Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby alcesta » 16 Nov 2013, 17:55

A šta bi vredela pobeda u dublu ako zbog toga izgubi od Berdiha sutradan? I zašto je morao pokušati ako je skoro izvesno da bismo izgubili? Znam da mu svi upisuju ta dva boda u singlu ali treba giljati po nekoliko sati na terenu za svaki, a ni juče protiv Radeka nije bilo toliko lako. Meni je juče bilo očigledno koliko je umoran i pod kolikim je pritiskom, adrenalin ga drži ali ne treba očekivati čuda. Danas i da je meč učinio neizvesnim trajalo bi nekoliko sati, moguće i pet setova, a Pirova pobeda najverovatnije ako bi uopšte pobedili, što sumnjam.
Ovaj dubl je izgubio od Kanade ali tek u 5. setu posle dosta vremena, realno je bilo očekivati da što više zadrže Čehe na terenu i umore Radeka za sutradan. To je i dalje moguće, mada je verovatno sad kasno da se osveste.
Jedan čovek ne može sam da osvoji DC, bio to Nadal, Federer ili Đoković. Federer bi inače imao 5-6 salatara dosad, ali u timu je poenta. To mi sada nemamo a Česi imaju. I zato su šanse bile minimalne čim se ustanovilo da Troicki neće igrati a da Janko nije u stanju. Novak ne može sam da izvadi stvar ma koliko mi to želeli, kad god smo pobeđivali to sigurno nije bilo zbog njegovog učešća u dublu nego uprkos tome, kao u polufinalu 2010, kad je igrao dubl samo zato što nije mogao da igra singl prvog dana, a znamo kako se to završilo.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby irriducibili » 16 Nov 2013, 18:01

Zato sto je jednacina vrlo jednostavna, izgubis li danas, izgubio si mec, dok bi cak i umorni Novak imao sasvim dobre sanse, protiv nista odmornijeg Berdiha. Ceski dubl je medju najjacim na svetu, zaista nije bilo realno ocekivati da ova dvojica mogu nesto uraditi. Oni su svoju kvotu cuda vec ispunili za sva vremena...
irriducibili

Postby Hezonja » 16 Nov 2013, 18:03

Ja verujem da ovo dobijamo.
Hezonja

Postby alcesta » 16 Nov 2013, 18:05

Pa eto sam kažeš, češki dubl je među najjačim na svetu. Naš dubl nije ni blizu, s Novakom ili bez njega. Kao što mi imamo Novakove "zagarantovane" poene, tako oni imaju taj u dublu. Fali nam onaj jedan u singlu, tu ni Novakovo učešće u dublu ne menja mnogo na stvari.
A rekla bih da Novak mnogo više respektuje Berdiha nego mi ovde na forumu :D čovek je ipak top 10 igrač i bez obzira na dosadašnji skor i njegovo ponašanje u velikim mečevima Đoković sigurno ne shvata ni sutrašnji meč olako.

Ja verujem da ovo dobijamo.
:blue: :blue: :blue:

A sad odoh da usisam nešto kad već nemam živaca da gledam :biggrin:

judy murray @judmoo
The only thing not going right for Stepanek today is.......his shirt. Staggeringly bad. #DavisCupFinal
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Altair » 16 Nov 2013, 18:15

naravno da novak nije trebao da igra dubl. i sigurno ne moze da se uzme ta salatara sa jednim covekom. najbolje da se novak klonira pa da igra svih pet meceva.
nekima su velike oci, pa bi i ono nemoguce da nekako postane moguce. top igraci ne zarezuju taj DC godinama, a ovaj nas tu gine svake godine, pa sad jos ako bi mogao i na trepavicama da dubi.
Cesi su u ovom trenutku jaci tim. the end.
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby novi jevrem » 16 Nov 2013, 18:20

Altair wrote:Cesi su u ovom trenutku jaci tim. the end.

Cesi su u ovom trenutku samo kompletniji tim i to im donosi prednost.
novi jevrem

Postby Gama » 16 Nov 2013, 18:28

Zavrsi se ovo mucenje. Da su pametni da protiv Berdiha stave bilo kog umesto Novaka. Sto bi se patio bezveze.

