Board index Forum Pravila

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 29 Jul 2018, 13:53

Ernest wrote:Air, Vucicevo bogatstvo ze od skora meri preko milijardu.

Za obicnog coveka Vucic zivi u garsonjeri.. To sto se moze saznati alternativnim kanalima ne dolazi ni do 10% ljudi..

Djilas je npr vlasnik firmi cija se vrednost meri ko zna koliko...

Pogledaj za koga penzioneri tradicionalno glasaju u Srbiji

SPS - godinama su privlacili slican broj glasaca medju penzionerima kao danas SNS, ali je poslednjih godina doslo do prelivanja
Jedinstvena Srbija Dragana Markovica Palme sa politikom tebi dve hiljade dinara, a tebi tri
PUPS - dinastije Krkobabic koji su jedina partija penzionera na svetu koja se saglasila sa smanjenjem penzija

i manje vise to je to...

Svi ostali djuture ne zagrebu 10% glasova..

I ne znam zasto se sprdate sa besplatnim uljem, brasnom, odlaskom u banju itd...

Pa penzioneri imaju od 65 do 90 godina, one starije ne racunam jer sumnjam da glasaju i oni samo razmisljaju kako da prezive taj dan, mozda i naredni.. Nesto da pojedu, mozda negde da se lece i to je to...

Nece niko menjati pobednicku taktiku, i kad padne SNS stranke koje ga zamene ce traziti modele da subvencionisu penzionere jer je to najvernije biracko telo...

Npr mi ovde na forumu imamo nekoliko ljudi za koje znam da svakodnevno strasno ucestvuju u politickim diskusijama, a nisu godinama izasli na izbore...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Raoul Duke » 29 Jul 2018, 14:12

Стара замка у коју упадају сви клинци кад добију право гласа - укинути исто пензионерима. Been there, done that.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby Ernest » 29 Jul 2018, 14:18

30ogodisnji klinac sam i dalje tvrdim da oni ne zasluzuju da uticu na sudbinu zemlje u istoj meri kao i neko od 20,30...
Evaluacija glasova na osnovu testa elementarne inteligencije pod obavezno.
Ja za vozacki moram kod doktora, ali lad odlucujem o sudbini svoje zemlje mogu kako hocu.
I da znam, poatoji prica o tome da nisi poslovno sposoban. Dug prices dokazivanja smaranje. Mini test.
Da vidis kad botovi krenu da uce skole...
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

Postby Ron Swanson » 29 Jul 2018, 14:24

Penzioneri su i profesori, lekari, advokati, inženjeri, književnici, umetnici... Zašto bi iko njima branio da glasaju? Mladi i sredovečni su problem, jer u velikoj meri ili ne izlaze na izbore ili daju sigurne glasove zbog svojih sitnih interesa. Ako ništa drugo, penzioneri barem više nikome ne duguju ništa, pa glasaju po svojoj savesti, a i u većem broju ispunjavaju svoju građansku dužnost.
Ron Swanson

Postby AirBall » 29 Jul 2018, 14:28

Uz to medju mladima je veliki broj onih koji konzumiraju narkotike, koji su skloni alkoholu, pripadaju sektama itd, po cemu su oni svesniji i drustveno odgovorniji od penizonera?

To je neizvodljivo, protivustavno i protivno razumu...

Svako bice koje moze da se stara o sebi ima pravo glasa, sve ostalo zadire u elementarna ljudska prava..
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 29 Jul 2018, 15:02

AirBall wrote:
Dr Arslanagic wrote:Монархија.

Prestolonaslednik se nije potcinio.. :D
Covek govori engleski kao maternji jezik... Jel moze neko da zamisli njega kao nekog ko se konfrontira sa zapadom zbog srpskog nacionalnog pitanja?
Inace ne slazem se za stranke...
Samo se kroz stranke moze cuti glas naroda... Pojedinac ne moze da dodje do skupstine i medija...
Npr taj SRS koji svakodnevno pljujes na svojoj izbornoj listi je imao generala Bozidara Delica, heroja Pastrika, vojvodu Jova Ostojica itd
Po meni su oni bili predstavnici izvorne, nacionalne Srbije i srpski parlament bez takvih ljudi ce biti jos losije mesto...
90% ljudi koji sada pljuje stranke ce izaci na sledece izbore i glasace za nekog..

