Board index Sportske zanimacije Sportsko klađenje

Kladioničarski tiketi

Re: Kladioničarski tiketi

Postby batistuta_20 » 22 Dec 2015, 21:47

Hvala Turskom kupu Trabzonu i Besiktasu i ostalim timovima sto mi donese pare u 2 dana, zbog prelaza. Nisam mogao tiket da ubodem 2 meseca, juce i danas ufatim prelaz Besiktasa i Trabzona. Sutra nastavljam niz sa Fenerom :D
SAMO JAKO!
batistuta_20

Postby Tufi » 23 Dec 2015, 18:58

Na kraju sam rizikovao, i bio vrlo blizu da sve izgubim, ali isplatilo se.

Image
Tufi

Postby Playmaker » 26 Dec 2015, 12:04

Ostrvski tiket za danas, ne ustrucavajte se da date neki predlog za ubacivanje/izbacivanje pre nego sto ga uplatim :D

Stoke - Man.Utd gost postize 1-3 gola (1.44)
Colchester - Southend gg3+ (1.81)
Crusaders - Cliftonville 1x&3+ (2.16)
Aberdeen - Inverness 1x2+ (1.48)

Ukupna kvota: 8.33
p.s. kvote su iz kladionice PlanetaWin
Playmaker

Postby Tufi » 28 Dec 2015, 18:05

Od prošle nedelje sam dobar oko 700 eura, sve zahvaljujući hokeju.
Pored ovog gore tiketa, imao sam jos 2 sa većim dobitkom, ne kao on ali sa pristojnim.

Image

Image
Tufi

Postby kizami88 » 28 Dec 2015, 20:01

Tufi wrote:Od prošle nedelje sam dobar oko 700 eura, sve zahvaljujući hokeju.
Pored ovog gore tiketa, imao sam jos 2 sa većim dobitkom, ne kao on ali sa pristojnim.

Image

Image

Pa ti nekada okaci, da se i mi ostali ovajdimo :biggrin:
kizami88

Postby Skafi » 09 Jan 2016, 21:46

Image
Skafi

Postby Sezione » 11 Jan 2016, 12:39

Evo jedno filozofsko pitanje :biggrin:
Sta mislite da li moze da se zivi od kladionice tj da se na mesecnom nivou ostvari dobit otprilike kao prosecna plata?

Ako moze kako i ako ne moze zasto ?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby perolozac » 11 Jan 2016, 21:06

Naravno da moze, ali to nije tako fin lebac kao sto izgleda u onim djecijim prirucnicima.
Definitivno ogroman stres i teret ( poznajem dosta ljudi koji uspjesno nose taj teret) jebeno je sa danonocnim pracenjem i ganjajem meni u tom trenutku sigurnh para, jer dosao sam do kupovanja prodavanja kvota, live sema, surbetova, velikim ulozima,sve osim dojava sam picio... dolazio sam u situacije da mi standardan ulog jedno vrjeme bude skoro kao plata za koju tumaram mjesec dana, priznajem nisam uspio i pored dvije godine konstantnog plusa i velike zarade, povukao sam sve novce.
Bukvalno sam preko noci prestao, vjerovatno zamor materijala je dosao neminovno (kada sam otvorio odsportal muka mi je dosla jedno jutro)fasaovao sam i neku bolesti koju povezujem sa stresom.....nakon godinu i kusr opet preko noci poceo sam cakati, ali za sada nekih plafon 10ak evra i to svaki treci dan...nema vise ni vremena toliko, a iskreno i osjecaj je lagano nestao nikako da udjem u rutinu, izgleda da su i druga pravila...ako ne pratis trendove ispadas, zahrdjas.

Na grubo, moras naci ono sto dobro radis, dobro ti ide, kladionicu/e koje ti odgovaraju..da li je to live, dali je to hokej, ja sam basket picio sve zive seme jer sam se morao bukvlno prilagodjavati, posto se stvari na trzistu se mjenjaju relativno brzo.Ogromna samodisciplina, taktika koja nekome odgovara ne mora znaciti da tvom karakteru pase...
Racuni u bukvalno 15ak vodecih klada jer bez kvalitetne kv nema te nigdje na duzi period, lokali otpadaju jer je vrjeme gresaka proslo...tiketi su utopija...plafon dva para iz mog iskustva.
perolozac

Postby Sezione » 11 Jan 2016, 23:33

Prvo da se zahvalim na opsirnom odgovoru, drago mi je sto se neko javio.

Vidim da si ti bas ozbiljno usao u tu pricu, verujem da treba dosta novca i da se ulozi da bi se krenulo uopste.
Nije problem disciplina vec, bar meni, to sto ne znam sta i kako da igram, lutam sa igre na igru, sa sistema na sistem i i dalje sam u nekom malom minusu(mada malo i ulazem), nije to to.
Sto se tice kladionica ogranicen sam na ove nase, nisam se jos upustao u pricu sa stranim.

Meni je nekako fudbal najblizi, mozda cak i pre live nego cele utakmice, mada mi ni basket nije stran i volim da ga odigram, pojma nemam sta da igram iskreno, sta god da krenem sve kontra dolazi, ako imas neki savet ti reci slobodno...
A ovo prodavanje kvota i te seme veruj mi da prvi put cujem sada :biggrin:

Sezione

Postby Playmaker » 12 Jan 2016, 17:45

@Sezione, vrlo zanimljivo pitanje, probacu da ti odgovorim, a kao i Perolozac, i sam sam svojevremeno ozbiljna sredstva zaradjivao od kladionice... probacu da ne prosirim previse pricu i da napisem nesto elementarno, mada nisam siguran koliko je moguce da skratim ovu pricu, a da ne propustim mnogo toga bitnog :D

Prva stvar, za mene najbitnija definitivno, je SAMOKONTROLA. Kada ulazis u pricu sa sportskim kladjenjem, moras biti svestan da ne mozes da racunas na redovne i zagarantovane prihode, jer jednostavno kocka je kocka. Nekad ces dobiti, nekada ces izgubiti. Bitno je da imas neki svoj plan i da ga se STRIKTNO drzis, jer mnogi nakon prvih velikih gubitaka u ekspresnom roku stavljaju jos vece pare kako bi se "izvadili", a to vodi u propast.

Drugo zlatno pravilo, koga se retko ko pridrzava - NE ULAZI VISE NEGO STO SI SPREMAN DA IZGUBIS. Kada uplatis tiket, u glavi to treba da racunas kao izgubljen novac u startu, jer vodeci se tom logikom neces nikada uloziti vise od onoga sto mozes da objektivno priustis. Ne mozes da ulozis 20%, 30% ili 50% sredstava koje posedujes, jer se izlazes prevelikom riziku, a kao sto sam rekao, svaki prihod na kladionici je NEIZVESTAN. Tu opet do izrazaja dolazi samokontrola, odnosno spremnost da sacekas pravu priliku, a ne da odigras tiket po svaku cenu i da ne ulozis vise nego sto si spreman da izgubis.

U startu moras da odredis da li zelis da ti kladionica bude pomocno sredstvo za prezivljavanje ili zelis da se u potpunosti fokusiras na kladionicu i da ti ona bude glavni izvor prihoda. Ovaj drugi slucaj ne bih apsolutno nikome i ni u kom slucaju preporucio, jer znam mnogo ljudi koji su se u potpunosti oslonili na kladionicu i dovoljno je reci da su neki od njih zavrsili na ulici. Prevelika je neizvesnost u pitanju i ako bi zeleo da zivis od kladionice u potpunosti, moras da imas vrlo ozbiljan pocetni kapital, koji ti opet ne garantuje nista vec samo obezbedjuje vece mogucnosti. Naravno, mnogo je i veci rizik u pitanju.

Moje pravilo je bilo da na tiketu uvek bude 2 ili 3 utakmice, znaci vrlo retko singl, nikad vise od 3 utakmice i toga sam se apsolutno uvek drzao. Nisam imao pravilo oko sportova, mesao sam i fudbal i kosarku i tenis, ali sam se uvek pridrzavao broja parova, jer po mom misljenju cim ulazes pare na vise od 3 para (ma koje god kvote bilo) ulazis u preveliki rizik.
Uzivo kladjenje sam vrlo retko forsirao, iskljucivo ako pratim utakmicu putem televizora pa imam potpuni uvid u desavanja na terenu. Live kladjenje na slepo za mene nije nacin da zaradis pare, jer se previse oslanjas na srecu koja je i bez toga znacajan faktor.

Sto se tice samog odabira parova, sve zavisi. Neki koje poznajem su "doktorirali" odredjene lige i klade se isljucivo na njih, neki se ogranice na jedan sport, dok ja nisam postavio nikakva ogranicenja pri odabiru parova i kladio sam se na sve sto mi je bilo potencijalno zanimljivo :D Ja sam koristio i odredjene internet sajtove kao 'pomagalo' pri odabiru parova, mada sa time treba uvek biti vrlo oprezan, ni slucajno se ne pecati na one price o 'dojavama sa interneta' itd

Kladjenje je u sustini kvalitetna procena rizika i ulaganje proporcionalno njemu.

Sezione je spomenuo STRES. Svaki tiket koji odigras i svaki dinar koji ulozis su neverovatan stres, jer se nakon tog odabira para/parova i uplate tvoj posao zavrsava. Dalje zavisis od 22 fudbalera, 10 kosarkasa, 2 tenisera, nebitno, vise nista nije u tvojim rukama i to je takodje veliki izvor stresa, pored onog glavnog prouzrokovanog finansijskom neizvesnoscu. Mnogi su ozbiljno narusili svoje zdravlje ulazeci u ovu pricu.

Ja sam ga mozda malo nepotrebno prosirio, ali sustinski, ziveti od kladionice je moguce..ali vrlo je redak slucaj. 'Leba bez motike ime, ali na jednog koji zivi od kladionice dodje 10 ili 15 onih koji su u kladionici ostavili kola, stanove i slicno. Mnogi precene sebe kada krenu sa kladjenjem na vecu lovu i zajebu se u startu.

Iskreno, ne bih preporucivao nikome da na kladionicu gledao kao na nesto vise od hobija jer je sve preko toga, pre svega, ogroman stres i materijalna neizvesnost, ono sto valjda svi mi pokusavamo da izbegnemo/minimalizujemo u zivotu. Samo te dve stavke su dovoljne, da ne zalazim jos dublje u pricu i druge pretnje i rizike kladjenja. Nadam se da sam odgovorio na ono sto si pitao, posto primecujem da sam se poprilicno raspisao :beyond: a nisam se bavio konrektnim brojkama (ovo sto si pitao, da li moze da se zaradi mesecna plata jer je to u korelaciji sa finansijskim potencijalom kojim raspolazes).
Playmaker

Postby Holden » 12 Jan 2016, 19:59

Sezione wrote:Evo jedno filozofsko pitanje :biggrin:
Sta mislite da li moze da se zivi od kladionice tj da se na mesecnom nivou ostvari dobit otprilike kao prosecna plata?

Ako moze kako i ako ne moze zasto ?

Al' ste se raspisali... Da vam to ja objasnim ukratko. :D

Ne može! Poznajete li ljude koji 10+ godina igraju kladionicu i ne rade ništa drugo već od tog novca izdržavaju porodicu i to bez stresa i porodičnih problema?

Ne poznajem vas trojicu, niti bilo koga drugog na ovom forumu, ali sa sigurnošću mogu tvrditi da mi niko neće dati potvrdan odgovor na moje, gore postavljeno pitanje.

