Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby PERA » 28 Aug 2018, 11:54

Iako je vojničkim umećem i ličnom čašću vojvoda Petar Bojović za života podigao najlepši spomenik u srpskom rodu - do večne kuće je ispraćen na taljigama, bez ikakvih obeležja i počasti

Kako se ova zemlja ponela prema svojim junacima bolje izgleda nije ni zaslužila .
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby Dr Arslanagic » 28 Aug 2018, 13:38

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 28 Aug 2018, 13:43

Dr Arslanagic wrote:Тако су Грци предали Кападокију.
Ако иселимо становништво које се све ове године злопатило са шиптарима, то је крај.
Решење у рангу издаје Крајине.

Очигледно је да је договор направљен и да ће тако бити.

Ne podrzavam ovo resenje, ali nisu Grci ti koji su patentirali masovne seobe...

Srbi su se masovno iselili sa Kosova jos u 17. veku pod Patrijarhom Arsenijem Carnojevicem pa posle i pod Patrijarhom Arsenijem Jovanovicem Sakabentom...

Naselili su se masovno u danasnju Vojvodinu, Madjarsku, deo je sa Jaksicima otisao u ruske zemlje, sadasnju Ukrajinu, to je Donjecku i Lugansku republiku...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby zagorakis » 28 Aug 2018, 14:03

Ova izjava Seselja usmerena ka Savi Janjicu je isto politika moguceg jel da gazda? Seselj se pretvorio u D.J. Vucicevica gadi mi se
zagorakis

Postby AirBall » 28 Aug 2018, 14:08

zagorakis wrote:Ova izjava Seselja usmerena ka Savi Janjicu je isto politika moguceg jel da gazda? Seselj se pretvorio u D.J. Vucicevica gadi mi se

Na stanovistu Crkve sam po ovom pitanju, vec sam se izjasnio po pitanju oca Save Decanca na nekoj od prethodnih stranica...

Samim tim sto covek zivi na Kosmetu i cuva ga KFOR 24 sata na dan jasno je da je onaj koga treba podrzati u odnosu na politicare, ali takodje treba imati u vidu da je otac Sava u proslosti imao odredjene nacionalne ispade...

Tu mislim na odnos prema vladici Artemiju, jos neke izjave sa politickom konotacijom suprotne sa onim sto nam nacionalno odgovara, ali kao sto rekoh u potpunosti sam na njegovoj strani i protiv sam politike Vlade...

Od mene konkretno nikad neces cuti losu rec o Seselju, ne pljujem u bunar iz koga sam vodu pio, sta god bilo po sredi, ono sto mogu i ono sto radim je da se ogradim u pojedinim situacijama u kojima se ne slazem...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 28 Aug 2018, 14:09

То није исто што си навео.

Те две сеобе Срба, које су се одиграле једна за другом око 50 година разлике, су последица Турског и Албанског терора пљачком, убијањем, паљењем, силовањем, отимањем, клањем ....дакле систематским прогоном уз свакаква нечовечна иживљавања.
дилам доп би овде нашао неку реч оправдања за шиптаре.

Наша црква сад позива народ да остане, не желе да беже јер су се научили више пута у историји, и желе да остану на својему и територији Републике Србије.

Политичари су ти који желе да предају територију државе Србије, мимо воље народа и цркве, кукаваички се заклањајући иза свакаквих израза, фраза и теорија.
Као што су Грци урадили, мимо воље народа.

Дакле ово сада што се ради, не може да се пореди са сеобама Срба.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 28 Aug 2018, 14:13

Dr Arslanagic wrote:То није исто што си навео.

Те две сеобе Срба, које су се одиграле једна за другом око 50 година разлике, су последица Турског и Албанског терора пљачком, убијањем, паљењем, силовањем, отимањем, клањем ....дакле систематским прогоном уз свакаква нечовечна иживљавања.
дилам доп би овде нашао неку реч оправдања за шиптаре.

Jedini razlog zasto ne pale, ne ubijaju i ne siluju Srbe u enklavama je KFOR... Narocito je tesko na Sar planini, u Strpcu gde Srbi zive u kompletnom okruzenju...

Uprava nad Kosmetom se samo ratom moze vratiti, trenutna geopolitika nam ne ide na ruku sto ne menja cinjenicu da se ne sme potpisivati nista, uostalom iza politike Patrijaha Irineja kad je Kosmet u pitanju svi bespogovorno moramo stati...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 28 Aug 2018, 14:22

Тачно је кфор чува, али ја њима не верујем ништа.
Где су они чували ту су Срби остали без ичега.
Сутра да шиптари крену ни прстом не би мрднули.

