Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Maki » 19 Sep 2011, 00:41

Ovakav kraj je bio neminovan,uzimajuci u obzir sve okolnosti,a onaj dalabu Obradovic umesto da je pre meca baljezgao kako ima "jednog ipo igraca"(sto je donekle i istina),on lupeta kako imamo 1.,13. i 16. igraca sveta,igramo pred domacom pulikom i apsolutni smo favoriti.A lepo je mogao da skine pritisak i da ovo kaze pre pocetka meca,jer to nije bila nikakva tajna,pogotovu posle finala US i svega sto se dogodilo sa Noletom,kreten...

Licno mi je zao jer bi i u finalu bili domacini, i imali bi veliku sansu da odbranimo DC.Ovako (osim Spanije) gostujemo svim jacim ekipama.

Liv,cestitam na pobedi. :D
Maki

Postby Milutinov Tata » 19 Sep 2011, 05:00

Pospisil junak trijumfa, Raonic danas nije igrao

Canada reaches World Group at Davis Cup by BNP Paribas

Submitted by Scott on Tue, 09/20/2011 - 1:05am

Pospisil captures fifth and deciding match to defeat Israel 3-2

Toronto, September 18, 2011 – The Miele Canadian Davis Cup team is heading back to the World Group after defeating Israel 3-2 in the deciding fifth rubber at Canada Stadium in Ramat Hasharon, Israel on Sunday. Peter Polansky (Thornhill, Ontario) started the day in place of world no. 31 Milos Raonic (Thornhill, Ontario) against Israel’s No. 1 player Dudi Sela who defeated the Canadian 6-3, 6-3, 6-3. It was then Canada’s workhorse Vasek Pospisil (Vancouver) in the deciding match against Amir Weintraub. Pospisil pulled through with a victory 6-2, 7-6(3), 6-4 to win the tie for his team.

After winning the doubles match on Saturday and taking a 2-1 lead, Canada needed to win just one of the two final singles matches to claim victory in the tie. Polansky was a last-minute substitution for Raonic who decided with his support team that he was not ready to play another match after Friday’s loss to Weintraub. Polansky was in tough from the beginning against the No. 96 ranked Sela who after a slightly sluggish start began to move better and grind Polansky down. Polansky had opportunities to get back into the match but was unable to capitalize on most of them converting only one of 10 break point chances which helped Sela on his way to a fairly routine straight sets win and allowed Israel to force a fifth and deciding rubber.

“It was tough today,” said Polansky. “I came up short on some of the bigger points. I fought hard, but it was just really tough conditions. It was my first live match in a while at Davis Cup and I did my best. Now it is up to Vasek. He has played really well this weekend and our whole team has a lot of confidence in him.”

The pressure was then squarely on the shoulders of Pospisil who had already played hero twice during the tie, defeating Sela in an epic five-setter on Friday and then beating an established doubles team in Jonathan Erlich and Andy Ram on Saturday with partner Daniel Nestor.

Pospisil was in full control of the match in the first set, breaking Weintraub twice and keeping the points fast and short on his own serve. However, just like in his match on Friday, Weintraub picked up the pace in the second set and took an early lead. But he could not close it out against Pospisil who saved two set points in the tenth game and ultimately took a commanding two-set advantage by winning the tiebreak. He went on to do much of the same in the third, and after a late break, 27 aces and 54 winners, Posipisil served his country back into the World Group.

“This is the happiest moment of my life and my tennis career,” said Pospisil. “This is something you dream about as a kid, to play for your country and get a win like this. I was feeling pretty tired this morning and I just tried not to let it get to my head. You never think matches like this are going to end and so when you win match point it is shock, relief and a lot of emotion that just knocks you to the ground.”

Canada now moves on to the World Group for the first time since 2004. Only 16 nations entered in Davis Cup play qualify for the elite World Group. The draw for opponent and choice of ground will take place this Wednesday, September 21 in Bangkok, Thailand.

“Vasek beat the state of Israel this weekend,” said Canada’s captain Martin Laurendeau. “It wasn’t just a quality team. It was the opponent and the heat and the crowd. It was just a gutsy effort from our horse. Our team has been working to get back to the World Group for seven years now and we are all so happy and so excited to have reached our goal this year. It wasn’t easy. We had to win three ties on the road against tough teams and in tough conditions but it is moments like this that you play for. This is what Davis Cup is all about.”

Earlier this year, Canada defeated Mexico 4-1 and Ecuador 3-2 in away ties as part of their journey back to the World Group. The World Group first round tie will be played from February 10-12, 2012.

http://www.lovemeansnothing.ca/media/te ... -davis-cup

Image

Image

Image
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 19 Sep 2011, 05:04

Bilo bi interesantno da igramo sa Kanadjanima ovde sledece godine, da i ja pogledam neki nas DC mec uzivo :biggrin: Mada ne bih imao nista protiv da dodje bilo koji atraktivni protivnik. Jos da izaberu Toronto :gitara:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jabukamen » 19 Sep 2011, 05:15

Znaci imamo jednog i po igraca i losu publiku, a US open nema krov, svi su krivi. I naravno imamo njega kao genijalnog selektora kom je Marko Djokovic najveci igracki izazov. Sta reci?

