Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Pit Bull » 17 Jun 2014, 00:30

Choda wrote:A da, podseti me Pit sad :question:
Spoiler: pokaži
U kom univerzumu Pseto moze da izgubi od Brijene :wacko: :colera:

Pa dobro, bilo je jasno jos na pola sezone posle one scene u kafani da on nece umreti na isti nacin kao u knjzi, mada

ja nisam ubedjen da je on mrtav uopste, secas se da nema detalja o njegovoj smrti, nigde nema dokaza da je mrtav, sumnjam ja da ce on otici na "takav" nacin a i mora doci do obracuna sandor-gregor mada gregor vise nije gregor :laugh:
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Choda » 17 Jun 2014, 00:58

@Pit
Naravno da nije umro, da si malo pazljivije citao najdosadniju knjigu po tebi lako bi uocio :biggrin:
What do you mean, "I don't believe in God"?
I talk to him everyday.
Choda

Postby Raoul Duke » 17 Jun 2014, 01:11

Чудни су питеви Р'лорови :biggrin:

Мени се није допала последња епизода. Презаслађено. Стоје све критике које сте дали вас двојица. Генерално нисам против промена (написао сам и зашто недавно), али неке ми се нису допале.

Не видим разлога за изостављање Џејмијеве исповести Тириону. Не видим разлог за додавање Серсеиног признања Тивину. Дефинитивно је фалио тизер са Зида, макар Станисова понуда Џону. Капирам да је због драматургије убачен окршај Бријене и Псета, али ми се није допао. Могло је мало опшириније и лепше да се прикаже Станисов упад у логор дивљана. У једном кадру Менс каже Снежном да има војску од 100 000, у следећем се предаје :truce:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Pit Bull » 17 Jun 2014, 02:08

Choda wrote:@Pit
Naravno da nije umro, da si malo pazljivije citao najdosadniju knjigu po tebi lako bi uocio :biggrin:

Promaklo mi moguce a i ima vec dobre 2-3 godine kako sam citao :D Znas kad sam poceo zaboravljati detalje, pa moram s vremena na vreme da popricam s nekim da se podsetim :D
Pit Bull

Postby Withnail » 17 Jun 2014, 02:19

Izgleda da Lejdi StounHart nece ni biti prikazana u seriji :banghead: ako je ne bude u sledecoj cu prekinem gledanje.
nema ni Koldnendsa.
Withnail

Postby Pit Bull » 17 Jun 2014, 02:22

Withnail wrote:Izgleda da Lejdi StounHart nece ni biti prikazana u seriji :banghead: ako je ne bude u sledecoj cu prekinem gledanje.
nema ni Koldnendsa.

Ovog drugog sigurno nece ni biti, spomenuh gore, ne vidim svrhu sad da ga ubacuju :D

Btw moja teorija za Coldhandsa je bila da je on
Benjen Stark...
Pit Bull

Postby harmonica » 17 Jun 2014, 09:46

Lady Stoneheart nema sanse da se ne pojavi, ali Coldhands... Zar se nije pojavio vec u seriji!? Ili sam se istripovao? Nakratko, Sam i Gilly?

Sto se tice promena, meni je to super, posto cak i oni koji su procitali knjige ne znaju sa sigurnoscu sta ce se desiti. That being said...

Gde je svadja Dzejmija i Tiriona kada ga Dzejmi oslobodi!? Pa to je integralni deo!
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Raoul Duke » 17 Jun 2014, 09:53

У вези са Госпом КаменоСрце ... Прочитао сам негде, да је неко прочитао интервју са продукцијом ( :biggrin: ) да је убацивање поменуте госпе било превише скупо и компликовано за само пар кадрова у управо завршеној сезони. Остаје отворено питање како ће то решити у наставку.

Не сећам се да се Хладноруки појављивао у серији. А за спојлер сам исто написао, такође у спојлеру :biggrin:
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Withnail » 17 Jun 2014, 10:09

zato sto seriju prave za siroke narodne mase (da ne kazem dobar deo priglupih, lenjih :biggrin: ) kojima bi bio problem da se sad jos vise uplicu sa pricom o njegovoj prvoj ljubavi, a i Dzejmi je sad totalni heroj...
uopste gomila poludebilnih dijaloga, ponavljanje svega sto se vec zna, izostavljanje, prebrzo preletanje ili smaranje sa nebitnim.
Brijena vs Pseto pa jos ga pobedi....mislim
Withnail

Postby harmonica » 17 Jun 2014, 11:40

Meni je bilo simpatican duel Brijana - Pseto. :biggrin: Mada jeste skroz glupo da ga Brijana pobedi, da su vise insistirali na njegovoj povredi pa i 'ajde. Ali, ne mogu da se otmem utisku da ce ono sto je glavna stvar u knjizi biti ozbiljan problem serije. A to je rascepkanost prica, likovi na svim stranama sveta... U knjigama sve te price idu lagano ka nekom ujedinjenju, ali u seriji ljudi imaju mnogo kracu paznju i polako ce poceti da gube strpljenje.

(sada bi stavio spoiler u spoiler da moze)

A tek sledeca sezona, Sem ide u Citadelu, Dzora u placenike, Dzejmi se odvaja, Sersi/Mardzeri, Tirelovi, Martelovi, Grejdzoji, Arija u Bravosu, Sansa sa Maloprsticem, Stanis/Melisandra/Mens, Straza, Deneris, pa onda ako odluce da uvode i Koningtona :wacko:
A ipak je, samo za trenutak, u tom kriku svega nekoliko stotina grla, zazvučala takva strašna snaga! Kako to da nikad ne viču zbog drugih, važnijih stvari?
harmonica

Postby Panta » 17 Jun 2014, 16:27

Ni Tivin Lanister nije bas verno prikazan...

Naime, rec je o coveku cije ime izaziva strahopostovanje sirom Sedam kraljevstava, koji se od smrti supruge (rodjake :biggrin: ) Dzoane prakticno nije smejao, a kada bi to ucinio, citava prostorija bi se usrala od straha, dok je u seriji za nijansu smanjena njegova ostrica, pa ga mozemo videti kako se smeska Kraljici od trnja, caska kroz osmeh sa Oberinom, i u poslednjoj epizodi trpi onakav bullshit od Sersei, koja u stvarnom zivotu knjigama ne bi ni pomislila da onako glumi ludilo...

Nije neka znacajna razlika, al cisto da kazem :biggrin:
Fedor is back.
Panta

Postby Pit Bull » 17 Jun 2014, 16:30

Meni je Dance odlicno skinuo Tywina...

Jbt ko ce cekati do marta 5.sezonu... Tacno sam u dilemi, dal' da krenem opet knjige citati ili seriju da gledam ispocetka :roll:
Pit Bull

Postby Houdini » 17 Jun 2014, 17:44

meni je isto Dance genijalan u ulozi Tivina.

mene je razocaralo sto nisu Lady Stoneheart ubacili, to bi bio bas sok. za kraj sezone. ovako i da je ubace kasnije nije to to.

micim ja jos nisam pogledao poslednju epizodu, al vidim sta pisete :D
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Withnail » 17 Jun 2014, 20:45

Raoul Duke wrote:У вези са Госпом КаменоСрце ... Прочитао сам негде, да је неко прочитао интервју са продукцијом ( :biggrin: ) да је убацивање поменуте госпе било превише скупо и компликовано за само пар кадрова у управо завршеној сезони.

sigurno je bilo skupo i da ubace Planinine muke i krike :biggrin:
Withnail

Postby Unexpected » 17 Jun 2014, 20:56

Panta wrote:trpi onakav bullshit od Sersei, koja u stvarnom zivotu knjigama ne bi ni pomislila da onako glumi ludilo...

Što se tiče serije, sasvim razumem što je trpe... :beyond:
The End.
Unexpected

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura