Board index Tenis Turniri

Fed Cup

Re: Fed Cup

Postby Milutinov Tata » 04 Nov 2012, 15:33

Safarova u transu, sta je sve ispogadjala, neverovatna igra i zasluzena pobeda. Generalno Cehinje su bile bolje, nemamo puno za cime da zalimo, vec posle ishoda prvog meca u susretu mogao se predviditi krajnji pobednik.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Gama » 04 Nov 2012, 15:38

Stvarno je Lusi odlicno odigrala. Jedino mi je zao sto Bojana nije zaigrala.
Jelena je trebala da bude dovoljno iskrena prema timu i kaze da se niti oseca dobro niti je u formi da se odupre Lusi. Ipak da nije bilo Bojane ne bi ni bile ovde a ovo bi joj bio jos jedan mec za kaljenje. Ali nije Vranes autoritet kao Pilic pa da donose takvu odluku.
Sreca da Ana nije bila danas na Jeleninom mestu jer bi palo nevidjeno pljuvanje.

Cestitke devojkama i na ovom finalu, za njih odlican uspeh. Cehinje zasluzeno osvajaju i ove godine.
Gama

Postby Gama » 04 Nov 2012, 17:16

ImageImage

"It's hard to describe how I feel. I played an unbelievable game," Safarova said. "I desperately wanted to win and I'm really delighted. It's fantastic to win at home, in Prague. I played one of the best matches of my career."

"I'm really very sorry for my team that I wasn't able to be at 100 percent today," Jankovic said, unable to hold back tears. "I tried my best on the court but it wasn't good enough. I wasn't able to move properly. Throughout the match, it was getting worse and worse."
Gama

Postby Unexpected » 04 Nov 2012, 17:58

Jelena: Zbogom...

Jelena Janković odlučila je da se posle 12 godina oprosti od reprezentacije. U našem timu ljuti na medije...

Previše demagogije. Nekada je bolje ćutati.

Nemam običaj da kritikujem, ali...
Svaki nastup Jankovićeve za reprezentaciju kao preslikan. Povrede, žrtvovanje, mučeništvo...
Neko već napisa. Da li je morala da igra?

Nekako sam se potajno nadao da ćemo biti zemlja sa Dejvis kupom, Fed kupm, sva četiri GS-a i medaljom sa OI.
The End.
Unexpected

Postby Liv » 04 Nov 2012, 18:06

Ja ne bih rekla da je resila da se oprosti

"Ja sam tip igrača koji uvek želi da postigne više nego što inače mogu. I ranije je bilo povreda kada sam igrala za Fed kup, ali mi je ovog puta možda sve bilo teže zato što sam starija… Mislim da neću igrati naredni meč sa Slovačkom. Dosta putujem, umorna sam I imam dosta povreda. U reprezentaciji ima ijoš igračica koje mogu dosta da daju. Uvek ću pomagati reprezentaciji, koliko god mogu i kad god bude potrebno…"

I mene smara prenemaganje, generalno, ne samo kod nje. Ana i Jelena su dosta postigle u svojim karijerama, bile prve na svetu... Nadam se da je to dovoljno da inspirise mladje (mada ni jedna ni druga nisu narocito inspirativne i harizmaticne) da ne ostane nas zenski tenis na ovoj generaciji...

Krunicki neko definitivno treba da zapusi usta, jedan mec joj ne daje za pravo da prica bas sve sto joj padne na pamet i pritom poistovecuje Srbiju sa novinarima. Idi begaj. Fali nasim devojkama (malo) mozga.
Liv

Postby jabukamen » 04 Nov 2012, 19:17

Uz cestitke devojkama na finalu, Ani koja je uspela da prekine bolesnu seriju Kvitove u FED kupu i unese malo neizvesnosti u mec mogu samo potpisati prethodna dva posta. Jelena je ili spremna ili nije spremna, previse puta se ponavlja ovaj velikomucenicki momenat, a za Aleks je ok da ima misljenje, ali ako vec neko treba da proziva (a pitanje je koji je smisao) tu su selektor i tri iskusnije igracice, ako ona to ne zna neka je uputi neko iskusniji i pametniji.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby alcesta » 04 Nov 2012, 19:22

Plus što sad ispada kao da je ona igrala u svim mečevima finala pa je morala sama da se bori sa protivnicama i svojom zemljom :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Spursfan » 04 Nov 2012, 22:12