Mene ovaj mec podseca na onaj protiv Rusije, Nole je hteo blickrig kao protiv Davidenka, da pobedi u tri brza seta, nije uspeo i predao je jer nije bilo sanse za pobedu u 4-5. Sad bih napisao da bi i ovakav Nole pre pobedio nego Viktor, ali onda bi to znacilo da je selektor u pravu, a on za mene nije u pravu ni kad kaze da je trava zelena. :jezik:

Ovo je drugi najbolji rezultat nase DC reprezentacije svih vremena, cestitke momcima, a cestitke i Argentini na zasluzenom ulasku u finale.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby NadjaM » 19 Sep 2011, 07:31

Posto sam bila na DC sva tri dana da prenesem malo svoje utiske.
Prvo da kazem da sam tamo srela Gocu,Altair,BarryWhite(sa 2-ke) i Delgada.Bas mi je drago zbog toga :)
Vec sam napisala o navijanju prva dva dana.U nedelju je Arena bila skoro popunjena i bilo je poprilicno bucno.
Bez obzira na rezultat ovog meca,za mene je bilo uzivanje da budem tamo.Prvo,gledati tenisere tog kalibra je pravo zadovoljstvo.Nalbija sam i do sada gotivila,ali od ovog vikenda mi je definitivno medju najomiljenijima.Covek igra sa takvom lakocom,tehnika mu je prosto savrsena,taktika koju je primenio protiv Viktora idealna(jeste da Viktor nije vrhunski izazov :morning: ).Vidi se da ima tenis u malom prstu i da je vrlo inteligentan igrac.Kretanje mu istina nije na nivou,ali pravim odabirom udaraca i odlicnom anticipacijom to nadoknadjuje.Znam da on vise nije za neka velika dela,narocito protiv najbolje rangiranih tenisera,ali se nadam da ce uspeti da traje bar jos neko vreme.
Sto se DelPa tice,on mi je vrlo simpatican mladic,ali,sto neko rece,dosta jednodimenzionalan igrac.Servis mu je stvarno odlican,ali igra u polju nista narocito.Taktika mu je bila(u oba meca koja je igrao) da ne rizikuje mnogo,slao je sigurne udarce,samo je nekoliko puta sevnuo njegov zaista razoran forhend.To je naravno dovelo do toga da je Janko nestrpljivo napadao i samoubijao se rizicnim udarcima,a Novaka je uzasno isfrustriralo sto nije uspeo da mu ukroti servis i napravi brejk iako je na terenu realno bio mnogo bolji igrac.Za svoju visinu,DelPo se solidno krece.Hvatao je i vracao dosta teskih Novakovih lopti i ume da igra u defanzivi.Na terenu deluje dosta opusteno i sigurno,ne obraca uopste paznju sta se desava van njega i disciplinovano se pridrzava plana igre.
Novaka,Tipsu i Viktora sam gledala,a i mnogi od vas i ranije,pa tu ne bih mnogo trosila reci.
Samo cu malo o Novaku.Kada covek pocne da igra,to je stvarno praznik.Gledala sam ga mnogo puta,ali se svaki put ponovo odusevim.Stvarno,ono sto on ume,retko se vidja.
Vidim da se ovde zameralo Obradovicu na rasporedu koji je napravio.Ne znam da li je moglo drugacije,ali ovo je bilo mnogo lose.Ja mu najvise zameram na taktici koju je osmislio za igru protiv Argentine (ako je taktike uopste i bilo ili je bilo,udri pa sta bude).
Nemojte da mi dirate Viktora,jeste najgori od sve dece,ali mi je uprkos svemu simpa :biggrin:

Sve jedno,cestitke svim igracima na pokazanoj borbenosti i zelji.Gledacemo se sledece godine :triprsta:

P.S.Najvece razocarenje za mene nije sam poraz,vec to sto necemo gledati Spance u Beogradu :mad:
NadjaM

Postby georgina » 19 Sep 2011, 08:16

vava ocekivano (uz fedovu pomoc ofkors :roll: ) dobio onaj jedan gem.
oziji out
georgina

Postby Sasa_Beli » 19 Sep 2011, 08:40

First knockout round draw on Wednesday
The draw for the knockout round, in which Switzerland is not set, will take place on Wednesday. Possible opponents are Spain, Serbia, Argentina, France, the United States, Russia, Croatia and the Czech Republic or German

Red bi bio da Fed gostuje u Beogradu :P
Sasa_Beli

Postby Delester » 19 Sep 2011, 08:47

nadja, super izvestaj
toliko zalim sto nisam bila tamo, nemas pojma
a i zaboravila sam sta sam zamerala viktoru kad si tako lepo zamolila, majke mi :D
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Liv » 19 Sep 2011, 08:59

Forhend :lollol:

Super Nadja! Sad lepo to isto iskopiraj i na temu izvestaji forumasa, pliiiiizzzzz :P
Liv

Postby M.S. » 19 Sep 2011, 09:34

Lepo je Obradović sumirao stvari-Janko je najbolje prošao, on je ceo igrač. Novak je polovina, a Vića nula od igrača. Samo je zaboravio jednu bitnu stvar-igrali smo sa jednim ipo igračem i bez selektora.

Hvala na utiscima iz mečeva. Jeste DP jedna dimenzija, ali je jako zanimljivo videti da se za svoju visinu odlično kreće, kao i da za svoje igračke karakteristike, jako malo greši. Deluje mi da su mu ovo najzreliji mečevi sezone, vraća se potpuno. Teško je suditi koliko će nadalje da bude težak Novaku, jer se Novak ovog puta nije mogao savršeno da fokusira na ritern.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby georgina » 19 Sep 2011, 10:16

M.S. wrote:Lepo je Obradović sumirao stvari-Janko je najbolje prošao, on je ceo igrač. Novak je polovina, a Vića nula od igrača. Samo je zaboravio jednu bitnu stvar-igrali smo sa jednim ipo igračem i bez selektora.

:lol:
to izgleda jos samo njemu nije jasno :roll:

gledala sam nesto malo od noletovog jucerasnjeg meca i ne sumnjam da bi ga nole u nekim normalim okolnostima pobedio. njih dvojica sa igrom u polju jos uvek nisu za poredjenje. o odbrani da ne pricam.
to naravno ne znaci da ce noletu biti lako u tim potencijalnim mecevima, naprotiv, oruzja koja delpo ima mozda nisu raznolika ali su ubitacna.
ipak, jos uvek je vise elemenata na strani noleta. zapravo, mislim da ce ti mecevi uglavnom biti na noletovom reketu i glavi. koliko ce imati strpljenja i mentalne snage (fizicka se podrazumeva) u tim momentima, to ce biti presudno. rutinski sigurno nece moci.
georgina

Postby euforija » 19 Sep 2011, 10:32

Šteta što je sve ovako ispalo, i što nam španci ne dolaze u goste u decembru. Iskreno ja sam želela da Novak ne izadje na teren, i mene jako nervira, kao što neko reče, da svi očekuju od Novaka pobede, a oni nema veze, valjda ce nesto uraditi. Nadam se samo da će biti ok, i da nije ništa ozbiljno. O tome kakav smo narod, i koliko smo u stanju da pljujemo svoje, posle samo jednog poraza, nemam reči, zaista. Za Obradovića tek ne nalazim reči, nije normalan zaista.
Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari
euforija

Postby harper lee » 19 Sep 2011, 10:52

euforija wrote: O tome kakav smo narod, i koliko smo u stanju da pljujemo svoje, posle samo jednog poraza, nemam reči, zaista.

Kad su sportisti u pitanju? Ogavan. Apsolutno ogavan. Spremaj se za to kad Novak jednom zaredja s porazima da se ne nerviras bezveze. Eno ti ga na topicima o kosarci Duda Ivkovic iznebuha postao pijani, senilni, osvetoljubivi, izlapeli goropadnik i tiranin koji nikad i nije imao veze s kosarkom. O tome da cemo danas svecano docekivati odbojkase za koje gotovo niko nije ni imao pojma da su otisli na EP, niti ga je mnogo zanimalo, da i ne pricam. Nego, eto, uzese zlato pa su sad heroji nacije.

Ubijeni smo u pojam. Nemamo ni mrvicu dostojanstva koja nam je potrebna da bismo i pobede i poraze u sportu shvatili i doziveli u meri u kojoj su oni unutar sportskih okvira vazni. Nama te pobede i porazi uglavnom sluze da bismo njima potvrdili ili negirali nesto sto sa sportom obicno nema nikakve veze.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Liv » 19 Sep 2011, 10:56

Ne bih da kvarim zabavu, ali svuda je to isto. I ovde je tako. Samo sto Englezi to uvek okrenu na sprdnju, sami se sebi smeju. Najbolji primer ovde je onaj Endimetar gde se meri koliko je Endi Englez ili Skot u zavisnosti da li je dobio ili izgubio mec :D
Liv

Postby georgina » 19 Sep 2011, 11:00

“Počelo je od pomeranja finala Ju-Es opena. Nole je došao kasno i nije bio sto odsto spreman. Onda nam se desi da je Del Potro u petak odigrao meč života. Za meč i po ovog vikenda, samo je jednom bio u situaciji da spasava brejk-loptu. Ispali smo zbog niza gluposti. Žao mi je, jer sam ubeđen da bih pobedio Nalbandijana u petom meču".

ja bas i nisam ali ajde ...
georgina

PreviousNext

Return to Turniri