Board index Sportske zanimacije Fantasy igre

ABA liga (fantasy.abaliga.com)

Re: ABA liga (fantasy.abaliga.com)

Postby Dumb&Dumber » 03 Oct 2014, 14:01

Jel mogu ovde da se ubacim sa istim timom iz H2H lige?
Dumb&Dumber

Postby DIFovac » 03 Oct 2014, 14:09

Dumb&Dumber wrote:Jel mogu ovde da se ubacim sa istim timom iz H2H lige?

Moze.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby Dumb&Dumber » 03 Oct 2014, 14:19

Nick: Sampioni Tim: Desert Eagle
Dumb&Dumber

Postby Skafi » 03 Oct 2014, 14:26

Da li je cena, to jest bodovanje igrača fiksno, ili varira od kola do kola u zavisnosti od toga kakve partije pružaju?
Nikad nisam ovo igrao, a izludeh već koliko slušam o tom Fantazy-ju, pa se znatiželje radi registrovah danas i napravih tim relativno brzo, pošto svega još par sati fore ima. Moj tim ima tačno 349,6, bodova, odnosno 0,4 manje od maksimuma. :D

Ne znam da li je praksa da se ovde ostavlja recimo printscreen sa sajta ABA Fantasy, gde se vidi ime vašeg tima i svi igrači. Ako nekoga zanima, mogu da ostavim.
Skafi

Postby DIFovac » 03 Oct 2014, 14:37

Skafi wrote:Da li je cena, to jest bodovanje igrača fiksno, ili varira od kola do kola u zavisnosti od toga kakve partije pružaju?
Nikad nisam ovo igrao, a izludeh već koliko slušam o tom Fantazy-ju, pa se znatiželje radi registrovah danas i napravih tim relativno brzo, pošto svega još par sati fore ima. Moj tim ima tačno 349,6, boda, odnosno 0,4 manje od maksimuma. :D

Ne znam da li je praksa da se ovde ostavlja recimo printscreen sa sajta ABA Fantasy, gde se vidi ime vašeg tima i svi igrači. Ako nekoga zanima, mogu da ostavim.

Nije fiksno, cijena igraca zavisi od indexa tog igraca za jedno kolo. Maksimalan rast/pad cijene je 10%, npr. ako neki igrac kosta 100 kredita i njegov index bude 11 njegova cijena ne moze biti veca od 110, a ukoliko napravi index od 9 ili manji onda cijena ce mu biti 90. Sto znaci da bi bilo bolje da trazis neke jeftinije igrace za koje mislis da bi mogli biti "bum" i da bi tu zaradio. Pa ne znam da li je praksa, ali ako zelis mozes ostaviti svoj tim ovdje.
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby belpH #77 » 03 Oct 2014, 14:37

jel moze jos da se prijavi?
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby AirBall » 03 Oct 2014, 14:44

belpH #77 wrote:jel moze jos da se prijavi?

Moze do pocetka prve utakmice
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby belpH #77 » 03 Oct 2014, 14:55

oke, registrovah se i napravih tim :)

srecno :)
- dum spiro spero -
belpH #77

Postby Skafi » 03 Oct 2014, 14:56

DIFovac wrote:Nije fiksno, cijena igraca zavisi od indexa tog igraca za jedno kolo. Maksimalan rast/pad cijene je 10%, npr. ako neki igrac kosta 100 kredita i njegov index bude 11 njegova cijena ne moze biti veca od 110, a ukoliko napravi index od 9 ili manji onda cijena ce mu biti 90. Sto znaci da bi bilo bolje da trazis neke jeftinije igrace za koje mislis da bi mogli biti "bum" i da bi tu zaradio. Pa ne znam da li je praksa, ali ako zelis mozes ostaviti svoj tim ovdje.

Daj mi samo objasni, pošto sam popunio budžet do maksimuma, ako očekivano zbog dobrog index-a nekom mom igraču poraste cena, da li to znači da ću neminovno morati da jednog ili više njih zamenim jeftinijim igračima ili sam ipak zaštićen, ako hipotetički ne želim nikoga da menjam sve do kraja lige, jer sam ih na vreme uzeo?

Mešavina mladosti i iskustva + po neki radnik koji ne mora obavezno biti iskusan (jer sam tako u mogućnosti. :laugh:), ali glavninu kvaliteta sam stavio na centre. Hteo sam Murića spolja, ali verovatno neće igrati prvo kolo. Morao sam rođu Nemanju da stavim. Ne bih sebi oprostio da sam ga izostavio. :D

Image
Last edited by Skafi on 03 Oct 2014, 15:02, edited 2 times in total.
Skafi

Postby don Peyn » 03 Oct 2014, 14:58

Don Peyn's Werewolves will bite everyone :hatman:
Vaterpolo klub Partizan - jedini vredan sportski kolektiv i jedini sportski kolektiv u Srbiji!
don Peyn

Postby Max Manus » 03 Oct 2014, 15:02

Ušao
Max Manus

Postby Dumb&Dumber » 03 Oct 2014, 15:03

@Skafi Centarska linija kao moja dok nisam zamenio Jokica za Marjanovica.
Dumb&Dumber

Postby Rorsh » 03 Oct 2014, 15:05

Skafi wrote:
DIFovac wrote:Nije fiksno, cijena igraca zavisi od indexa tog igraca za jedno kolo. Maksimalan rast/pad cijene je 10%, npr. ako neki igrac kosta 100 kredita i njegov index bude 11 njegova cijena ne moze biti veca od 110, a ukoliko napravi index od 9 ili manji onda cijena ce mu biti 90. Sto znaci da bi bilo bolje da trazis neke jeftinije igrace za koje mislis da bi mogli biti "bum" i da bi tu zaradio. Pa ne znam da li je praksa, ali ako zelis mozes ostaviti svoj tim ovdje.

Daj mi samo objasni, pošto sam popunio budžet do maksimuma, ako očekivano zbog dobrog index-a nekom mom igraču poraste cena, da li to znači da ću neminovno morati da jednog ili više njih zamenim jeftinijim igračima ili sam ipak zaštićen, ako hipotetički ne želim nikoga da menjam sve do kraja lige, jer sam ih na vreme uzeo?

Mešavina mladosti i iskustva + po neki radnik koji ne mora obavezno biti iskusan (jer sam tako u mogućnosti. :laugh:), ali glavninu kvaliteta sam stavio na centre. Hteo sam Murića spolja, ali verovatno neće igrati prvo kolo. Morao sam rođu Nemanju da stavim. Ne bih sebi oprostio da sam ga izostavio. :D

Image

Ne bre. Ako neko od tvojih pokida, njemu raste cena, tako da ako odlučiš da ga prodaš posle tog kola u kom je pokidao imaš čist profit na njemu.

Ako pretpostavimo da si imao popunjen tim do maksimuma (lakša matematika), znači uk. vrednost 350 i javi se jedan od tvojih i saspe 45 poena i 32 skoka, njemu cena sa (recimo) 40 ode na 52. Što će reći, posle tog kola vrednost tvoga tima je 350+12, odnosno ta razlika. Pretpostavio sam da su svi ostali odigrali baš kao što se od njih očekivalo, i njihove cene nisu varirale. Ako ti uzmeš da prodaš tog igrača, u banci ti stoji 52, a ne 40 za koliko si ga kupio... I sada imaš 52 da kupiš nekog drugog. Slično tako važi i u obrnutoj situaciji, ako neko odigra jako loše...

EDIT: Savet: Ljubičić ne igra u prvom kolu. Izbaci njega, makar na jedno kolo (znači da će mu i cena ostati ista), uzmi nekog drugog, pa ako odigra dobro, možeš da ga prodaš za veće pare pa ćeš možda onda imati i za nekog vrednijeg od Ljubičića u 2. kolu.
Rorsh

Postby DIFovac » 03 Oct 2014, 15:08

@Skafi

Eto Rorsh ti je vec stigao sve objasniti. :okk:
DIFovac

Postby Nowitzki.ct » 03 Oct 2014, 15:25

Koje je ime lige i sifra? Moze mi neko poslati na pm?
Black and white till the end of days, Gravediggers for all your prayers, Partizan reign to last for aeons.
Nowitzki.ct

PreviousNext

Return to Fantasy igre