Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Gama » 26 Feb 2013, 11:10

Sumnjam da nema snage za tri seta, vise mi lici na tihi bojkot. Po sistemu, nosio sam reprezentaciju prosle godine umesto Novaka sada neka on to uradi.
Posto verovatno nema nameru da igra ove godine, ne znam koliko se moze samo sa Novakom i klimavim Viktorom. Bitno da su opstali u svetskoj grupi, nadalje sta bude.
Gama

Postby Delester » 26 Feb 2013, 13:31

ja sam uverena da nema snage za 3 seta
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby alcesta » 26 Feb 2013, 23:21

Videli smo danas koliko je ima :tap:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 29 Mar 2013, 19:25

Berdych pulls out of Davis Cup quarterfinals
Tomas Berdych has pulled out of the Czech Republic's Davis Cup quarterfinal next week against Kazakhstan with a shoulder injury.

Berdych, who fell to Richard Gasquet 6-3, 6-3 in the Miami quarterfinals last night, said on Facebook that: "Last night's match was the last straw for me. I woke up this morning and my shoulder hurt so much that it was clear I would not be able to play in Kazakhstan."

However, in his post-match press conference Berdych said that he is burnt out.

“Too much of tennis for me in the last seven weeks actually, and my tank is empty completely,” Berdych told reporters. “[Davis Cup] is the thing that I really need to think about it, because really now I feel like the end of the season but we are basically at the beginning.

The Czechs are the defending Davis Cup champions. Its team will now consist of Radek Stepanek, Lukas Rosol, Jan Hajek and Ivo Minar.

Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Bogdan Obradović: Novak Đoković, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić.

U sastavu NIS Dejvis kup tima Srbije koji putuje u Bojsi je i mladi srpski as Filip Krajinović. :hatman:

http://www.teniskisavez.com/index.php?option=com_content&view=article&id=880:selektori-nominovali-timove-za-dejvis-kup-meeve-etvrtfinala-svetske-grupe&catid=39:njuz-strane&Itemid=102
Gama

Postby Gama » 31 Mar 2013, 01:24

Srpski teniseri se okupljaju u Bojsiju

30.03.2013

Dejvis kup selekcija Srbije od nedelje će biti na okupu i početi pripreme za četvrtfinalni meč protiv SAD koji će se od 5. do 7. aprila održati u gradu Bojsiju.

Selektor Bogdan Obradović kaže da su uslovi za pripreme odlični i da je arena Tako Bel u kom će se igrati mečevi na vrhunskom nivou.

- Organizacija je zaista besprekorna, do poslednjeg detalja, i Amerikanci su na tom planu po meni neprecaziđeni. Dočekani smo sjajno i domaćin zaslužuje samo pohvale jer nam je na raspolaganje stavio apsolutno sve, kaže Obradović i ističe da će od nedelje teniseri na raspolaganju imati i teren.

- Prvi će na trening Bozoljac i Krajinović, a popodne Đoković. U toku dana očekujemo dolazak Troickog i Zimonjića. Podloga na kojoj će se igrati nije preterano brza i dok sam pratio njeno postavljanje stekao sam zaključak da je to podloga neke srednje brzine pa ni izbor loptica sa kojima se bude igralo neće preterano uticati.

Uprkos dugom putu i umoru, selektor kaže da je atmosfera na tradicionalno visokom nivou.

- Jako je važno da igrači oko sebe imaju sjajne ljude koji im pomažu kako da se pripreme, tako da se opuste i da atmosferu drže na prepoznatljivom nivou.
Gama

Postby Gama » 01 Apr 2013, 12:24

Fica i Bozoljac
Image
Image

ImageImage
Gama

Postby Gama » 02 Apr 2013, 10:05

Zimonjić i Troicki stigli u Bojsi na basket

Image

Nenad Zimonjić je pred četvrtfinalni meč Dejvis kupa sa selekcijom SAD umereni optimista i smatra da naša selekcija može da pobedi i bez Janka Tipsarevića, ali ističe da to neće biti nimalo lako.

- Biće nam ovo možda najteži meč jer, realno, ko pobedi imaće prolaz u finale. I bez Janka imamo tim koji može da pobedi iako su Amerikanci odabrali uslove koji njima najviše odgovaraju, a tu pre svega mislim na nadmorsku visinu. Imaju dva izuzetno dobra servera i najbolji dubl sveta, ali imamo i mi jako dobre igrače. Novak je u dobroj formi, a Viktor napreduje iz dana u dan, smatra Zimonjić.

Image

Što se podloge na kojoj će se igrati tiče, naš najbolji dubl igrač kaže:

- Podloga je srednje brzine, a s obzirom na nadmorsku visinu loptica malo više odskače pa ju je teže kontrolisati, ali kako je nama tako je i njima. Imamo dovoljno vremena da se prilagodimo uslovima tako da sa te strane ne bi trebalo da bude problema.

Zimonjić je zadovoljan svojom trenutnom formom.

- Fizički se dobro osećam, u dobroj sam formi iako u Majamiju nisam ostvario neki zapažen rezultat. Videćemo ko će mi biti partner u dublu u ovom meču, ali se dobro poznajem sa svima, a sigurno je da nas čeka težak posao.
http://www.sportskacentrala.com/?s=read&id=123322&cat=9
Gama

Postby Gama » 03 Apr 2013, 17:18

ImageImageImage

Davis Cup: Serbia vs USA (2013)- 54 photos

Za Srbiju će igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić, dok će za SAD nastupiti Džon Izner, Sem Kveri i braća Bob i Majk Brajan.

Upitan da li će, u slučaju osvajanja Dejvis kupa, kao 2010. godine, cela ekipa obrijati glavu, Novak Đoković je rekao da verovatno neće.

– Nismo se dogovorili šta ćemo uraditi, možda selektor nešto predloži… – rekao je on, na šta je Obradović rekao da bi mogli da snime muzički spot.

Još nije odlučeno sa kim će Nenad Zimonjić igrati u dublu protiv braće Brajan. Selektor Bogdan Obradović će o tome odlučiti najverovatnije posle prvog dana takmičenja.

– Od kada su se rodili igraju zajedno, pa to protivnicima otežava posao. Igrao sam mnogo mečeva protiv braće Brajan sa različitim dubl partnerima, biće teško – rekao je Zimonjić.

– SAD je favorit u duelu, ali u meč moramo da uđemo sa verom u pobedu. Imamo i mi dobar tim, bez obzira sa kime ću igrati. Janko (Tipsarević) neće igrati, sa njim bismo imali više mogućnosti i bili bismo jači. Ali, verujem da možemo da pobedimo, Novak je prvi na svetu, imamo iskustvo i snagu. U ovom takmičenju je sve moguće – dodao je Zimonjić.
Viktor Troicki je rekao da je spreman da igra sva tri dana, ako je potrebno.

– Spreman sam i svež da igram sva tri dana ako bude bilo potrebno. Neće biti lako, ali daću sve od sebe. Osvojili smo Dejvis kup pre tri godine, to je najveći timski uspeh srpskog tenisa i moje najbolje iskustvo. Donelo nam je mnogo samopouzdanja – rekao je on.

Upitan koliko znači Đokovićev uspeh u Srbiji, Trocki je odgovorio da je od tada tenis postao jedan od napopularnijih sportova u zemlji.
– Možda će biti predsednik Srbije – rekao je on, a Zimonjić je dodao da je Đoković „popularan kao Elvis Prisli”.
Troicki je na to rekao „I kao Majkl Džordan”, a Bozoljac „u kombinaciji sa Lebronom (Džejmsom), dok je selektor Obradović završio poređenje sa Tajgerom Vudsom.
http://www.zurnal.rs/2013/04/03/orlovi-raspolozeni-novak-je-popularan-kao-elvis-prisli-dzordan-dzejms-i-vuds/index.html?lang=lat
Gama

Postby alcesta » 04 Apr 2013, 13:30

Gama wrote:Upitan da li će, u slučaju osvajanja Dejvis kupa, kao 2010. godine, cela ekipa obrijati glavu, Novak Đoković je rekao da verovatno neće.

– Nismo se dogovorili šta ćemo uraditi, možda selektor nešto predloži… – rekao je on, na šta je Obradović rekao da bi mogli da snime muzički spot.

Čini mi se da je pominjan Harlem Shake :biggrin: doduše ne verujem da će stići dotle da se o tome razmišlja, sad mogu da pričaju šta ih volja.

Obradović je već uspeo da izjavi kako naši treniraju više od Amerikanaca :tap:
alcesta

Postby alcesta » 04 Apr 2013, 21:30

@Davis Cup
#USAvSRB draw: Isner v Djokovic, Querrey v Troicki, Bryans v Bozoljac/Zimonjic, Querrey v Djokovic and Isner v Troicki #DavisCup

Lindsay Gibbs ‏@linzsports1h
Uuuummm.... RT @TheSliceTweets: Team building? Here's the French DavisCup team hanging off the side of a building. http://twitpic.com/cgyesc
:huh:
alcesta

Postby Gama » 04 Apr 2013, 21:40

Ma montaza :biggrin:, toliko ludi nisu
Gama

Postby Gama » 04 Apr 2013, 21:51

Novak prvi, moze da se gleda
Đoković i Izner počeće meč u petak u 21,30, a nakon tog na teren će izaći Viktor Troicki i Sem Kveri.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je dubl, gde će za Srbiju kako je najavljeno nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan.

Prvi meč trećeg dana počeće u nedelju od 20, a prema žrebu prvo će se sastati Kveri i Đoković, a zatim Izner i Troicki
Gama

Postby Milutinov Tata » 05 Apr 2013, 17:13

Hajek i Rosol vode Cesku ka polufinalu, 2-0 protiv Kazahstana prvog dana.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Sony » 05 Apr 2013, 21:24

Gleda li ko Noleta? :D

Vodi 4-3 u TB-u prvog seta, ima mini brejk prednosti. Idemo Nole!!!

Inace, Dzon ludacki servira.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby georgina » 05 Apr 2013, 22:34

drugi set lagano, u trećem se izner opet popalio, biće čupavo
ako izner dobije treći, odoh da spavam, tako ne volim da gledam mečeve protiv (raspalih) serverčina, ko god da igra sa druge strane
ajde nole, izdrži još malo, ne daj da te bandera uvuče u četvrti
georgina

PreviousNext

Return to Turniri