octopus wrote:Na Superpoteri mi se ne sviđa što se prilikom određivanja težine pitanja uzima kvizaški status pojedinca. Ona devojčica je imala em mnogo lakša pitanja em skoro sve iz svojih sfera interesovanja. Za razliku od onog krupnog dečka (tragač u novogodišnjoj Poteri) koga uopšte nisu štedeli, a prikazao je sjajno znanje.
I još jedna stvar, možda mi se samo učinilo. Kao da takmičarima uvek isklizi još jedna sekunda nakon tačnog odgovora, a da kod tragača nije isti slučaj, bar ne svaki put. Ništa Tegi na tvoj račun, već na račun produkcije.
Što se prvog tiče, u pravu si. To ima jedan razlog: učiniti trku zanimljivijom. Kada bismo svima nudili 40-45 sekundi na najvišoj ponudi, svi jači igrači bi na ovoj težini pitanja pobedili. A ne bi bilo okej upadljivo pojačati težinu pitanja na nivou čitavog kviza, ipak je poenta da ljudi koji gledaju mogu da učestvuju i ravnopravno prate. I obrnuto, kada bismo svima nudli 50+ sekundi, autsajderi ne bi imali šta da traže.
Desilo bi se ono što se desilo u filmu "Kviz šou" Roberta Redforda i mini-seriji "Kviz" o učešću Brendona Ingrama u Milioneru. Učestvovali bi samo geek-ovi iz više srednje klase od 30 do 45 godina i to bi stvorilo zasićenje kod gledalaca.
Što se drugog tiče, to se u programu neće videti, pokrpiće to montaža, ali davali su ljudima pobedu tamo gde su kasnili po jednu-dve sekunde sa poslednjim odgovorom, a tragačima je Memedović odugovlačio sa priznavanjem odgovora čekajući da istekne vreme.
Ako hoćeš nekog da sapleteš, ne radiš to tako što ga potkradaš na sitno, jednostavno mu daš začkoljičasta pitanja iz oblasti koje mu ne leže.
U tome i leži razlog zašto kod nas postoji porez od 20 posto na kvizaški dobitak. Ne zavisi od tebe koje će ti pitanje biti postavljeno i to mu daje elemente igre na sreću.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.