Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby jabukamen » 07 Apr 2013, 05:08

Ne znam zasto, jer nemam poverenja ni u Zikija, a kamoli Iku, ali mi se motao hrvatski mec iz one sezone kad su Ljuba i Mario uzeli. I tada su Brajani ispustili svoj poen. Za najbolje ikad su izgubili previse DC meceva, ali to je njihov problem. Cestitke nasim momcima na lavovskoj borbi i velikoj pobedi. Ika ultragigamegacar.

Da li se nastavlja tradicija da kad god Nole donese dva poena, Janko, Vica ili dubl donese i treci i da se mec zavrsi nasom pobedom? Desice se i to jednom, ali i u SAD je ostatak tima doneo jedan poen i to je velika stvar za Noleta posto bi verovatno bilo frustrirajuce da se donesu dva poena i da to na kraju bude uzalud.

Sony wrote:Neke komsinice studentkinje prave zurku od 22h jbt..i jos pjevaju

Jesmo li mi komsije? Ustvari moje ne pevaju nego se samo kikocu kikikikiki, hehehehe... Bas je nezgodno kad covek omatori.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Dejan » 07 Apr 2013, 07:42

Tignor o pobedi našeg dubla
Rare Air
On Friday I wrote that “Davis Cup never lets you down.” You’re never supposed to say never, but so far this weekend the tie between the United States and Serbia has shown that, in the strange alternate universe of international team tennis, the word may not be an overstatement. The competition is, if nothing else, a place where players discover things inside themselves—serves, returns, guts—that they may have been only dimly aware existed beforehand. Yesterday, with his five-set comeback victory, it was Sam Querrey of the U.S. who found out that he can win when he absolutely has to win. Today it was Serbia’s turn, and more specifically Ilija Bozoljac’s turn, to find out even more.

At the start of the day, most people assumed that Novak Djokovic would team with Nenad Zimonjic for the Serbian doubles team. This seemed, obviously, like the best chance they had of stealing the Saturday point from Bob and Mike Bryan and the Americans and giving themselves a 2-1 cushion going into Sunday’s singles. When the news came that instead of the world No. 1 Djokovic, it would be the world No. 355 (and world No. 1,150 in doubles) Bozoljac walking on court, it was clear to most that Serbia had decided to concede the doubles and throw all of their eggs in the final day’s singles basket.

That may have been what they were trying to do, but Zimonjic and Bozoljac went out and foiled the plan—in the best way possible—by pulling off an all-time Davis Cup upset over the Bryans, 7-6 (5), 7-6 (1), 5-7, 4-6, 15-13. Zimonjic, a Grand Slam doubles champion in his own right, helped Bozoljac believe by playing a brilliant first two sets. And in the end Zimonjic saved his partner from a possible final game choke by single-handedly staving off two break points and holding serve for the match. But in between Bozoljac may have been the best player on the court.

Bozoljac’s first serve was a bullet. He hit aces with his second serve. His cannon-shot two-handed crosscourt backhand seemed to scare the Bryans into not poaching as often as they normally do. And he had an uncanny knack for getting out of the way of a serve and simultaneously smacking a two-handed forehand return down the alley for a winner (see him doing something similar to Roger Federer at Wimbledon in 2010 here). Bozoljac, an energetic character at the best of times, the loosest of loose cannons at the worst, was this match’s live wire. Zimonjic brought the confidence; Bozo gave the team its spark.

His one weakness was around the net; there Bozoljac was tentative about poaching, and his two-handed volleys awkward. After the Serbs surprised the Americans in the first two sets, the match seemed to come down to whether Bozoljac could hang on long enough to help them to a third winning set, or whether his vulnerabilities would be exposed before that. When Bozoljac was broken at 5-6 in the third set, it looked like the weak link had finally snapped. But while the Bryans broke through again to win the fourth, the Serbs, led by Bozoljac’s serves and returns, gathered themselves again in the fifth. Through their first 13 holds of serve in that set, they didn't face a break point. If Bob and Mike, who were, as usual, amazingly sure-handed around the net, can blame themselves for anything in this match, it would be for not coming up with any clutch returns when they needed them at the end. Their one-handed backhands are great for volleying, but not for returning, and they couldn't handle the Serbs’ heavy serves.

When it was over, Bozoljac said that he was “happy Nenad was my partner.” Ilija did his own part, but he was right: He needed Zimonjic in the final game. At 14-13, after finally breaking the Bros' serve, the Serbs went down 15-30. A nervous Zimonjic tossed the ball wildly and double faulted. 15-40. Would the marathon ever end? Yes, because Zimonjic would take it into his own hands to end it. He hit an ace at 15-40, and another at 30-40. After Bozoljac wobbled on a putaway volley and they squandered their first match point, Zimonjic made sure it didn’t happen again. At deuce, he belted a monster service winner. On the second match point, he hit an ace.

A stud’s finish, a team effort, an unthinkable upset, and a 2-1 lead with Novak Djokovic coming out fresh on Sunday. It’s good to be a Serb in Boise, Idaho, tonight.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby georgina » 07 Apr 2013, 08:31

@air, ja da ne odoh na spavanje kod 13.12, ko zna do kada bi se igralo :lol:

jutros gledam, neveruem
svaka čast, neverovatno kako su se održali do kraja
bravo, bravo :copa1:
georgina

Postby delgado » 07 Apr 2013, 09:50

Izgleda da su vec odredjena domacinstva, igrali bi kod kuce protiv Kanade. Nesto razmisljam, mozda je i bolje da se igra u Kanadi jer bi tada Novak verovatno igrao zbog nemenjanja vremenskih zona, ovako je pitanje, mozda nece moci prvi mec, pa ce biti problem sigurno za prvi dan, kao sto smo ispali od Argentinaca.. Uglavnom, treba im neku sporu sljaku spremiti, tu onaj PosPisil verujem da ne bi imao veze, a i Raonic nije zavidan sljakas.
Teske price iz hooda!
delgado

Postby georgina » 07 Apr 2013, 10:05

georgina

Postby Starsica » 07 Apr 2013, 11:19

alcesta wrote:Ako pomogne, Star da dobije još jedan komplet stvari sa logom Avangarde počev od nove majice :D

:nargile:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Delester » 07 Apr 2013, 11:20

sad mi zao ovog ikavog sto bolje nije iskoristio solo karijeru
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby georgina » 07 Apr 2013, 11:30

ih, pa ika je neka još grđa verzija janka
teniser, lepotan, devojke se ložile, nešto je kao i manekenisao, zahebavao se, fraJerisao okolo
ima kad da se kaje
georgina

Postby M.S. » 07 Apr 2013, 11:37

najveći uspeh što je bio sa nekom mis sveta (ili pratiljom). nešto ga nikad nisam podnosila (i uopšte taj fazon tipova), iako smo zemljaci poreklom, a obično ljudi imaju taj nostalgični lokal-patriotizam. sad eto, odigra na inspiraciju, ludilo, kad dobije priliku i pomognu mu verovatno materijalno drugari kad-kad (je l' mu beše Novak svojevremeno dao svoju DC premiju?).

elem, da ne cepidlačim više, baš mi je drago da su dobili juče, to je enorman uspeh. iako je sam meč bio krš u drugom delu (ok, opet cepidlačim). Ilija je definitivno imao ogromnu ulogu. jbg, sad se mora po salataru.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby georgina » 07 Apr 2013, 11:41

M.S. wrote: iako smo zemljaci poreklom

ček, zar nije ika iz banja luke ?
georgina

Postby M.S. » 07 Apr 2013, 11:45

s jedne strane je (mislim očeve) iz župskog Aleksandrovca, odatle je moj otac (mada je i keva blizu, ona je iz bruskog kraja kao i Tipsarevići). e sad, ne znam gde je rođen, Janko je valjda u Bg-u.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Petko019 » 07 Apr 2013, 11:45

Svaka cast junaci za ono nocas!
Ni najmanje nisam ocekivao da bi mogli da dobiju, ali su pokazali veliku zelju i mislim da je upravi to presudilo.
Danas da se dovrsi posao pa cekamo sledece :triprsta:
"Spasa nam nema, propasti nećemo"
Petko019

Postby georgina » 07 Apr 2013, 11:46

sad sam pogledala gde je rođen
ne znam odakle mi to za bl
georgina

Postby Liv » 07 Apr 2013, 12:05

Neverovatno, draze su mi ovakve pobede od svih Novakovih iz DC-a. Novak mnogo znaci timu, ne mislim na bodove vec atmosferu. Zikiju i Iki kapa dole.

sad eto, odigra na inspiraciju, ludilo, kad dobije priliku i pomognu mu verovatno materijalno drugari kad-kad (je l' mu beše Novak svojevremeno dao svoju DC premiju?).

Ovo mi je bas ruzan komentar, koga se tice ko koga finansijski pomaze i kakve to veze ima sa bilo cim.
Liv

Postby Gama » 07 Apr 2013, 12:12

Bozoljac
"Mislim da nisam imao podršku, što finansijsku što ljudi kad je to bilo potrebno, bio sam pušten sam da putujem po svetu, sigurno sam grešio mnogo, zato sam možda i bio dosta povređen i često nisam mogao da se takmičim, ali nikad nije kasno. Sada imam dobar tim ljudi uz sebe, treniram jako dobro i trudim se da izvucem svoj maksimum", rekao je Bozoljac.

"Jako sam srećan i van tenisa, oženio sam se, dobio sam ćerku Lolu, sve te stvari ponovo čine podlogu za uspeh", dodao je Bozoljac i potom je prokomentarisao gubitak trećeg seta, kada je na njegov servis napravljen brejk.

"Ne mislim da sam te greške napravio zbog pritiska. Moj najslabiji deo u igri je refleksna igra na mreži. Moram da provodim vreme da treniram te stvari, a za to treba trenirati dubl. Te greške nisam napravio zbog pritiska, nego nisam toliko solidan tu, kao recimo u servisu ili drugim aspektima igre".

Na pitanje kakav je savet dobio od Novaka Đokovića, Bozoljac je odgovorio:

"Rekao je: ’Momci, morate da pobedite, bez obzira na svet. Samo pobedite i donesite taj bod’. Šalim se, naravno. Bila mi je stvarno čast da igram, a da me gleda najbolji teniser na svetu. Bio je tu skoro ceo meč, pomagao nam je savetima u vezi sa time kako treba da igramo na riternu, kako da sačuvamo energiju i sl. On i svi ostali sa naše klupe bili su neverovatni, kao i publika. Uživao sam, nisam osećao pritisak, sve to pomoglo mi je da zaboravim koliko značajan meč igram“.

Ziki
Nenad Zimonjić i Bozoljac znaju se još od mlađih dana, a Zimonjić kaže da mu je ovo najveća pobeda u Dejvis kupu.

"Sigurno je to bio i razlog što smo igrali zajedno, meni je uvek bio cilj da pomognem mlađim igracima koji dolaze, Iliji, Novaku, Janku i drugima, da pomognem savetom i treninzima. Ilija je veliki potencijal, ima odlične predispozicije, imao je povreda, imao je finansijskih problema. Drago mi je da je ponovo u uzlaznoj putanji, osvojio je nekoliko fjučersa pred dolazak ovde i to mu je sigurno pomoglo u igranju danas. Ovo je za mene verovatno najveća pobeda u DK“.
Gama

PreviousNext

Return to Turniri