by Bang » 17 Mar 2025, 14:29
Samo da potvrdim svoje postove od ranije, ko ih je pažljivo čitao, uviđa da su prilično tačni. Nije tu trebala prevelika pamet da se vidi, ali dobar broj ljudi je na nerealnim osnovama očekivao drugačija dešavanja i daleko više od ovoga što se desilo.
Pre svega, odlična brojka, sjajna, nikad viđena, a uzimajući u obzir na šta je druga strana spremna, sve je prošlo relativno mirno i odlično što je tako.
Pisalo se ovde da je daleko manji broj ljudi bio 09.03. i 05.10. Očekivalo se da ovaj istorijski broj ljudi donese promenu, kojim god putem. Ispostavilo se da su očekivanja nerealna, a pisao sam već i zašto.
On se sam skloniti sa vlasti neće. Znalo se i ranije, a videlo se i sada, na šta je sve spreman da bi vlast zadržao.
Revolucionarne metode otpadaju, pisao sam i o tome, a potvrdilo se u subotu. Klinci i sadašnji narod, nisu spremni za takve metode. Sa ovom istorijskom brojkom, prva reakcija na naznaku provociranog incidenta, bila je - prekidaj protest, skidaj prsluke, mi ne preuzimamo odgovornost, nismo nadležni...
Komentarisali su i ovde forumaši koji su bili u mnogo ozbiljnijim, ratnim situacijama, a poredio sam i ja u ranijim postovima generalnu spremnost sadašnjih klinaca i naroda na revolucionarne metode. Daleko je to od spremnosti naroda 05.10. a kao što sam pisao i ranije, drugačije vreme, drugačija struktura ljudi, plus dobar broj tih "na sve spremnih ljudi", je sada na suprotnoj strani. Još jedna velika razlika je da su tada branjeni rezultati izbora.
Ako se dakle odbace te dve varijante - da njemu proradi svest i savest i sam se povuče i revolucionarni metod, ostaju izbori, izbori i samo izbori.
Ovaj broj ljudi je pokazatelj da mu je odzvonilo. Svestan je i on toga. Izbore odavno ne pominje, sem juče u rečenici - izbora će biti 08.06. ako do tada ne bude formirana nova vlada. Koliko je to realno, procenite sami, ali ljudi koji su protiv treba da budu svesni da su izbori jedini realan put da se on skloni i treba biti spreman za njih, kad god da se dese.
Uslovi neće biti fer, pisali smo i o tome, ali ovaj broj ljudi i velika izlaznost, mogu da progutaju njegovu armiju botova + 10% ukradenih glasova. Lepo je napisao mislim Black owl - više vredi jedan izlazak na izbore, nego sve šetnje i protesti, a vidim da ima još forumaša koji su se okrenuli i komentarišu da treba ići putem izbora.
Da li će studenti izaći sa listom stručnih, vanstranačkih ličnosti, da li će podržati nekog od aktuelnih kandidata ili će reći glasajte po nahođenju, manje je bitno. Bitno je da na tom referendumu svi u zbiru budemo teg koji gura tas na našu stranu.
Za kraj samo još jednom da podvučem. Svako neka stavi prst na čelo i bude fer sam sa sobom, a postavio je već Karelia slično pitanje...
Koliki broj vas je ispoštovao poziv studenata na generalni štrajk ova tri dana? Verujem da više od 90% forumaša danas uredno ide na posao i živi svoje živote, a posle kada ja napišem da se sve prelama preko klinaca, idu komentari - nije tako.
Postoje deca koja zaista hoće da uče, postoje studenti stipendisti koji ne žele da izgube stipendije, postoje ispravni ljudi kojima će zbog ološa iz parka biti lupane etikete, a ja to neću da prihvatim.
Nek' ne igra, ko se lomi, kom' ne kuca srce čelično...