Zoran_Partizan wrote:Мени делује да ово "оружје" не би имало овакав ефекат да није било тишине. Можда би било здравствених проблема, (не знам ништа о томе), али мислим да не би било оваквог стампеда...
За нас који смо прошли ратове, у питању је звук који је малтене имитација пројектила који долази.
Тако ми је објаснио човек који се разуме, и како сам гледао ове снимке што су људи качили, тачно је то у питању - тај звук који долази испред пројелтила/ракете.
Ја сам, нажалост, више пута био на месту удара, и могу вам рећи да је у питању исконски - паралишући страх.
Таквом једном приликом сам устајао из кревета, облачио панталоне, и одједном долази тај звук, све се тресе, цео објекат, прозори, све живо.
Толико сам се био уплашио да нисам могао да убацим ногу у панталоне. Тресем се цео као ненормалан.
Једноставно исконски страх. Као да ти организам говори - ово што осећаш доноси смрт.
Паралише те.
Кад гледам снимке од јуче, тачно ме на то подсећа.
Иако нико није знао шта је у питању али су сви у моменту побегли одатле, јер организам ти говори бежи погинућеш.
Само што овај пут након тог звука није дошла експлозија, већ је само имитиран тај звук.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.