Board index Sportske zanimacije Multimedija

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Corba do groba! » 07 Jun 2025, 20:03

@Fighter

Izvini brate, al tata ti je... Kao i moj s kojim i ne razgovaram ima godinu dana sto je tragedija, ali nadam se da ce doci momenat , cekam. Inace tata mi je "Srbijanac", rodjen u Banatu, njegovi roditelji su se doselili 55 s juga Srbije... U pravu je Varga samo kukate kako se najgori iz RS poturaju i nzm ni ja sta. Pa tebra ono, stvarno su najgori. Ti Hercegovci konkretno Gacani.. Nikad ne treba generalizovati, al aj malo se vi normalni iscimajte.. Narod je u Rep. Srpskoj izgleda jos gluplji i zaslepljeniji nego ovde, pa se vi vredjajte do sutra. Kao sto rekoh imam rodbinu sa majcine strane i znam sta pricam. Volim ih, ali su svi do jednog ta prica dobar je Vucic, necu da vracam Tadica na vlast.. Msm ono, na holdu su, dok ne prodje ovo zlo da se ne bi posvadjao apsolutno sa svima.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby fighter » 07 Jun 2025, 20:15

soniko wrote:
Osim pasivnosti o kojoj sam pisao i koja je svima odavno poznata, drugi veliki razlog zasto se ljudi ne okupljaju je taj sto je Tadiceva vladavina nanijela veliku stetu Republici Srpskoj i

Kakvu stetu?

Najvecu mogucu.

Corba, izvinices ali ti je argument na osnovu placenika koji su angazovani iz RS na nivou onih koji kroz Marinku posmatraju ljude u Srbiji.

Kako da ti kazem postoji sljam iz RS koji ce za sto evra uradit svasta. Izdajnik ih je okupio i stavio u prve redove I to nema veze sa pripadnoscu. I takve treba pljuvati na svakom koraku i vjerovao ili ne pljujemo ih i mi jer za neke znamo da cijeli zivot nista nisu radili i da su odron od ljudi

S druge strane u Srbiji uvijek je postohao broj Srba koji su prezirali Republiku Srpsku i to je tako

Moj cale je bio u rovu ja nisam. Docekao je da vlast u Srbiji krivi njega za ono sto se desilo ovamo i da Hagu isporucuje srpske heroje,a one koje ne isporuci otjera u politicku proslost. Zbog toga je dosta ljudi srednjih godina ovamo u strahu da bi ono sto je ostalo od demokrata opet radilo isto ako dodje na vlast a to je da bi radilo za bosnjacke interese

Ja caletu godinama objasnjavam kakvo je zlo Vucic,ali me svaki put doceka s jednom te istom recenicom ne prdi mali da je ostao Tadic mi ne bi postojali...
I sta da mu ja kazem
I u principu i kod vas je slicno ljudi srednjih godina koji pamte i Milosevica i demokrate uglavnom su uz Vucica
fighter

Postby Гроф Тинторето » 07 Jun 2025, 20:35

Nije svestan da ni sa Vuckom necete postojati.
Ovaj to lepo maskirao
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby fighter » 07 Jun 2025, 20:42

Izdrzali smo mi grofe puno jace od izdajnika.
Vec samo se obazirem kako stariji rezonuju.
Prosto je tu mnogo podjela. A mnogo je vala i kriminalaca koji ce branit rezim. Zato i kazem da se mora odvojiti zito od kukolja i.da se ne smije nasjedat na te podjele jer to mu itekako ide na ruku.

Bez relativizacije gradjansku opoziciju u Srbiji nikad nije bilo briga za Republiku Srpsku i ne mogu ocekivat da ce narod koji gleda bn i rtrs imat razumjevanja i empatije prema njima. Prema djeci i studentima svakako da ima.

