ja sam apsolutni pobornik e-knjiga, imam iPad mini i savrseno mi odgovara za citanje. nemam taj trip da sam nostalgican za papirom i volim da koristim nove tehnologije koliko god je to moguce. jer olaksavaju mnogo toga.
pre svega zbog, kao sto Crazy napomenu, cene. recimo meni za usavrsavanje u onom cime se bavim treba dosta enciklopedija i knjiga. kada bi sve sto posedujem u pdf formatu prebacio u dinare to bi sigurno bilo daleko iznad 1000 evra. recimo samo Sotebijeva enciklopedija kosta preko 100 evra.
a plus jos knjige koje citam za sebe, svake dve nedelje po 1000 dinara, mnogo je. velike su to pare.
druga stvar je prenos. sticajem okolnosti dosta putujem i kada bih nosio 4-5 enciklopedija + 2-3 knjige, to bi bilo nekoliko kila tezine, a onda bi ostatak kofera popunio gacama i carapama samo

ovako ja na iPadu imam oko 50ak knjiga i sve ih lako ponesem, a ne moze mi se desiti da (kao nekad) upravo ono sto mi je trebalo ostavim kuci.
treca stvar je da mogu citati u apsolutnom mraku recimo i na svim putovanjima. sa ocima nemam problem ni posle duzeg citanja, slova su sasvim citljiva, a uvek ih mogu povecati ako zelim.
i hvala Crazy sto mi je otkrila onaj forum sa silnim pdf knjigama