Nikola wrote:Hajzenberg wrote:Odosmo u off ali taksa nije isto što i pretplata koju nije plaćala većinska Srbija. Tako da te priče da pola ljudi ne plaćaju taksu ne piju vodu. Mangupi su izmislili taksu kao kategoriju i sastavni deo plaćanja struje, nije posebno izdvojena kao nekad pretplata. Ako je račun 4000 primera radi a uplati se 3700 (300 din. ako se ne uplati kao na kontu rts), prvo se izdvaja 300 dinara za tv, ostalo za struju pa dug od 300 dinara se ne računa kao dug za RTS koji je prvo namiren nego se računa kao dug za struju. Ne može da omane, a za onu pretplatu od 2005-2014 smo im ostali dužni cirka 484 miliona evra za šta nam prete izvršiteljima ali mislim da od te priče nema ništa.
Pa ja i kazem da se samo taksa placa, a tesko da od toga mogu da imaju ne znam koje pare za ovo zezanje
Računaj, 255 din po 3,3 miliona brojila puta 12 meseci, više nego dovoljno. Oni se finansiraju i od marketinga a moguće da dobijaju još nešto od države. Kada imaju para da daju astronomske sume za sportske prenose, šta je problem da izdvoje 100.000 evra godišnje u svrhu jednog kviza.