Board index Forum Pravila

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Grba » 30 Jul 2018, 18:37

Ma to je smesna prica. I na severu Kosova je jako tesko funkcionisati bez siptarske licne karte, a na jugu je gotovo nemoguce.

Ocekuju se neki potesti, navodno ce se traziti zso. I to je to, ubedjen sam. Bice to velika pobeda sns-a, "dobili su nesto, u nemogucim uslovima a zuti su mogli vise da dobiju a sve su predali". Tako ce biti predstavljeno.

Podela je po meni nametnuta tema, to je bilo realno (opet po mom sudu), pre formiranja njihovih opstina, suda, policije... tj. pre naprednjackog ucesca u briselskom sporazumu... sada kad njihovi drzavni organi funkcionisu (siptari instutucionalno sve prisutniji, tu nema spora), a nasi drzavni organi marginalizovani, ili cak i ugaseni, mislim da treba cudo da se desi da oni pristanu na podelu...
Grba

Postby Dr Arslanagic » 30 Jul 2018, 18:42

Каква бре подела Грбо?!
КиМ је наш и шиптари могу да добију колику хоће аутономију, али нема државности.
Све остало је издаја.

Компромис може, али у оквиру Србије.
Све може, осим војске и државности.
Све што пожеле.

Вучић сад иде на то да превари народ, баш тако како ти кажеш.
Ја бих то јако тешко преживео, ако би до издаје дошло.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Grba » 30 Jul 2018, 19:11

Dr Arslanagic wrote:Каква бре подела Грбо?!
КиМ је наш и шиптари могу да добију колику хоће аутономију, али нема државности.
Све остало је издаја.

Компромис може, али у оквиру Србије.
Све може, осим војске и државности.
Све што пожеле.

Вучић сад иде на то да превари народ, баш тако како ти кажеш.
Ја бих то јако тешко преживео, ако би до издаје дошло.

Nije to moja zelja, ako si me tamo shvatio. Ja samo pokusavam da ocenim njegovu politiku u pogledu Kosova, od momenta kad je dosao na vlast. I mislim da je tad podela koju bi sada on prihvatio imala daleko vece sanse (bukvalno bez elemnata drzavnosti Kosova na severu), nego danas kada je jasno kome ce ovaj deo teritorije da pripadne.

Dakle, svestan sam da on nije mogao da "vrati" Kosovo, to budimo realni i ne zavisi od nas. Ali sansu za podelu je on bespovratno unistio. mislim da sad 4
nema drzavnika, koji bi, u ovoj novostvorenoj "realnosti" mogao da dobije vise od autonomije za sever. I sve iznad toga bi za mene predstavljalo ozbiljno iznenadjenje.

Da je hteo podelu, drugacije bi vodio pregovore, ne bi uspostavljao njihovo sudstvo, telekomunikacije, opstine na severu. Negde u dnu mozga mi se vrzma ideja da se podela nameca zbog tacija, lakse ce njegovi da prihvate zso, bice to njihova pobeda, izbegli su podelu.
Grba

Postby Dr Arslanagic » 30 Jul 2018, 19:33

Лоше сам те схватио, извини јбг.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Skafi » 30 Jul 2018, 22:20

Tek sad vidim da je i naširoko pričao o onome što je ukratko, ali efikasno izrekao nakon finala na OI.

Skafi

Postby Skafi » 31 Jul 2018, 11:29

https://www.blic.rs/vesti/hronika/crnogorskom-biznismenu-zabranjen-ulazak-u-srbiju/tk0jt0h

Nekada bio predsednik košarkaškog saveza Jugoslavije, vidi se na snimcima iz svlačionice '97.
Skafi

Postby Dr Arslanagic » 31 Jul 2018, 12:51

На светској сцени су назаустављиве промене.
Ми немамо превише познатих у вези са дешавањима, али су нам процене у принципу јако добре.
Проблем је што увек један човек одлучује, од Милошевића на овамо.

Терамп је послао свог човека, који је већ имао састанке са представницима држава које су у проблему од еу, укључујући и Републику Српску. То је тренд који ће се наставити. Не верујем да ће НАТО да преживи под садашњим условима.
Реално је да ће америка да остави неке савезнике који желе да играју под њиховим условима, а да европа прави своју војску.
Трампова, наводна, идеја је да се победи неолиберални концепт. Да се свет промени.
И свет се мења.

Преко Балкана Кина великим корацима улази у двориште ЕУ.
Највећа и опасност која ће им се најбрже десити је Кина.
Врло могуће је да ће прва земља која ће постати зависна и контролисана од Кине бити Црна Гора.
Ауто пут који се сад гради доле је кост у грлу ЕУ.

Поред Макронове идеје о новој робовласничкој подели европе, сада имамо и предлог Орбана да се формира савез шест земаља који би обухватио Србију, Мађарску, Пољску, Румунију, Чешку и Словачку.

Ово је у противности са идејом коју нам предлаже Русија, а то је савез православних земаља, који би чинили Србија, Република Српска, Македонија, Бугарска, Румунија, Црна Гора а могуће и Грчка.

Руси, на жалост ово неће моћи да спроведу, јер губе битку за битком. Изгубили су Црну Гору, Македонију а сад и Грчку.
Све може да буде, али Руси би морали да се мало пробуде и почну да раде, иначе ће им најдаље за 5-10 година на граници са свих страна бити НАТО.
Сад им долазе и из Казахстана, и тиме стављају Русију у маказе, што је реално огроман проблем.

Дакле, нема потребе да сад журимо са решењем за КиМ, што нам сви који нам добро желе и препоручују.
Практично нас моле, али је наш председник неумољив.
Јер ако не преда не гине му робија због антиуставних одлука.
Ту нема збора, нико га не би извукао.

Свет се мења пред нашим очима.
Интерес је везивање за, мој избор, савез Русија-Кина-Индија а како ствари стоје у тај савез ће ући и Турска, или за Америку, која разјебава политички поредак који сада имамо и који сигурно неће преживети. Сигуран сам да ће Трамп владати још један мандат.

Обзиром да од Америке немамо чему да се надамо, логичан избор је исток.
Углавном они који нас сад терају да се одрекнемо КиМ и у чијем интересу све радимо, сигурно нестају у догледној будућности.
Или ће, ако преживе, нас тамо да приме као говеда.
Dr Arslanagic

Postby mihZR » 31 Jul 2018, 12:57

A jest ironicno sto ce to da uradi radikalsko dete, tuzno, no ironicno.
mihZR

Postby Ćoba » 31 Jul 2018, 12:58

Nece on da uradi nista ako narod izvadi guzicu iz dupeta.
Ćoba

Postby Dr Arslanagic » 31 Jul 2018, 13:16

Адвокатске коморе Србије и Београда су у штрајку, једнонедељном због убиства њиховог колеге.
Основни услов смена Стефановића са места министра полиције.

Овај издајнички систем ће пући изнутра због похлепе и осионости.
По оној народној - дабогда се осилио.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 31 Jul 2018, 13:27

Ćoba wrote:Nece on da uradi nista ako narod izvadi guzicu iz dupeta.

Народу није довољно јасно предочено.
А истина је да се намерно замаскира истина и окреће ситуација на воденицу предаје КиМ зарад некакво благостања, пичке материне, да ме простите.

Једина истина је да - "Косово" не може да постане држава ако то Србија не потпише!
Ми не смемо да ставимо потпис ни на један акт који може да се зове како год, јер са њим предајемо КиМ и оно тада постаје независно и то је крај.

Дакле, ако ми не ставимо потпси, нема ништа од независности. Нико жив на овом свету не може то да им омогући.
Само издајник који то испреговара и стави потпис.

Зато треба попљувати цркву и монаштво као последњу препреку.
Као што је лепо приметио ДСС у свој саопштењу
Отуда председник Републике користи реторику свих квислинга и каже „важно ми је да ми је чиста савест да сам покушао да спасем Србију, да спасем оно што се спасти може.“

Можда сте приметили да је Ђурић јуче изјавио - да још увек немамо решења за питање Косова и да „тренутно немамо ни једну понуду“.

Ни једну понуду ...
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 31 Jul 2018, 13:38

Реаговање Игумана Дечана Саве Јањића на бљувотине Информера, председника Србије и осталих велеиздајника

Кампања блаћења против Владике Теодосија и наше Цркве од стране једног озлоглашеног београдског таблоида само показује нервозу и недостатак уверљивих аргумената оних који су је наручили. Уосталом стара српска пословица каже: "Ко другом јаму копа, сам у њу пада" Додао бих, пре или касније!
Апел Владике Теодосија против етничке поделе, која би довела до нестанка нашег народа са КИМ, само је послужио да се сами прозову они који је заступају, опет по старој пословици: "Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже свој траг", што је, уосталом, Владика и рекао у свом одоговору на недоличне нападе.
Dr Arslanagic

Postby Ron Swanson » 31 Jul 2018, 14:37

Kako su se obrnule uloge - Vučić bi da prizna Kosovo, a Glas Amerike, Insajder i slični pišu tekstove kojima opovrgavaju njegove reči o Kosmetu.
Ron Swanson

Postby Dr Arslanagic » 31 Jul 2018, 14:58

Тачно.
Поражавајуће тачно.

Међутим, не треба се заваравати у погледу запада.
Запад сада има само један циљ, а то је да се појави још једна велика политичка опција којом би могли да контролишу вучића.
Он са оваквим добијањем избора, на неки начин држи њих у шаци, и може да каже - ако желите да вам прође ово око КиМ да буде потписана издаја, мени треба још 4 године на власти. За почетак.
Њима треба неко са ким би га уценили, да не може тако да се понаша, да мора да их моли, а да ради шта му се каже.
Ако не он, онда неко ко хоће.

Циљ запада према нама је увек исти - понизити и уништити Србију и православље.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 31 Jul 2018, 15:06

Епископ Теодосије, Патријарх, опозиција, народ .... сви причају исто као и Тачи.
Председник на то сваки дан упозорава.

Тачи: Нема поделе Косова, такве изјаве су „лажне вести“!

Председник Косова, Хашим Тачи, поновио је још једном да у контексту завршне фазе дијалога са Србијом неће расправљати о подели Косова, преноси „Зери.инфо“.

Тачи је на конференцији за новинаре, рекао да је мало вероватно да се расправља, а камоли да се тако нешто оствари.

„Нема поделе Косова, такве изјаве су лажне вести. У финалној фази нема разговора о подели. Као председник земље уверавам вас да нећемо да дозволимо да се о томе разговара, а камоли да се неко сложи са поделом Косова. Узнемирујући су гласови који говоре о таквим стварима. Понављам да кад год се говори о таквим стварима, и они који шире такве вести, са пуном одговорношћу кажем да, са или без знања, они показују дуговременску идеју Србије о подели Косова. Понављам да нећемо дозволити да се о томе разговара, а камоли да се то постигне,“ рекао је.

Тачи је даље проценио да се „лажне вести“ шире око овог питања.

„Такође смо сведоци лажних вести, и као председник земље још једном желим да уверим грађане Косова да неће бити те снаге која ће да натера Косово да разговара о подели,“ нагласио је.

Коначни споразум, по Тачију, постићи ће се обезбеђивањем признања између две земље и са резултатом Косова као чланицом УН.

„Постоје гласине да кажу да није време за разговор, није време за споразум, мислим да је супротно. Морамо што је пре могуће да постигнемо споразум, тако да дође до реципрочног признања“, рекао је Тачи.
Dr Arslanagic

PreviousNext

Return to Pravila