Board index Tenis Turniri

ATP i WTA lista i poeni

Re: ATP i WTA lista i poeni

Postby alcesta » 04 Nov 2013, 14:04

Nije, to nedeljama trube ovdašnji mediji koji veze nemaju. Danas su skinuti bodovi iz Londona prošle godine, pa je sad razlika ista kao i u Trci.
Delester wrote:fali bogme!
ajte molim vas, ne pravite se skromni :biggrin:

Nema to veze više sa skromnošću, otkako je drugi kao da su ga uključili u struju :biggrin: bojim se da se ne isprazne opet baterije kad dođe na 1. mesto :biggrin:
Njemu izgleda treba da nekoga juri i da ima takav cilj. Sam RG i ostali slemovi kao da nisu dovoljna motivacija :crybaby:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Milutinov Tata » 04 Nov 2013, 15:13

Steta sto nije manja razlika pa da zavrsnica WTF odlucuje ko ce biti prvi, mislim da posle Lisabona 2000 nikada nije bilo ludilo oko prvog mesta do poslednjeg meca sezone. A tada se desilo nesto neverovatno, bila bi fora da se ponovi u Londonu :nisamja: .
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby DIFovac » 04 Nov 2013, 20:52

Sony wrote:Čekajte, zar nije Novaku sad za povratak na prvo mjesto trebala titula + Nadalov neulazak u finale?

Ma kakvi, to su samo ovi nasi kvazi novinari nagruvali, nisi valjda povjerovao?
"Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da ga otmu, ne znam zasto se toliko ustrucavaju?" "
DIFovac

Postby Hezonja » 18 Nov 2013, 13:48

Veliki napredak Ivane Jorovic. Sa 854. na 712. mesto. Vrlo verovatno ce uci i u TOP 600 kada budu uracunati bodovi iz prosle nedelje.

I Marina Lazic je 'fino' napredovala i usla je u TOP 900.
Hezonja

Postby Hezonja » 25 Nov 2013, 14:14

Ivana Jorovic(1997) je stigla do novog najbolje renkinga karijere. Ona je od danas 634. teniserka sveta.

Jovana Jaksic(1993) je 152. i za nju je to renking karijere.
Hezonja

Postby Tale » 25 Nov 2013, 15:17

Ne znam da li ovde pripada naredna informacija :beyond:
Ali sam siguran da je ovde pravo mesto da zamolim za komentare, ispravke i sugestije koji bi ambicioznu ideju oko TRANSKRIPCIJE IMENA TENISERA I TENISERKI podigli na još stručniji nivo.
http://www.nettenis.org/transkripcija-imena/
Tale

Postby Hezonja » 25 Nov 2013, 15:33

Znaci, ipak je pravilo Sajsling, a ne kao sto nasi komentatori govore(i ja poceo sa njima) Sisling.
Hezonja

Postby alcesta » 25 Nov 2013, 16:03

Da, isto kao što je Kim Klajsters a ne Klisters (mada bi najpravilnije bilo Klejsters i Sejsling, ali dozvoljeno je i ovo a mi smo se navikli :D
Bravo, bravo, bravo! :jupi: Pogledaću detaljnije kasnije kad budem imala više vremena.
Samo ovo što mi je zapalo za oko mislim da je Matje Roa a ne Roj, ali još ću proveriti kad budem kod kuće.
alcesta

Postby Gama » 25 Nov 2013, 18:35

Zna se ko je nasrecniji zbog ovoga :biggrin:
A bas sam se navikla na Žang, Ženg :colera: , sad mi tupavo zvuci Džang :laugh:

A i zbog bliskijeg grckog od ruskog mi je bilo lakse (lepse) izgovarati Elena, Evgenija :beyond:
Gama

Postby alcesta » 25 Nov 2013, 20:12

Da, pogotovo zato što imamo i recimo Evgenija Onjegina (čak u Pravopisu stoji da možo u ovakvim slučajevima i E, ali to naravno kad je ime već uvreženo, što se za teniserke baš ne može reći :D ).
Verovala ili ne, kinesko R na početku reči čita se Ž :laugh:
alcesta

Postby kondor » 26 Nov 2013, 19:02

Tale wrote:Ne znam da li ovde pripada naredna informacija :beyond:
Ali sam siguran da je ovde pravo mesto da zamolim za komentare, ispravke i sugestije koji bi ambicioznu ideju oko TRANSKRIPCIJE IMENA TENISERA I TENISERKI podigli na još stručniji nivo.