А то није суштина. Суштина је да је ова Влада, и она претходна која се намерно заборавља, продала свој народ, не желећи да чека промену ситуације, која полако долази.

А и сада нисмо узели колико смо могли него показумемо неку болесну сервилност и дајемо и оно што не морамо.

Резолуција 1244 иза чега стоје Руси и Кинези је оно што је решење.
Као што сви мислимо, а Патријарх је изговорио, нека га они отму, наше је да га недамо.

Ако га дамо, проклетство на наше генерације.
Dr Arslanagic

Postby zagorakis » 28 Aug 2018, 14:27

AirBall wrote:
zagorakis wrote:Ova izjava Seselja usmerena ka Savi Janjicu je isto politika moguceg jel da gazda? Seselj se pretvorio u D.J. Vucicevica gadi mi se

Na stanovistu Crkve sam po ovom pitanju, vec sam se izjasnio po pitanju oca Save Decanca na nekoj od prethodnih stranica...

Samim tim sto covek zivi na Kosmetu i cuva ga KFOR 24 sata na dan jasno je da je onaj koga treba podrzati u odnosu na politicare, ali takodje treba imati u vidu da je otac Sava u proslosti imao odredjene nacionalne ispade...

Tu mislim na odnos prema vladici Artemiju, jos neke izjave sa politickom konotacijom suprotne sa onim sto nam nacionalno odgovara, ali kao sto rekoh u potpunosti sam na njegovoj strani i protiv sam politike Vlade...

Od mene konkretno nikad neces cuti losu rec o Seselju, ne pljujem u bunar iz koga sam vodu pio, sta god bilo po sredi, ono sto mogu i ono sto radim je da se ogradim u pojedinim situacijama u kojima se ne slazem...

Sve ja tebe razumem u vezi bunara iz koga si vodu pio ali ovakve izjave u ovakvom trenutku za ovakvog coveka su sve samo ne dobronamerne i u interesu srpskog naroda. Uvek sam za njega imao lose misljenje(u Hagu dok je bio normalno bio sam uz njega ako i to nije bilo fingirano) ali da covek toliko moze nisko da padne stvarno mi ne ide u glavu.
zagorakis

Postby AirBall » 28 Aug 2018, 14:30

Dr Arslanagic wrote:Тачно је кфор чува, али ја њима не верујем ништа.
Где су они чували ту су Срби остали без ичега.
Сутра да шиптари крену ни прстом не би мрднули.

Za sad ocigledno postoji dogovor da ih KFOR cuva i da niko ne sme da ih dira...

Ukoliko se KFOR povuce iskreno sumnjam da ce ostati jedno srpsko uvo u enklavama, ko god sumnja u krvozednost siptara ne zna koliko je supalj..

To je kao kad murija cuva navijace na derbiju, nekad ih sprovode do stadiona, nekad ih stvarno cuvaju da ih protivnicka grupa ne odvali, a nekad ih i oni sami odvale od batina...

Srbi severno od Ibra mogu samostalno da se brane jer su naslonjeni na centralnu Srbiju, moguc je transfer oruzja, specijalnih jedinica i svega sto je neophodno u jednom vojnom sukobu, dok je NATO na Kosmetu ne znam kako mozemo doci do enklava, voleo bih, ali ne znam kako...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 28 Aug 2018, 14:40

О томе и причам.
Сад јесте тако.
Право питање је - ко је довео до тога?

Што се мене тиче, може сваки предлог, само тзв Косово не може да добије независност.
Из тога је темељ свега осталог.

Ја не видим да наша политика и спорне изјаве политичара иду у том правцу.
Тачније, јасно је да не иду.

Препоручујем следећи текст, који одлично баш то појашњава, за оне који су заборавили

КО СЕ У ОСМАНЛИЈУ УЗДА, ШТАПОМ СЕ НА ВОДУ НАСЛАЊА

Разлози испољене забринутости представника Српске православне цркве, часних интелектуалаца којима је стало до очувања целовитости државе и идентитета народа, као и највећег броја Срба са Косова и Метохије (свих који нису интересно упрегнути да доказују другачије), крупни су и лако доказиви.

