Board index Razni Sportovi Moto sport i biciklizam

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Stefanm992 » 02 Jul 2025, 11:38

Dimitrije wrote:Da vam odgovori neko ko je otišao par meseci pre nego što su ova govna zajahala. Marš. Sram vas bilo, pre svega ovoga što govnima naziva ljude. Ovo je nacistički režim, ovaj čovek je SA jedinice najavio pre a legalizovao za vreme korone. Ovaj čovek i ovaj režim oduzimaju dostojanstvo, pravo na život i rad, osnovna ljudska prava. Odeš preko i nekoga nazivaš govnima? Šta nije u redu sa tobom? Vrati se (ja neću) pa pričaj isto.

ne citas pazljivo tako da nemam nameru da gubim vreme , ja kazem da idem preko i da se vracam , ne vidjam porodicu za to vreme a i kad sam ovde radim bez ikakve stranke u svom zanatu

rezim su ljudi koji ga cine a ti koji ga cine nazivam govnima mirne duse , da svi oni odbiju da botuju ko bi cinio rezim ? roboti , kerovi , drva ?
Stefanm992

Postby enbidzi » 02 Jul 2025, 11:50

Patriote iz cacilenda i policija sa kosova imaju novi hit za pevanje u kafanama

enbidzi

Postby jaRule » 02 Jul 2025, 11:56

Karelia slims wrote:pomenuo si prosvetu i objasniću ti jer je meni majka radila u prosveti. kada bi sistem savršeno funkcionisao, ne bi mogle da se zaposle sve vaspitačice i učiteljice jer ih ima previše na tržištu rada, a premalo škola i vrtića za sve njih. nastavnike fizike, hemije, matematike, tehničkog nemaš i radi nestručan kadar, tako da tu niko nikoga ne može da ucenjuje za posao. danas završiš za nastavnika fizike, sutra imaš posao.

tek mi nije jasno pominjanje startup IT firmi. ko je tu lud da ucenjuje i koja tu budala pristaje na ucenu, a radi u najperspektivnijoj grani. tu jedino mogu da budu šeme kao i u svakoj drugoj državi što postoje.

Znači nije problem vlast, nego su svi lenji, nesposobni i čekaju državni posao, dok posla ima na sve strane, tržište je pošteno, transparentno, i svi odmah žive svoj IT, startap, preduzetnički san? Završio si školu , posao te čeka. Imaš ideju , država te podrži. Pošten si , sistem te nagradi?

Iskreno -- mislim da stvarno ne živimo u istoj zemlji. Ili bar ne u istoj realnosti.

U mojoj zemlji gomilu vaspitačica i učiteljica drže godinama na ugovorima, a kad dobiju stalno , onda moraju da ćute, botuju, ili gledaju kako im deca iz režimskih porodica napreduju mimo svakog kriterijuma. U mojoj zemlji podršku za IT sektor ne dobijaju ljudi s idejama, već firme s vezama. Startap fondovi i državna podrška idu tamo gde ima naših, ne gde ima kvaliteta. (Ovo je posebna tema i tako široka, ljudi ne razumeju koliko je naš IT sektor ugrožen potpunim nerazumevanjem i mešanjem vlasti)

Pa da, ima posla. Ali ne za svakoga, ne pošteno, i ne bez klimanja glavom.
Problem nije što neko uspe već što mora da nauči kad da ćuti da bi opstao. A najgore je kad ljudi to zovu “snalaženjem”, umesto pravim imenom: življenje u zarobljenom društvu.
jaRule

Postby Buzz » 02 Jul 2025, 12:02

Tesla pise iz Luksemburga i poprckuje nas, nema druge...
Buzz

Postby Sezione » 02 Jul 2025, 12:06

Nije pitanje zasto, nego zbog koga

Evo po tvom misljenju, ko je kriv jarule, ti sto razmisljas zasto zivimo u zatrovanom drustvu ili ti tvoji gubitnici moralnih kompasa?

Nemoj samo pricu da moramo "mi" da ih oslobodimo, pa ce neki volsebno da povade moralne kompase iz dzepova i sve ce da bude med i mleko. Je l mislis da je moguce povratiti moralni kompas kad jednom bude izgubljen?

Rob mora sam da se otkine sa lanca
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby enbidzi » 02 Jul 2025, 12:12

Sezione wrote:
Rob mora sam da se otkine sa lanca

Ali im ipak treba kao zamah neka Deneris

enbidzi

Postby Ziks96 » 02 Jul 2025, 12:12

Karelia slims wrote:pomenuo si prosvetu i objasniću ti jer je meni majka radila u prosveti. kada bi sistem savršeno funkcionisao, ne bi mogle da se zaposle sve vaspitačice i učiteljice jer ih ima previše na tržištu rada, a premalo škola i vrtića za sve njih. nastavnike fizike, hemije, matematike, tehničkog nemaš i radi nestručan kadar, tako da tu niko nikoga ne može da ucenjuje za posao. danas završiš za nastavnika fizike, sutra imaš posao.

tek mi nije jasno pominjanje startup IT firmi. ko je tu lud da ucenjuje i koja tu budala pristaje na ucenu, a radi u najperspektivnijoj grani. tu jedino mogu da budu šeme kao i u svakoj drugoj državi što postoje.

Pa bukvalno smo nedavno vidjeli da su nastavnici i profesori dobijali otkaze jer su izlazili na proteste, ukidanje plata je takodje vid pritiska. Bolesnik je htio da potpuno sroza univerzitet i "ojaca" i uzdigne privatne fakultete o cemu mi pricamo.

Jarule je objasnio sustinu problema, Karelia dao "prihvatljivo" resenje. Bolje je nauciti nekako da prezivis nego da das dupe bolesnickom kartelu, ali je uzasno sto su mnogi ljudi u toj poziciji.
Last edited by Ziks96 on 02 Jul 2025, 12:15, edited 1 time in total.
I kad je najteže, nek boje se!
Ziks96

Postby Гроф Тинторето » 02 Jul 2025, 12:15

Mislim da je u pravu da na trzistu rada ima vise jednih profesora od nekih drugih.
Ili mislite da se vise ljudi odlucuje za geografiju od recimo srpskog jezika?
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby PERA » 02 Jul 2025, 12:28

Poštovani i dragi studenti medicine,

Danas sam sa nevericom primila vest da sam smenjena sa mesta načelnika drugog kliničkog odelenja Klinike za pulmologiju na mesto lekara "sekundarca" u Dvenoj bolnici Klinike za pulmologiju namenjenoj lečenju obolelih od karcinoma pluća i namenjenoj palijativnom zbrinjavanju obolelih od karcinoma pluća.

Načelnik sam drugog odelenja Klinike za pulmologiju od 2011.godine.Svoje odelenje sam stvarala ličnim radom i zalaganjem, od nabavke nameštaja, klime, kompjutera.
A u stvari, smenjuju me zbog podrške vama, mili i dragi moji studenti.
Od prvog dana sam srcem i dušom sa vama, sa vama u vašoj borbi, protiv užasnog i sramnog režima koji je razorio naše živote.
Većina od vas me zna kao direktorku Kovid bolnice u Batajnici.
Dužnost direktora sam obavljala tokom 2.5 godine pandemije, dan i noć bila u toj bolnici uz svoje bolesnike. Svi to mogu da potvrde.
Ne pripadam niti jednoj političkoj partiji. Verujem u svoju struku i Boga.
Tako sam se ponašala sve vreme pandemije.
Nikakvu materijalnu korist nisam pribavila za sebe, osim pošteno zarađene plate i Kovid dodatka.
Vratila sam se na isto mesto rada u svojoj Klinici, a to je drugo kliničko odelenje.
Nisam dala podršku predsedniku Vučiću na izborima,iako su to više puta tražili od mene.
Izbačena sam iz rada svih stručnih Republičkih komisija za pulmologiju i onkologiju.
Od oktobra 2023. stavljena sam na spisak dežurstava za rad na Hitnom prijemu u UC, iako to pre mene nije jedan profesor iz moje Klinike.
Radila sam pošteno svih proteklih 30 godina.
Novac nikom nisam uzela.
Odlikovana sam ordenom "Karadjordjeva zvezda drugog reda" i ordenom "Despota Stefana Lazarevica" a sve u vezi zasluga za narod u borbi protiv Kovid-19 i kao poklon grada Beograda za zasluge tokom pandemije.
Napisala sam udzebik "Kovid-19, sva njegova lica", autor sam i koautor preko 50 radova sa SCI liste, mentor na magisterijumima, doktoratima i užim specijalizacijama.
Odustati neću.
Boriću se za ono sto sam časno stvarala tokom mog rada lekara.
A vi procenite..... i kažite vaše mišljenje.