Човек је најоштрији према бившој девојци или жени :biggrin:

Ја не пљујем радикале као нешто посебно, пљујем и њих као и све остале.
Мислим да је то јасно на основу мојих иступа.
Можда њих мало више оплетем, а то је због тога што су ме некада раније разочарали.
Тако ће сад и двери проћи.

Чак и не говорим све што мислим о њима.
Мени су све странке исте. Сви су се продали и немам пардона према ни једној.
Оно што ја замерам СРС, кад кажем СРС мислим Шешељ, је да се продао. Али то смо апсолвирали, ја сам прихаватио да је то легитимна политичка одлука. И такође делим мишљење да ће забити вучићу нож у леђа чим процени да му је дошао крај.
Уосталом, избори ће показати да ли је добро ово држање страже издајнику.

То што ја не волим Радикале, причам о њима да би рашчистили то питање, то је због овога сада што раде, а и онога што су радили, и то не треба никоме да смета. То је само мој став.
Ја никако не могу да не волим целу странку, већ њихове лидере који их доводе у такве позиције.
Ето пример генерала Делића, са њим сам ратовао.
Не причам ја да увредим тебе или некога на форуму. Нисмо мали.

На исти начин сам критичан према свим странкама који не чињењем или погрешњим чињењем штете Србију.

Садашњи Карађорђевић се бламира и срамоти круну на више нивоа.
Јапански амбасадор прича Српски боље од мене, а овај набада Боже ме сачувај, док жена му ни да бекне.
Па мајку му две деценије сте овде, до сада би научили и Јапански а не Српски.
Друго, ту се скупио промискуитетан круг људи који имају једини интерес да се окористе.
Треће, питање монархије не повезујем са садашњим Карађорђевићима, васпитан сам у том смисли, али не гајим илузије да ће у скорије време ишта бити од Монархије у Краљевини Србији.

Гласање је право свих и укинути некоме право гласа отвара пандорину кутију којој неће бити краја.

Поента је у новом изборном закону, електронском гласању, и законом регулисати да сви председнички кандидати или све странке, сваки дан могу да имају на медијима исти простор.
И то не да нападају једни друге, да се непрестано шири мржња, већ да свако износи свој став по одређеном питању и да пропагира своју идеологију. Не вређајући друге. За вређање треба увести казну укидања странке.
Па кога народ изабере.
Не ваљаш, слагао си, преварио гласаче, нећеш више никада постојати на политичкој сцени.
Дај новог.

Све је то утопија.
Знам.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 29 Jul 2018, 15:11

Postoji nesto sto se zove operativni podaci... Cini mi se da si ti bio jedan od onih koji su zamerali sto se ne radi na ujedinjenju nacionalne opozicije i bio si poprilicno koncizan ko je glavni krivac za to...

Jedno krajnje konkretno pitanje za tebe na koje bih voleo da mi odgovoris

Da li su Bosko i Sanda nacionalna opozicija koja nije kontrolisana od odredjenih stranih sluzbi?

Slazem se da je vlast losa, stavise pogubna, ali ne primecujem energiju u narodu koja iziskuje istinske promene...

Sve se svodi na onu o Kurti i Murti...

Inace monarhija je bila osudjena na kraj jos u majskom prevratu kad je ubijeno 120 Obrenovica...

Slican potpis kao krvava ruska revolucija...

