by alcesta » 16 Nov 2013, 17:55
A šta bi vredela pobeda u dublu ako zbog toga izgubi od Berdiha sutradan? I zašto je morao pokušati ako je skoro izvesno da bismo izgubili? Znam da mu svi upisuju ta dva boda u singlu ali treba giljati po nekoliko sati na terenu za svaki, a ni juče protiv Radeka nije bilo toliko lako. Meni je juče bilo očigledno koliko je umoran i pod kolikim je pritiskom, adrenalin ga drži ali ne treba očekivati čuda. Danas i da je meč učinio neizvesnim trajalo bi nekoliko sati, moguće i pet setova, a Pirova pobeda najverovatnije ako bi uopšte pobedili, što sumnjam.
Ovaj dubl je izgubio od Kanade ali tek u 5. setu posle dosta vremena, realno je bilo očekivati da što više zadrže Čehe na terenu i umore Radeka za sutradan. To je i dalje moguće, mada je verovatno sad kasno da se osveste.
Jedan čovek ne može sam da osvoji DC, bio to Nadal, Federer ili Đoković. Federer bi inače imao 5-6 salatara dosad, ali u timu je poenta. To mi sada nemamo a Česi imaju. I zato su šanse bile minimalne čim se ustanovilo da Troicki neće igrati a da Janko nije u stanju. Novak ne može sam da izvadi stvar ma koliko mi to želeli, kad god smo pobeđivali to sigurno nije bilo zbog njegovog učešća u dublu nego uprkos tome, kao u polufinalu 2010, kad je igrao dubl samo zato što nije mogao da igra singl prvog dana, a znamo kako se to završilo.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.