Board index Forum Pravila

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby teglica » 26 Jul 2018, 10:13

Najgori su demagozi ... koni nisu mrdnuli iz Srbije ... ni u BiH ... ni u RS ... a kamoli baruta omirisali ... krv pustili ... ali sve znaju ... šta i kako bi...
KEBINO POREKLO I MORAL SEVERINE
ODLIKA JE ĆOKIJEVACA SA SEVERNE TRIBINE
teglica

Postby ИлићКапитен22 » 26 Jul 2018, 10:54

bwa wrote:To je bogatstvo I svaka im cast, pa da Stavalj bude veci od Brnjice :biggrin: .

Как'а Брњица, шијемо их одавно :D
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Ron Swanson » 26 Jul 2018, 11:12

Pit Bull wrote:
Ron Swanson wrote:@ Pit

To ne ide baš tako. Državljanstvo Srbije se rođenjem na teritoriji naše zemlje stiče u jednom od ovih slučajeva:

1) ako su oba roditelja deteta nepoznata;
2) ako su oba roditelja deteta nepoznatog državljanstva;
3) ako su oba roditelja bez državljanstva;
4) ako je dete bez državljanstva (tj. ako se po pravima država čij su roditelji deteta državljani u slučaju rođenja deteta na teritoriji Srbije ne smatra da je dete državljanin države ili država čiji su roditelji državljani).

Budući da je reč ili o državljankama Albanije ili o Albankama koje su državljanke Srbije, te da ne mogu tek tako to da sakriju od domaćih organa i porodilišta, ta deca neće sticati državljanstvo Srbije samim rođenjem u Srbiji. Ovde ne važe pravila kao u Americi, drugačije je uređeno.

Ono sto sam ja ucio iz gradjanskog prava BiH, jedan od nacina sticanja drzavljanstva je rodjenje na teritoriji. Sumnjam da je drugacije u Srbiji.

Drugo, nisu drzavljani Albanije jer zive na Kosovu :D

Trece, objasni mi onda zasto to rade pored svega navedenog? Mi smo proslo leto uz rostilj bar sat vremena diskutovali na tu temu i sta je poenta toga. Zasto prelazis i poradjas se u Srbiji kada imas vrhunsko porodiliste u svom mestu (provericu kad vidim ujak kako se zove mesto da mogu potkrepiti gugl dokazima. Nije toliko poznato, pa nisam ni upamtio)?

Ovo jeste sticanje državljanstva Srbije rođenjem na teritoriji Srbije, ali, kao što rekoh, to državljanstvo se ne stiče samo rođenjem, nego je potrebno da bude ispunjen i jedan od četiri navedena uslova. Verujem da je tako i u BiH, mrzi me sad da tražim propis.

Zato sam i napisao "Budući da je reč ili o državljankama Albanije ili o Albankama koje su državljanke Srbije". :D

Ne znam, ali evo Grba je dao neke informacije i zaključke koji mi imaju smisla.
Ron Swanson

Postby mudrovsukilo » 26 Jul 2018, 11:49

teglica wrote:Najgori su demagozi ... koni nisu mrdnuli iz Srbije ... ni u BiH ... ni u RS ... a kamoli baruta omirisali ... krv pustili ... ali sve znaju ... šta i kako bi...

takoe teglo objasni im :okk:
Postby LBJ23 » 16 Dec 2016, 21:49

Kari 1na1 nije mogao da dobije Kevina Lava.

teglica » 04 Jan 2017, 00:38

Kakva malicioznost...
mudrovsukilo

Postby Dr Arslanagic » 26 Jul 2018, 13:33

Вучић за загребачки „Глобус“: Сви Срби знају да су изгубили Косово, али ја ћу учинити све што је у мојој моћи да вратим што се може, па да то на крају не испадне као потпуни пораз или потпуни губитак.

Када се прочита нека овако умоболна антиуставна и издајничка изјава, пре него што је човек прихвати, треба да се сети да су против ње Патријарх и цела СПЦ, САНУ, српски интелектуалци и сви Срби који су отали на Космету, као и огромна већина Срба у Србији, као и да се убедљива већина организација, појединаца .... чије мишљење се уважава, такође изразила против званичне политике коју воде наша влада и председник.
Треба урачунати и Србе из РС, ЦГ и расејања где год били.