Karadjordjevici su jedno od najvecih zala koje se desilo Srbiji, uvlacili su nas u besmislene ratove u kojima je stradalo na milione Srba, a pravili su izrazito lose drzave iz ugla nacionalnih interesa...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 29 Jul 2018, 15:25

AirBall wrote:Postoji nesto sto se zove operativni podaci... Cini mi se da si ti bio jedan od onih koji su zamerali sto se ne radi na ujedinjenju nacionalne opozicije i bio si poprilicno koncizan ko je glavni krivac za to...

Jedno krajnje konkretno pitanje za tebe na koje bih voleo da mi odgovoris

Da li su Bosko i Sanda nacionalna opozicija koja nije kontrolisana od odredjenih stranih sluzbi?

Нису.
Санду никад нисам нешто ни мирисао.
Чим је одлетела код Ђиласа све је било јасно.
Функција испред Србије и принципа.
Бошко се управо продао и угасио велику наду патриотске странке.
И показао да сви имају цену.

Шешељ ради исто само у другом правцу.

Само што је он далеко интелигентнији и мајстор преживљавања на политичкој позорници.
Ја сам против свега што он сада чини, али, реално, барем јавно није напустио своју назови идеологију.
Само он и Чеда су остали доследни.
Али су сад обадвојица на страни Вучића, што је за мене, гледе Шешеља, још једно огромно разочарење.

Дакле, Шешељ је био у праву и за Бошка и за Санду, и ја сам био за то да се уједини са њима као патриотска опозиција, и сад признајем да сам погрешио.

Шешељ је уместо да остане сам и доследан себи изабрао да држи страну вучићу, човеку који издаје земљу по налогу запада.
То је сад широка прича да је не дрвимо у круг, али ја сам дубоко против тога, јер давање легитимитета оваквом издајнику по пинку и хепи, свакако не може да буде за похвалу.
Какав год да је разлог.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 29 Jul 2018, 15:33

Амбасадор Кине у Србији, господин Ли Манчанг, зарива нож нашем председнику ...
Ово више нема смисла.
Сад поред ревносних комунистичких напада на СПЦ, на Пинку, Хепију и Информеру треба оставити места и за Кинезе.

Он је навео пример да је Кина чекала скоро 100 година и решила питање Хонгконга тек 1997. када је враћен матици, а такође и Макао. „У Хонгконгу су били Енглези, а у Макау Португалци”, подсећа Ли.

http://www.politika.rs/scc/clanak/408211/Li-o-Kosmetu-Kina-je-povratak-Hongkonga-cekala-100-godina
Dr Arslanagic

Postby Ernest » 29 Jul 2018, 17:08

Jel moze izvor za ubijenih 120 Obrenovica?
Ne kontriram, vec sam ocigledno lose informisan.
Generalizovato dinastije u ostalom generalizovati bilo sta je potpuno pogresno.
Svaki je od Karadjordjevica imao svoje specificnosti, dobre i lose strane. Reci da su nas uvaljivali u ratove je bas nategnuto, osim ako mislite da smo ikako mogli izbeci svetske ratove.
Npr meni je najgluplji Milanov kretenski sa Bugarima gde smo ga izduvali metodom - Nista nista igrali smo se malo... A opet i sam Milan Obrenovic je tako kompleksna licnost da cak ni taj potez ne moze biti nesto na osnovu cega bi se iakljicivo davao sud o njemu.

Elem, oba Balkanska rata su bila apsolutno neizbezna, na nasu veliku zalost. Tj moglo se izbeci i izgubiti sto sta.

Opste su ocene da je martovsko placenicka skaradna predstava zapravo onaj korak gde sme se kao narod totalno uneredili i gde je sve nakon toga sledilo. Ona prica o pogresnom vozu, i na koju god stanicu da izadjes ona je pogresna. Ako je Pavle i sama dinastija znacila nesto negativno, zasto je onda ocena martovskog ludila takva?

Mozemo otvoriti i diakusiju o obracunu sa Crnom rukom i o odnosu prema srpskom nacionalnom pitanju iliti da li su Srbi ikada ziveli svi u jednoj zemlji, da li su to bile tadasnje teznje i sta vec.

Monarhija danas ne bi imala smisla. Narod koji ke od svojih crkava pravio stale da bi se dodvorio komunkarskoj kamarili ne ume da postuje nista. A bez tog postovanja monarh je samo glumac bez znacaja.
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

Postby Dr Arslanagic » 29 Jul 2018, 17:36

Једном сам прочитао како се Тито на тв-у појављивао највише два пута недељно.
Овај данас нема граница.
Што каже онај штос, деца не смеју више да отворе чоколаду да не испадне вучић.

Сва појављивања се своде на срамотно пљување политичких противника и издајничке изјаве.

Данас се опет прославио са интервјуом који кипи до експлодирања од издајничких, дефетистичких, безсрамних антиуставних и натисрпских изјава.
Каква нас је срамота задесила да ово ђубре буде председник.
Сетимо се речи Владике Данила из Горског Вијенца, после писма Селим везира, у коме овај захтева од Црногораца безусловну покорност и оданост, и каже да су Црногорци "глава од купуса" и "миш наспрам лафа". Бранећи достојанство и витешки дух црногорског народа владика му одговара:

"Од владике и свијех главарах
Селим-паши отпоздрав на писмо.
Тврд је орах воћка чудновата,
не сломи га, ал' зубе поломи! "

А мало после и

"Не требује царство нељудима,
нако да се пред свијетом руже."

Или мало савременије, како то каже маестрални Драгче

Шта смо дочекали да један Србин овако срамно и издајнички крчми крвљу натопљену земљу.

председник се данас прославио следећом изјавом

„Ако ме питате у шта сам уверен, шта ће Срби да изаберу, ја ћу да се борим да изаберу ово. Да ли ће, не да нисам сигуран, него мислим да ће бити нешто друго. Немам никакав проблем са тим. Важно ми је да ми је чиста савест да сам покушао да спасем Србију, да спасем оно што се спасти може на КиМ, и српски народ и то је моја дужност“, поручио је Вучић.

Нико га од новинара ништа није питао, лако је кад је све монтирано, кад ти сви титрају.
Тако и помислиш да си безгрешан.
"Кад лажов мисли да је на врхунцу свога успеха, тада, у ствари, стоји на граници своје пропасти.“
Свети владика Николај Велимировић.

Поново је нарицао како нема Срба на КиМ, како села зврје празна, ваљда поентирајући како немамо шта да бранимо.
Јединствен случају у историји света да се председник једне земље толико упире да изда своју земљу.
Неће се то добро по Србију завршити.
Јер је то само почетак процеса.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 29 Jul 2018, 18:07

Ernest wrote:Jel moze izvor za ubijenih 120 Obrenovica?
Svaki je od Karadjordjevica imao svoje specificnosti, dobre i lose strane. Reci da su nas uvaljivali u ratove je bas nategnuto, osim ako mislite da smo ikako mogli izbeci svetske ratove.
Npr meni je najgluplji Milanov kretenski sa Bugarima gde smo ga izduvali metodom - Nista nista igrali smo se malo... A opet i sam Milan Obrenovic je tako kompleksna licnost da cak ni taj potez ne moze biti nesto na osnovu cega bi se iakljicivo davao sud o njemu.

Elem, oba Balkanska rata su bila apsolutno neizbezna, na nasu veliku zalost. Tj moglo se izbeci i izgubiti sto sta.

Opste su ocene da je martovsko placenicka skaradna predstava zapravo onaj korak gde sme se kao narod totalno uneredili i gde je sve nakon toga sledilo. Ona prica o pogresnom vozu, i na koju god stanicu da izadjes ona je pogresna. Ako je Pavle i sama dinastija znacila nesto negativno, zasto je onda ocena martovskog ludila takva?

Mozemo otvoriti i diakusiju o obracunu sa Crnom rukom i o odnosu prema srpskom nacionalnom pitanju iliti da li su Srbi ikada ziveli svi u jednoj zemlji, da li su to bile tadasnje teznje i sta vec.

