Sezione wrote:Pitanje za nekog ko je bio ranije u toku dana tamo, da li su redari stajali celom duzinom Kneza Milosa uz park?
Nešto posle 16h sam sa mladjom braćom i njihovim drugovima bio na nekih 30 metara od ulice Kneza Miloša (prema skupštini) kod naprednjačkih traktora.
Prijatan razgovor sa jednim od veterana, klinci nedovoljno upućeni pa sam preuzeo inicijativu. Kaže da mu je posebno drago što je Lazarević gostovao u Pionirskom parku jer je godinama o njemu pričao ono što se sada ispostavilo kao istina.
Omladinci povremeno drndaju telefone, primetih blago razočarenje u njegovim očima, pa im nagoveštavam da je bolje da slušaju šta čovek priča jer će jednog dana biti zainteresovani za istoriju, a za nekih 10-15 godina neće imati prilike da o dogadjajima sa Košara i KiM informacije skupljaju od živih svedoka. Čovek je mogao satima da im pripoveda (tih, skroman, nenametljiv) i tu se zamislih - da li je moguće da ovakve ljude danas nema ko da sluša? Nije to izrekao ali znam da je razočaran jer se nije borio za ovo što danas imamo, no veruje da deca koju je došao da zaštiti žele da stvari menjaju nabolje.
Zatim neki lik sa ogromnom drvenom motkom dodatno uništava traktore, te ga veterani smiruju. Prilazi jedan od njih i kaže da je bolje da se sklonimo jer je moguće da će iz parka poleteti kamenice. Kontam da je blef u pitanju ali krećemo dalje.
E sad odgovor na pitanje: ulazimo u Kneza Miloša, masa se kreće par metara u minuti, takvu gužvu do sad nisam doživeo. Sa te strane stoje redari i veterani u veoma gustom rasporedu. Vreme je 16:50 - 17:10