Board index Forum Pravila

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Zlaja » 28 Jul 2018, 19:59

"Na Novom Beogradu ubijen je poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović, dok je njegov sin u pucnjavi ranjen i prema poslednjim informacijama, on nije životno ugrožen, saznaje N1.

Ognjanović je bio u pravnom timu Luke Bojovića, jedan od branilaca Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a bio je i branilac Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona."
Zlaja

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 20:02

Игуман Сава Јањић који стојички брани Космет, и противи се овоме што издајничка власт ради, такође је на медијској листи за одстрел.
Треба доказати да црква мање жели добро Косову и Метохији од председника.

Изјаве Игумана Саве Јањића које су опасно засметале болесним издајницима и заштитницима лика и дела безгрешног председника

Искрено се надамо да међународна заједница неће допустити "договорену етничку поделу" тј. етничко чишћење Косова и Метохије о коме поједини размишљају. Такво решење је неморално, неће донети мир у регион и послужиће као преседан за даље јачање сепаратизма, подела и насиља широм Европе и света. Наша Црква је још у мају упозорила на овај сценарио, а Владикин апел је само подсећање онима који заборављају да имају одговорност и пред Богом и пред историјом. Повређена сујета појединаца само је знак слабости и несигурности, али и грижње савести. Политика без морала није будућност ни за једно друштво.

Представници Српске листе су врло хитро потрчали да баце камен на Владику Теодосија који носи крст са својим народом, а нико од њих прстом није макнуо да помогне Дечанима око проблема са путем или барем позвао телефоном да се интересује. Више се међународни представници брину о проблемима са којима се суочавамо него они. Кога они заправо представљају?

Коме се не гади изволте нек погледа срамне и бестидне нападе на српско монаштво и епископа који својим примером и делима чувају свето Косово и Метохију. На Бога се гађају погани издајници

http://informer.rs/vesti/politika/391017/audio-evo-ko-je-ustvari-iguman-sava-janjic-i-sta-je-govorio-o-kosovu-da-sam-albanac-i-ja-bih-bio-za-nezavisnost-1532791728

Daće Bog da iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić dočeka bolje dane na svekoliko raspetom srpskom Kosovu i Metohiji, daće, ali kad bude, onda će to biti zahvaljujući naporima države Srbije, a ne sumnjivih šiptarskih prijatelja, sa kojima Sava, a to i ne krije, itekako sarađuje

U danima kad država Srbija i njeno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastoje da otpetljaju, decenijama petljan, Grodijev čvor u koji je sapeto srpsko Kosovo i Metohija, sveštenstvo koje se poodavno odomaćilo sa raznim Haradinaijma, Tačijima i Veselijima, ne deli sa zadovoljstvom to ideju.

Naprotiv, predvođeni vladikom Teodosijem i Igumanom manastira Visoki Dečani Savom Janjićem, reklo bi se žele sve drugo samo ne kompromisni dogovor sa Albancima.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 20:28

Ивица Дачић

Postoje oni u Beogradu koji misle da je Kosovo deo Srbije jer tako piše u Ustavu

:krsti:

Ова реченица је сушта демонстрација како наша власт гледа на Косово и Метохију.
Није могао истинитије да се изрази.
То што је изјава анитуставна на то се нећемо обазирати.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Гроф Тинторето » 28 Jul 2018, 20:58

Daj celu izjavu da vidimo sta je hteo da kaze ovom, da se tako izrazim, nespretnom recenicom.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 21:32

Postoje oni u Beogradu koji misle da je Kosovo deo Srbije jer tako piše u Ustavu, dok u Prištini neki koji smatraju da je Kosovo njihovo. U realnosti, stvari nisu takve – dodao je

У ком год контексту изјава је анитуставна.
Овако у целом, делује још горе.
Издајничка изјава.
Све изјаве наших политичара дају за право шиптарима да траже и даље.

Ја сам за то да добију све, осим војске, и државности.
Најширу аутономију на свету, али нема државе.
Dr Arslanagic

Postby Гроф Тинторето » 28 Jul 2018, 22:37

Uh nadao sam se da je izjavio nesto tipa da nije samo zbog toga sto pise u Ustavu no da postoji nesto vise.

Ne znam, bas su se razmahali izjavama i sve lici na to da ce ga dati vrlo brzo.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Zappa » 28 Jul 2018, 22:51

A sta bi tek radilo vece zlo.

Ove izjave i politika vladajucih jos jednom pokazuje koliko je lako manipulisati narodom i kakvu moc imaju mediji.

Sve one price o borbi za Jugoslaviju, srpstvo devedestih, "demokratska revolucija", pa Kosovo je Srbija su lazi iza kojih ostaje hiljade razocaranih , nestalih zivota , praznih prica.

Koliko je samo poraza dozivela srpska nacionalna ideja od 1991.godine.
Zappa

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 22:57

Мање више што су се размахали изјавама.
Кочијашки напади на СПЦ и монаштво су срамота које би се и хрвати постидели.
Нападаш своју цркву да би испунио свој циљ који се подудара са шиптарским а противан је српском интересу.
Никад забележено.

