Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Zlaja » 22 Aug 2018, 13:28

Ove internet patriote stalno neke Srbe nabijaju na onu stvar, sve im smeta, klevetaju, vređaju, teraju, po kratkom postupku i sl...

Čini mi se da bi bili najsrećniji da žive u Srbiji sa 4% istomišljenika, a sve ostale bi "streljali" za neistomišljenost.
Zlaja

Postby mihZR » 22 Aug 2018, 13:37

Kako biti najveci Srbin ako nema manjih od tebe?
mihZR

Postby Dr Arslanagic » 22 Aug 2018, 13:39

Разумели сте поенту?
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 22 Aug 2018, 14:04

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby mihZR » 22 Aug 2018, 14:31

@Dr Arslanagic
Da je izdaja predati teritoriju, sto je i cinjenicno tako - to mu dodje neka definicija, je li.
No, isti manir pisanja se koristi za sve zivo - tipa navija za Hrvatsku, obuce majicu sa americkim grbom, i odmah ide vesanje na terazijama i slicno.
I eto, ako je i to bio deo pitanja - ne, ne smatram ja da je Kosovo kancer Srbije. Smatram da su politicari kancer Srbije.
mihZR

Postby AirBall » 22 Aug 2018, 14:50

mihZR wrote:No, isti manir pisanja se koristi za sve zivo - tipa navija za Hrvatsku, obuce majicu sa americkim grbom, i odmah ide vesanje na terazijama i slicno.

Ko je vesan na Terazijama zbog toga?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby mihZR » 22 Aug 2018, 15:13

@AirBall
Hvala Bogu niko. Da probam da pojasnim sta sam napisao - bilo je tvitova u kojima se neki koji su pocinili neki od gore navedenih grehova nazivani izdajnicima uz zelje autora da se slicne kazne primene (moguce da sam promasio lokaciju, ili metod kazne).
Dakle, poenta mog pisanja jeste bila da se po Internetu cesto moze procitati o veleizdajnicima i teskim kaznama. Sto, naravno, ne prilici onome sto se u stvarnosti desava (odnosno ne desava). Pre svega sam mislio na twitter, ovaj forum ipak jeste kulturnije mesto.

I, ne, nisam navijao za Hrvatsku, i ne nemam odevni artikal sa americkim znamenjem. I nisam za Vucica i njegovo resenje za Kosovo i Metohiju. A nisam ni za podele medj' narodom, vesanja po terazijama, takmicenjem u internet patriotizmu.
mihZR

Postby Dr Arslanagic » 22 Aug 2018, 17:19

Гледајте Срби какве смо претке имали.
Гледајте како су животе дали да не би дали део отаџбине.
Како смо били глупи па нисмо направили споразум са бугарима, аустроугарима и шиптарима.

Ово је српски краљ, који није желео компромисе. На воловској запрези са народом одлази да би се славом овенчан вратио.

Image

Препоручујем и диван филм о бесмртним херојима са Мачковог камена.
Гледајте и учите.
Ово нам се и дешава зато што нико не зна историју и не поштује бесмртне див јунаке овенчане вечном славом. Да није било њихове смрти, ни ми данас не би постојали.
Држава их се и не сети, обичан човек ни не зна о том и свим херојствима наших предака.
Срмота шта наше генарације раде, како се понашају и како не поштују хероје које нико нема.
Ми пљујемо на такво херојство, заборавом покушавамо да поништимо величанствено јунаштво наших светих предака.
И на све то, и да предамо земљу због које су они гинули.

У чувеном писму породици, још чувеније хероине првог светског рата, Надежде Петровић, она пише

Рањеника смо имали 4.000, ја мишљах полудећу од јада и чуда .... имала сам нервну кризу... Када су нам одједном донели двадесет официра тешко рањених, бејах скамењена... Сместила сам их у велики шатор ... отпочела сам очајно плакати, тако да су ме сиромаси они сами тешили, а један од њих милујући ме руком по рукаву, сам се гушио у сузама говорећи ми:

"Храбро, госпођице Надежда, даће Бог, истрајаћемо, победићемо, осветиће нас они који тамо остадоше". ....

Само због ове последње реченице, вере тог ратника, и смрти свих који су свесно животе дали за спас Србије, ми данас не можемо бити мирни и спокојни због издаје која се чини.
Већ треба са највећим страхом да чекамо сутра и правду која ће нас задесити.

Можда ће неко рећи да претерујем и патетишем. Међутим ја не могу ово да гледам.
Доживео сам такве издаје, доста ми је било свега. Једва сам психички здрав остао.
И да сада доживим да ми сами, својом руком предамо свето Косово и Метохију, то нам преци неће опростити.
А ја не знам како ћу поднети.
Најгора ми је успаваност народа и несвесност величине своје светиње.
РСК нису ни знали шта је, српске територије у БиХ су им биле далеке, а КиМ које је део наше земље их не дотиче.
Страшно, какав смо то народ постали.
Бог нам помогао да се опаметимо.

Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 22 Aug 2018, 21:17

Dr Arslanagic

Postby Zappa » 22 Aug 2018, 22:52

:srce: :srce:

Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Tegi » 22 Aug 2018, 23:53

Srpska intelektualna desnica nikada mu nece oprostiti to sto je jedan komunista spasao srpski narod od nestanka.
Mogu misliti koliko bi velicali Kostunicu ili Draskovica da su oni 90ih postigli takve rezultate.
Valjda ce Srbi docekati novog Karadjordja i novog Slobodana koji ce dici narod na ustanak, a ne da velicaju Putina nadajuci se da ce ih on osloboditi kako ne bi sami rizikovali sopstvene zivote hvatajuci se oruzja.

Doktore, imas li kondicije za jos dva-tri fronta? Nece se Srbi predati bez borbe. :okk:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby John Doe » 23 Aug 2018, 00:15

Daleko bilo
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Sezione » 23 Aug 2018, 00:34

Vidim i ovde krenula cpj4ever prica :D

Nek se plase albanski hakeri!
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Dr Arslanagic » 23 Aug 2018, 09:31

Теги имам, по слободној процени, снаге и способности за још 15-20 година, ако ме Бог поживи.
Интелектуалних, не за прве линије.
До тада би морали да ослободимо све :biggrin:

Милошевић је директан кривац за предају РСК.
Док је постојала минирао је преко Бабића, а на крају је и предао преко Мркшића.
То су непобитне чињенице и време ће, сигуран сам, врло брзо све разоткрити.
Лично сам био део тога, и сведок ланца издаје који је планиран и спроведен преко Мркшића, којег је Милошевић поставио.

Покушао је да преслика своју политику моћи на РСК, није га интересовао народ, ни јединствена могућност да имамо своју државу у крајини. Да се осветимо за сва клања из историје.
Најпростије речено, српске интересе је подредио својој политичкој позицији.
Најгрубље речено, а најтачније, није га уопште интересовао тај народ ни РСК. А ни РС.
Пласирао је политику - нема смисла да шака Срба у РС и РСК заје6ава 7 милиона Срба у Србији.
Није ни знао да је у питању милион и по - два милиона Срба у РС и милион у РСК. Минимум.
Бројке су много веће, а и то је посебна тема. Из Хрватске је избегло пре злочиначке олује барем три пута толико Срба.
Њему и камарили није било јасно да се људи не хватају оружја из заје6анције већ из нужде.

Разорио је српску жељу за ослобођењем и повратком крајине преко мизерних политичких игара.
Увео је санкције РС, предао је муслиманима Сарајево, град са највећим бројем Срба изван Србије.
Предао је много територија где су већински и одавнина живели Срби, то је посебна тема и нећу да је покрећем.

Да је имао муда, а није јер се понашао као вучић, и да није попуштао пред притисцима зарад опстанка на власти, ми би сада имали Велику Србију са излазом на море.
Овако је једино показао западу да Србе само треба притискати и попустиће.
Као што видимо сад на примеру вучића.

Српски политчари подражавају жељи запада да се никад не формира јак српски корпус, уједињење, и да Србија буде јака. Зарад опстанка на власти.
Од Милошевића на овамо, да не рачунамо комунисте и даљу прошлост.

Чак верујем, а има јаких индиција и доказа, да је намерно отворио фронт у Вуковару да би нам се ту заплеле највеће снаге и тако створила могућност да хрвати војно ојачају, а били су безопасни.

Косово и Метохију боље да не спомињем.

Ово што је у Србији радио му најмање замерам и не обазирем се на то.

Политичар као и сви остали, са фаталним одсуством политике виталних српских интереса и борбе за српство и српску ствар.

Србија је изнад сваког политичара.
Једног дана кад то Срби схвате и престану да се клањају политичарима и Србија им буде на пиједесталу, онда ћемо моћи да почнемо обнову, повратак својих територија и коначно уједињење свих српских земаља.

А шта је наше?
Довољно је да повратимо само оне територије где су нам манастири и цркве стари 500 година, и старији.
Не мора ништа више.
Dr Arslanagic

Postby PERA » 23 Aug 2018, 12:54

Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

PreviousNext

Return to Turniri