Нема везе што се заклео на Мирослављевом јеванђељу да ће чувати Космет у саставу Србије.

И наравно, поново је реакција странака млака или никаква.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 26 Jul 2018, 13:42

Тачке програма савеза за Србију.
Има их 30.
Све то лепо изгледа на папиру. Наравно не постоји никаква гаранција да ће тако и бити.
Оно што мене интересује, а нигде не видим у тим тачкама, је одредница савеза према еу и ОДКБ.

Spoiler: pokaži
Тачке програма су:

1. Изградња демократског, уређеног и праведног друштва и владавине права по највишим европским стандардима.

2. Стварање услова за фер и поштене изборе, без притиска на бираче, без куповине гласова и без коришћења државних ресурса за страначке интересе. Уређивање Јединственог бирачког списка, измена изборног система, модернизација спровођења изборног процеса увођењем могућности електронског гласања и видео-надзора, уз забрану уношења мобилних телефона на свим бирачким местима, формирање надзорног одбора НСРС, прописивање прецизних надлежности изборних комисија, прецизирање надлежности РЕМ-а у контроли предизборних кампања, уз равноправан третман свих учесника у изборима. Процесуирање виновника свих досадашњих изборних манипулација.

3. Остваривање пуних медијских слобода, заустављање притисака извршне власти на медије, гарантовање грађанима права на правовремено, објективно, потпуно и непристрасно информисање, са посебном пажњом на заштиту грађана од стварања медијске атмосфере линча, сензационализма, лажних вести, као и заштиту од даљег загађивања медијског простора непримереним садржајима и ријалити програмима. Остваривање пуне независности и непристрасног информисања јавних медијских сервиса.

4. Борба против политике сиромаштва коју спроводи власт у Србији држећи плански грађане на рубу егзистенције, као и солидарна заштита угрожених породица.

5. Залагање за постизање праведног и одрживог решења за Косово и Метохију, кроз дијалог са косовским Албанцима, а уз пуно поштовање Устава Републике Србије, Резолуције СБ УН 1244 и међународног права, а противећи се било ком акту који би за последицу имао афирмацију међународног субјективитета, укључујући и чланство у УН, тзв. "државе Косово".

6. Неспровођење било каквог референдума, укључујући референдум о Косову и Метохији, у постојећим недемократским условима.

7. Очување независности и суверености Србије, изградња достојне позиције наше земље на међународној сцени.

8. Доношење, разрада и примена мера породичне политике за повећање наталитета, кроз програме за подршку младима, који ће укључивати стамбени додатак за младе брачне парове, стипендије за младе таленте, као и подстицаје за младе предузетнике. Стварање услова за останак младих у земљи и омогућавање повратка што већег броја оних који су отишли из Србије.

9. Спровођење нове економске политике, која ће се базирати на већим јавним инвестицијама, подршци домаћим предузетницима и елиминисању партократије из јавног сектора. Стопирање даљег привилеговања страних инвеститора и тренутног економског модела који се заснива на фаворизацији увоза, експлоатацији јефтине домаће радне снаге и јефтиних сировина. Спровођење свеобухватне заштите корисника банкарских услуга, кроз спречавање остваривања екстрапрофита пословних банака неправедним и додатним оптерећивањем грађана и привреде.

10. Укидање постојећег и доношење новог закона о раду у складу са највишим европским стандардима заштите радника и конвенција Међународне организације рада, као и обнова свеобухватног социјалног дијалога.

11. Заустављање продаје националних ресурса и стратешких државних компанија, као и увођење професионалног менаџмента у јавна предузећа и предузећа у већинском државном власништву.

12. Образовање као врхунско јавно добро мора бити квалитетно и доступно свима. Увођење обавезног средњошколског образовања и укидање дуалног образовања. Забрана рада у јавном сектору свима који су купили или фалсификовали диплому.

13. Успостављање независног судства и самосталног тужилаштва ослобођеног утицаја извршне власти. Лакши и ефикаснији приступ грађана правди. Укидање неправедног система јавних извршитеља.

14. Оштра борба против криминала и корупције, увођење специјалног тужиоца за високу корупцију по угледу на румунски модел, незастаревање кривичних дела потеклих из процеса приватизације.

15. Лустрација свих који су злоупотребили јавне функције и државне ресурсе. Хитно доношење закона о пореклу имовине, који ће се примењивати на све јавне функционере од 1990. године до данас.

16. Заштита стечених права грађана и забрана њиховог укидања. Враћање противуставно отетих пензија грађанима на стечени ниво, уз надокнаду свих претходних умањења. Заштита угрожених категорија становништва са посебном пажњом на побољшање положаја ратних војних ветерана и радника оштећених кроз процес приватизације.

17. Остваривање друштва пуне равноправности жена и мушкараца у коме ће бити једнако плаћени за исти посао, имати једнаке шансе за запошљавање, напредовање и започињање приватног посла. Стварање механизма за спречавање директне и индиректне дискриминације по било ком основу.

18. Изградња суштинске самоуправе. Непосредно изјашњавање грађана о томе како ће бити инвестиран новац од пореза на имовину, у местима у којима они живе. Изградња комуналних система који ће грађанима пружати најквалитетније услуге, по најповољнијим ценама.

19. Запошљавање у јавном сектору искључиво на основу јавног конкурса и испуњавања стручних критеријума.

20. Побољшање квалитета и доступности здравствених услуга и доношење нове стратегије за унапређење јавног здравља, са посебним освртом на мере за борбу против болести зависности. Против ГМО.

21. Неговање најбољих вредности наше традиције и културе, уз стратешки приступ развоју културне политике и заштити ћирилице.

22. Заштита права и интереса, као и побољшање положаја српског народа у региону и дијаспори. Неговање и развој посебних веза са Републиком Српском.

23. Заштита права националних мањина по највишим стандардима.

24. Подстицање и развој спорта и услова за вођење здравих начина живота, нарочито код деце и омладине. Борба против хулиганизма и насиља у спорту.

25. Побољшање услова рада и друштвено-материјалног положаја запослених у здравству, просвети, науци, култури, војсци и полицији.

26. Партнерство државе и домаће пољопривреде. Обнова и развој села, спровођење политике реалног субвенционисања домаћег пољопривредника. Противљење продаји државног земљишта.

27. Плански приступ развоју инфраструктуре и осавремењивању саобраћајница и путних мрежа за речни, друмски, железнички и авио саобраћај.

28. Развој енергетике, рударства и обновљивих извора енергије уз заштиту животне средине и поштовање највиших еколошких стандарда.

29. Увођење системских мера подршке и подстицаја туристичких услуга и капацитета Србије.

30. Подстицај иновацијама у циљу омогућавања интензивнијег присуства на тржишту дигиталне економије.

Савез засада чине: Демократска странка (Зоран Лутовац), Народна странка (Вук Јеремић), Левица Србије (Борко Стефановић), Здрава Србија (Милан Стаматовић), Заједно за Србију (Небојша Зеленовић), Покрет за преокрет (Јанко Веселиновић), Синдикат Слога (Жељко Веселиновић).

Како пише Недељник, чекају се Двери (Бошко Обрадовић), као и Демократска странка Србије (Милош Јовановић), која може да се прикључи касније.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Ernest » 26 Jul 2018, 13:44

teglica wrote:Najgori su demagozi ... koni nisu mrdnuli iz Srbije ... ni u BiH ... ni u RS ... a kamoli baruta omirisali ... krv pustili ... ali sve znaju ... šta i kako bi...

Slazem...se...skroz...ja nisam...pustio krv...ni barut omirisao....mmm omirisati barut...kako to zajebano zvuci... i sexy...a javljam se i mislim...da znam...sta i kako bi...kriv...sam...nisam bio u bih...obisao pola...sveta...jesam...al ako nisam bih....onda...nemam pojma...o zivotu...sukobu...perspektivi...idejama...korumpiranim polticarima...to znaju...samo...ovi...sto su...ba...ru...t...omirisali...
Đuka kreće u seriju - mark my words!
Ernest

Postby Dr Arslanagic » 26 Jul 2018, 13:58

Данас све новине пуне наслова како су Путин и Трамп договорили поделу КиМ тако што ће нама припасти све изнад Ибра, а шиптарима све испод.
Прво, лично не верујем у ово. Неко зна шта су њих двојица причали у два ока. Без саопштења о појединостима.
Друго, верујем да контролисани медији, не само наши него и европски намерно пуштају ову причу да би народ легао на руду у смислу - ако су се договорили Путин и Трамп то нам је то. Писао сам да ће тако бити.
Треће, све и да јесте тако, нико није за то осим вучића и његових ментора.