Патријарх каже да не може да одговори вучићу јер не зна на шта да му одговори.
вучић још није ништа конкретно рекао. Све испразне флоскуле.
Ми још не знамо ни шта је план за КиМ, ни о чему преговара, ништа.
Ђубре издајничко.
Неће га ништа опрати, а ни оне који га сад подржавају.
Од ових, и теоретски и практично нема већих издајника.
Жути су мала деца за ову издају.
Жарко навијам за гашење свих странака које су подржавале ову издајничку интересну групацију.

Углавном, мислим да после овога Патријарх треба да реагује.
Нападају му епископе, пре неки дан шешељ данас информер и тзв српска листа.
Пробуди се човече, нећеш ваљда да дозволиш да ти странке растурају цркву.
Ради по истини.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 23:00

Zappa wrote:
Ove izjave i politika vladajucih jos jednom pokazuje koliko je lako manipulisati narodom i kakvu moc imaju mediji.

И више него што мислиш.
Ако они који се питају одлуче да неко дође на власт, тај ће и доћи.
Погледај Макрона.
Тај није имао ни странку а они су га довели да буде председник.
Моћ медија је данас сатанска, све може да издејствује, облати, обесрами и преуми.
Dr Arslanagic

Postby teglica » 28 Jul 2018, 23:03

ARSLO... nece vise niko da ratuje ... shvati to ...a nemamo dovoljno profi-vojske...nemamo uopste vojsku skoro...

Ja sam prosao mnogo toga ... bio glup i zadojen...pa razocaran... shvatio kolika smo prevara od naroda ... u globalu...decenijama... vise od vek ...

Predali smo Kosovo 1999...i mozes da guslas do sutra...
Izgubili Krajinu za vek i vekova ...jos 1995...
Predali Makedoniju...1991...nista manje svetu zemlju nego Kosovo...
Tu vise nema Srba ...niti ce ih biti ...kraj...
Sve smo to predali 1945...

Odrekli se zemlje ... vere... osvete za genocid...ratne odstete...i tada i 1918...

Prevara smo od naroda ... shvati to... zasluzili smo sve ovo...

Ja necu dati da mi deca idu u rat .. za sta ? Za Srbiju ? Srbija je umrla 1918 i 1941 ili 45...kako hoces...ici ce preko ...bolje pre rata ... nefa za vreme ...ili posle...sto nas istorija uci...

Jel smo se odrekli svega zarad Jugoslavija... jel smo se prodali komunistima i titoistima...losi smo ljudi... nedostojni svojih predaka....

Ti ces sad ovim tvojim pisanijima kao nekog da probudis ?
Promenis...kasno bratac...

Pa sve sto valja palo je na Kosarama ... Dinari ... ili Kajmakcalanu...Albaniji... poklali su Austrougari ...Hrvati ..Nemci i Bugari ...komunisti

Pobeglo je 1945 sve na Zapad... u Ameriku ili Englesku... ko je ostao ??lazni disidenti...lazni popovi... komunjare ...ili njihova deca...talog... mi smo... vecinom njohovi potomci...

Sto valja Srbija je izgubila...od Balkanskih ratova do poslednjih...od Apisa...Ravnogoraca ...časnih komunista na Golom otoku...Giške...do Košara...ili je pobeglo...emigriralo

Prebeglo je inteligencije preko...ostali profiteri i sitna raja ...

Borili se protiv Austrije i Nemačke pa svi odose tamo da šljakaju...Ameri nas bombardpbali...sve što vredi i moze...ode tamo...

Koje Kosovo... ne mlati praznu slamu sada...zakasnio si... ja sa tobom...da ne mislis da sam pametniji nesto...

Ko god ti napise drugacije...tezak je folirant... nije rata video...kao i ko se iz njega kako izvukao...obogatio...sta ostavio...

Koja Srbija... to ne postoji vise...pobijeno...proterano...ili pobeglo...da gines protiv Nemaca ili Amera ... a deca ce tamo da ti idu...shvatis besmislao...razocarenje...kad ti porastu...

Za sta bre da gine...za koga ? Srbiju ?
Srbija ti je zena, deca, najblizi...svi ostali ce da te izdaju...mi smo prevara od naroda... ne bi nas jebali toliko godina da nismo...ne bi imali jugoslavije ...tita ...savez komunista...bili komunisti a protiv kominterne...kao antiameri i globalisti...a totalno smo poamerikanizovani ...kao i Rusi...

Ne gubi vreme na nesto sto ne mozes da utices... ne mogu ni politicari...ali svi se oni bogate...i zabo le ih ...kao i skoro sve svestenike...generale i slicne...

Nena raskolnicke crkve...nema pucista vojnika...nema opozicije...nema profesora...svedeni smo na statisticku gresku...
Gledaj decu...oni su tvoja Srbija...Kosovo...na njega više niko neće...ni Albanci...nece niko da zivi tamo od nasih...nece ni da gine...da bi neko nesto dogovorio posle...sklonio svoju decu...
Postujem te...zato ti ovo pisem...kao neko ko je ratovao...ciji su preci ratovali...UZALUD...prevara smo...boli ...ali je najveca istina...to u ratu i posle njega shvatis
KEBINO POREKLO I MORAL SEVERINE
ODLIKA JE ĆOKIJEVACA SA SEVERNE TRIBINE
teglica

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 23:24

Мене је држава, тј они који представљају државу, два пута издала и оставила на цедилу.
Да не будем погрешно схваћен, нити волим о томе да пишем и да се натурам, ја спадам у мали сој људи које држава брани свим средствима и никада се не предаје. Чак и када би био у затвору.
А мене су издали. И то два пута. И не само мене.

Не смем да пишем ништа. Замисли како је мени кад се овде величају одређени политичари а ја знам толико гадости о њима да не може ништа да их опере.

И поред свега, иако ценим твој став, и не желим никоме да натурам да мисли као ја, не слажем се са тобом.
Ја сам на време научио да је Србија изнад свега. Имао сам личних интереса, поред патриотских, да браним све делове југе где је био рат.
И даље имам исти став, и даље бих ишао напред као и пре, само што сад нисам тако млад као некада.

Не вреди да се ја и ти, или неко трећи расправљамо и убеђујемо у исправност ставова, јер је немогуће.
Одавно смо матори коњи, а матор коњ се не учи.

Ја овде пре свега пишем да мало смирим савест.
Други разлог је што се овај форум не прати.
Проверено.

Дакле, борићу се до краја, свим снагама да организујем групу људи, интелектуалаца ... да се не дозволи ово што се ради. У питању је предаја Космета или потпис на исту.
Нисам сам у борби, никога овде ни не мотивишем на исту.
Сматрам да су ови текстови којима вас оптерећујем и смарам, неки поглед на српство који би требало да има већина Срба.
Оно што бих желео да сви науче, је да је Србија изнад странака и било какве поделе.
Dr Arslanagic

Postby teglica » 28 Jul 2018, 23:45

Ne postoji borba sem na frontu...a mi smo se neporazeni povukli...predali... kakvi intelektualci...potpisi...tribine...popovi i sl...
Zemlja se brani...gubi ...ili osvaja ...samo na frontu...zakasnio si pobro...

Ono sto smo odbranili...drugi su predali... kao i 1918...tako i 1999...

Da mi deca idu u rat ... kao ja ..ili moji preci... a da neko to posle daje...ili prodaje ... NE ...

Nece 98 % posto...ja prvi vise ne...vecina koja kao nesto neda...niti je ...niti ce opaliti metka..
Ja ti iskreno pisem...mogao bi da se busam...mitingujem...bukačim...
Ne brate... JA NEĆU ..miti imam decu da ginu ni za sta...kao moj otac...djed...pradjed...

Batali tu priču država ... nasa je nestala 1918.....niti smatram da me ubedjujes...niti ja tebe...niti hocu...niti mogu...niti ti mene...

Srbije i Srba odavno nema...ni se nismo borili za Srbiju...samo sto ti neces da priznas...kao ni ja dugo...ni moj otac i djed....

Srbije nema ceo vek... shvati to...vec razliciti oblici prevare...izgubljeih ljudi..ideja...smisla...Srbija je, kao i Srbi...nestala u rasejanju i pogubljenjima...shvati to...ostali su samo stanovnici...iluzije da nesto odlucujemo...da neki potpis sada nesto menja...neka izjava i sl... da se jedan pokiticar danas razlikuje od drugog ili treceg...

Crkva ne postoji od 1945... postoje udbasi ...i nj.naslednici u mantijama...sem patrijarha Pavla... ostalo je pobeglo...sto vredi.....kao u svim oblastima...
KEBINO POREKLO I MORAL SEVERINE
ODLIKA JE ĆOKIJEVACA SA SEVERNE TRIBINE
teglica

Postby Dr Arslanagic » 28 Jul 2018, 23:53

Има једна прича.
Једна мајка да својој ћеркици две јабуке и каже узми коју желиш.
Девојчица узме обе и обе загризе.
Мама се пренерази.
Где сам погрешила у васпитању, како је ово могло да се деси ...
А девојчица јој врати једну јабуку и каже - узми ти ову, она је слађа.

Увек треба размишљати позитивно.
Не слажем се са тобом и нисам тако разочаран.
У ратовао сам за Србију и одбрану Српства.

Не слажем се, али те разумем.
Једно сасвим нормално и реално размишљање.
Dr Arslanagic

Postby Ernest » 28 Jul 2018, 23:58

Ja ne verujem sta se desava, ali moram da se apsolutno slozim sa teglicom, sa kojim se retkl slazem ali sve napisano potpisujem od reci do reci. Naravno u potpisu da bude : Covek koji baruta nije omirisao.
Salu na stranu, odlican post, i 1 kroz jedan slika danasnja i analitika posrtanja potpuno korektna i tacna do srzi.
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

Postby Ernest » 29 Jul 2018, 00:01

Ono sto je meni bilo kraj jeste kada sam skoro saznao za procenat odgovora na pozive za vojsku juzno og Kga u komparaciji sa Beigradom u istom vremenskom periodu.
Tu mi nekako pripala muka...
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

PreviousNext

Return to Pravila