Razocaran sam igrom nasih teniserki pogotovo igrom Jelene,zaista tuzno... Rekla je da ce se povuci iz reprezentacije sto vidim kao jedan ogroman plus za nas
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby georgina » 05 Nov 2012, 00:08

Spursfan wrote:Razocaran sam igrom nasih teniserki pogotovo igrom Jelene,zaista tuzno... Rekla je da ce se povuci iz reprezentacije sto vidim kao jedan ogroman plus za nas

a da ti zaigraš umesto nje ???

aj bre zapitaj se koliko je ta devojka odigrala mečeva za repku i koliko ih je dobila.
al' pošto iz tvog komentara kapiram da pratiš tenis od prekjuče, evo ti mala pomoć gde to možeš da pronađeš.

rezultati devojke čiji će odlazak iz repke biti veliki plus za ''nas''
georgina

Postby Delester » 05 Nov 2012, 11:52

ne znam sta da kazem
georgina jesi u pravu svakako, medjutim, ona se dosta potrudila da svi ti doprinosi polako izblede ili se pak zaprljaju
uvek je sve to bilo praceno nekim prenemaganjem
da ne bude zabune, ona bez svake sumnje reprezentaciju vidi kao veliki pokretac i cinjenicno je u njoj odigrala neke od najpozrtvovanijih i najlepsih meceva
ali jako je bitan i nacin na koji se covek odjavljuje iz neke price jer i to ume da baci senku, narocito u sportu gde se izostanak cak i najboljih jako brzo preboljeva, cak nemilosrdno brzo
ja sam u principu jako razocarana nasim devojkama, pokazale su neke ljudkse slabosti malogradjanskog porekla mnogo puta
ova mala krunicka je definitivno vrlo drcna i dimanitna, kao uostalom i sve dzepne igracice, ali je jako lose kada je to bez pokrica
samo bih anu pohvalila u drugom mecu, i u prvom je imala jaku tremu, videlo se da zeli, ali mnogo joj je draza sopstvena jalova igracka filozofija nazalost
da se neko toliko drzi neceg tako uzaludnog kao ona svoje igre i da to traje godinama, nikada mi nece biti jasno
ona, za razliku od jelene ima sposobnost to da promeni, imo
mada tesko ikad da ce
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby M.S. » 05 Nov 2012, 13:02

složila bih se sa delester u potpunosti.

žao mi je ako je ovakav kraj Jelenine reprezentativne karijere, podseća me pomalo na Janka koji je toliko dao reprezentaciji, a potom kad je bilo najvažnije podredio je nekolicini medenih meseca sa istom ženom. volela bih da je u njenom slučaju bilo manje dramatizacije prilikom nastupa, kao i da su se kockice bolje poklopile i da fed finale igraju dok su bile na vrhuncu igara, a to objektivno već godinama nisu. Čehinjama svaka čast, bilo bi lepo da im se kolege pridruže za 10-ak dana.

nije mi žao što nije igrala Bojana jer je ne gotivim kao igračicu. ja sam već prestala da budem veliko zlopamtilo kad je tenis u pitanju, ali Aleksandrine komentare posle Novakovog nastupa protiv Argentine i to u onakvoj 2011. godini pamtim kao neumesne i zlurade, tako da je jasno da ne gotivim ni nju.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby delgado » 05 Nov 2012, 13:25