Daj Boze da izgubi Zajecar to bi bila nekakva nada da su se ljudi probudili.
fighter

Postby soniko » 07 Jun 2025, 20:57

Zanimljivo ja kako se Tadicu zamjeraju izrucenja ali se Slobo i Seselj pravdaju teskim geopolitickim okolnostima za gubitak RSK, KiM, sankcije na Drini, primoravanje na Vens Ovenov plan. To je ok.

Inace, otopljavanje odnosa izmedju RS i Srbije se desilo dolaskom Djindjica na vlast i izgradnjom Hemofarmove fabrike u BL, dolazi do olaksavanja i uvodjenja u praksu zakona o dvojnom drzavljanstvu a da ne pricam da je finansijska injekcija sumanutim preplacivanjem Mtela spasila RS bankrota u teskim finansijskim okolnostima.
Politicko povezivanje RS i Srbije se desava od tada dobrim odnosima Dodika i Tadica i bukvalno ni jedna losa stvar po RS nije uradjena ni povucena.
Ta prica o hapsenju je rezultat politike, odluka i potpisa potpisanih od strane Slobe i Karadzica i u hapsenjima nije ucestovala samo Srbija vec i RS, ucjena zbog teskog finansijskog stanja u koju su dovedeni zbog sankcija, losih geopolitickih okolnosti i ogromnog pritiska.
Zanimljivo je kako se to ne oprasta a mnogo gore stvari po narod se oprastaju.
Kako god, pad Tadica sa vlasti je velikim dijelom uslovljen tom retorikom pa sad crno na bijelo mozemo vidjeti kako izgleda kad se dovedu na vlast oni cija je retorika skroz suprotna, puna usta srpstva, zastite nacionalnih interesa, odbrane Republike Srpske.

Sva sreca pa se on ne pita ni za sta niti ce doci u priliku da je prodaje za medjunarodnu podrsku kao sto je Slobo pokusao sa Vens Ovenovim planom.
soniko

Postby Гроф Тинторето » 07 Jun 2025, 20:58

Mislim da nece izgubiti, ali bi bilo dobro da se pokaze vera u studente nekim finim procentom.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby fighter » 07 Jun 2025, 21:02

soniko wrote:Zanimljivo ja kako se Tadicu zamjeraju izrucenja ali se Slobo i Seselj pravdaju teskim geopolitickim okolnostima za gubitak RSK, KiM, sankcije na Drini, primoravanje na Vens Ovenov plan. To je ok.

Inace, otopljavanje odnosa izmedju RS i Srbije se desilo dolaskom Djindjica na vlast i izgradnjom Hemofarmove fabrike u BL, dolazi do olaksavanja i uvodjenja u praksu zakona o dvojnom drzavljanstvu a da ne pricam da je finansijska injekcija sumanutim preplacivanjem Mtela spasila RS bankrota u teskim finansijskim okolnostima.
Politicko povezivanje RS i Srbije se desava od tada dobrim odnosima Dodika i Tadica i bukvalno ni jedna losa stvar po RS nije uradjena ni povucena.
Ta prica o hapsenju je rezultat politike, odluka i potpisa potpisanih od strane Slobe i Karadzica i u hapsenjima nije ucestovala samo Srbija vec i RS, ucjena zbog teskog finansijskog stanja u koju su dovedeni zbog sankcija, losih geopolitickih okolnosti i ogromnog pritiska.
Zanimljivo je kako se to ne oprasta a mnogo gore stvari po narod se oprastaju.
Kako god, pad Tadica sa vlasti je velikim dijelom uslovljen tom retorikom pa sad crno na bijelo mozemo vidjeti kako izgleda kad se dovedu na vlast oni cija je retorika skroz suprotna, puna usta srpstva, zastite nacionalnih interesa, odbrane Republike Srpske.

Sva sreca pa se on ne pita ni za sta niti ce doci u priliku da je prodaje za medjunarodnu podrsku kao sto je Slobo pokusao sa Vens Ovenovim planom.

To sto je Tadic govno bio ne znaci da je Slobodan valjao i da nije takodje izdao i da ovaj danas valja. Pusti se te romantizacije. Tadic je uradio bas sve da Republika Srpska ne postoji.
fighter

Postby Bojdo » 07 Jun 2025, 21:11

Preplacivanje Mtla je Kostunicina zasluga.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby fighter » 07 Jun 2025, 21:22

Jelena Trivan je danas glavna. Ne sjecam se da li je glasala za onaj zakon o zlocinu u Srebrenici. To je poraz i Srbije i Republike Srpske i dokaz kakvi nas vode i da djeca s pravom traze odgovornost i normalnu zemlju.
fighter

Postby soniko » 07 Jun 2025, 22:09

Bojdo wrote:Preplacivanje Mtla je Kostunicina zasluga.

Pa naravno, Mtel je preplatio Kostunica a generale izrucio Tadic :biggrin:

Salim se, znam da ima ta prica ali vlada je bila koaliciona i potreban je bio konsenzus za svaku odluku, pa iz tog razloga se malo saljivo oDraŽavaM :biggrin:

Inace, nisam upucen, kakvu je konkretnu stetu RS imala od usvajanja rezolucije u Skupstini Srbije, meni pada na pamet jedna, koja kad malo bolje razmislim jeste moguce kriticna po opstanak a to je da je ta odluka postala jedna od glavnih razloga zasto su patriote u Srbiji odlucile da 2012 glasaju za preobucene radikale jer imaj bas finu retoriku.
Last edited by soniko on 07 Jun 2025, 22:30, edited 1 time in total.
soniko

Postby Kreanga » 07 Jun 2025, 22:20

Da i ne koristimo generalizaciju, sigurno 80 % ljudi u RS podrzava pedera, svako iz drugog razloga. Jedan od dominantnih je onaj da se samo ne vrate zuti. Pripadnike tog stava imamo i na forumu, sto je meni ok, neka misli svako kako hoce,bice vremena za prebrojavanje.
Kreanga

Postby soniko » 07 Jun 2025, 22:31

Slazem se, mislim da ti je i postotak tacan, mozda bi moglo biti 75-25 malo pribliznije, ali u svakom slucaju je to tu negdje.
soniko

Postby Corba do groba! » 07 Jun 2025, 22:43

@Fighter, @Zappa

Moram da kazem da sam danas reagovao iz besa i previse impulsivno, al barem sam oterao Lajgera :biggrin:
Tek sada sam procitao kompletnu diskusiju u proteklih para dana i sve sto se pisalo o Rep. Srpskoj. U pravu ste ljudi, i ja mislim isto. Vrlo dobro znam, brate, koliko olosa postoji koji bi sve uradili za 100e, u Novom Sadu sam jedno 5 godina imao neposredan i s nekima posredan kontakt i duboko sam izrevoltiran. S nekima imam i licni problem, tj nemam problem, mogu da me uvate za kurac. Takodje, vrlo dobro znam politicku situaciju u Rep. Srpskoj i poznajem mentalitet. Imam drugare iz veoma ruralne sredine, koji su se doselili u Novi Sad i top su momci. Samo sto se takvi stvarno ogromna manjina. Odakle su oni je bukvalno 99% totalnih degenerika, lazova, jajara govorim o mladjoj populaciji. Stariji su takvi kao sto si objasnio, al moram da kazem to, jos gluplji( mozda je prejaka rec, ali ne mogu da ih opravdam, svakako da razumem zasto je to tako) nego ovde u Srbiji. Izvinjavam se ako preterujem, ali govorim od srca. Moj deda je branio Rep. Srpsku sve vreme rata. Izbegli su iz Bugojna, baba sa 2 cerke i sinom i jos je povela sa sobom i jos jednu rodjaku i svi su bili maloletni. Moji godinu dana nisu znali da li je deda ziv ili nije, dok ih nije pronasao.. Nazalost deda mi je umro 2015. i nisam stigao s njim ozbiljnije da porazgovaram na tu temu... Inace je bio pitom i miran covek, cini mi se inteligentan, ali je bio zaveden Vojislavom Seseljom. Procitao je sve njegove knjige, citao novine pecat itd.. To me i sad boli, ali sta je tu je. Ma ima milion takvih prica.
Izvinjavam se sto sam malo privatizvao , samo sam pokusao plasticno da objasnim da vas apsolutno razumem i slazem se s vama, samo da mene trenutno boli ovo sto se desava u matici, moj grad je prvi nastradao, momak iz mog rodnog sela je nastradao a cale je uzeo pare i sad dovodi kurve.. U selu prave sportski centar da bi se lokalni politicari i uprava fudbalskog kluba ispromovisali i pokrali pare... :puke: Kako da se coveku ne zgadi? Ali dobro, sad samo pametno. Opasna su vremena, okacio sam neki dan na topicu Muzika pesmu Bore Corbe "Dok padaju glave" al ostavicu i ovde jer tacno pokazuje kako se ja trenutno osecam. Pesma je sa albuma "Labudova pesma" iz 92. godine koji je ujedno i trebao da oznaci kraj Riblje Corbe, jer je Bora bio u teskom kurcu situacijom koje se sprema... Ali je odlucio posle 3 meseca da nastavi i svirao je do kraja. To sto je on u jednom momentu popusio pricu je nesto drugo. Pokajao se on pred smrt, samo je to covek koji nece nikome da se pravda ni za sta. Cuce se kad budu izbacili novi album, koji posthumno treba da izadje, nadam se uskoro ali kod Corbe od kad znam za sebe je to uvek jebavanje s izdavacima.

Dok padaju glave masa se talasa
Omca stoji i nad mojim vratom
Obecevam, necu pustiti ni glasa
Pricam sa dzelatom ko sa bratom
Glava manje vise ne smatra se stetom
Moram da se lepo ponasam pred svetom
Novinari dosli cak iz inostranstva
Nek padaju glave s vise dostojanstva
Jos jedna glava u dugome nizu
Publika se gura da bi bila blizu
Limunada, boza, tulumbe, baklave
Da pregrize narod dok padaju glave
Dok padaju glave, jer je takvo vreme
Istorija pocinje od nule
Zatire se nase i seme i pleme
I grade se nove Cele kule
Dok padaju glave

Mislim da je ovo ubedljiv najduzi post koji sam napisao na forumu, i nadam se da nece biti potrebe vise za istim :biggrin:
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Zappa » 07 Jun 2025, 23:01

Na istoj strani smo, to je jedino bitno. :biggrin:

Ako rezultati ne budu odgovarali SNS očekujem neki skandal pre kraja glasanja poput PP aparata ili 3 na 5 :biggrin:

Cilj ove akcije tzv.prebijanja Milosa Pavlovića, kao i Marinika Tepic jeste da se ljudi iz Kosjerića i Zajecara oteraju sa glasackih mesta..
Predstavljanje studenta kao agresivaca, negativna kampanja kako bi ljudi koji se kolebaju ostali kucama, kao i Marinika za ljude koji su stava opozicija je zlo..
Zappa

Postby Lester Bo » 07 Jun 2025, 23:01

Deluje da on već duže vreme samo čeka neku iskru i neko veće sranje da se nešto izrodi,ne bi li ne znam ni ja šta dobio i šta bi onda uradio,čak mu se i dobro odoleva u tome.

I to se dosta intenziviralo u poslednjem periodu sa ovim "prebijanjem" njegovog studenta,pa onda postavlja ono u Nišu i Beograd, nema sumnje da će i sutra nešto smisliti u Kosjeriću i Zaječaru.
Lester Bo

PreviousNext

Return to Multimedija