Board index Razni Sportovi Ostali Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 26 Jun 2025, 08:39

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby balkanski spijun » 26 Jun 2025, 09:04

Nejasno mi je da se kod ljudi nagomila defetizma-pesimizma.

Klinci s osmehom,optimizam maksimalan,a matori zabijaju glave u pesak.

Koliko ljudi nemaju sluha,ima sekuritatea da hapsi i bije.Vidi im se u ocima da su osvetoljubivi.Onda su defetisti.

Meni nepojmiljivo.

Jedna molba,nemojte voditi zene,devojke.Nek ostanu kuci,jer ovi su spremni na sve i ne bi me zacudilo da izazovu nemire.To su pokazali prosli put.

Hrabro,pametno,pa sta nam Bog da.Kako studenti odluce,tako nek bude.Svidelo se to nekome ili ne.Red nalaze da se u sobutu pojave svi oni koji misle svojov glavom.
balkanski spijun

Postby Zlaja » 26 Jun 2025, 09:14

Da li to sinoć 7 nacionalnih televizija prenosilo kako kralj obrva i ekipa pričaju o najvećim državnim tajnama?
Zlaja

Postby Mikisha » 26 Jun 2025, 09:17

Adaktar pricao?????
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby jaRule » 26 Jun 2025, 09:34

balkanski spijun wrote:Nejasno mi je da se kod ljudi nagomila defetizma-pesimizma.

Koliko ljudi nemaju sluha,ima sekuritatea da hapsi i bije.Vidi im se u ocima da su osvetoljubivi.Onda su defetisti.

Meni nepojmiljivo.

Jedna molba,nemojte voditi zene,devojke.Nek ostanu kuci,jer ovi su spremni na sve i ne bi me zacudilo da izazovu nemire.To su pokazali prosli put.

Hrabro,pametno,pa sta nam Bog da.Kako studenti odluce,tako nek bude.Svidelo se to nekome ili ne.Red nalaze da se u sobutu pojave svi oni koji misle svojov glavom.

Treba dublje pogledati u psihološku i istorijsku pozadinu ponašanja starijih i srednjih generacija. Mnogi od nas su odrastali u autoritarnom društvu koje je formirano prema potrebama industrijskog razvoja sa formom državne stabilnosti, a ne individualne slobode. U tom kontekstu, lojalnost se nije tražila kroz slobodno mišljenje, već kroz ćutanje, trpljenje i poslušnost. U porodici, školi, fabrici i medijima bio si naučen da "ne talasaš", da je "ćutanje zlato" i da "ko štrči, taj strada".

To nije bio samo kulturološki obrazac, već i mehanizam samoodbrane. Strah je internalizovan. Defetizam nije urođeni nedostatak hrabrosti, već često posledica decenijskog potiskivanja lične slobode. Mnogi su izgubili veru da se išta može promeniti, jer su kroz život više puta gledali kako entuzijazam biva ugušen i kako inicijativa biva iskorišćena ili izneverena.

A klinci koji se danas bore za pravdu su odrastali uz internet, startup kulturu, otvorenije vrednosti i osećaj globalne povezanosti. Oni ne nose teg kolektivne traume, već veru da su promene moguće ako se boriš pametno, solidarno i istrajno. Oni grade svoj svet, ne čekaju da im ga neko drugi ponudi.

Ovo nije podela između “dobrih” mladih i “loših” starih. Mnogi stariji su zapravo dali alate otpora i tu pesmu, i knjigu, i ideju. Samo su umorni. I zato ih ne treba osuđivati , treba ih motivisati, ali i razumeti. A žene, devojke ne treba da ostanu kod kuće. One su stub svake prave promene. Ne smemo više nikada razdvajati ko treba da se bori a ko da ćuti i čeka.

U subotu i svakog dana sa glavom uzdignutom, bez straha, sa poštovanjem prema onima koji su ovde, i onima koji dolaze posle nas.
jaRule

Postby balkanski spijun » 26 Jun 2025, 09:50

jaRule wrote:
balkanski spijun wrote:Nejasno mi je da se kod ljudi nagomila defetizma-pesimizma.

Meni nepojmiljivo.

Treba dublje pogledati u psihološku i istorijsku pozadinu ponašanja starijih i srednjih generacija. Mnogi od nas su odrastali u autoritarnom društvu koje je formirano prema potrebama industrijskog razvoja sa formom državne stabilnosti, a ne individualne slobode. U tom kontekstu, lojalnost se nije tražila kroz slobodno mišljenje, već kroz ćutanje, trpljenje i poslušnost. U porodici, školi, fabrici i medijima bio si naučen da "ne talasaš", da je "ćutanje zlato" i da "ko štrči, taj strada".

To nije bio samo kulturološki obrazac, već i mehanizam samoodbrane. Strah je internalizovan. Defetizam nije urođeni nedostatak hrabrosti, već često posledica decenijskog potiskivanja lične slobode. Mnogi su izgubili veru da se išta može promeniti, jer su kroz život više puta gledali kako entuzijazam biva ugušen i kako inicijativa biva iskorišćena ili izneverena.

A klinci koji se danas bore za pravdu su odrastali uz internet, startup kulturu, otvorenije vrednosti i osećaj globalne povezanosti. Oni ne nose teg kolektivne traume, već veru da su promene moguće ako se boriš pametno, solidarno i istrajno. Oni grade svoj svet, ne čekaju da im ga neko drugi ponudi.

Ovo nije podela između “dobrih” mladih i “loših” starih. Mnogi stariji su zapravo dali alate otpora i tu pesmu, i knjigu, i ideju. Samo su umorni. I zato ih ne treba osuđivati , treba ih motivisati, ali i razumeti. A žene, devojke ne treba da ostanu kod kuće. One su stub svake prave promene. Ne smemo više nikada razdvajati ko treba da se bori a ko da ćuti i čeka.

U subotu i svakog dana sa glavom uzdignutom, bez straha, sa poštovanjem prema onima koji su ovde, i onima koji dolaze posle nas.

Nije to odvajanje zena-musakarac,ni da li treba da se bore ili ne.

Kad zalazis u psihologiju,zene,devojke(velika vecina) su podlozne panici.Sve je lepo dok se seta,ali ako krene po zlu,onda je stani,pani.U tim situacijama,one su teret.Dok ti u tom metezu,odlucis kako da pomognes,sklonis je,dobijes po glavi.Ako vec imaju zelju i potrebu da idu,onda im treba predociti sta mogu da ocekuju.Mnoge ne znaju sta je masa i kad krene talas.Najgore je ako im je pratioc smotanko,koji nema pojma,pa misli da idu da beru cvece.Takvih je veliki broj i u tim situacijam,predstavljaju teret.

Vidi se i na onom snimku,vriska panika,kako padaju kad naidje talas.
balkanski spijun

Postby Nikola » 26 Jun 2025, 10:00

Zlaja wrote:Da li to sinoć 7 nacionalnih televizija prenosilo kako kralj obrva i ekipa pričaju o najvećim državnim tajnama?

Udruzene zlocinacke TV kuce su to iste radile i u martu pred miting.
Njihov pokusaj da "raskrinkavanjem" studenata predstave narodu "istinu", najgori je moguci vid pokusaja sirenja mrznje i panike.

Dabogda sve te televizije bile srusene, zemljiste okadjeno, a na tim mestima bile podginute bolnice i obdanista.
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby AirBall » 26 Jun 2025, 10:05

Postoje ljudi koji su plaćeni da šire defetizam...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Fratelo » 26 Jun 2025, 10:08

Broj ljudi koji bude sutra na ulici nema veze sa brojem ljudi koji bi glasali za studentsku listu na izborima.

Rekao sam davno da posle onoga iz Brisela i Pazara na bih nikada vise izasao sa tim ljudima na ulicu, ali cu glasati za njih i to je to. Tako razmislja veliki broj ljudi, a i ovo sto Zapa prica nije defetizam, nego istina da je splasnuo zar kako vreme ide.
Fratelo

Postby aleks delarz » 26 Jun 2025, 10:21

Zato smo tu gde jesmo, jer ljudi koji nisu kurcem mrdnuli u životu, zameraju nešto onima koji život daju da skinu ovu pošast sa vlasti.

Tu se radi ili o tome da su prikriveni ćaci, ili su previše glupi da shvate da to zapravo i jeste ideja šiptara, da zavadi narod oko sitnica i gluposti kao što i radi već godinama.
aleks delarz

Postby medjutim » 26 Jun 2025, 10:28

slična priča kao Fratelo, ne stižem u Srbiju na vreme, ali i da sam u Srbiji nisam siguran da li bih izašao na ulicu.

A izaći ću na izbore protiv vlasti kako god znam i umem.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Sezione » 26 Jun 2025, 10:33

Ma sedite kuci, boli vas kurac, bar vam je Partizanu do jaja dobro pa imate cime da se zanimate
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby ИлићКапитен22 » 26 Jun 2025, 10:36

Fratelo wrote:
Rekao sam davno da posle onoga iz Brisela i Pazara na bih nikada vise izasao sa tim ljudima na ulicu, ali cu glasati za njih i to je to. Tako razmislja veliki broj ljudi, a i ovo sto Zapa prica nije defetizam, nego istina da je splasnuo zar kako vreme ide.

Људима изгледа смета истина. Одмах си страни плаћеник, домаћи издајник. Буквално су исти као ово говно на власти.
Пустите људе да имају своје мишљење. Ако се не поклапа са вашим не значи одмах да је неко за власт. Шта сте се острвили на Запу? Класична Информер хајка. Невероватно нешто. Одмах се људи таргетирају. Против тога се боримо зар не?

Ево ја у суботу нећу бити у Београду, али сутра да су избори знам за кога бих гласао.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Fratelo » 26 Jun 2025, 10:38

Mozda sam glup, ali da stojim sa ljudima sa kojima ne delim isto misljenje ne zelim.

Od obicnog coveka je dosta glas na izborima i to im je previse, neka kukaju EU parlamentarcima pa neka im oni pojacaju brojku.

A i neka vide da opet puste neku glavu iz Pazara da drobi o Srebrenici 7 dana pred Vidovdan.

Imaju Vucica koji priznaje Srebrenicu, pa neka se uhvate za ruku sa njim.
Fratelo

Postby Niksicanin » 26 Jun 2025, 10:41

Neko je neđe napisao da je i prije nekog ranijeg mitinga Olja Bećković u svojoj emisiji pričala o Srebrenici.
Doduše i otac joj je odrađivao za udbu.
Niksicanin

PreviousNext

Return to Ostali Sportovi