Monarhija danas ne bi imala smisla. Narod koji ke od svojih crkava pravio stale da bi se dodvorio komunkarskoj kamarili ne ume da postuje nista. A bez tog postovanja monarh je samo glumac bez znacaja.

Dokazano je ubistvo 123 Obrenovica, brojka ubijenih po nekim podacima ide i na 300...

Isli su da zatru citavu lozu i da ne bude zivih naslednika

http://www.srpskaistorija.com/u-majskom-prevratu-1903-ubijeno-je-jos-oko-dve-stotine-najblizih-saradnika-srpskog-kralja-ali-i-123-najbliza-clana-kraljevske-porodice-obrenovic-a-sa-ciljem-da-vise-nikada-niko-iz-ove-sr/
AirBall

Postby treci » 29 Jul 2018, 20:02

AirBall wrote:
Ernest wrote:Jel moze izvor za ubijenih 120 Obrenovica?

Dokazano je ubistvo 123 Obrenovica, brojka ubijenih po nekim podacima ide i na 300...

Isli su da zatru citavu lozu i da ne bude zivih naslednika

http://www.srpskaistorija.com/u-majskom-prevratu-1903-ubijeno-je-jos-oko-dve-stotine-najblizih-saradnika-srpskog-kralja-ali-i-123-najbliza-clana-kraljevske-porodice-obrenovic-a-sa-ciljem-da-vise-nikada-niko-iz-ove-sr/
Osim ovog sajta koji je upitan stvarno nisam nigde naisao na te podatke o 123 ubijena Obrenovica. Vasa Kuzimirovic je opisao dogadjaje u prevratu u knjizi Crna Ruka cak je i vrlo kritican prema zaverenicima i nigde apsolutno ne navodi tu brojku.
Balkanski ratovi su bili ratovi za oslobodjenje koji su bi nas cekali i pod Obrenovicima, po meni ti je ta teza o besmislenim ratovima i zrtvama, po meni ne pije vodu. Podseca me na Dubravkine i Latinkine teze da izvines :biggrin:
treci

Postby AirBall » 29 Jul 2018, 20:19

treci wrote:Osim ovog sajta koji je upitan stvarno nisam nigde naisao na te podatke o 123 ubijena Obrenovica. Vasa Kuzimirovic je opisao dogadjaje u prevratu u knjizi Crna Ruka cak je i vrlo kritican prema zaverenicima i nigde apsolutno ne navodi tu brojku.
Balkanski ratovi su bili ratovi za oslobodjenje koji su bi nas cekali i pod Obrenovicima, po meni ti je ta teza o besmislenim ratovima i zrtvama, po meni ne pije vodu. Podseca me na Dubravkine i Latinkine teze da izvines :biggrin:

Trazi malo bolje, pronaci ces.. :D

Balkanski ratovi se nisu mogli izbeci jer su geopoliticke prilike bile takve da je Turcima na Balkanu odzvonilo, ali je istorijski dokazana veza izmedju Karadjordjevica i Crne Ruke...

Nespremni smo usli u Veliki rat i to je rezultiralo pravim pogromom i nacionalnom katastrofom...

O Jugoslaviji na ustrb Srbije, Konkordatu, odnosu prema dinastiji Petrovic i slicno ne vredi trositi reci...

Sve je to vodilo nacionalnom slomu...

Cak su i Zivojina Misica razalovali kao Obrenovicevca pa su ga vracali po hitnom postupku kad je vrag odneo salu i kad je bilo problema sa odbranom..

Karadjordjevici su ogromno zlo, umesto da iskoriste pobedu u 1. svetskom ratu i da naprave granice Srbije tamo gde nama odgovara oni su usli u internacionalnu pricu sa losim krajem...

Mogu do sutra pisati o njihovim greskama, ali ne greskama koje su sporadicne vec sustinske, koje su projektovale istoriju naroda...

O istrebljenju Obrenovica se izuzetno malo pise...

Uostalom oni su i presudili Apisu i onima koji su ih doveli na vlast, to jednostavno tako ide, slicna prica kao DOS sa Legijom i Siptarom..

Istorija se ponavlja i iz iste mora da se uci...
AirBall

Postby treci » 29 Jul 2018, 20:43

AirBall wrote:
treci wrote:Osim ovog sajta koji je upitan stvarno nisam nigde naisao na te podatke o 123 ubijena Obrenovica. Vasa Kuzimirovic je opisao dogadjaje u prevratu u knjizi Crna Ruka cak je i vrlo kritican prema zaverenicima i nigde apsolutno ne navodi tu brojku.

Trazi malo bolje, pronaci ces.. :D

Balkanski ratovi se nisu mogli izbeci jer su geopoliticke prilike bile takve da je Turcima na Balkanu odzvonilo, ali je istorijski dokazana veza izmedju Karadjordjevica i Crne Ruke...

Nespremni smo usli u Veliki rat i to je rezultiralo pravim pogromom i nacionalnom katastrofom...

O Jugoslaviji na ustrb Srbije, Konkordatu, odnosu prema dinastiji Petrovic i slicno ne vredi trositi reci...

Sve je to vodilo nacionalnom slomu...

Cak su i Zivojina Misica razalovali kao Obrenovicevca pa su ga vracali po hitnom postupku kad je vrag odneo salu i kad je bilo problema sa odbranom..

Karadjordjevici su ogromno zlo, umesto da iskoriste pobedu u 1. svetskom ratu i da naprave granice Srbije tamo gde nama odgovara oni su usli u internacionalnu pricu sa losim krajem...

Mogu do sutra pisati o njihovim greskama, ali ne greskama koje su sporadicne vec sustinske, koje su projektovale istoriju naroda...

O istrebljenju Obrenovica se izuzetno malo pise...

Uostalom oni su i presudili Apisu i onima koji su ih doveli na vlast, to jednostavno tako ide, slicna prica kao DOS sa Legijom i Siptarom..

Istorija se ponavlja i iz iste mora da se uci...
Air ja nemam lepo misljenje o Aleksandru Karadjordjevicu nemoj pogresno da me shvatis, ali gledas neke stvari crno-belo

1. Misica su penzionisali vise puta 1904-da kazemo zbog loseg odnosa sa zaverenicima medju kojima i Putnik cini mi se
pa ga vracaju, e onda ga penzionisu pred Balkanske ratove, radikalska vlada :biggrin: zbog upada Arnauta na granici valjda pocetkom 1913. U stvari su bili oni krivi a ne Misic koji je po njima bio odgovoran za to. A casopis Pijemont tada blizak crnorukcima ga brani i napada radikalsku vladu zbog te odluke.
2. Karadjordjevici i Crna Ruka su imali izuzetno lose odnose i to tokom veceg dela 1903-1918. Vec 1905 su hteli razmisljali da Petra smenjuju sa Djordjom, kasnije sa Aleksandrom vrlo losi i odnosi kulminacija Solunski proces. Jedno cini mi se s kim su uspostavili neko politicko zblizavanje je cini mi se bio Arsen Karadjordjevic. Ni kod crnorukaca nije sve crno-belo. Imali su opravdane stavari za kritiku i Pasica i Aleksandra a u necemu su ponekad i gresili. cinjenica da su za vojsku uradili dosta. I ne bi se slozio da smo usli nespremno 1914.
3. Ljudi ovde kod na s malo preteruju. Sad odjednom velicaju da su ostali Obrenovici ne bismo imali Jugoslaviju a to ne mozemo da znamo. I Aleksandar Obrenovic je imao katastrofalnih odluka isto kao i imenjak Karadjordjevic. Uopste cela elita je 1918 bila za Jugolsaviju, nazalost. Narod se nije pitao.
treci

PreviousNext

Return to Pravila