Meni krivo sto smo pobedili Ameriku, bas sam navijala da izgubimo tada a ovi nesrecnici bas tada pobedili.
Gama

Postby soniko » 16 Nov 2013, 18:29

Altair wrote:naravno da novak nije trebao da igra dubl. i sigurno ne moze da se uzme ta salatara sa jednim covekom. najbolje da se novak klonira pa da igra svih pet meceva.
nekima su velike oci, pa bi i ono nemoguce da nekako postane moguce. top igraci ne zarezuju taj DC godinama, a ovaj nas tu gine svake godine, pa sad jos ako bi mogao i na trepavicama da dubi.
Cesi su u ovom trenutku jaci tim. the end.

I jos da dodam , ispravite me ako gresim , nisam gledao citav mec.
Cini mi se makar u pocetku da je u nasem dublu slabija karika bio Ziki tako da polemika o Noletovom igranju danas je apsolutno nepotrebna.
soniko

Postby irriducibili » 16 Nov 2013, 18:31

Ok, Novak nije trebalo da igra dubl, ne znam zasto je uopste igrao i singl, kada smo mogli da Salataru odmah posaljemo u Prag?

Finale DC je ipak nesto drugo, ne znam koji bi ga top igrac ignorisao...

Oni jesu kompletniji tim, ali smo bas zato morali da probamo sve, ili je Novak mogao pravo iz Londona na odmor...
irriducibili

Postby Hezonja » 16 Nov 2013, 18:32

Zasto ste se svi predali? Pa nije Stepanek Nadal...Ja verujem da i dalje imamo sanse. Ako Novak dobije Berdiha, stvorice se odlicna atmosfera, ko god da izadje na teren dace maksimum, ja verujem da imamo sanse.
Hezonja

Postby Houdini » 16 Nov 2013, 18:37

+1

sanse nisu velke, al nije ni titula pedata. Nocak ce dobiti pa da vidimo Stepaneka.

jel igra Lajovic ili Bozoljac? kakav je Bozoljac u singlu ove godine?
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Hezonja » 16 Nov 2013, 18:40

Houdini wrote:+1

sanse nisu velke, al nije ni titula pedata. Nocak ce dobiti pa da vidimo Stepaneka.

jel igra Lajovic ili Bozoljac? kakav je Bozoljac u singlu ove godine?

Tri fjucersa i jedno finale celendzera. OD bolji igraca dobijao je Ungura, Golubjeva, Dastina Brauna, Violu, De Sipera, Manarina, Hutu-Galunga i Karenjo-Bustu kada je ovaj bio u strasnoj formi.
Hezonja

Postby Houdini » 16 Nov 2013, 18:43

jel bolja varijanta od Lajovica sta mislis?

Bozoljac mi deluje kao neko koga pritisak nece sputati, malo je zveknut u glavu, onako pozitivno :D a ima i iskustva vec.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby irriducibili » 16 Nov 2013, 18:44

Hezonja wrote:Zasto ste se svi predali? Pa nije Stepanek Nadal...

Nije, ali ko je sa druge strane?

Vrlo je moguce da nam lepi Rade uskrati mogucnost da ga gledamo sutra, ali to ih ni najmanje nece uciniti slabijim...
irriducibili

Postby Starsica » 16 Nov 2013, 18:46

Ja se ne sećam da sam videla ovakvog Radeta godinama. Jeb'o te, šta čovek stiže i igra.
I naravno da nije trebalo da igra Novak. Ne treba da igra Ziki a da stavimo Novaka i Bozoljca koji nisu nikad igrali zajedno dubl.. Ne pije vodu. Prvo, Zikiju ne možeš pokazati vrata iz dubla posle svega što je uradio za tim, i pretpostavljam da mu niko neće ni reći to otvoreno. Verujem da će Ziki igrati dok god mu traje profi karijera. A Novak ne briljira u dublu čak ni kad je u formi, a ne kad igra na izduvnim gasovima. Mi jednostavno nemamo funkcionalan dubl a nismo stigli ni da vidimo koje sve kombinacije među igračima imamo (ili smo ih imali) jer svaka kombinacija jednostavno podrazumeva Zimonjića. Mene, npr. jako zanima kako bi izgledalo kad bi u dublu igrali Tipsa i Troicki pod tim okolnostima :beyond:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

PreviousNext

Return to Turniri