Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Hajzenberg » 29 Aug 2025, 22:17

Gledalo je više nas sa foruma pre par meseci ali se moraš vratiti unazad da bi pročitao neke "recenzije" za kojima i nema tolike potrebe. OK serija, bolje je odgledati u cugu kad već nisi epizodu za epizodom, biće i druge sezone.
Hajzenberg

Postby Mikisha » 30 Aug 2025, 00:10

Super je serija
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Niko123 » 31 Aug 2025, 15:57

Preključe bilo 20 godina od prve epizode, serije" Bekstvo iz zatvora" ilti "Zakon braće".Jel realno da je 20 godina prošlo? :krsti: Kao da je juče bilo
Niko123

Postby Angus Young » 31 Aug 2025, 18:54

Prva serija koju sam bindžovao :biggrin:
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Hajzenberg » 31 Aug 2025, 20:14

Da li je neko bacio pogled pre par meseci na digitalizovane Otpisane koji su se emitovali na javnom servisu a možda imaju i na YT, nisam obratio pažnju. Onako čisto iz više radoznalosti nego iz ne znam čega sam odgledao pre izvesnog vremena prvih par epizoda i ako nisam pogrešio barem su u prve dve epizode izbacili neke kadrove. U prvoj epizodi oni lažni Rusi u kabareu ne igraju kazačok nego samo prolaze pored Tihog i one lepe ženske gde se spremaju za scenu a na podijumu je pre ili posle toga samo ta igračica, plesačica a u drugoj epizodi čini mi se nedostaju neki kadrovi iz ili oko one garaže, da li sa Melitom Bihali neki kadrovi :biggrin: ...čisto neko zapažanje. Da li nisu bili dobri ti snimci za restauraciju ili šta već, baš me zanima. Možda je to bilo i u preostalim epizodama dok digitalizovane Otpisane u povratku nisam gledao. Serija je kultna, nevezano za ideološko opredeljenje ili makar i minorni procenat istinitih događaja u vezi nje i moraću kad tad da odgledam svih 26 epizoda i da "lovim" bar te izbačene scene iz originala :laugh:

Tek na ko zna koje gledanje mi upade u oči da je organizator snimanja, "izvesni" Beli Radoičić u toj prvoj epizodi glumio srpskog žandara onde negde na granici kod Zemuna ili gde već i tamo gde su se motali Prle i Tihi kada su odlazili kod strica Felbe. Možda se pojavljivao u još nekim filmovima ali nije mu to bila glavna preokupacija već nekakva produkcija najverovatnije, nisam guglao. Uvek kada se završavala epizoda Otpisanih a bilo je bezbroj repriza ide prvo njegovo ime i uđe ti u glavu. Jbg, od malih nogu navika da se bukvalno svi filmovi i serije bilo domaće ili strane odgledaju do kraja računajući i te odjavne špice jer nekada davno kada su postojala samo dva kanala i gotovo ništa od medija jedini način da saznaš ime nekog našeg a pogotovo stranog glumca ili reditelja je bilo da pogledaš i uvodnu i odjavnu špicu i tako saznaš ono što te zanima :biggrin:

Sličan primer i u Alo, alo kada je jedan od kreatora serije Džeremi Lojd u jednoj od epizoda zadnje sezone igrao švapskog oficira koji zajedno sa kolegom pokušava da isposluje usluge jedne od dve konobarice koje su za tu priliku obučene kao eskort dame :biggrin:
Hajzenberg

Postby belpH #77 » 31 Aug 2025, 21:25

PKAŠ
belpH #77

Postby SemperIdem » 31 Aug 2025, 22:16

Da li je kod serije ,,Broadchurch" svaka sezona priča za sebe ili se mora gledati sve?

A preporuku za ,,Rage" sam ovde video i oduševljen sam.

Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby Cvele » 31 Aug 2025, 22:19

belpH #77 wrote:skroz dobra, stavise odlicna...

Image
https://www.imdb.com/title/tt5875444/?r ... n_0_q_slow

Poslednja sezona mi je tanja, ali super zabava generalno.
Cvele

Postby belpH #77 » 31 Aug 2025, 22:20

SemperIdem wrote:Da li je kod serije ,,Broadchurch" svaka sezona priča za sebe ili se mora gledati sve?

trenutno sam na 5oj prve sezone...tako da ne bih znao da ti kazem...ali jako mi se svidja za sad...
PKAŠ
belpH #77

Postby S73F4N » 01 Sep 2025, 09:31

Cvele wrote:
belpH #77 wrote:skroz dobra, stavise odlicna...

Image
https://www.imdb.com/title/tt5875444/?r ... n_0_q_slow

Poslednja sezona mi je tanja, ali super zabava generalno.

Napravise od MI5 da su najgora obavestajna na svetu i da su im svi agenti smotani.
Ali u ovom susnom periodu za serije jedna od retkih koja ima prelaznu ocenu kod mene.
Znao sam da ce biti 5.sezona,a vidim da se planira i 7.

U medjuvremenu da se odgleda i mobland
Sutra bi i majku rodjenu prodali Covicu i Vucicu samo da mogu da vam garantuju uspeh KKP i PFC...
S73F4N

Postby Hajzenberg » 01 Sep 2025, 11:58

Hajzenberg wrote:Preporuka za dve engleske krimi-mafijaške serije.

Gangs of London, nzm da li sam ranije o njoj pisao ili je neko drugi ili nije niko... :biggrin: ubitačna akciona priča spakovana u tri sezone i 25 epizoda, da li će biti i četvrtog nastavka to se ne zna, moglo bi komotno. Ima tu poznatih faca iz Peaky Blinders te GOT-a, posebno obratiti pažnju na mislim petu epizodu prve sezone, pravo malo remek delo. Ako se u britanskoj prestonici dešava i pola onoga iz serije pa to je katastrofa.

MobLand, tek započela serija, dovoljno je reći Gaj Riči, Pirs Brosnan, Helen Miren te Tom Hardi a ima ih još poput jednog od glavnih likova iz House of the dragon. Izašle prve dve epizode i ovo baš obećava.

Gotovo pola godine kasnije...da nastavimo i barem za sada završimo priču o engleskoj mafiji.

This city is ours - privuklo me što je Šon Bin jedan od glavnih glumaca :laugh: jedna sezona, 8 epizoda, biće i nastavka. Za razliku od malopre pomenute dve serije čija se radnja dešava u Londonu ovaj put idemo u Liverpul gde tamošnji krimosi pričaju neki pokvareni engleski ili engleski sa jakim škotsko-irskim akcentom ili je to pak domicilni izgovor, baš mi bilo donekle neobično. Nije loša priča, naravno sve se vrti oko belog, može da se odgleda.

Top boy - e ovo je serijetina, čista osmica a može i malo više. Ne mogu da se setim da li je iko pisao o ovoj seriji koja je po mnogo čemu zanimljiva. Vraćamo se u Londru, prve dve sezone snimljene još 2011-13 za lokalnu britansku tv kuću, poprilično skroman budžet za današnje prilike ali taj neki šmek i vajb fazon čuvene Žice, po 4 epizode obe sezone. Posle toga Netflix ulazi u priču i stvara novu "franšizu" i 2019,22 i 23 snima još 3 sezone sa naravno poprilično većom produkcijom. Neodoljivo sve podseća na Gomoru, dva su glavna lika kao i u napolitanskoj sagi, mnogo toga se dešava na samoj ulici gde vidimo likove koji rade isto ono što i na jugu Italije pa ima mnogo toga još sličnog da ne pišem dalje i da ne spojlujem. Jedina i to bitna razlika je što tokom samih epizoda nema gotovo nikakve muzičke podloge kao u Gomori a tamo je bio nenadjebivi Mokadelik sa svojom matricom koja je tako fino parala uši a pogotovo u nekim scenama za koju je ta muzikica i bila namenjena. Ovo nije serija nakrcana zvezdama kao Mobland niti je toliko nabijena možda i nadrealnim scenama kao Gangs of London ali serija koja jednostavno ima "dušu". Gomila crnaca i meleza (mislim na likove u seriji) poreklom iz Afrike ili sa Kariba nosi ovu seriju a ko je gledao Mobland zapaziće i jednog lika u prvoj sezoni te dve likuše u sezonama 3-5 koje su imale jako dobre role u ovoj seriji a pogotovo ona meleskinja kojoj je to posle bila "preporuka" da postane desna ruka Toma Hardija u Moblandu. Smislen i veoma moćan kraj tako da se cela priča zaokružuje bez ikakvih problema. Gledao sam na Stremio a ko ima na Netfliksu neka obrati pažnju jer tamo su prve dve sezone preimenovane u Top boy: Summerhouse dok ta tri nova nastavka snimljena u periodu 2019-23 imaju oznake od 1-3. Ukupno je dakle 5 sezona sa 32 epizode.

Birmingemski britvaši ipak idu dalje, treba da izađe neki film čija se radnja dešava valjda za vreme WW2 a šuška se i o sedmoj sezoni serije.
Hajzenberg

Postby Cvele » 01 Sep 2025, 12:06

Bravo za Top Boy. Meni jedna od omiljenih serija generalno.

Isti čovek je radio Mobland.
Cvele

Postby Hajzenberg » 01 Sep 2025, 12:24

E Cvele, godinama sam se kanio Top boy, jednom i započinjao pa mi nešto bilo mrsko zbog onih silnih čamuga :lollol: a onda u nedostatku nekog kvalitetnog štiva uzeh da odgledam i spičih u nekih 7 dana jer sam imao vremena za to. Eto, ko nije gledao preporuka.

Jbg, bavio sam se nekim doduše "suptilnim" kriminalom u nekom prošlom životu :biggrin: pa se između ostalog i zbog toga "palim" na ove teme :okk:
Hajzenberg

Postby Cvele » 01 Sep 2025, 14:59

Užički Dušejn :biggrin:
Cvele

Postby Duh sa sekirom » 02 Sep 2025, 10:26

Gleda li neko Fallout?
Počeo sam i prve 2 epizode obecavaju
Inače nisam igrao igricu pa je za mene tematika nova.
Duh sa sekirom

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura