Milutinov Tata wrote:Cinciripini wrote:Zbog čega je vučić spustio cenzus na 3%, kada je mogao da izvuče 2/3 većinu i promeni ustav? Nema ti ta tvoja teorija utemeljenje u osnovi logike.
Spustio je za one izbore za koje je najavljen bojkot da "navuce" neke, sto je i uspeo pa se par njih upecalo, kao Sergej i Jovanovic. On je tada mogao da radi sta hoce u parlamentu jer je maltene citav sastav bio uz vladu, ali nije imao legitimitet nikakav pa su se samo cekali novi izbori. A posle je cenzus ostavio da bi neki i dalje "verovali" da mogu da dobace dotle, pa se stalno prosipa veliki broj glasova za opoziciju, umesto da gledaju kako da se ujedine.
Upravo tako, što znači da njemu nije bilo bitno menjanje ustava, nego legitimitet u skupštini.
Posle tih izbora. koji je jedan deo opozicije bojktovao, vućič je odmah uveče najavio nove za 18 meseci, upravo zbog legitimiteta i kako su onda ovčice otrčale u tor na klanje, može samo da se pretpostavi, zaboravilo se i zašto se prethodno nije išlo na izbore.
Ja sam često aktiviste tih stranaka koji su prvo bojkotovoali, a potom izašli na sledeće izbore pitao zašto su to uradili i nijednom nisam dobio nekakav odgovor, osim nekog koji je je vukao na gladne stomake, što samo po sebi pokazuje njihove motive ulaska u politiku uopšte nisu ideološki, nego čisto egistencijalni, gde su od dobrog dela političkih stranaka napravili preduzeća i za takve stranke mi nije žao da sutra nestanu sa lica zemlje, ustavri, od toga bi ovaj narod imao samo koristi.