Novosadista wrote:
Pre svega ne vidim tacno sta imas protiv NS i ovih protesta, pogotovo dok zivis na drugom kraju sveta i nemas nikakvu realnu predstavu o tome sta se ovde desava osim onoga sto vidis na internetu ili sto ti tvoja rodbina sa sela javlja.
Kao drugo 99% ljudi ovde boli ona stvar sta misle tvoje kolege amerikanci o protestima.
Takodje vidim da imas klasican nadobudan stav gastarbajtera, jel udobno u toj kabini kamiona koji vozis ili imas problema sa kicmom dok pakujes kutije svakog dana na poslu?
Sto se tice umnih ljudi i diploma, znanja stranih jezika i mnogo drugih stvari mozemo se nadmetati kad god hoces, prvi ja pa onda i vecina foruma sa tobom i tvojim kolegama.
Ja ne znam kako si od lepog i dobronamernog posta iz dijaspore napravio ovo, ali to govori dovoljno o tebi i nekim frustracijama koje imas, ali one se pred ogledalom rese, ne na forumu. Ja protiv protesta nemam ama bas nista, ziv se pojedoh sto nisam u Srbiji i sto ne mogu pomoci kao sada vec bivsi kolega, a aktivno ucestvujem u njima odavde i doprinosim kako god mogu. Moja cela porodica i drustvo su na ulicama, neki i sami studenti. To da ja nemam predstavu sta se desava u mojoj domovini mozes nekome drugome spocitavati ali ne i meni kojeg za istu vezuje isto koliko i tebe, kome je cela porodica tamo i koji istu posecuje svake godine vise puta, za razliku od mozda nekih drugih ljudi ovde.
Ovaj protest nije samo tvoj, ili vas. Narod u Srbiji svakako je nosilac toga buduci da je fizicki prisutan i pun energije, ali ovo je protest svih nas koji smo protiv Vucicevog rezima, odakle god mi pisali i gde god ziveli. Ponavljam, ne znam otkud frustracije mojim nadasve lepi postom koji je imao za cilj da pozdrave i raspolozenje podeli iz dijaspore. Izgleda da Srbija nije nasa koliko je tvoja, bice da je tako. Ali ponovo, to govori vise o tebi nego o meni, o (ne)kulturi sa primesama bezobrazluka.
Pakovanje i kamioni nisu moja delatnost, jos jedna u nizu lazi koju pises ali sta, moze ti se, bez posledica ikakvih pisati o tudjem karakteru i ici ad hominem napadati tudju profesiju i coveka kojeg ni ne znas. Ali evo da te razocaram, naucnik sam, Boze zdravlja jos malo doktorant. Pomenute kolege su takodje iz tog sektora. Cisto da vidis koliko si ispao ohol i bezobrazan, da ti se slucajno ne ponovi iduci put.
Ja nisam ovde da se nadmecem sa bilo kim, a ponajvise ne sa tobom. Ovde sam da pisem na temi koja me zanima, ali ocito da na to nemam pravo jer zivim u Americi, barem po tebi. Sto je onako, prilicno truo nacin da se pristupi bilo kome. A i stvar je (ne)vaspitanja

Manje frustracija bato, gubis kontrolu. Trazis neprijatelja gde ga nema. Na istoj smo strani. Batali ovu pricu.
P.S. nisam ni iz sela, bas te nece, nekih 0/5 tacnih tvrdnji u postu, ali boli te briga, pises ti bez posledica jer eto, tako si u mogucnosti. Aj pa da popravis procenat iduci put.