Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby DIFovac » 08 Mar 2025, 10:13

Ima li neki kviz na netu kao što je bio Conquiztador ili tome nešto slično da se možeš takmiciti protiv drugih.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby Veljkona22 » 08 Mar 2025, 21:36

Tegi šoumen

Pade auto
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Gromiko » 09 Mar 2025, 16:16

Meni je ovaj koncept zanimljiviji od Potere. Takođe mislim da je lakše uzeti neki novac nego u Poteri ili Slagalici. Sviđa mi se i što ponude nisu predvidive kao u Poteri, jeste malo nefer ali je i zabavnije. Ima ovaj jedan momenat gde može da bude neprijatno kad ispadneš iz prve. Ja bih tako kod drugog takmičara ispao odmah na pitanje o kojim ratovima je pisao Tukidid a u brzim pitanjima sam kod njega znao sve.
Nadam se samo da će biti i debitanata u kvizu, u prvoj epizodi sve poznata lica.
Gromiko

Postby octopus » 11 Mar 2025, 13:43

Odličan je kviz, može lepo da se zaradi, ali nema mnogo prostora za neznanje jer vreme i prednost u sekundama baš brzo iscure.

Meni je utisak večeri bila reakcija muža od takmičarke koja je osvojila 800.000 kad se Macura našalio... Nije joj lako sa onim ljubomorkom.
octopus

Postby Tegi » 11 Mar 2025, 18:52

octopus wrote:Nije joj lako sa onim ljubomorkom.

Užasni su i muž i žena. Baš sujetno, prepotentno ponašanje.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milan L. » 15 Mar 2025, 20:18

Jedinstven slučaj da imamo studio Slagalice ceo dan u emisijama uživo. Po navici svaki put kad krenu vesti mislim kako će da predstave novi takmičarski par.
Milan L.

Postby octopus » 19 Mar 2025, 12:33

Na Superpoteri mi se ne sviđa što se prilikom određivanja težine pitanja uzima kvizaški status pojedinca. Ona devojčica je imala em mnogo lakša pitanja em skoro sve iz svojih sfera interesovanja. Za razliku od onog krupnog dečka (tragač u novogodišnjoj Poteri) koga uopšte nisu štedeli, a prikazao je sjajno znanje.

I još jedna stvar, možda mi se samo učinilo. Kao da takmičarima uvek isklizi još jedna sekunda nakon tačnog odgovora, a da kod tragača nije isti slučaj, bar ne svaki put. Ništa Tegi na tvoj račun, već na račun produkcije.
octopus

Postby Tegi » 19 Mar 2025, 16:11

octopus wrote:Na Superpoteri mi se ne sviđa što se prilikom određivanja težine pitanja uzima kvizaški status pojedinca. Ona devojčica je imala em mnogo lakša pitanja em skoro sve iz svojih sfera interesovanja. Za razliku od onog krupnog dečka (tragač u novogodišnjoj Poteri) koga uopšte nisu štedeli, a prikazao je sjajno znanje.

I još jedna stvar, možda mi se samo učinilo. Kao da takmičarima uvek isklizi još jedna sekunda nakon tačnog odgovora, a da kod tragača nije isti slučaj, bar ne svaki put. Ništa Tegi na tvoj račun, već na račun produkcije.

Što se prvog tiče, u pravu si. To ima jedan razlog: učiniti trku zanimljivijom. Kada bismo svima nudili 40-45 sekundi na najvišoj ponudi, svi jači igrači bi na ovoj težini pitanja pobedili. A ne bi bilo okej upadljivo pojačati težinu pitanja na nivou čitavog kviza, ipak je poenta da ljudi koji gledaju mogu da učestvuju i ravnopravno prate. I obrnuto, kada bismo svima nudli 50+ sekundi, autsajderi ne bi imali šta da traže.

Desilo bi se ono što se desilo u filmu "Kviz šou" Roberta Redforda i mini-seriji "Kviz" o učešću Brendona Ingrama u Milioneru. Učestvovali bi samo geek-ovi iz više srednje klase od 30 do 45 godina i to bi stvorilo zasićenje kod gledalaca.

Što se drugog tiče, to se u programu neće videti, pokrpiće to montaža, ali davali su ljudima pobedu tamo gde su kasnili po jednu-dve sekunde sa poslednjim odgovorom, a tragačima je Memedović odugovlačio sa priznavanjem odgovora čekajući da istekne vreme.

Ako hoćeš nekog da sapleteš, ne radiš to tako što ga potkradaš na sitno, jednostavno mu daš začkoljičasta pitanja iz oblasti koje mu ne leže. :biggrin:

U tome i leži razlog zašto kod nas postoji porez od 20 posto na kvizaški dobitak. Ne zavisi od tebe koje će ti pitanje biti postavljeno i to mu daje elemente igre na sreću.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bogun » 19 Mar 2025, 16:38

Koliko sam se smorio kad je poslednji takmičar izgubio za jednu sekundu. Samo da je odslušao do kraja pitanje za sonar siguran sam da bi tačno odgovorio na njega.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Milan L. » 19 Mar 2025, 21:44

Prilog RTS-a o pab kvizu u Petrovcu na Mlavi:
https://www.rts.rs/vesti/srbija-danas/5 ... izovi.html
Milan L.

Postby Veljkona22 » 29 Mar 2025, 21:57

Milun duduk
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Eddie Brock » 31 Mar 2025, 20:36

Iskusni Tegi u večerasnjoj poteri
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Mikisha » 31 Mar 2025, 20:44

Tegi, Tegi..
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Bogun » 31 Mar 2025, 21:40

Spojio superpoteru i poteru.

Jovan je ladno poslednjem takmičaru u superpoteri odgovorio na pitanje za Tvin Piks.
Obratite pažnju, takmičar kaže Meklahlan, a Memedović uleti sa Tvin Piks pre nego što je to takmičar rekao.
Očito da je čovek znao odgovor, ali meni je bilo smešno. :D
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Gromiko » 01 Apr 2025, 07:29

Na nekim bebećim crtaćima koji su mi upaljeni na tvu kući neki vuk jede šumske piliće odnosno pečurke. Mislio sam da je to neka fora za decu , kad ono stvarno juče pitanje na Poteri šta je šumsko pile i ukapiram da je stvarno pečurka :biggrin:
Gromiko

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura