmicare slagalice, on, koji drzi sve u sveskama, sto nije tako pratio i porucivao dok je Tadic bio na vlasti?

Zato sto je lukav i namazan

Zna se koliko kosta ucesce u toj emisiji, Tijanic ih je hvatao sto puta i sto puta hteo da ih suspenduje i nije... Potpuno bezvezan kviz koji sluzi da zaglupljuje i poseljacuje narod, jedna od najodvratnijih emisija koje ova zemlja ima... Sluzi za oblajhane babe, za crvenokose dokone gospodje, za onaj najnizi seljacki talog u ovoj zemlji...koja hoce u evropu...ta vrsta emisije, gde je sve placeno, gde se placaju pitanja, namestaju protivnici...
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby grobar_Zvornik » 13 Feb 2021, 10:03

"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby Milan L. » 16 Feb 2021, 03:50

Ne znam otkud kviz na info kanalu pod imenom Vesti (bivši Pink 3), ali kod Željka Mitrovića je sve moguće. Odredili su termin posle 18h kad idu kvizovi i na Hepiju i b92. Naziv je još urnebesniji - Istorijska vrteška a vodiće ga Dušica Spasić.
https://wap.pink.rs/tv/276245/istorijsk ... iti-dusica
Milan L.

Postby Bogun » 17 Feb 2021, 19:36

Nedeljko ima isti glas kao Rade Zagorac. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby White Mamba » 17 Feb 2021, 19:44

Lik ce unistiti mis
Daj regulisite ko zna zna
Deb'o. Sujetan. Oce kadrira. Ne vodi treninge. Oce stan u BGH2O. Dov'o asocijalnog Korija
NECE STEFI DA IGRA ZA NJEGA
Stop hibridnom ratu!!!
White Mamba

Postby grobar_Zvornik » 17 Feb 2021, 19:46

РТС да купи нову тастатуру. Неупотребљива је након вечерас.

grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 17 Feb 2021, 19:56

Bogun wrote:Nedeljko ima isti glas kao Rade Zagorac. :biggrin:

Ma jebeš glas nego vidiš li koje face slaže i kerefeke izvodi kad pritiska miša u Ko zna zna, 'oće dečko da se šlogira prosto i da pukne od muke što se on nije prvi javio. Odavno se ovako nije pojavio neko nadmen, nadobudan, beskrupolozan...prosto mi je žao što sam ranije ''pljuvao'' po nekim takmičarima, ali ovaj je sve granice pomerio sa svojim bezobzirnim pa i nevaspitanim stavom, ima znanje, ali...nadmašio je i onog lika što je protiv Karne igrao pa kad pritiskao miša prosto mu iz kadra nestajala faca :lollol:

Javno se Karni izvinjavam ako ovo čita a ne čita sigurno jer dečko ima pametnija posla, tek kad prođe neko vreme uvidiš neke stvari a možda i greške, on je bar skroman i povučen i nema šanse da je sve to fingirao ali ovaj Šujica, takvo bahato i kabadahijsko ponašanje, ponaša se kao neki šerif, zlo i naopako ako osvoji ciklus :lollol:

Reče pre Milica Gacin u jednoj emisiji, možda jutarnjem programu da tek kada se pročita celo pitanje onda važi ko prvi pritisne miša a ranije ne, poneko od njih besomučno pritiska taster čim se pojavi pitanje na ekranu i tačno se vidi da to nije uvek merilo da će taj i prvi odgovarati na pitanje.

Onaj takmičar iz Priboja što sutra igra prvo polufinale pobedio je mislim pretprošlog petka u Stigni me ako znaš i valjda oko 400 hiljada uzeo.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura