Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby zvezdaraking » 08 Jul 2024, 11:32

ma ja ne mogu takve gledat.

Sad sam samo zbog glumaca odgledao " dark mater" iako je 90 posto ljudi odusevlčjeno.
zvezdaraking

Postby Hajzenberg » 17 Jul 2024, 12:15

Severance, druga sezona, tek 17.1.25. Baš su ga odužili, bukvalno dve i po godine posle prve sezone se čeka na nastavak veoma tražene serije. Izašao tizer od neki minut a pravi trejler će tek biti dostupan.

Čikatilo :biggrin: pisali smo već o problemima sa titlovima koji su na sreću rešeni i prevedene su prve dve epizode druge sezone a snimljena je i emitovana u Rusiji i treća sezona koja govori o nasledniku ovog monstruoznog lika. Znam da je par ljudi lane pitalo i tražilo odgovore u vezi ovoga pa eto sada rešenja. Drugi deo sam odgledao na sluh naravno i solidno i korektno poznavanje ruskog jezika a u međuvremenu se pojavio i bugarski titl pa su ljudi kombinovali to dvoje :lollol: sada više nema potrebe za tim a kad nađem vreme svakako ću ponovo odgledati drugi deo ove priče ali ovaj put uz (pravi) titl.

Tetovažer iz Aušvica, 6 epizoda, vrlo solidno štivo, preporuka. Ostarelog australijskog Jevrejina koga tumači ''mumificirani'' Harvi Kajtel intervjuiše (a u stvari priprema materijal za knjigu koja će posle puno vremena i peripetija i ugledati svetlost dana) ona ludača tj. komšinka što u Dva i po muškarca jurila Čarlija i preskakala mu na terasu a ovaj put u ulozi medicinske sestre i priča nas vraća u Aušvic gde je mlađani Ajzenberg aka Sokolov bio zatočenik i gde je imao sreću da preživi kao slovački pripadnik jevrejske zajednice ''radeći'' kao tetovažer a prava pozadina priče je u stvari ljubav pošto je on tamo sreo, zavoleo i....jednu takođe pripadnicu tog naroda iz iste zemlje. U svemu tome mu je svesno ili nesvesno pomogao jedan od čuvara i pored glavne priče o samom logoru (nema scena masovnih ubistava u komorama), o ljubavi između dvoje mladih na jednom sasvim za tu priliku nemogućem mestu najviše pažnje je posvećeno kompleksnom odnosu između određenog logoraša i određenog čuvara čije će se sudbine i kasnije isprepletati. Mladog oficira nacistu igra lik kojeg pre par dana spazih sasvim slučajno (i gle čuda u gotovo preslikanoj ulozi) u jednom filmu na Sinemaniji pod nazivom Časovi persijskog koji takođe preporučujem za obavezno pod pogledati i gde glavnu ulogu igra nama dobro poznat lik iz Vavilon Berlina kao i jedna ženska iz te serije. Na kraju Tetovažera idu već ustaljeni podaci o broju ubijenih Židova, bla, bla, bla i onda jedan frapantan podatak o broju odnosno procentu procesuiranog odnosno kasnije osuđenog ''osoblja'' Aušvica :blue: (oficiri, podoficiri, vojnici i ostali kadar) koji je služio u tom logoru i to je samo još jedan od dokaza da je nacizam samo na papiru poražen. Pa ko želi da sazna taj procenat neka gugla ili ipak neka pogleda seriju :biggrin: a možda je neko i knjigu pročitao...
Hajzenberg

Postby Stefanm992 » 17 Jul 2024, 16:23

ja sam se raspitivao oko chikatila tada posto ruski bas slabo znam pa ne mogu da gledam bez titla poput engleskih serija , taman sad gledam da li da zapocinjem wayward pines ili gentleman in moscow ali sad cu chikatila

zanimljiv mi je taj fenomen serijskih ubica - svidja mi se sto se snimaju takve serije poput damer , chestnut man , chikatilo ...
Stefanm992

Postby zvezdaraking » 17 Jul 2024, 22:01

ja poceo Bocha i Goliatha sa Tortonom. Kakav je to lik :lollol:
zvezdaraking

Postby Hajzenberg » 18 Jul 2024, 13:03

Stefanm992 wrote:ja sam se raspitivao oko chikatila tada posto ruski bas slabo znam pa ne mogu da gledam bez titla poput engleskih serija , taman sad gledam da li da zapocinjem wayward pines ili gentleman in moscow ali sad cu chikatila

zanimljiv mi je taj fenomen serijskih ubica - svidja mi se sto se snimaju takve serije poput damer , chestnut man , chikatilo ...

Uzmi ti ipak gledaj i Vejvard Pajns i moskovskog Džentlmena jer prevodi za gospodina Čikatil(o)a idu izgleda svaka 4 dana pa će trebati cirka mesečak dana za svih 8 epizoda da budu dostupne pa malo kombinuj. Sve mi u glavi Tegijev post kojem možda ima i godinu dana ili manje o glumcu koji tako maestralno igra masovnog ubicu da moram i tu Kuhinju jednom pogledati. Čovek je tako pokidao i razvalio što bi se žargonski reklo da odavno gledajući neki film/seriju bilo američke bilo evropske kinematografije nisam jednostavno uživao u ''izvedbi'' nekog nosioca bilo glavne bilo sporedne role.

Preporuka za itekako upečatljiv tandem iz Fargo 3 (Juan Mekgregor-Meri Elizabet Vinsted) a koji su nosioci glavnih uloga u ruskom džentlmenu a pogotovo u ovoj ulozi fenomenalni Škot prosto briljira. Ako je po istinitom događaju a izgleda da jeste jer nisam još istraživao tim gore ali zaista neverovatna priča o čoveku koji je bio ''zarobljen'' u jednom hotelu par decenija. Meni je serija opasno legla iako
Spoiler: pokaži
su ničim izazvani crnci ubačeni kao nosioci dosta sporednih uloga i to sve kao Rusi naravno :lollol:
Hajzenberg

Postby Niko123 » 20 Jul 2024, 12:06

Koja vam je bolja mafijaška serija, Sopranovi ili Gomora?Meni je Gomora nekako bolja
Niko123

Postby zvezdaraking » 20 Jul 2024, 12:52

ja odgledao klan i mogu vam kazat da nije toliko losa.
aludiranje na 90-e. sad se stiglo do petog oktobra.

ako je pola od ovog ovako...
zvezdaraking

Postby Ćoba » 20 Jul 2024, 14:34

I ja sam u procesu gledanja Klana.Sasvim ok serija, ima par baš odličnih scena.
Ćoba

Postby Cvele » 20 Jul 2024, 14:37

Odličan je Klan. Nema mnogo filozofiranja i dosta je sirov, a volim kada su serije te ili neke slične tematike takve.

Eto, baš je Niko pomenuo Gomoru.

Zato obožavam i Skarfejs.
Cvele

Postby Niko123 » 20 Jul 2024, 14:50

Ćoba wrote:I ja sam u procesu gledanja Klana.Sasvim ok serija, ima par baš odličnih scena.

Kada je Šok jebao onu savetnicu :laugh: i zove ga njen glavni da popricaju :laugh:
Niko123

Postby Ćoba » 20 Jul 2024, 14:53

Ili kad mu žena kaže jel to sad jebeš samo ove koje imaju fakultet. :biggrin:
Ćoba

Postby Niko123 » 20 Jul 2024, 14:58

A najtuznija scena, kada otac saznaje da mu je sin krimos :crybaby: Kako je čovek to odglumio.
Niko123

Postby Angus Young » 20 Jul 2024, 15:20

Ispričajte celu seriju
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Niko123 » 20 Jul 2024, 15:21

Pa nisi jos gledao?ja odgledao pre 2 godine :biggrin:
Niko123

Postby Veljkona22 » 20 Jul 2024, 16:10

Niko123 wrote:A najtuznija scena, kada otac saznaje da mu je sin krimos :crybaby: Kako je čovek to odglumio.

A brate usro si mi seriju sad
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura