Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Tilt » 06 Nov 2023, 13:23

Hajzenberg wrote:Kažu da je ton/zvuk očajan kao i u većini novijih serija/filmova domaće produkcije i da muzika po običaju zaglušuje šta glumci pričaju odnosno mumlaju :lollol:

Potvrđujem. Čak sam se ponadao pošto gledam na hbo max da mogu uključiti titlove, ali avaj. Nema srpskog titla :biggrin:

Ali vozi dobro serija. Pogledao sam 4 epizode, tako da ne znam gde će da ode i kakav će biti završni utisak. Da imam vremena, sabio bih svih 10 epizoda u cugu, ali jbg.
Tilt

Postby enbidzi » 06 Nov 2023, 13:25

Jeste gledali Lupina trecu sezonu, kakva je, ja skoro videh da ima, zaboravih na to totalno
enbidzi

Postby Deran991 » 09 Nov 2023, 17:54

Yellowstone jako moćna serija odlična kombinacija modernog vesterna i drame, sa sjajnom glumačkom ekipom predvođenom Kevinom Kostnerom. Uživao sam do sada u svakom minutu.
Deran991

Postby Hajzenberg » 09 Nov 2023, 19:15

Ali drugi deo pete sezone tek za godinu dana :lollol: to će biti ujedno i kraj serije. Znači peta sezona počela krajem prošle godine, završila se početkom ove i onda nastavak u novembru 2024 :krsti:

Imaju i serije 1883 i 1923 koje pripovedaju o precima glavnih junaka iz Jelouston-a, prva ima jednu sezonu a ova druga jednu emitovanu i drugu u najavi.
Hajzenberg

Postby Ćoba » 10 Nov 2023, 08:16

Gledam 12 riječi prvu sezonu, sad valjda izlazi druga. Po meni možda i najkvalitetnija domaća krimi triler serije koju sam gledao. Baš ozbiljan scenario a i glumci su na nivou.
Ćoba

Postby Sezione » 10 Nov 2023, 09:16

Meni je zesce sranje
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Radlirez88 » 10 Nov 2023, 17:00

enbidzi wrote:Jeste gledali Lupina trecu sezonu, kakva je, ja skoro videh da ima, zaboravih na to totalno

Slabija od prve dve,malo su ga preterali u svemu, ali je zanimljiva svakako. Bandza Si strasan glumac
Radlirez88

Postby Bogun » 11 Nov 2023, 17:18

Gledam nešto, serijal The Walking Dead odbija da umre iako je postao teško sranje negde od 6 sezone serije, malo ih povadio Negan, ali opet od tada teško sranje. Kao i pokušaji spin ofova, Fear The Walking Dead i Tales Of The Walking Dead... a da zaboravio sam i The Walking Dead: World Beyond.

Da sumiramo, finale originalne serije, koje nije bilo finale serije, je zapravo bilo uvod za:

The Walking Dead: Dead City
The Walking Dead: Daryl Dixon
The Walking Dead: The Ones Who Live

Dokle više, JE BO TE :lollol: :blue:

A koliko sam gotivio tih prvih 4-5 sezona...
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Deran991 » 12 Nov 2023, 21:54

Hajzenberg wrote:Ali drugi deo pete sezone tek za godinu dana :lollol: to će biti ujedno i kraj serije. Znači peta sezona počela krajem prošle godine, završila se početkom ove i onda nastavak u novembru 2024 :krsti:

Imaju i serije 1883 i 1923 koje pripovedaju o precima glavnih junaka iz Jelouston-a, prva ima jednu sezonu a ova druga jednu emitovanu i drugu u najavi.

Da, ta 1923 mi se isto sviđa. Odličan je Tejlor Šeridan. Gledao sam i ovu njegovu Tulsa King prvu sezonu. Nije loša, a li ne može da se meri sa Yellowstone. Sada gledam istu njegovu Lawmen: Bass Reeves po istinitoj priči o bivšem crnom robu koji je kao šerif pohapsio na hiljade kriminalaca, a da ni jednom nije završio okrznut metkom, iako su mu šešir i drugi delove garderoba završavali sa rupama od metka.
Mayor of Kingstown je isto radio Tejlor Šeridan, ali to još uvek nisam gledao, iako vidim da ima solidnu ocenu.
Deran991

Postby SemperIdem » 13 Nov 2023, 00:20

Hajzenberg wrote:Kažu da je ton/zvuk očajan kao i u većini novijih serija/filmova domaće produkcije i da muzika po običaju zaglušuje šta glumci pričaju odnosno mumlaju :lollol:

Što se samog dela tiče izgleda da nije loše, a mora da je tako čim je u ''sukobu interesa'' odnosno neprihvatljivo da se emituje na Telekom platformama a ta kuća bila inače koproducent serije :biggrin: Ima na HBO OD, HBO Max a naravno da se može skinuti sa BD. Nemam sad vremena, možda je pogledam kad stignem, sve što je protiv i sve što ''pljuje'' po vlasti i režimu bilo direktno ili indirektno ima svakako moju podršku.

Odgledah je i mogu reći da je dobra! Možda je kraj malo zbrzan, kao i kod 90% naših serija,ali drži pažnju.

Majića su standardno napali da je iskoristio priliku da blati Srbe, no izuzetno me nervira kad neko umetnost pokušava da stavi u kolosek svakodnevnice.
Nije problem što je sudstvo korumpirano, što službe lažu i mažu, već je frka ako je neko nekog nekad... da ne otkrivam radnju serije. Jok, pisaće o Eskimima i fokama
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Duh sa sekirom » 13 Nov 2023, 00:46

Serija All American je prešla put od prilično kvalitetne pre 2 sezone do ispodprosecnih 3. i 4. i negledljive 5.
Duh sa sekirom

Postby MrGarrison » 13 Nov 2023, 03:39

Serija All American je prešla put od prilično kvalitetne pre 2 sezone do ispodprosecnih 3. i 4. i negledljive 5.

( :biggrin: )
MrGarrison

Postby Hajzenberg » 14 Nov 2023, 17:09

Ko je gledao The last kingdom iz pet sezona može odnosno trebalo bi da pogleda i film Seven kings must die koji zaokružuje priču i daje odgovore na pitanja kakva je sudba zadesila Utreda od Babenburga i družbu mu. Imajući u vidu da je glavni glumac bio i producent završnice serije i ovog filma onda su možda neke stvari i jasnije oko toga kako se priča i okončala, nisam nezadovoljan raspletom sage koja je počela sa emitovanjem još čini mi se 2015 g.

Uskoro stižu i novi nastavci kultnih serija Fargo i True detective i mislim da se neću udostojiti da ih pogledam. Treći deo Pravog detektiva sa onom čamugom mi se smučio zbog sporosti radnje i još koječega a drugi deo sa gomilom poznatih glumaca mi uopšte nije slabiji od famoznog prvog, fora je u tome što ljudi sve upoređuju sa prvom sezonom umesto da posmatraju odvojeno svaku sezonu i svaku priču kao da ne postoji prethodna sezona. Slično i sa Fargom i sa irsko-crnačkom pozadinom priče u četvrtom delu koji nije bio loš u principu, bolji možda od drugog a slabiji od trećeg sa onim ludakom Vargom a naravno neuporedivo sa legendarnim prvim ciklusom. Obe serije su u tom fazonu svaka sezona za sebe, Fargo ima neke poveznice na relaciji sezona 1-2 i 4-2.

Fargo 5 - 21.11.
True detective 4 - 14.01.
Hajzenberg

Postby Cvele » 14 Nov 2023, 17:36

Hajzenberg wrote:Ko a drugi deo sa gomilom poznatih glumaca mi uopšte nije slabiji od famoznog prvog, fora je u tome što ljudi sve upoređuju sa prvom sezonom umesto da posmatraju odvojeno svaku sezonu i svaku priču kao da ne postoji prethodna sezona. Slično i sa Fargom i sa irsko-crnačkom pozadinom priče u četvrtom delu koji nije bio loš u principu, bolji možda od drugog a slabiji od trećeg sa onim ludakom Vargom a naravno neuporedivo sa legendarnim prvim ciklusom. Obe serije su u tom fazonu svaka sezona za sebe, Fargo ima neke poveznice na relaciji sezona 1-2 i 4-2.

Fargo 5 - 21.11.
True detective 4 - 14.01.

Bravo. Meni je prvi deo TD da kažem draži(i generalno uz Sopranove i Žicu najdraža strana stvar ikad), ali drugi mi je isto jako dobar, svaki na svoj način. Začudio sam se kad sam video kakvu razliku prave ljudi između ta dva dela. Treći mi nije legao.

Što se Farga tiče, drugi i treći su mi tu negde, prvi klasa za sebe. Četvrti nisam gledao, nemam vremena za serije od kad sam počeo da pijem, samo šta uhvatim na TV.
Cvele

Postby Hajzenberg » 14 Nov 2023, 17:55

Manje vina, manje vina :biggrin:

Generalno, veliki problem u ocenjivanju postoji kod tih serija gde su sezone totalno nezavisne jedne od drugih, počev od glumaca pa do fabule, mesta odigravanja i vremenskog razdoblja i još koječega ali nema mnogo takvih serija. Fargo i TD su klasični primeri, tu je i Narcos u nekom takvom stilu i ne mogu da se setim ima li još nešto slično a da sam gledao. Ponekad se upoređuje neuporedivo a onda ispadne da ono što je možda proglašeno debelo slabijim delom od prethodnika da je daleko bolje odrađeno nego gomila serija koje se sada plasiraju a čije se gledanje prekine posle 1-2 epizode jer su loše u svakom smislu te reči.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura