Board index Sportske zanimacije Multimedija

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby jupol » 16 Mar 2025, 23:08

ovako nesto?
Kad se Rajs na forum vrati
jupol

Postby balkanski spijun » 16 Mar 2025, 23:11

Dr Arslanagic wrote:
Zoran_Partizan wrote:Мени делује да ово "оружје" не би имало овакав ефекат да није било тишине. Можда би било здравствених проблема, (не знам ништа о томе), али мислим да не би било оваквог стампеда...

За нас који смо прошли ратове, у питању је звук који је малтене имитација пројектила који долази.
Тако ми је објаснио човек који се разуме, и како сам гледао ове снимке што су људи качили, тачно је то у питању - тај звук који долази испред пројелтила/ракете.

Ја сам, нажалост, више пута био на месту удара, и могу вам рећи да је у питању исконски - паралишући страх.
Таквом једном приликом сам устајао из кревета, облачио панталоне, и одједном долази тај звук, све се тресе, цео објекат, прозори, све живо.
Толико сам се био уплашио да нисам могао да убацим ногу у панталоне. Тресем се цео као ненормалан.
Једноставно исконски страх. Као да ти организам говори - ово што осећаш доноси смрт.
Паралише те.
Кад гледам снимке од јуче, тачно ме на то подсећа.
Иако нико није знао шта је у питању али су сви у моменту побегли одатле, јер организам ти говори бежи погинућеш.
Само што овај пут након тог звука није дошла експлозија, већ је само имитиран тај звук.

Da,da :okk:

vrati se par strana unazad.

Pisao sam o tome,ali neki misle da se zajebavam.

Kad se to desilo,zovu telefonom i pitaju kako je kod vas,jel sve ok.Kazu da su culi zvuk nalik raketi,neko sistanje neobicno.Kao da je neko ispalio raketu.Prva reakcija mi je bila,lupetaju svasta.kakve rakete.

e,to je to.Onaj podli zvuk kad cujes da ide ka tebi,a ti paralisan.
balkanski spijun

Postby Zoran_Partizan » 16 Mar 2025, 23:14

Свакако да је застрашујућ тај звук, посебно ако долази док траје потпуна тишина. Тотална неприпремљеност за тако нешто, што још више појачава панику и дезоријентисаност. Забрињава чињеница да је било коме то пало на памет при одржавању 15 минута тишине.
Zoran_Partizan

Postby Sezione » 16 Mar 2025, 23:17

balkanski spijun wrote:https://www.youtube.com/watch?v=VLG6LUYr8_A&ab_channel=Dnevnik

Pogledajte snimak i na 1.48 ,vidi se drvo s desne strane.Pogledajte kako je zaljuljalo drvo.

Rekao bih da je drvo zaljuljala masa, deluje kao da je mlado drvo i samim tim "tanko"

Jebote, citam sad ovaj Torbicin tvit i uporedjujem satnicu sa slikama. Nama pametnima je dunulo da se sa Slavije probijemo do Skupstine kontra cele mase i provukosmo se pored Ribnikara pa Krunskom i bili smo tamo kod Takvuda u 18:55, vrteli se po raskrsnici ali nije delovalo da ce biti sranja, ekipa onako, solidna ali nije bilo enormne mase realno(pitali gde su veterani, rekose na Slaviji), da je doslo do sranja ko zna sta bi bilo. Totalno smo smetnuli s uma bolesnike sa krovova. Neko zaletanje je bilo i bacanje topovskog u park, a svetlo kod skupstine je ugaseno bilo pre nego sto smo dosli ali nije moglo da se prodje. U nekom trenutku je pusteno da se prolazi ka Terazijama. Od redara je bukvalno bilo par njih, verovatno su oni ranije zapalili svi jer ove baklje nismo videli. Pitanje za nekog ko je bio ranije u toku dana tamo, da li su redari stajali celom duzinom Kneza Milosa uz park? Ako jesu, onda su oni zapalili pre 18:55. Kako god, nebitno, u 19:30 smo zapicili nazad istom rutom, pa se u Beogradskoj premisljali i zaboli na Bulevar kod Madere( ne znam ko je blokirao trake ka gradu kod pravnog, verovatno zandari, nismo prilazili). Nisam ovim mojim volovima mogao da objasnim da narod Beogradskom ne ide na skupstinu opet nego svojim kucama od Slavije. U pola 8 su gadjani i fakulteti kod Vuka , a cuo sam da je bacen i suzavac kod Moskve, tako da je neki plan ocigledno postojao. E sad, sto sranja nije bilo i ko je tu koga izjebao to ne mozemo znati, svakako je trebalo odjebati skupstinu iz svake price

Da su sektasi hteli da bude sranja, bilo bi sranja, sklonili bi zandare i pustili gagija i ekipu da sibaju narod koji se vec razisao i onda bi murija krenula redom

Ne poklapa se bas satnica ova Zokijeva sa ovim no nebitno, mozda u onoj masi nije moglo sve ni da se isprati, mozda se sve to meni dogadjalo ispred nosa a da nisam video, citam da ljudi pisu da su neki iz obora pusteni i krenuli ovamo, jebem li ga

Kako god, bukvalno smo svojim apsolutno nerezonskim kretanjem gradom izbegli zvucni talas ispred nosa, dosli maltene u sekundi kad je planirano sranje tamo gde ne treba i posle se mimoilazili sa zandarima

I sto sam ja sad sve ovo ispisao, nemam pojma. Hocu da vam kazem da u ovolikim dogadjanjima uvek mozete da najebete, a sutra ce neko ko je zevao u balkan betu ili nekom industrija manufaktura baru 300m odatle i gledao n1 da prica da je on bio tad i tad na ulici i jebao im svima kevu

I batalite ove price, studenti studenti. 35 godina drkate kurac i sad ce deca da vam spasavaju guzice. Imate svoje prijatelje, drugare, sugradjane, organizujte se lepo i artikulisite delovanje. Pa i ono u Kraljevu se desilo delom zato sto tamo ima nekih politckih organizacija koje su se pobunile u okvirima u kojim je to moguce. Mozda mislite da vas trolina tesla drka ali je u jednom apsolutno u pravu. Mi cemo sutra svi na radne zadatke, a studenti na braniku, pa kad jave mi onda idemo u setnjicu od par sati, slikamo za instagram i picimo dalje i onda se ova sekta pokupi i ode. Ako se ne pokupi, okrivicemo studente da su nas prodali i bole nas kurac

Tuzno je sto su ta deca jedina nada, to je dokaz kolike smo mi zapravo picketine i kakvoj smo mafijaskoj hobotnici dopustili da naraste do neslucenih razmera

Sve one price, herojski narod, bla bla bla. Najherojskiji cin ovog naroda bi za pocetak bio da ume da organizuje drustvo i drzavu, a da ona ne bude talac kriminalnog kartela

Sad ustvari razmisljam. Pa mi kao narod nikada nismo ni imali funkcionalnu drzavu

Ne znam sta da vam kazem, gledacu da se sto manje oglasavam, jako sam zabrinut pa mozda otud ovo moje pisanije. To je pre svega jer ne mogu ni da pretpostavim sta ce desavati u narednom periodu...

Pogledaj nas i sacuvaj Boze, molim te!
Last edited by Sezione on 16 Mar 2025, 23:25, edited 3 times in total.
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby balkanski spijun » 16 Mar 2025, 23:18

jupol wrote:ovako nesto?

da to je taj zvuk.Samo sto je na nimku daleko jaci.,dok je na snimku de se ljudi sklanjaju umanjen.
balkanski spijun

Postby Produzenisamlekom » 16 Mar 2025, 23:28

Konačno smo dočekali poduži post

Sez :blue:
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby balkanski spijun » 16 Mar 2025, 23:29

Sezione wrote:
balkanski spijun wrote:https://www.youtube.com/watch?v=VLG6LUYr8_A&ab_channel=Dnevnik

Pogledajte snimak i na 1.48 ,vidi se drvo s desne strane.Pogledajte kako je zaljuljalo drvo.

Rekao bih da je drvo zaljuljala masa, deluje kao da je mlado drvo i samim tim "tanko"

Jebote, citam sad ovaj Torbicin tvit i uporedjujem satnicu sa slikama. Nama pametnima je dunulo da se sa Slavije probijemo do Skupstine kontra cele mase i provukosmo se pored Ribnikara pa Krunskom i bili smo tamo u 18:55, vrteli se po raskrsnici ali nije delovalo da ce biti sranja, ekipa onako, solidna ali nije bilo enormne mase realno(pitali gde su veterani, rekose na Slaviji), da je doslo do sranja ko zna sta bi bilo. Totalno smo smetnuli s uma bolesnike sa krovova. Neko zaletanje je bilo i bacanje topovskog u park, a svetlo kod skupstine je ugaseno bilo pre nego sto smo dosli ali nije moglo da se prodje. U nekom trenutku je pusteno da se prolazi ka Terazijama. Od redara je bukvalno bilo par njih, verovatno su oni ranije zapalili svi jer ove baklje nismo videli. Pitanje za nekog ko je bio ranije u toku dana tamo, da li su redari stajali celom duzinom Kneza Milosa uz park? Ako jesu, onda su oni zapalili pre 18:55. Kako god, nebitno, u 19:30 smo zapicili nazad istom rutom, pa se u Beogradskoj premisljali i zaboli na Bulevar kod Madere( ne znam ko je blokirao trake ka gradu kod pravnog, verovatno zandari, nismo prilazili). Nisam ovim mojim volovima mogao da objasnim da narod Beogradskom ne ide na skupstinu opet nego svojim kucama od Slavije. U pola 8 su gadjani i fakulteti kod Vuka , a cuo sam da je bacen i suzavac kod Moskve, tako da je neki plan ocigledno postojao. E sad, sto sranja nije bilo i ko je tu koga izjebao to ne mozemo znati, svakako je trebalo odjebati skupstinu iz svake price

Da su sektasi hteli da bude sranja, bilo bi sranja, sklonili bi zandare i pustili gagija i ekipu da sibaju narod koji se vec razisao i onda bi murija krenula redom

Ne poklapa se bas satnica ova Zokijeva sa ovim no nebitno, mozda u onoj masi nije moglo sve ni da se isprati

Kako god, bukvalno smo svojim apsolutno nerezonskim kretanjem gradom izbegli zvucni talas ispred nosa, dosli maltene u sekundi kad je planirano sranje tamo gde ne treba i posle se mimoilazili sa zandarima

I sto sam ja sad sve ovo ispisao, nemam pojma. Hocu da vam kazem da u ovolikim dogadjanjima uvek mozete da najebete, a sutra ce neko ko je zevao u balkan betu ili nekom industrija manufaktura baru i gledao n1 da prica da je on bio tad i tad na ulici i jebao im svima kevu

I batalite ove price, studenti studenti. 35 godina drkate kurac i sad ce deca da vam spasavaju guzice. Imate svoje prijatelje, drugare, sugradjane, organizujte se lepo i artikulisite delovanje. Pa i ono u Kraljevu se desilo delom zato sto tamo ima nekih politckih organizacija koje su se pobunile u okvirima u kojim je to moguce. Mozda mislite da vas trolina tesla drka ali je u jednom apsolutno u pravu. Mi cemo sutra svi na radne zadatke, a studenti na braniku, pa kad jave mi onda idemo u setnjicu od par sati, slikamo za instagram i picimo dalje i onda se ova sekta pokupi i ode. Ako se ne pokupi, okrivicemo studente da su nas prodali i bole nas kurac

Tuzno je sto su ta deca jedina nada, to je dokaz kolike smo mi zapravo picketine i kakvoj smo mafijaskoj hobotnici dopustili da naraste do neslucenih razmera

Sve one price, herojski narod, bla bla bla. Najherojskiji cin ovog naroda bi za pocetak bio da ume da organizuje drustvo i drzavu, a da ona ne bude talac kriminalnog kartela

Sad ustvari razmisljam. Pa mi kao narod nikada nismo ni imali funkcionalnu drzavu

Ne znam sta da vam kazem, gledacu da se sto manje oglasavam, jako sam zabrinut pa mozda otud ovo moje pisanije. To je pre svega jer ne mogu ni da pretpostavim sta ce desavati u narednom periodu...

Pogledaj nas i sacuvaj Boze, molim te!

meni nesto neda mira ovo sto su uradili.

Sta ako je talas dolazio s druge strane,pa se odbio.Zato mi to drvo neda mira,Gledao sam snimak ko zna koliko puta,zaustavljao.nema logike da se samo ono zaljuljalo od ljudi.a imas okolo isto mlado drvece.Vidi se nadstresnica od picerije i tu smo sedeli pola sata pre i odmarali.

Imao si istu marsutu kao i mi.Kad smo prolazili pored Ribnikara pita me covek,zasto pale svece.Blokirao,ni na kraj pameti da je skola.Bilo mi je sumljivo kad smo krenuli od skupstine i sve gledam okolo,da neko neizleti.Misli smo da idemo do pravnog,mi skrenemo ranije.
balkanski spijun

Postby jupol » 16 Mar 2025, 23:34

balkanski spijun wrote:
jupol wrote:ovako nesto?

da to je taj zvuk.Samo sto je na nimku daleko jaci.,dok je na snimku de se ljudi sklanjaju umanjen.

mozda je iz Albanije ispaljen, tamo verujem da ima dovoljno velika prostorija da se smesti i tesko da je neko obracao paznju... deluje kao da sa rastojanjem opada sam udar i pretvara se u taj huk... inace u 19:10 je bio udar, a u isto vreme Hameri kod Pravnog (slao sam slike)... i nekih pola h posle udara, kada se videlo da nece nista biti, Hameri odlaze... kakav god da je uredjaj apsolutno 0% sanse da nije Vucicevo maslo...
jupol

Postby BETer » 16 Mar 2025, 23:37

Neko ko je u lovi bi mogao da ponudi novčanu nagradu za info o ovom napadu na ljude u vreme 15-o minutne tišine.Njhovi se prodaju za male pare,za tipa 10k evra bi mamu rodjenu odali.
BETer

Postby balkanski spijun » 16 Mar 2025, 23:39

Moguce da je Albanija.

Jos jedan razlog vise da se nosi kisobran.

Kakvo je on zlo.
balkanski spijun

Postby Old school » 16 Mar 2025, 23:48

Apsolutno se slažem sa Sezom.
Protest ispred skupštine je ili izuzetno neiskusno i tvrdoglavo forsiran ili je svesna "žrtva" u nekoj mnogo većoj igri koja će se vremeno otkriti.
Dovesti ovoliki narod u "klanac" gde opasnost vreba sa svih strana je logističko samoubistvo posebno jer kidišu iz svih pravaca sa 100x manjim brojem koji se na ovakvom zgusnutom prostoru ne oseća kao inferiornost.
Zato je pobedonosno najavio dan ranije: "Pustim vas da se isprdite, napravim haos, a onda odsviram kraj".
To čudo zvučni top ili šta god da je takođe ima max. efekat u tišini i ovako zgusnutom urbanom prostoru između zgrada.
Ne znam da li se današnja poruka studenata " Izbacili ste poslednji adut iz rukava a mi imamo još tri špila" upravo odnosi na ovu neuspelu bolesnu nameštaljku koja mu je propala.
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby Hasselbaink » 17 Mar 2025, 00:03

soniko wrote:
Tacno, bolan poraz. Sve najgore se skupilo juce u tom parku i sluge rezima ih cuvaju ko da su narodni heroji. Zato i smatram dobrom odlukom da skup bude miran jer bi djubarad zajedno sa bitinasima tukli sve zivo, zene, stare, decu... Videh neke slike sa nbg, mnogo ozbiljnija ekipa, prepoznah jednog bivseg mma borca prvi medju njima.

Nije to poraz, poraz se desio kada je pola izaslih na izbore procijenilo da bi vojvodin isprdak sa svojim istomisljenicima bio idealno rjesenje da svoje politicke ideje pretoci u djelo i povede Srbiju putem koji zeli, ova slika je posljedica glupih odluka i necinjenja.
Danas trinaest godina poslije vidimo te rezultate.

I nije red da ga se lako rijese, narod mora malo da ispasta za svoje pogresne odluke.
Ne mozes se ponasati politicki nezrelo, dovesti idiota na vlast, sutiti na milion afera od batine licne do danas i onda se cuditi kakav je ludjak, nece da sidje sa vlasti.

Pa bato moj, sledeci put razmisli bolje kome dajes zemlju u ruke.

Zato pamet u glavu, pratiti ove genijalce i biti aktivan.

Verovatno si stariji od mene pa si pametnije mogao da sagledas stvari. Jbg rodjen sam par god pre 90ih u vojvodini i kao mladji verovao sam da je seselj srpski nacionalista, tada nisam znao za udbin projekat, hrvata iz sarajeva... Istina tad me politika i nije bas interesovala a i ona nasa nesrecna juzna tribina na koju sam isao je uticala dosta na mene. Tek kasnije sam saznao da onaj vodja sto je donosio zastavu radikala valja na veliko heroin, donosi u sivac..a veliki srbin, fali mu knin.. Pisao sam vise puta ovde kolko sam se razocarao u tu nacionalnu pricu koju sam popusio, bolno otreznjenje.

Poslednji pasus :okk: Naravno, pratiti sve sto kazu, pametniji su duplo od nas a i od njega.
Ko ne skace, taj je plenum.
Hasselbaink

Postby jupol » 17 Mar 2025, 00:04

Njemu je na ulice izaslo 2-3x vise ljudi nego Slobi izmedju 25. 9. i 5. 10. 2000. (kada su vec svi znali da je porazen), u svakom gradu u Srbiji. Gotovo je sa njegovom vlascu, samo je pitanje nacina na koji ce to postati zvanicno.
Last edited by jupol on 17 Mar 2025, 00:08, edited 1 time in total.
jupol

Postby JNA » 17 Mar 2025, 00:08

Inzaghi wrote:Apsolutni poraz svih nas, drustva, ljudskosti, zivota.

Bolje da su ostali i pokorili nas do kraja Turci ili Austrougari. Izginu silan narod za ovu zemlju da bi se sve svelo na ovu sliku

Mi kroz istoriju imamo zaista mnogo dobrih umetnika...

Ne sumnjam da prisustvujemo ovde istoriji i da ce neki danasnji umetnik zaista ovo uraditi ulje na platnu...

Ideja je da ta slika bude u Narodnom muzeju u narednim decenijama, podsecati ljude na ovo vreme...
JNA

Postby Marcus » 17 Mar 2025, 00:09

Old school wrote:Još jednom da pitam, zašto je moralo tvrdoglavo ispred Skupštine?
Ničega ovog ne bi bilo da je skup pomeren sa te lokacije pa neka se hulja i njegovi batinaša igraju "rata" do mile volje i sav onaj cirkus u Pionirskom sa sve traktorima.
Narodu sve jedno kilometar-dva levo ili desno ali njemu nije.
Samo okruženje oko skupštine je veoma povoljno za provokacije i napadanje jer je maksimalno urbano.
Skup je zamišljen kao miroljubiv i tako je trebao da bude pozicioniran.

Ja ne znam gde si ti bio, ali skup je bio na slaviji. Umesto da komentarises ovaj zvucni top, ti pises neke gluposti. Pun mi je kurac vas koji palamudite a kurcem niste nista uradili. O cemu ti prisas bre, saberi se
"Cesto nam put donese vise radosti nego dostizanje samog cilja.Borba koja se trenutno vodi u Srbiji je velicanstvena i nezaboravna i kako god se zavrsi,samo ucestvovanje nas ispunjava i unosi vise smisla u moj,a verujem i u zivot mnogih drugih".
Marcus

PreviousNext

Return to Multimedija