mihZR wrote:@Dr Arslanagic
Kad vec pominjes taj sastanak, je l' su iz tog sastanka izasli ikakvi smisleni konkretni koraci borbe protiv iste? Nisam zlonameran, stvarno me interesuje da li je to bila prazna prica, ili se nesto stvarno radilo.
Написао сам један опширан пост, али сам га обрисао.
Многима би деловало као бајка.
Укратко, ништа се није радило, јер се опасност од института сводила на потенцијалне политичке проблеме. Ускостраначке, како да се опстане на власти. Шира слика спаса народа од зомбирања никада није ни покренута.
Превише се свега од тада променило.
Под утицајем баш тог института и његовог програма (кажем многима делује као бајка, али је огољено сатанистички, а још и ти гадови верују у неке магије) променио се народ, његова свест.
Опасне су то ствари. Право зло је у питању.
Ми немамо тим, организацију, како год за борбу против таквог непријатеља.
Комплексно је на милиониту. Не знам како бих то могао да објасним.
Земља треба да се промени.
Пре свега да се врати вредностима прадедова.
Духовности, моралу, патријархату, породици .... то је данас на државном нивоу скоро немогуће јер цео свет морално и духовно пропада ушушкан у лажно ћебе успеха и среће кроз материјално.
Борба против ветрењача.
Испадаш будала ако позиваш на свест, морал, духовност.
Борба може бити само на личном нивоу.
Борба је духовна и само је тако треба посматрати.
Јер је и они тако посматрају.
Тешка тема, и не бих више о овоме.
Могу само да додам да од тог предавања више никад нико није ни споменуо институт, на државном нивоу.
Који је у међувремену отворио свој "погон" и у Београду.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.