Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Veljkona22 » 21 Jul 2023, 20:53

Kako je čovek skinuo stajkov'čki :blue: Za razliku od ujka Žitka
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Tegi » 21 Jul 2023, 21:45

Simić je mnogo zeznuo Pavića jer je 2004. otišao na Pink da snima Ljubav, naviku, paniku i kasnije tupavu Agenciju za SiS.

Tada je na RTS došao Tijanić sa namerom da povrati od Pinka primat po pitanju gledanosti i nije dozvoljavao ikakvo mešanje sa komercijalnim televizijama.

Šteta, jer je Pavić imao mnogo veće ambicije sa Belom lađom, ali su ga odlazak Nikole Simiće i smrt Danila Lazovića, za kog je navodno pisao specijalnu ulogu koju je naknadno morao da izbaci iz scenarija, primorali da tu seriju pretvori u gegove Laneta Gutovića.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby ExEr » 21 Jul 2023, 22:01

Veljkona22 wrote:Kako je čovek skinuo stajkov'čki :blue: Za razliku od ujka Žitka

Bajo nel se zajeba malo :question:
Za razliku od Brstine genija?
Antologija!!!

Zanemari izbacivanje slova J iz kombiJa u naslovu
Ko titl pesme JNA, zastava viori...a i ukraIna...aa i jos milion kurcevih izbacivanja J
Last edited by ExEr on 21 Jul 2023, 22:18, edited 1 time in total.
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby grobar_Zvornik » 21 Jul 2023, 22:06

Мислио сам да је ова тема резервисана само за стране серије.

Прво и овако јавно да истакнем колико је уживање читати Тегијеве постове о српској кинематографији. :blue:
Импресивно је колико зна.

Кроз прошли посао упознао сам неке од ведета српског глумишта...покојног Бату,Лидију, Мину, Радовановића, Дару, Јовановића, Стјепановића....

Далеко највећи утисак на мене је оставио Султановић...
Мислим да је један од потцјењенијих. Могуће да ми се допао и због националног става.

С друге стране, сматрам да су фантастичне улоге имали Бранимир Брстина у Позориште у кући и Јовановић у више серија и филмова...Једна од легендарнијих улога ми је Јовановићева у Бумерангу....
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby ИлићКапитен22 » 21 Jul 2023, 22:09

Пре неко вече сам гледао Балканског шпијуна.

Што више гледам тај филм то сам све више одушевљен колико је импресивно одиграо Данило Бата Стојковић. Невероватна улога.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Inzaghi » 21 Jul 2023, 22:18

Ma filmovi i serije su nam nerealni. Ti tekstovi, gluma. Bolestina. Nije realno koliko je dobro i genijalno.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Veljkona22 » 21 Jul 2023, 22:32

@Exer
Taman posla da sam se zajebao. Dobro skida, ali nije to to. Bolji je deda Tripko
@Inzagi
Samo ću reći Berček> De Niro
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Malkovic » 21 Jul 2023, 22:41

Трипко звани Кртица.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby SemperIdem » 21 Jul 2023, 23:43

Pojavi se na yt danas epizoda Otpisanih ,,Atentat" u kojoj Mikula gine braneći burazera Ljubišu.

Povela se priča o epizodistima naše kinematografije, a u ,,Atentatu" srećemo tri glumčine sa takvim zadatkom.

Skoro smo pominjali Žiku Milenkovića, tu je i Gidra, kao i dobroćudni Stole Aranđelović. Igraju negativce, ali kako njih mrzeti.

Mali omaž od tuge skovanom Stoletu kroz deo teksta Djevdjira o njemu:

,, On se jednostavno muči, po suštini svojoj se muči, iznutra, on je težak čovek, za sve, za brata, za ženu, za decu, i za ostale domaće životinje,
ćerka ga se boji i ima traume, sin je pobegao od njega u Švabiju, on je izuzetno težak i krutih stavova: bio je 11 puta na Golom otoku i vraćali su ga
svaki put jer niko ne može da ga slomi tamo, poslednji put, pustili su ga jer se logor zatvarao:
vratio se kući odrpan, sur, izmršaveo ali stamen, ponosit, i još više namršten:
još iste večeri posvađao se na krv sa bratom, inače mirnim čovekom, oko, neke, sitne stvari, ali iz velikih principa.

Jer on ima muku, muku ogromnu, on ne priča, on ne može sebe da izrazi,
on ćuti i muči, on se mršti i ima ogromnu brazdu bore na čelu, on samo ženi kaže:
ILONKA, UĆUTI JEBEM LI TI OČINJI VID I KAMEN PRESOLAC, on ne da njivu, opire se nacionalizaciji,
on neće da učestvuje u gradnji bunara i Brestovca na vodi, on psuje nebo, boga, zemlju, kantu, kofu, štalu, magarca, on je Pilipenda,
on je Stole koji postaje drvo, on lupa ogromnom pesnicom po stolu i stalno viče:
NEĆETE GA MAJCI, NEĆETE GA MAJCI! NE DAM, NE DAM, on je kivan, besan, kiseo i mučan, on svaki dan, sam,
prenosi kamen sa mesta A na mesto B i tamo gradi od sebe i kamena svoju muku, svoj hram, svoju Crkvu Svjatago Bijesa Stoleta Aranđelovića! "
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Tegi » 21 Jul 2023, 23:58

U toj epizodi glavnu ulogu seljaka Ljubiše igra sjajan banjalučki glumac koji je najviše igrao u Hrvatskoj... Adem Čejvan. Iako je iz drugačijeg podneblja, sjajno je odigrao seljaka iz najuže, Karađorđeve Srbije, prikazao ga je kao potomka Voždovih saboraca. Ne čudi da je kasnije igrao Mladena Milovanovića u "Vuku Karadžiću".

Ipak, životna uloga u danas prilično zaboravljenoj seriji "Osma ofanziva", nastaloj po delima Branka Ćopića. Igrao je svog zemljaka, gorštaka i hvalisavca Stanka Veselicu. Vrhunski side-kick Jovandeki Babiću, možda i najupečatljivijem liku Ćopićevog stvaralaštva.

Što se Stoleta tiče, preporučio bih jeziv, ali odličan film - "Žena sa krajolikom", igra glavnu ulogu slikara-pastira koji teži da prevaziđe izraz koji donosi naivno slikarstvo. Jedini film Ivice Matića, Hrvata iz Vareša koji je to remek-delo snimio sa 25-26 godina i ubrzo umro. Kusturica je davno izjavio da su taj autor i njegova smrt presudno uticali na njegovu želju da se bavi režijom.

Druga Stoletova uloga, raspop Zeka iz prve priče filma "Tri", meni bez premca najboljeg domaćeg filma ikada. Kad god bih na nekim protestima i litijama video raspopa Antonija Davidovića, setio bih se te Stoletove bravure.

Inače, Đevđir je u tom tekstu prepričao Stoletovu ulogu u televizijskom filmu "Otac i sin" iz sredine 80-ih. Više ga pamtim po razgolićavanju Ljiljane Blagojević, moram biti pošten. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby SemperIdem » 22 Jul 2023, 00:38

Listam Ademove uloge.
Pamtim ga iz nekih partizanskih filmova, ali ga nikako nisam mogao povezati sa Čapljom ( Kuda idu divlje svinje,odlična serija),mada sam gledao prvu epizodu pre nekih mesec dana, remasterizovali su je, no, ni na kraj pameti mi nije palo da je Ljubiša = Čaplja.
Isto se može reči i za ulogu medicinske sestre doktora Iva Lukšića haha...

Povezao si Zeku i Antonija, a na mene najjači utisak u prvoj priči ostavljaju komentari mase i Mića Tomić ( kao i scena sa ovcama, voleo bih da o njoj pronađem i pročitam neko tumačenje), te ako spajamo dva raspopa, sinulo mi je da se glas mase iz filma lagano može uporediti sa izjavama naroda na protestima, zabeleženih kamerom SrbinInfa ili one zrenjaninske televizije... Mislim na razliku izmedju gomile i pojedinca u njoj.
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Tileoleo » 22 Jul 2023, 04:00

ExEr wrote:

Ајој колико је ово легендарно мајко моја. :laugh: С времена на време погледам ову сцену и увек је све боље и боље.
Tileoleo

Postby Sezione » 22 Jul 2023, 10:17

-tato
-ej
-al ovoj neje nasho
-nego cije?
-pa ovo je plac na mojega bata tiku

Srbija :blue: :blue: :blue:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Niko123 » 22 Jul 2023, 10:27

ИлићКапитен22 wrote:Пре неко вече сам гледао Балканског шпијуна.

Што више гледам тај филм то сам све више одушевљен колико је импресивно одиграо Данило Бата Стојковић. Невероватна улога.

A pre neki dan bio film"Ko to tamo peva"Kakve glumacke velicine :blue: kakav scenario.Ne zna se koja je replika najaca..

Gledam "Radio Mielvu" Brstina i tamo dominira...
Niko123

Postby Duh sa sekirom » 22 Jul 2023, 10:32

I meni je Fringe vrh , čak kvalitet ne pada previše vremenom kao što je slučaj sa većinom serija koje imaju više sezona

Preporuka i za seriju Life on Mars ( engleska originalna verzija)
https://m.imdb.com/title/tt0478942/
Duh sa sekirom

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura