Патријарх Иринеј мора да се понесе као блаженопочивши Патријарх Варнава, којем је било далеко теже.
И животом је платио доследност и одбрану православља.
Сада је моменат у историји који не дозвољава калкулантско понашање.
Истина мора да се говори.
Мора Патријарх јавно да изнесе истину - председник је док је био премијер и сада док је председник учинио следеће кораке који су довели до потпуне самосталности Косова и Метохије. Па наброји све. На почетку његових преговора имали смо све, сад немамо апсолутно ништа. Па и то наброји.
А шиптари имају све о чему су сањали. И то наброји.
А не да се ћути. Није то добро.
Због тог ћутања добијамо свакодневна интелектуална силовања, минхаузеновске тираде и понижавања сопственог народа.
Због ћутања му се може, да сада када је све предао, када је искључиво својим поступцима довео до отцепљења КиМ, када су га сви прозрели, када се томе противе и СЦП и САНУ, и да не набрајамо, углавном сви осим владајуће коалиције, онда иде прича да ће нам шиптари узети и Ниш и Врање .... све.
Да занемаримо ту антиуставну и антисрпску, у својој суштини дубоко кукавичку изјаву.
Питање гласи - зашто би смо ми то дозволили?
Ко каже да ће нам населити?
Зашто ми не кажемо - шиптари су мислили да нам населе југ Србије али влада неће то дозволити!
Зашто ми не би смо покренули политику рађања и давали трудницама плате, са три детета пензија, земљу таквим паровима .... свашта нешто?
Зашто не би смо направили војску да им се гаће тресу од помисли на њу?
Зашто поред Врања не отворимо још 5 гарнизона и напунимо их војском?
Зашто напокон не би смо одустали од еу која нам управо те изопачене једнакости и напомиње?
Зашто не би смо променили законе у нашу корист?
Зашто не спустимо војску и полицију на КиМ јер је то наша територија и омогућава нам 1244?
Зашто не прекинемо све "преговоре" и не кажемо под овим условима нема даље приче?
Зашто једноставно не прогласимо КиМ за окупирану територију?
Зашто се не окренемо Русији и Кини када нам они којима тежимо желе и спроводе на нама само зло по наш народ?
Зашто не скупимо муда и све их одјебемо?
Зашто идемо против своје Цркве и народа?
Има толико механизама да спречиш шиптаре да нам населе југ србије, али је боље не чинити ништа и говорити како ће да населе за 20 година.
Наша власт уопште и не рамишља у том правцу.
Као да им је то и циљ.
Рецимо.
Ја рекох, да је за Вучића најгоре да ми добијемо и да КиМ остане у оквиру Србије.
Онда ће морати да одговара зашто им је дао границу, полицију, здравство, судове, катастар .... овако ако преда неће морати никоме да полаже рачуне.
Његов највећи интерес како би избегао суђење и букагије је да ово заврши шиптарима у корист, како би га еу и даље штитила. Као Мила.
Замисли ти то, чиниш свесно зло свом народу и још то покушаваш да објаниш.
Бог те не клео погани изроде.
Иначе, насељавање миграната који су такође муслимани, је сасвим у реду, и ту идемо контра свих у европи, и само ми их примамо и региструјемо, и само наш председник навија да остану код нас и даје им финансијске принадлежности.
Поставља се питање, зашто није такав однос према шиптарима?
Па нек се и шиптари населе, нек нам и они подижу наталитет. У чему је проблем?
Како то да мигранти ваљају а шиптари не ваљају?
Да ли је могуће да и једно и друго не ваља?
Ммммм .... ма не ...
Курир

Страхом против свог народа ...
Па шта држава ради по том питању?
Зашто то питање није до сада покретано, него сад када треба да нам отму Космет?
Шта ти раде службе, зашто то не спречавају?
Господин добија свакодневно податке од војне службе и биа-е о мигрантима и шиптарима.
Свакодневно, три пута дневно.
Годинама. Све су то подаци који су познати, на које држава није реаговала, иако су начелници на реферисањима годинама упозоравали на очигледан и велики проблем.
Сад је одједном проблем. А до јуче ни прстом није мрднуо.
Ни он ни његови тзв шефови службе.
Али обзиром да службом руководе муслимани, шта друго очекивати.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.