by b@Ta maRe » 29 Aug 2022, 23:50
Je l' cepa(o)/ima(o) neko od vas Nintendo Switch? Nešto me baš svrbi da uzmem neku konzolu, pa se lomim između Switch-a i Xbox Series S. Kapiram da je mnogo razumnije ići na Xbox i game pass, al' jebem li ga, te Nintendove igrice mi sve deluju jako zabavne, barem na papiru - Smash Bros Ultimate, Mario Kart 8, Nintendo Sports, Xenoblade Chronicles, Splatoon, Metroid Dread, Monster Hunter Rise, Bayonetta, Luigi's Mansion... Za Zelda: Breath of the wild čitam bajke bukvalno. Plus SNES/N64/Sega klasici, ali videh da to može i na XSS. Većina ostalih igara koje bi me možda zanimale izgledaju dobro i na Switchu, izuzimajući Fifu. Dobar mi je trip ti što može i handheld i na tv. Loša stvar br 1 je ta što će Nintendo izbaciti novu konzolu u narednih godinu-dve i Switch će imati podršku max 2-3 godine nakon toga. Loša stvar br 2 je ta što su igre za Switch skupe k'o kokain, a koliko sam ukačio, ni na eShopu nije neka razlika, što bi verovatno značilo da ne bih bio "legalac", nego bih gledao da uzmem tu 1. seriju koja može da se moduje, pa onda video šta i kako, ili bih odmah istresao 400-450 na KP za modovanu sa 128 gb karticom.
Xbox u životu nisam igrao. Tačnije, ja i nisam gejmer, palio sam se do neke 2000, a kasnije me je sve manje i manje interesovalo i jedino čime sam se trovao su bili Football Manager (2006/07 poslednji koji sam ozbiljno igrao), PES i NBA. Jedina pucačina koju sam intenzivnije igrao je pokojni Soldier of Fortune. E sad, da li igre koje su na game pass ultimate mogu da skinem i moje su ili ih igram samo dok su tu? I da li je 500 gb na XSS uopšte dovoljno? Da li se sve igra online na XSS ili može neko da mi bane i da nas dvoje peglamo Fifu/šta god? Listao sam neki domaći gejmerski forum i sve vezano za Xbox mi deluje jako konfuzno, a verujem da nije neka nuklearna fizika.
U principu, jedini plus kod Nintenda su te njegove ekskluzive i portabilnost, sve ostalo debelo preteže na stranu XSS, najviše to što je futureproof. Je l' ima MS neke laganice-veselice od igrica ili su najjači aduti shooteri i vožnje? Valjda je neko ovde probao i Switch i Xbox (bilo koji), pa da mi malo pomogne oko ove dileme
Dexi wrote:Jedino u čemu su oni bolji to je taj individualni kvalitet njihovih igrača