Skafi wrote:DIFovac wrote:Nije fiksno, cijena igraca zavisi od indexa tog igraca za jedno kolo. Maksimalan rast/pad cijene je 10%, npr. ako neki igrac kosta 100 kredita i njegov index bude 11 njegova cijena ne moze biti veca od 110, a ukoliko napravi index od 9 ili manji onda cijena ce mu biti 90. Sto znaci da bi bilo bolje da trazis neke jeftinije igrace za koje mislis da bi mogli biti "bum" i da bi tu zaradio. Pa ne znam da li je praksa, ali ako zelis mozes ostaviti svoj tim ovdje.
Daj mi samo objasni, pošto sam popunio budžet do maksimuma, ako očekivano zbog dobrog index-a nekom mom igraču poraste cena, da li to znači da ću neminovno morati da jednog ili više njih zamenim jeftinijim igračima ili sam ipak zaštićen, ako hipotetički ne želim nikoga da menjam sve do kraja lige, jer sam ih na vreme uzeo?
Mešavina mladosti i iskustva + po neki radnik koji ne mora obavezno biti iskusan (jer sam tako u mogućnosti.

), ali glavninu kvaliteta sam stavio na centre. Hteo sam Murića spolja, ali verovatno neće igrati prvo kolo. Morao sam rođu Nemanju da stavim. Ne bih sebi oprostio da sam ga izostavio.

Ne bre. Ako neko od tvojih pokida, njemu raste cena, tako da ako odlučiš da ga prodaš posle tog kola u kom je pokidao imaš čist profit na njemu.
Ako pretpostavimo da si imao popunjen tim do maksimuma (lakša matematika), znači uk. vrednost 350 i javi se jedan od tvojih i saspe 45 poena i 32 skoka, njemu cena sa (recimo) 40 ode na 52. Što će reći, posle tog kola vrednost tvoga tima je 350+12, odnosno ta razlika. Pretpostavio sam da su svi ostali odigrali baš kao što se od njih očekivalo, i njihove cene nisu varirale. Ako ti uzmeš da prodaš tog igrača, u banci ti stoji 52, a ne 40 za koliko si ga kupio... I sada imaš 52 da kupiš nekog drugog. Slično tako važi i u obrnutoj situaciji, ako neko odigra jako loše...
EDIT: Savet: Ljubičić ne igra u prvom kolu. Izbaci njega, makar na jedno kolo (znači da će mu i cena ostati ista), uzmi nekog drugog, pa ako odigra dobro, možeš da ga prodaš za veće pare pa ćeš možda onda imati i za nekog vrednijeg od Ljubičića u 2. kolu.