За оне који не познају довољно КиМ, нека баце поглед да виде колико је то изнад Ибра, за шта се залаже човек који се на уставу заклео да ће до смрти чувати Србију и КиМ у њеном саставу.
Dr Arslanagic

Postby Ernest » 26 Jul 2018, 16:43

Kako se radi propaganda. Odes na mozzartovu vest o potencijalnoj lazni za Zvezdu, odes u komentare, a tamo gomila ljutih sto su pevali o Kosovu...
Ernest

Postby teglica » 26 Jul 2018, 17:15

Ernest wrote:

Slazem...se...skroz...ja nisam...pustio krv...ni barut omirisao....mmm omirisati barut...kako to zajebano zvuci... i sexy...a javljam se i mislim...da znam...sta i kako bi...kriv...sam...nisam bio u bih...obisao pola...sveta...jesam...al ako nisam bih....onda...nemam pojma...o zivotu...sukobu...perspektivi...idejama...korumpiranim polticarima...to znaju...samo...ovi...sto su...ba...ru...t...omirisali...

Naravno da nemaš pojma o BiH ...o RS ... perspektivi posebno...a rata nisi osetio ni metka opalio da bi mogao da filizofiraš...
Mislim možeš...svako ovde može...pa i ti...
Političar =korupcija ... da si obišao bar malo video sveta ... kako pišeš znao bi... to bi znao...Erneste..
KEBINO POREKLO I MORAL SEVERINE
ODLIKA JE ĆOKIJEVACA SA SEVERNE TRIBINE
teglica

Postby Ernest » 26 Jul 2018, 17:40

Ne znam... Mozda si cuo... Za onog naseg filozofa... Arkan ga zvase... Taj je opalio metaka... Obisao ili ne... Nacuo sam... Na jednom mestu... Oholost da je odlika... Onih... Bez... Argumenata...
Ernest

Postby Dr Arslanagic » 26 Jul 2018, 18:01

Немачка је остала при ставу да се противи подели Космета, објавила је данас Радиотелевизија Косова на свом сајту. Амбасада Немачке у Приштини саопштила је у писаном одговору Експресу да Немачка остаје при ставу о нормализацији односа који су изнели немачки државни министар Михаел Рот и амбасадор Кристијан Хелт.

Јел га то фрау мет'ла свом поданику?
И она нож у леђа највећем визионару како каже премијер брнабић (нека сазнања кажу да је премијерова жена трудна, то ће тек бити славље за нацију. И вероватно усвајање новог содомитског закона).

Тачно нико жив на овом свету није за поделу Космета, само издајник запео да изда.
Како каже генијални Раде Дацић: „Радикалним заокретом” (како говоре сви њему блиски док падају у грехе) он је покушао да учини нешто чиме ће поништити почињене грехове; оно што је учинио била је издаја.

Нема други начин да покуша, а неће моћи, да прикрије издају коју је до сада починио.
Дај Боже да нам остане Космет, ко ће онда да га пита - вучићу зашто си предао све ово до сада, како сада да вратимо надлежности Србије на својој територији? У циљу чега, у коју сврху, који је разлог био да предаш судове, полицију, катастар, доделиш број, уведеш царине .... шта те је мотивисало?

Углавном сви га спуштају, само наше странке не мисле да је ова издаја до сада и свакодневне издајничке изјаве довољно да би га напале било како.

Следећи преговори са шиптарским кољачем који има интерполову потерницу Тачијем, су у септембру.
Мало је то сумњиво.
Од ургентних преговора одосмо у септембар.
Да се то не назире крај издајнику?
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 26 Jul 2018, 18:45

Шиптари барем имају опозицију која јавно говори шта се дешава и активно протестује против одлука терористичке владе косова које нису у шиптарском интересу.
Поред власти шиптарима је и опозиција боља од наших фикуса који се исталише и сад не таласају, да оправдају проценте и апанаже.

