CherieBgd wrote:jedaj wrote:Licno ono sto sam vidio danas je strasna dominacija Mareja i stvarno ne vidim nikakav nacin da se u bliskoj buducnosti
ista i promjeni.
Na zalost jedaj, iskustveno, jedna pogresna lopta, jedna izgubljena duza razmena je dovoljna da napravi brljotinu u Makijevoj glavi (pogledati pod "prvi set finala AO 2011"). Slozices se, da smo se skoro svi slozili da Maki ima svu tehniku ovoga sveta, kad je tenis u pitanju, i da svi zdusno navijamo da osvoji taj prvi slam... Issue je glava, i mada je danas Maki odigrao maestralno, da bi se proglasila dominacija Mareja on bi morao da nastavi da pobedjuje u nizu, da pobedi 2 top3 igraca uzastopno, vise puta!!!! Ja licno navijam da se to "nesto" pojavi u
Makicinoj ruznoj glavici jer nisam samo Novakov fan, vec volim tenis i smatram da bi igra bila zanimljivija sa 4 umesto 3 igraca u vrhu... Makica je trenutno 4 igrac , ali nije creme de la creme svetskog tenisa.
Secam se finala Madrida i jedne pauze na kojoj Novak ima blazeni osmejak na usnama, 1000 km je u mislima daleko od frke, straha, tenzije - fokus je samo na igri i na positive thinking... E kad Maki postigne taj stepen nirvane i njemu ce da krene...
I jos jedno pitanje za tebe... Sto bre toliko mrzis Rafu? I samo nemoj da mi pricas o balonima, ovom ili onom hvatu i tome slicne price... Mislim on takav kakav je, jedan je od najboljih igraca danasnjice. Nije mguce da je bas sve dobio na srecu i na strah onoga ko je preko puta mreze?!
Koliko znam po propozicijama je zabranjeno vrijedjanje tenisera,na svojoj kozi sam osjetio i ne vidi razlog da i ti budes
izuzetak po ovom slucaju.
Gdje sam ja napisao ikada da mrzim Rafu vec ne mogu da se slozim sa njegovom nakaradnom tehnikom koju trenutno
vise nego neuspjesno demostrira.Vjerovatno pretpostavljam da imas samo tenisko iskustvo preko TV-a,a ne prakticno
tako da mi nije ni cudno da zaboravljas Novakovo revolucionarno mjenjanje teniskog hvata i da je tim postupkom
produzio tacku kontakta spana i loptice za skoro 1 metar.Kada vec spominjemo polubalone i slicne price vratimo se
malo na jucerasnji mec i prebrojmo koliko je polubalona Rafa primio od Marej i da li je to slucajno.Ako si pazljivo
gledala mogla si da vidis da je prilikom tih udaraca Marej morao da koci zamah nakon udarca kako ga reket u produzetku
svoje putanje ne bi udarao u glavu.Mislis li da je ovo slucajno i zasto je bas na ovom mecu Marfej pokusao sa slicnim
stilom igre da parira Rafi.Zatim vratimo se u blisku proslost i pogledajmo jel Nole al ne u toj kolicini kao Marej isporucivao
te polubalone.Zelim da ti kazem iz sopstvenog iskustva da je veoma tesko igrati sa teniserima koji koriste takve udarce
jer mnogo nekvalitetniji protivnik je u stanju sa dobrom fizikom da te pobjedi.Vidjeli smo juce kako sada Rafa reaguje
na te udarce..........odmah da kazem ne reaguje nikako vec se gubi u poenu.Ono sto je godinama neposteno radio svima
sada mu se obija od glavu.Po milioniti put ponavljam,ne postoji udarac kojim je mogucno odbraniti se od tih balona kao
i ostati barem ravnopravan u poenu.Jedini covjek koji se nikada nije sluzio takvim stvarima je veliki Fed,teniski gospodin.
Ruku dajem kada bi se uvelo pravilo da se izvode ravni udarci ili normalni spinovi Rafa ne bi bio medju 20 tenisera na
listi.Uostalom ako cemo cinjenicno i posteno takve snazne balonske spinove do sada je samo on koristio.
Ponavljam Rafa je jedan od najboljih igraca danasnjice i to je zasluzio svojim fanaticnim radom,a ne srecom i ko je to
uopste i rekao,covjek koji je sa odlicnom fizikom i najacim rukama u tenisu kojima je izvlacio te nepravilne polubalonske
spinove kvario igru protivnika i tako mljeo svoje protivnike.Medjutim i drugi ne sjede skrstenih ruka pa su se malo dosjetili
kako da igraju sa njim

,a kako nema plan B ni po teniskoj intelegenciji,ni po talentu,ni po tehnickoj izvedbi mislim
da je definitivno izgubljen za svjetski tenis.