Board index Život van sporta Svet oko nas

Republika Srpska

Re: Republika Srpska

Postby Zappa » 10 Nov 2019, 19:11

Мизеран примјер... У зворничком селу Каменица, по четврти пут је ове године оскрнављен споменик страдалим Србима. У истом селу (у којем и данас има и Срба и Бошњака), никада није оскрнављено спомен обиљежје посвећено Бошњацима.

A ko je na vlasti u opštini Zvornik i celoj RS ? Zašto policija ne pronadje počionioca tog incidenta ?
Malo veći primer.
U Banja Luci prošle godine ubijen je momak od 21 godinu . Ne ulazeći u to kakav je to bio dečko i šta je u pozadini tog dogadjaja ,ali i dan danas ubice nisu pronadjene.

Српска никад није била јача, на твоју и Бакирову жалост.

Vidim i čujem. Kreni putem Bijeljine ,Zvornika, Vlasenice, Srpskog Sarajeva, Srbinja, Gacka , Trebinja i pitaj pošten narod (ne SNSD kadrove ) kako danas žive i šta misle o budućnosti RS.

Неколико геноцида, које смо само у 20 вијеку ми западни Срби преживјели, заиста нам даје право, да мислимо како је бошњачки радикализам и осветничка идеологија, базирана на Сребреници, мит који ствара РТРС.

I ja sam taj " zapadni Srbin" ,pa se sećam kako i zašto su glave srpskih političara padale početkom ovog veka i krajem prošlog.
Pa se često pitam kako tom Dodiku dozvoljavaju opstanak na vlasti ovoliko godina i pored onakvih zapaljivih izjava ,pozivanje na referendum....
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby grobar_Zvornik » 10 Nov 2019, 19:22

Расвјетљавање случаја јеста важан сегмент, али је пуно важнија порука која се оставља једном народу након скрнављења споменика... У далеко већој мјери се скрнаве српски споменици, цркве и обиљежја посвећена страдалим Србима него остала два народа... (а при томе их нема највише у БиХ)

Поменуо сам ти само једну локацију... мјесто у РС, гдје дакле живе и Срби... Имаш цркву на Кула Граду, више од десет пута је обијана. (у том насељу не живе Срби) Дакле никаква материјална корист није у питању (у цркви се годишње два пута служи), већ искључиво национална нетрпељивост и мржња...

Ради политичке коректности дешавало се и да се обије нека џамија, разбије прозор, такве такође треба процесуирати и рећи да су идиоти...То што су ти случајеви пуно ријеђи, не значи да мотив није био идентичан као у супротном смјеру...при томе не можеш пронаћи да је у ФБИХ неки Србин скрнавио неки споменик неСрбима, а у РС је то постало готово пракса... са српским спомен-обиљежјима... Да се не бавимо методама скрнављења и колико је заправо тешко доћи до починиоца...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby the_trooper_rs » 10 Nov 2019, 19:50

Sunce ti zareno, od RTRS-a, preko BN-a do Avangarde, samo zveckanje kostima...
the_trooper_rs

Postby AirBall » 11 Nov 2019, 18:40

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby bezvezarije » 11 Nov 2019, 19:19

Koja je to usrana država Bih, već godinu dana nakon izbora nema novih ministara, Dodik koji je sada de jure predsjednik Bosne uglavnom provodi vreme otvarajući autoputeve po Srbiji sa Vučićem.
bezvezarije

Postby Pit Bull » 11 Nov 2019, 20:31

:roll:

▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Ćoba » 11 Nov 2019, 20:39

Covjek je genije, malo ko je poznavo samu sustinu ovog naroda kao Mile.
Ćoba

Postby grobar_Zvornik » 11 Nov 2019, 20:58

Не треба ићи толико далеко у хвалоспјевима.

Ствар је проста... бошњачки политички круг је добио наредбу из УСА да се пошаље АНП... како би након ЦГ-а и БиХ приступила НАТО пакту. Пред Милетом је проста одлука или ће пристати на међународне и бошњачке притиске и попишати се по нечему што се зове Република Српска и уз то и на гро својих гласача или ће заступати тезу са којом је и ушао у протекли изборни циклус - војна неутралност док Србија не каже другачије... Годину и јаче га дословно уцјењују... да је паметан да још више заоштри реторику по питању радикалних исламиста... Ионако је након Макронових ријечи Сарајево на инфузији.

С друге стране, људи попут Мектића му много значе да искажу сав јад опозиције у РС. Иако наравно не мисле сви као и Мектић, такав један шалабајзер је довољан да када год затреба од политичке шпекулације направи аксиом...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby stihl » 11 Nov 2019, 21:17

Волим када скиче (а нису прасићи)
stihl

Postby Ron Swanson » 11 Nov 2019, 21:19

Prasetina i jagnjetina za teleće glave
Ron Swanson

Postby Ron Swanson » 12 Nov 2019, 12:51

Ron Swanson

Postby Bojdo » 12 Nov 2019, 16:19

stihl wrote:Волим када скиче (а нису прасићи)

I viču "heljp NATO, DJENOSAAAJD, DJENOSAAAJD"
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby grobar_Zvornik » 12 Nov 2019, 16:42

Колико знам није. Осим ако Блиц нема некаквог инсајдера и осим ако у ресорном министарству не планирају некакве промјене. А грубо речено тешко ми је замислити да се желе тиме бавити, кад су већ посљедњим законом барем покушали ту област приближити европским стандардима.

http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... A1%2050-19)_301734916.pdf

Наравно закони су једно, а реалан живот друго. Односно на овим просторима смо свједоци формалне демократије. Чињеница је да је без обзира на досадашње законске прописе малољетника било у кладионицама и да ће их без обзира на неке нове законске акте и анексе, бити у кладионицама.

grobar_Zvornik

Postby stihl » 12 Nov 2019, 17:08

У мојој улици клинцима не дају да купе допуну за телефон у кладионици, а камо ли тикет.
А Блиц је познат по сераторским насловима када је РС у питању.
stihl

Postby grobar_Zvornik » 12 Nov 2019, 17:13

Свака част за твоју улицу. Али имаш и оне који допуштају малољетницима клађење. То је факт. Уосталом и ја сам са 16 година уплаћивао тикете... Хвала Богу нисам постао зависник. :biggrin:

grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Svet oko nas