1. Досадашњи резултати Бриселског споразума знатно су отежали живот српског и горанског становништва, као и припадника других народа лојалних држави Србији, и довели га у понижавајући положај. Сагласно договору у Бриселу прелазни пунктови на северу покрајине претворени су у граничне бедеме (изјаве актуелних представника власти да се то догодило раније представљају пуку обману). Преговоре о граници које је дотад водио Борко Стефановић Срби су, добро је познато, одбацили а неприхватање истих показали су масовним коришћењем алтернативних прелаза. То су могли с обзиром на то да албански представници власти ни на који начин нису имали приступ северу Косова и Метохије. Нису, јер им то дотад добро организован и сложан народ није дозвољавао. Какви год да су били међустраначки односи у Београду, представници тих странака на Косову и Метохији у озбиљним недаћама били су један уз другог и сви заједно увек са народом. Нова, и до данас актуелна власт, Србима је, механизмима раздора међу политичким представницима различитих странака те механизмима подмићивања једних и уцене других, забранила да се бране. Док су се бранили, у помоћ су им притицали родољуби са свих страна – писци, новинари, најпознатији српски спортисти и др. Откад се сами не бране, ни други им не притичу у помоћ. У Косовску Митровицу, изузев партијских једноумника, више нико није добродошао. Након што је пуштен из затвора, Оливеру Ивановићу је, како би га видео и пружио му људску подршку, стигао у посету некадашњи спортиста а данас опозициони политичар чији грех није ни мањи ни већи од греха актуелног министра спорта (и један и други су бивши успешни ватерполисти). Док су шетали градом, овдашњи „комсомолци” владајуће партије су пристајали за њима и вређали госта. Таква непристојност раније је овде била незамислива. Осим понижења, Србима који се још увек опиру да узму документа тзв. државе Косово (масовно прибављање таквих докумената својим договорима такође су изнудили представници актуелне власти, али им данас не смета да тим истим документима машу као још једним „доказом” да нисмо своји на своме), успостављена граница је донела стрепњу од могућности да буду заустављени на граничном прелазу, немогућност слободног допремања књига, далеко скупље (под изговором плаћања царине) намирнице које трговци довозе из централног дела наше земље итд. Бриселским споразумом Срби су искључени из платног система Републике Србије; уместо у својој пошти и у динарима, као што је био случај, данас плаћају телефонске услуге у еврима и на шалтерима страних банака. Осим што немају своју полицију и судство, након Бриселског договора, Срби у Косовској Митровици немају ниједну државну апотеку, па, уколико не желе или не могу да плате преписани лек, морају путовати у Рашку. При овој власти Срби су први пут 2013. натерани да изиђу на тзв. косовске изборе и истовремено онемогућени да изборе које организује њихова држава спроведу регуларно и по закону (џакови с гласачким листићима, као што је познато, отпремају се у Рашку и Врање и онде проглашава „победник”). Супротстављање окупацији на северу покрајине увек је значило наду и за, далеко бројније, Србе настањене јужно од Ибра, као и Горанце који су на шарској тромеђи, опирући се свакојаким покушајима њихове преидентификације, јуначки чували српски језик. Ако су досад, једнима и другима, дизали куће у ваздух, крали имовину, тамничили их без суда и пороте, забрањивали приступ гробљима и светињама – све то у присуству тзв. међународних снага, шта би их тек чекало након најављиване нагодбе о разграничењу.

2. Након што је народ дезоријентисан и преплашен, „дужносници” су започели агресивно уверавање грађана Србије да на Косову и Метохији српско више није ништа. Ово, као и уверавање туђих медија како сви Срби знају да су изгубили Косово, осим што сугерише да се Срби сагласе са тим „ништа” и буду задовољни ако им тренутна „далековида” политика тобоже загарантује бар „нешто”, подразумева и аминовање изгона Срба из највећег дела покрајине те свих злодела почињених над њима. Да је другачије, државни представници би се позабавили виновницима српског страдања, а не исцртавањем карте покрајине „са белинама” и усхићеном промоцијом исте, не би ли поткрепили неистиниту тврдњу и добили сагласност за нечасни наум. Срби који су, заједно са монаштвом и свештенством, остали на Косову и Метохији боље од свих знају одакле су све прогнани, где се све српски језик више не чује и где се више не зове својим именом. Упркос томе и упркос дводеценијским патњама које су подносили не би ли сачували Косово и Метохију никада нису помислили, нити данас помишљају, да Српски Источник није њихов. Напротив, полетан и плодоносан рад Призренске богословије, Дома културе у Грачаници (ваља питати насмејаног родољуба Бојана Суђића диригује ли сваке године о Видовдану на својој или на туђој земљи), прегалаштво овдашњих појединаца који, упркос запрекама, прелазе сваку стопу Земље хвостанске, поморавске, подримске… , казује да живе и делају на својој заветној очевини.

3. „Имаћете више” (наравно, уколико пристанете на маратонско робијање под скутима крстоубилаца у Тачијевој „државној” творевини) – најодвратнија је и најувредљивија реченица за сваког поштеног Србина на Косову и Метохији који већ две деценије желе само слободу. Нажалост, како су полуге у њиховим рукама, властодршци ће већ у септембру вероватно искористити прилику и неуку сиротињу како би изнова послали слику о косовскометохијским Србима као људима које је лако умирити чиме било материјалним. А истина је да материјална незајажљивост никад није пристајала уз часног Косовца и Метохијца. Косовска гробља најбоље посведочавају врлинску скромност и верујуће било косовскометохијског човека.

4. Како предочити широј јавности да косовскометохијски Срби (изузев оних спремних на конвертитство сваке врсте), више од сваког блага, желе слободу? Како уверити саотечественике широм лепе Србије да им ту слободу неће донети најављивана нагодба? Ко смо, какви бисмо били и хоће ли нас бити без Високих Дечана, Пећке Патријаршије, Богородице Љевишке, Грачанице? Зар треба поверовати да ће наш национални и просторни идентитет на Косову и Метохији сачувати некакав потпис бриселских или чијих год чиновника (Ко се у Османлију узда, штапом се на воду наслања – каже стара српска пословица)? Како, с обзиром на потпуну медијску изолацију, пренети грађанима Србије да часни људи са севера покрајине не пристају на „нешто” које подразумева одрицање од светиња и сабраће јужно од Ибра, па макар им то „нешто” тренутно решило све егзистенцијалне проблеме.

С вером, љубављу и надом,

проф. Др. Митра Рељић, Косовска Митровица
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 28 Aug 2018, 14:43

Dr Arslanagic wrote:О томе и причам.
Сад јесте тако.

Da se ne lazemo, svi, ili gotovo svi srpski politicari su trenutno na istoj liniji, jedini koji se ne slazu sa ovim resenjem su obicni ljudi i Crkva..

Mislim da i najjace opozicione stranke mole Boga da Vucic odradi prljav deo posla da ga ne bi radili oni kad dodju na vlast...

Ili postoji neko ko iskreno veruje da raznorazni Djilasi, Jeremici, Lutovci i Jankovici ne bi radili isto kad je Kosmet u pitanju sto radi i Vucic...

Jedina razlika izmedju njega i njih je sto on ima taj kapacitet da odradi prljav posao do kraja dok bi njih verovatno narod pomeo u pokusaju...

Zato je Vucic zapadu i bitan, trebace im bar 10 godina da naprave novog Vucica...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 28 Aug 2018, 15:00

Све тачно.

Остаје нам да се надамо да ће Црква барем бацити анатему на све који дају овакве издајничке прелоге и да ће их избацити из СПЦ.

Патријарх је иначе позвао народ да изађе на оне шиптарске изборе и тиме се дискредитовао.
То ће му вучић одмах набити под нос.
Да не причам да то никако није смео да уради јер је тим потезом учествовао у укидању Србије на КиМ.
Лично сам се од тада тешко разочарао у Патријарха. Бог да ми опрости, али како је могао да позове народ на шиптарске изборе ...

Најжалосније је што смо дошли у време кад свако може да каже шта год жели, најтеже неистине, и ником ништа.
Сви се нападју без икаквих доказа, клевећу, пљују, страшно је у какво смо време стигли.
Не постоји ни минимум цивилизоване комуникације.
У чему предњачи председник.
А и сви знамо где је научио да се тако понаша.

Зато - монархија.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 28 Aug 2018, 15:08

Dr Arslanagic

Postby Pit Bull » 28 Aug 2018, 15:11

Ja mislim da i Rusija i Kina itekako aminuju da se resi konacno pitanje Kosova. S obzirom na neka njihova ulaganja u Srbiji, sumnjam da im trebaju bilo kakvi sukobi ovde. Kapiram da ce dolazak Putina u Beogradu biti konacni dogovor po tom pitanju.

Ja verujem da Vucic pokusava izdejstvovati da se pomere granice, nama da pripadne severno sto moze, njima dole. Bilo bi dobro kada bi manastiri i sve to spali pod kulturnu bastinu UNESCA jer u suprotnom to sve moze lako biti sruseno i to bi bila najveca sramota.

Pomeriti granice ako vec mora, ali nikako ne priznati Kosovo.

Pa sacekati neki novi oruzani sukob za 20, 50 ili 100 godina i vratiti sto nam pripada.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Turniri