Meni je cela nasa Fed kup reprezentacija toliko bljak da nemam reci. Hoce medijsku paznju.. Ma ajde bre molim vas, dosle su do finala preko Cece Kuznjecove koja pika tenis i Pavljucenkove koja ima 30kg viska, a Bojana i Krunicka su savladale mocnu Kanadu velicanstvenom pobedom u dublu protiv tamo nekih.. i mala Krunicka je ginula na terenu, ona se bori za svoju zemlju... i dosla Lusi 'ex Berdych' Safarova i otresla ih ko Turcin Konstantinopoljski zid. Mediji su krivi sto su one izgubile, novinari im nisu posvetili dovoljno paznje... vidi se da im je samo do toga i stalo. Ljubomorne su na Novaka i Tipsu sto se njima posvecuje vise paznje... pa jebiga, sve po zasluzi. Bruka je sto je Ana uopste 13. igracica na svetu, opasno ju je usralo. Jos je veca bruka sto je Jelena 22. Pa ona vise i ne trenira, a 22. na listi, bogu plakati.
- Ana sve vreme kenja kako kako joj fali samopouzdanja, kako zeli da osvoji Grand Slam, kako je samo to problem. A devojka ne moze ni da baci lopticu kako valja, teniska inteligencija u minusu, bh uzasan, fh oslabio, nekoliko vracanja neke dobre defanzivke i sledeci ide 10 metara u aut. Azarenki,Mashi,Sereni moze da sakupi nekih 5 gemova ako su raspolozene da joj daju. Lepo je ona iskoristila tu rupu u tenisu kad se Henin povukla, Serena zajebavala, Masha povredila...
- Jelena je opet mnogo, mnogo bolja igracica od Ane, ali nije iskoristila svoje sanse. Mnogo je duze trajala od Ane, ali je ova taj period bolje iskoristila(3gs finala + 1 titula) dok je Jeca jos 2 godine ostala u 10 najboljih ali nije mogla do Slema. Izgubila je od Ane u prakticno direktnom okrsaju. Sad kad vise ne trenira, nema kretanja, nema snage u udarcima, i moze samo da glumi zvezdu i setka se po modnim revijama i dalje misleci da lici na nesto. Ona gine za svoju zemlju, vecito je povredjena na Olimpijadama i Fed Kupovima, ali dace poslednji atom svoje snage, rizikovace karijeru... ma ajde.
- Bojana je Jecina pulenka. Odmah je pocela da se sminka, oblaci u stilu svoje dive (najjace kad sa onolikom kolicinom karmina i maskare izidje na teren) , a igra joj je tragi-komicna. Ko onde vidi neki potencijal svaka mu cast. Obicno mlataranje loptice, bez ikakvog gameplana, odsustva razmisljanja, dobrog namestanja, servisa... I vristanje je specificno.
- Aleksandra... nemam reci. Dobila je 2 ili 3 dubl meca protiv 'nekih tamo' i dozvolila je sebi da kritikuje DJokovica koji je i doneo nasima ovaj Dejvis Kupa jer je predao Delpotru. Napisala je nesto 'You dont retire when you play for Serbia' ... Siguran sam da i ona u stilu mojih vrsnjaka 'Mrzi smrdljivu Ameriku' , i da je veliki nacionalista i da ce sve da ucini za svoju zemlju.. Ona oseca da se bori i protiv svoje zemlje, pa se tamo sprema psihicki za mec a zna da nece ni igrati jer ce Cehinje da pociste.. Dobila mucenica malo medijskog prostora za trckaranje pa se malo nalozila i odmah pocela da serucka i ubada.

A odnosi Jelene i Ane, izjave, Jecino imitiranje Ane kad ju je dobila u Madridu, onda izjave Jelenine majke 'neko gine za zemlju neko pije kafu' , Jecino foliranje i smaranje, onda ove 2 nove klinke, foliranje, zajednicko fotografisanje i svaljivanje krivice na nekog drugog... nemam reci. Kenja mi se od celokupne FC reprezentacije, svih igracica, trenera i onih likova sto su uz/oko tim/a. Zali boze sto sam nekad navijao i podrzavao ove igracice...
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Gama » 05 Nov 2012, 14:09

Slazem se da otprilike tako stoje stvari delgado.
Moraju biti mnogo realnije, svi smo znali da ce izgubiti pa i mediji, otuda i takva paznja. Da su sanse bile 50-50 bilo bi sigurno drugacije.
Razumela bih razocaranost da su jace, u boljoj formi, ne samo sada u ovom finalu, a izgubile. Ne kapiram u cemu je problem, mada priznajem i da ne znam kakva su to pitanja novinara bila posle prvog dana koja su ih tako pogodila.

Tim je, imam takav utisak, znao da gubimo ovo i da igra Bojana, realno tako bi i bilo. Pa su kad je vec tako hteli da Jelena odigra u znak zahvalnosti za sve ove godine. I to je apsolutno u redu kad su vec znali da se povlaci. Iz tog ugla mi je sada i razumljivo sto je igrala u ovom finalu povredjena i bolesna a novinarima bi trebalo da bude jos jasnije.
U sportu se, ne recima, vec na ovakav nacin treba zahvaliti sportisti.
Gama

Postby novi jevrem » 05 Nov 2012, 14:31

Kada nisu mogle da osvoje ovo " prestizno " takmicenje kada su bile na vrhuncu svojih karijera, sta li ocekuju sada kada igraju slicno kako je gore opisano ..........
novi jevrem

Postby delgado » 05 Nov 2012, 14:52

gama se slaze sa mnom, zatvarajte topik :nisamodavle:
Teske price iz hooda!
delgado

PreviousNext

Return to Turniri