Nije sve tako jednostavno kao u transkripciji.

Tomaž Berdih... Mikael Ljodra... Giljehme, a ne Giljerme, ako se radi o Brazilcu...
kondor

Postby novi jevrem » 27 Nov 2013, 10:35

Sijsling se na holandskom izgovara kao Sejsling (ij se izgovara kao ej), a Klijsters po istom kljucu se izgovara kao Klejsters.
novi jevrem

Postby Tale » 27 Nov 2013, 12:01

@Čika Mića, autor transkripcije, nije baš verziran u forumskom radu. Sugestije i pitanja na koja očekujete da on reaguje napišite na NT-u, u komentarima ispod Transkripcije, inače ih neće videti :beyond:
Tale

Postby alcesta » 28 Nov 2013, 20:25

kondor wrote:Nije sve tako jednostavno kao u transkripciji.

Tomaž Berdih... Mikael Ljodra... Giljehme, a ne Giljerme, ako se radi o Brazilcu...

Naravno da nije sve tako jednostavno, jer drugi jezici imaju često glasove koje mi nemamo, pa onda treba naći neki kompromis u pisanju, a to znači da ne pratimo uvek originalni izgovor. Tako se portugalski često transkribuje prema pisanju više nego prema izgovoru, kao u ovom slučaju, ili kad se piše S umesto Š.
Pazi, Ljodra mi stvarno promakao, gledala sam samo prezime :bravo: sad ću da prijavim tamo ako nije neko već :beyond: nemam naviku da pišem u komentarima umesto na forumu :biggrin:
A zašto Tomaž Berdih, kad se piše sa š? Beluči je eventualno Tomaž (ili Tomaz, opet bi trebalo proveriti kako on sam sebe zove :biggrin: ), a nemamo jednačenje u pisanju van okvira iste reči :)
novi jevrem wrote:Sijsling se na holandskom izgovara kao Sejsling (ij se izgovara kao ej), a Klijsters po istom kljucu se izgovara kao Klejsters.
Tako je, ali kod nas je dozvoljeno obe varijante, pa može i sa AJ, zbog tradicije. Ja bih radije da bude EJ, ali čik nagovori sad nekog da govori Klejsters posle ovoliko godina... ni sa Marijem ne možemo na kraj :beyond:

Btw, kad smo već kod Giljerma, da napomenemo da se čuveni Argentinac preziva Vilas, a ne Viljas kao što ga iz nekog razloga zovu kod nas (Vilas ima jedno L a ne dva).
alcesta

Postby kondor » 02 Dec 2013, 14:39

Nismo nesposobni da ne mozemo izgovoriti Giljehme.

U imenu je dugo A i Cesi kazu Tomaž. Gledaj na Ceskom prenos Berdycha, sve ce ti biti jasno. Brazilci su u svom JA-Port. skloni izvrnuti svakako, pa necu ulaziti u to...mislim da je Tomas(z). Dvije cuvene Belgijanke jesu Klejsters i Enan.

Posto sam vidio Micin odgovor necu se zamarati. Ne vodi se originalnim izgovorom nego kako je nama lakse. Zbog toga ne stoji ono sto je Tale napisao ostavljajuci link, sugerisuci sportskim novinarima da ne grijese. Pojedini komentatori kazu Safarova, i sad ih Mico ispravlja sa Šafarova, nije ispravno ni jedno ni drugo. Nije ni Lusi kako kazu, a ni Lucija kako je on naveo u transkripciji. Daleko je ovo od pravilnog, ako za pravilno smatramo originalnu verziju.
kondor

PreviousNext

Return to Turniri