Naš ponos su studenti. Najbolje što ova zemlja ima.
Pametniji budite od onog zla i pobeda je blizu
medjutim wrote:Bojdo, primeti da pričam o događajima godinu ipo PRE otvaranja tog logora, ako postoji uzročno posledična veza, ide u suprotnom smeru od onog o kom pričaš.
Jesu li logori za otvoreno nelojalno stanovništvo problem kad radi Austrougarska ali su podvig bez ijednog saveznika kad se nekako "dese" u RS?
Nisu logor i austrougarski zločini izazvali reakciju Gavrila Principa i rat, nego su usijane bosanske glave uz pomoć usijanih glava iz Srbije izazvale krizu iz koje je počeo rat koji Srbiji nije nimalo bio potreban, pogotovo ne u momentu kad novooslobođeni krajevi još nisu umireni i uvedeni u vojnu evidenciju, što će reći da je najveći teret podnela ista ona ekipa koja se 1912. masovno javljala u vojsku i bez poziva.
Oni koji su trpeli svoj život po selima u Srbiji dok istorija pamti samo studente idealiste (gle čuda!) koji pozivaju na rat jer je jedna sila otela Bosnu i Hercegovinu drugoj.
o forsiranju jedne strane priče i nepominjanju druge, ne znam šta ti kažem, vidiš trun u tuđem oku a ne vidiš brvno u svom, tradicionalno.
jupol wrote:@medjutim, isto tako kako spinuju za Vucica i zute tako isto spinuju i za RS i Srbe sa ove i one strane... oni su ugrozeni, njih svi mrze, sami protiv svih, Beogradjani ladili jaja dok su oni ratovali... isto kao Vucic pre neko vece kad kaze pobuna bogatih koju MI OBICNI GRADJANI moramo da trpimo...
kapiram da se oko rata u BiH i Hr koristi to sto vecina ljudi ovde o tome nema pojma (i kamo srece da niko nema pojma), pa onda samim tim sto si iz RS imas od boga dato pravo da siris kafanske bajke i kad ti neko kazes da siris gluposti odmah ide patetika, isto kao Hrvatu nesto kazes, a on ti kaze nije se u Beogradu ratovalo nego u Vukovaru ili neki musliman da ti trlja Sarajevo na nos... sta me zabole kurac sto si ti imao nesrecu da se zateknes tu gde se ratovalo - sta ti sad kao imas pravo da mi pricas sta je istina a ja cu da cutim...
ja sam se vozio kao dete sa sanducima mrtvih vojnika JNA iz Srbije kada veliki Srbi iz RS nisu bili ni u planu... ratovale pradede, ratovale dede, otac 3 ture odradio i u Vukovaru i u Hercegovini... ceo zivot okruzen ljudima koji su cele 90te proveli na ratistu, ostali bez stana, kuce, sjebali porodice, na haskim poternicama... sad ce neko da mi prica o heroju Mladicu... ne treba rodjace, pricali su mi vec ljudi koji su sedeli sa njim u istoj sobi kad su se donosile odluke, nemam nazalost nista da ti prepricam od cega ces biti ponosan...
kad ste tako dobro informisani napisite gde je ziveo brat Momcila Krajisnika za vreme rata... pa cu vam reci da li govorite istinu jer sam mu bio u stanu... na ekskluzivnoj lokaciji u Bg... samo slike u stanu desetine hiljada maraka... dok je moj otac bio na ratistu... ali eto napisite koja je to lokacija i ko je jos igrom slucaja dobio stan u toj zgradi, kada je bilo koji obican Beogradjanin mogao samo da sanja o tome, a kamo li ljudi iz unustrasnjosti Srbije...
mislim ne morate, pitanje je retoricko, zabole me kurac za vasu pricu, meni je to 1001. prica, a bar 90% je iz izvora kojima vise verujem nego vama... meni sigurno necete uvaliti muda za bubrege, samo prestanite ovde da trujete mlade ljude koji treba da zive normalne zivote i da grade normalnu drzavu i da im prenosite mrznju koju je vama neko preneo iz ko zna kog razloga ili za koju ste placeni ili instruisani da prenosite...
jupol wrote:samo prestanite ovde da trujete mlade ljude koji treba da zive normalne zivote i da grade normalnu drzavu i da im prenosite mrznju koju je vama neko preneo iz ko zna kog razloga ili za koju ste placeni ili instruisani da prenosite...
Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests