Posto sam bila na DC sva tri dana da prenesem malo svoje utiske.
Prvo da kazem da sam tamo srela Gocu,Altair,BarryWhite(sa 2-ke) i Delgada.Bas mi je drago zbog toga
Vec sam napisala o navijanju prva dva dana.U nedelju je Arena bila skoro popunjena i bilo je poprilicno bucno.
Bez obzira na rezultat ovog meca,za mene je bilo uzivanje da budem tamo.Prvo,gledati tenisere tog kalibra je pravo zadovoljstvo.Nalbija sam i do sada gotivila,ali od ovog vikenda mi je definitivno medju najomiljenijima.Covek igra sa takvom lakocom,tehnika mu je prosto savrsena,taktika koju je primenio protiv Viktora idealna(jeste da Viktor nije vrhunski izazov

).Vidi se da ima tenis u malom prstu i da je vrlo inteligentan igrac.Kretanje mu istina nije na nivou,ali pravim odabirom udaraca i odlicnom anticipacijom to nadoknadjuje.Znam da on vise nije za neka velika dela,narocito protiv najbolje rangiranih tenisera,ali se nadam da ce uspeti da traje bar jos neko vreme.
Sto se DelPa tice,on mi je vrlo simpatican mladic,ali,sto neko rece,dosta jednodimenzionalan igrac.Servis mu je stvarno odlican,ali igra u polju nista narocito.Taktika mu je bila(u oba meca koja je igrao) da ne rizikuje mnogo,slao je sigurne udarce,samo je nekoliko puta sevnuo njegov zaista razoran forhend.To je naravno dovelo do toga da je Janko nestrpljivo napadao i samoubijao se rizicnim udarcima,a Novaka je uzasno isfrustriralo sto nije uspeo da mu ukroti servis i napravi brejk iako je na terenu realno bio mnogo bolji igrac.Za svoju visinu,DelPo se solidno krece.Hvatao je i vracao dosta teskih Novakovih lopti i ume da igra u defanzivi.Na terenu deluje dosta opusteno i sigurno,ne obraca uopste paznju sta se desava van njega i disciplinovano se pridrzava plana igre.
Novaka,Tipsu i Viktora sam gledala,a i mnogi od vas i ranije,pa tu ne bih mnogo trosila reci.
Samo cu malo o Novaku.Kada covek pocne da igra,to je stvarno praznik.Gledala sam ga mnogo puta,ali se svaki put ponovo odusevim.Stvarno,ono sto on ume,retko se vidja.
Vidim da se ovde zameralo Obradovicu na rasporedu koji je napravio.Ne znam da li je moglo drugacije,ali ovo je bilo mnogo lose.Ja mu najvise zameram na taktici koju je osmislio za igru protiv Argentine (ako je taktike uopste i bilo ili je bilo,udri pa sta bude).
Nemojte da mi dirate Viktora,jeste najgori od sve dece,ali mi je uprkos svemu simpa
Sve jedno,cestitke svim igracima na pokazanoj borbenosti i zelji.Gledacemo se sledece godine
P.S.Najvece razocarenje za mene nije sam poraz,vec to sto necemo gledati Spance u Beogradu