Voli vas vaša,

Prof.dr Tatjana Adžić Vukičević
Vanredni profesor med.fakulteta u Beogradu
Katedra, Interna medicina
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Karelia slims » 02 Jul 2025, 12:30

jaRule wrote:
U mojoj zemlji gomilu vaspitačica i učiteljica drže godinama na ugovorima, a kad dobiju stalno , onda moraju da ćute, botuju, ili gledaju kako im deca iz režimskih porodica napreduju mimo svakog kriterijuma. U mojoj zemlji podršku za IT sektor ne dobijaju ljudi s idejama, već firme s vezama. Startap fondovi i državna podrška idu tamo gde ima naših, ne gde ima kvaliteta. (Ovo je posebna tema i tako široka, ljudi ne razumeju koliko je naš IT sektor ugrožen potpunim nerazumevanjem i mešanjem vlasti)

ne moze da te drzi na ugovoru ako je slobodno radno mesto, a svako slobodno radno mesto je transparentno i moze se videti na sledecem linku https://liste.mpn.gov.rs

kada se prijavis za posao, direktor rapisuje konkurs i dobijas posao na neodredjeno

na ugovorima se drze nestrucni kadrovi. npr. diplomirani masinski inzenjer predaje fiziku jer nema nastavnika fizike na trzistu rada.

stanje u prosveti je takvo da 99% direktora stiti svoje radnike. sad su svi oni koji su strajkovali duze od 3 dana totalnom obustavom rada mogli da dobiju otkaz po zakonu, ali niti je to ministarstvo trazilo (jer gde ce naci toliko novih prosvetnih radnika) niti bi direktori pristali na to. svakako ima izuzetaka, ali stanje u prosveti je takvo da cim zavrsis odredjenu skolu, odmah dobijas posao i to je tako jer nemas strucni kadar.

ovaj sistem je jak koliko i tigar od papira. samo su ljudi plasljivi, potkupljivi ili nezainteresovani za promene.
блокадерски терориста
Karelia slims

Postby Гроф Тинторето » 02 Jul 2025, 13:09

Kako mislis u prosveti dobijas posao? Tipa bilo koji nastavnik/profesor dobija posao ako ima odgovarajucu skolu?
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Karelia slims » 02 Jul 2025, 13:20

pogledaj link sa slobodnim radnim mestima koji sam postavio i sve ce ti biti jasno
блокадерски терориста
Karelia slims

Postby Bogisa91 » 02 Jul 2025, 13:33

Dobije se lako posao ako si završio Biologiju Fiziku Hemiju i slicno ali ako si završio srpski matematiku ili Dif mnogo mnogo je teže.
Bogisa91

Postby trisekunde » 02 Jul 2025, 13:44

Karelia ovigledno da niste upuceni jer drug iz osnovne vec 10 godina radi na odredjeno za srpski jezik po osnovno-srednjoskolskom sistemu u Beogradu jer se uvek pojavi neko na konkurs koji ima bolju prodju. Ako ne verujes trazite po zakonu o javno dostupnim informacijama ministarstvu prosvete koliko je ljudi na odredjeno u Beogradu u skolskom sistemu i koje su skole zavrsili.
trisekunde

Postby ИлићКапитен22 » 02 Jul 2025, 13:56

enbidzi wrote:Patriote iz cacilenda i policija sa kosova imaju novi hit za pevanje u kafanama

Усраћу се.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

PreviousNext

Return to Moto sport i biciklizam