Хвала му што је изјавио истину да и ми знамо о чему се ради.
Знали смо и пре, али је лепо имати потврду.

Tači: Nema podele Kosova, razgovor i o Preševskoj dolini

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da neće biti podele Kosova, a da će se o Albancima u Preševskoj dolini razgovarati u Briselu.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da se iza ideje o podeli ili razgraničenju Kosova krije pokušaj da se ozvaniči specijalni status za sever Kosova.On je tokom razgovora sa predstavnicima tri opština sa juga Srbije - Preševom, Bujanovcem i Medveđom, rekao da je ideja o podeli nova prevara.

"Razlog zašto mislim da se radi o novoj prevari je da je ideja o razmeni ili korigovanju granica (Kosova i Srbije) više u funkciji stvaranja atmosfere gde će specijalan status za sever Kosova biti lakše (ostvariv) u ime razmene sa Preševom, Medveđom i Bujanovcem, do koje neće doći", kazao je Kurti, a prenose prištinski mediji.

On je rekao da motivi ni Beograda, ni Prištine nemaju veze sa položajem Srba na Kosovu i Albanaca u Srbiji, već motivima Beograda da se približi Evropskoj uniji, a kosovskih lidera da budu što dalje od Specijalnog suda za zločine Oslobodilačke vojske Kosova.

http://rs.n1info.com/a407128/Vesti/Taci ... olini.html
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 26 Jul 2018, 19:11

У овом лудилу од информација и намерног слуђивања народа, ваља напоменути једну истину коју наша власт намерно не жели да изговори.

Дакле, "Косово" није независно и не може да добије државност све док ми то не потпишемо.
Сваки потпис који прекраја границу у било ком облику и смислу је издајнички и свесно предавање територије Србије шиптарима у циљу њиховог стицања државности.

Дакле, без нашег потписа могу да се ****.
Са том чињеницом нема никакве везе ни Врање, ни еу, ни напади на велеиздајника ни економија.
У питању је школски пример велеиздаје и никаква објашњења, спинови, лагања, слуђивања ратом, то не могу да оправдају.

Хоће ли бити напада на север КиМ ако одбијемо?
Слободно.
Дођите да вам јебемо матер за сва непочинства што сте починили нашем народу, за све цркве и манастире које сте попалили, за све силоване Српкиње, за све побијене и поклане монахе .... дођите да вас једном за свагда подавимо у јадранско море, да вам се најебемо мајке шиптарске, да вас избришемо са страница историје, племе погано, Срби хероји вас да се боје. Јебаћемо вам мајку да вас хиљаду година неће саставити.
У име цара Лазара,свих знаних и незнаних јунака, народа, свештенства и војника који дадоше живот за Космет, дођите, само напред, чекамо вас.

Тако би требало да говори наш председник.

Дакле, без нашег потписа нема државности за терористе.
Ко стави потпис - издао је.
Ко прећути - саучесник је.

Нема право ниједна генерација, ниједна влада, ниједна Скупштина, да решава, да доноси решење о судбини Косова.
Ако ћемо консезус, онда треба питати цео Српски народ од Косова до данашњега дана, али и будуће генерације. Ми немамо право да у име оних који су животе своје положили за Косово и Метохију кроз 600 година, да у њихово име ми нешто одлучујемо, јер, они су се одлучили, они су гласали, они су се определили.
Ми, или ћемо бити у њиховом друштву, или ћемо бити отпадници од њиховога сословија. И нико нема право да будућа покољења лиши тога духовног значаја Косова- тог Српскога Јерусалима. Нико нема право да им укине оно што су нам претци предали у аманет. Ми треба оно што смо примили да предамо млађим покољењима.

Владика Артемије
08.09.2012.
Dr Arslanagic

Postby Гроф Тинторето » 26 Jul 2018, 19:30

Iako znam da je na sve spreman, tesko mi je da poverujem da ce potpisati.
A izgleda da su ga zestoko stisli i odjednom prilikom svakog udarenog kamena temeljca govori o KiM.

Ostace obelezen, zna on to. Botovi ce mozda zamaskirati trenutno, ali od toga ga nista nece oprati.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

PreviousNext

Return to Pravila