A i onaj ko pokušava da radi tako nešto treba da se liječi. Baciš nekada keš, treba ti za nove patike, da odvedeš djevojku negdje, da se napiješ, ubijaš dosadu i sl. stvari... Sve preko toga stvara zavisnost od kladionice i zahtjeva hospitalizaciju.
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby Sezione » 12 Jan 2016, 22:01

Hvala Playmaker na opsirnom odgovoru, a hvala i tebi Bludni sine :D

Mozda nije trebalo da pominjem ovo "da se zivi od toga", tek ne mislim da treba da se izdrzava porodica od toga, daleko bilo.. Nisam mislio na to vec na neki mesecni prihod od 20-30-ak hiljada dinara, ovako sa strane da se ima. Nije to nista strasno i pretpostavljam da moze da se ostvari samo je pitanje kako?

Daj mi reci kako da bacim tako da imam i za tike i za devojku i da se napijem i meni dosta :D

Sezione

Postby patron » 12 Jan 2016, 23:04

1.Odaberi ulog za koji igraš
2.Igraj samo singlove
3.Posle svakog pogođenog tiketa,OBAVEZNO povuci novac s računa
4.Svaka kvota je dobra,pogotovo ona koja se pogodi :biggrin: :biggrin:

Ja igram po ovim pravilima i imam odlične rezultate.
Igram samo golove live,over.
N.A.
...velikodušan rođače,raspolagati tuđom mukom nije mala zajebancija...
patron

Postby the_trooper_rs » 13 Jan 2016, 00:19

да и ја додам штогод :biggrin:
сматрам да је кладионица (за оне који дају веће улоге) у сваком случају мање зло од слот апарата. На тикету си ако ништа 90мин у неизвјесности док апарат просто гута паре.
Пошто сам много година живио у мјесту гдје су буквално сви навучени на коцку, сконтао сам да веће улоге почињу играти "газде" којима се финансијска ситуација погоршала, па преко кладионице покушавају да се извуку. То се на крају (после неколико година) испостави као тачно кад дођу до банкрота. То све је пропраћено великим количинама стреса.
Што се тиче неког сигурнијег добитка, сматрам да је услов број један стрпљење и доследност. Мени се до сад најбоље показао систем са дуплирањем улога на квоту 2.5-3 (најчешће два пара одиграна). Уплатим себи на рачун нпр. 15КМ и извртим 4 пута, кренем од марке. Док сам се успио придржавати тог система, без срљања, дизао сам свако мало неке паре (све су то били симболични износи и улози, али главно нисам ишао у минус). Е онда крене падање на једном голу, форсирање са уплатом кад нема шта да се игра, па нпр. повуче те нека игра мимо система па ту изгубиш паре... па сам одустао пошто никако не могу да останем доследан систему, али контам да сам тад најбоље пролазио.
Све у свему, као и сваки порок, тако је и кладионица ђавоља работа ко мисли неке веће паре зарадити или не дај Боже живити од тога. Ја сам годинама навучен на клађење, али срећа је што ми се рука тресе кад треба да уплатим на тикет више од 10КМ, тако да је душевни бол и губитак минималан. :biggrin:
п.с. а ти "sezione" пошто би и за пиће и за дјевојку, можда да одвојиш 75КМ и почнеш вртити дуплирање од 5КМ (значи 4 пута да можеш извртити квоту 2.5-3), да си макар добар цекија ако прође из прве. :biggrin:
the_trooper_rs

Postby Sezione » 13 Jan 2016, 02:35

@patron
To je meni interesantno, npr u 30. Min odigrati da pada gol do poluvremena, bas zanimljivo mi deluje.

@trooper
Aj probacemo pa da vidimo sta i kako :biggrin:

U principu trazim nacin na koji je najefikasnije igrati kladionicu ali mi nesto ne ide.

Bas mi je drago sto se javljaju ljudi jer svacije iskustvo znaci puno.

Sezione

PreviousNext

Return to Sportsko klađenje