Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby NadjaM » 30 Jan 2013, 18:28

Đoković: Verujem u našu pobedu
Izvor. B92, Tanjug | ĐN

Prvi teniser sveta Novak Đoković doputovao je u Šarlroa gde će predvoditi Srbiju protiv Belgije na startu Svetske grupe Dejvis kupa, od 1. do 3. februara.

"Tek sam doputovao i još uvek se privikavam na vremensku razliku, ali i na drugačije vremenske uslove. Drago mi je da sam sa reprezentacijom jer volim atmosferu kad smo zajedno. Žao mi je što Janko nije sa nama i želim mu brz oporavak", rekao je Đoković po dolasku u Šarlroa.

Šestostruki osvajač Gren slem titula naglasio je da će selektor Bogdan Obradović u predstojećem meču voditi računa o taktici, a da je njegovo da da sve od sebe.

"Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra, ja ću dati sve od sebe i verujem u našu pobedu", poručio je Đoković koji je u nedelju u Melburnu osvojio četvrtu Gren slem titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

Srbija je poslednji put igrala protiv Belgije 2005. godine na terenima Gemaksa, kada su pobedu odneli Belgijanci. Tada su za srpski tim igrali Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Dušan Vemić.

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2013&mm=01&dd=30&nav_id=682198
NadjaM

Postby alcesta » 30 Jan 2013, 21:14

Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra

Pročitah ovo malopre na teletekstu i moji me gledaju što se cerekam ko blesava iz čista mira :biggrin:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby CherieBgd » 30 Jan 2013, 23:07

alcesta wrote:
Selektor će donositi odluke o taktici i o tome kad ko igra

Pročitah ovo malopre na teletekstu i moji me gledaju što se cerekam ko blesava iz čista mira :biggrin:

Selektor ce donositi odluke da li da doda beli ili peskir neke druge boje i imace slobodu da sam odabere flasicu vode koju ce dodati igracima :D
CherieBgd

Postby Gama » 31 Jan 2013, 14:00

Friday
R1: David Goffin (BEL) v Victor Troicki (SRB)
R2: Olivier Rochus (BEL) v Novak Djokovic (SRB)

Saturday
R3: Ruben Bemelmans/Steve Darcis (BEL) v Nenad Zimonjic/Victor Troicki (SRB)

Sunday
R4: David Goffin (BEL) v Novak Djokovic (SRB)
R5: Olivier Rochus (BEL) v Victor Troicki (SRB)

ImageImageImage
Gama

Postby Gama » 31 Jan 2013, 15:30

Mecevi pocinju u 14h, sva tri dana

Novak: Teren je blaga katastrofa
"Ono što sigurno mogu da kažem je da je ovo sigurno najgori teren na kojem sam u životu igrao, ali se nadam da će biti u dovoljno dobrom stanju da ne ugrozi zdravlje igrača koji budu igrali."

Uzas, a i onaj u Spaniji, u Marbelji valjda bese, je bio katastrofalan.

ITF treba da vodi racuna o kvalitetu sljake i da ne odobri ako nisu ispunjeni odredjeni uslovi. Kao sto postoji ogranicenje brzine tvrdih terena valjda to treba da vazi i za sljaku tj. ovo blato.
Mnoooogo me nervira ovaj DC.
Gama

Postby Starsica » 31 Jan 2013, 15:38

E jbg, nedajBoze da se neko ubogalji.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Milutinov Tata » 31 Jan 2013, 15:40

Ovo je najbolje resiti sa 3-0 pa Pasanski u nedelju na teren :biggrin: . Nadam se sutra cudu od Viktora, ovo mu je sansa da se malo mentalno podigne.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby alcesta » 31 Jan 2013, 17:11

Ja sam baš mislila kako je ovo šansa za Viktora da opet bude junak :biggrin: dubl sam već otpisala, ali s obzirom na okolnosti nisam sigurna ni u oba Novakova poena, ako računamo da će, prvo, praktično da spava na terenu kao u prvim mečevima u Pertu, a drugo, morati da se pazi svaki korak da se ne polomi po tom pesku. Samo da svi mečevi prođu bez povreda i puna kapa. Mrzim kad treba brinuti o stvarima koje veze nemaju s rezultatom.
Inače, baš su smešni njih dvojica ovako jedan pored drugog, Gofen kao školarac neki :biggrin:

Edit:
– Подлога је катастрофа, јако је мекан терен, а чак и кров прокишњава. По свему судећи, играће се меч, али је реално јако опасно и не знам да ли би требало да се игра на оваквом терену јер је опасно за све нас. Није баш паметно ризиковати каријеру на оваквом терену, јако је лош и захтева много живаца, заиста изгледа смешно гледати – рекао је Троицки.
:tap: Pa nije Belgija Treći svet, pobogu, zar nemaju pristojnog mesta da organizuju veliko takmičenje? I Fed kup kad se igrao nije bilo grejanja u sali, ili šta već nije radilo.
alcesta

Postby Gama » 31 Jan 2013, 22:32

Nijedan igrac ne treba da izadje na teren. Neka se lepo pozdrave, sluzbeni rezultat 3-0 za Belgiju dovidjenja prijatno.
ITF neka samo nastavi ovako da se blamira, oni su krivci. Jos i na 4 mesta prokisnjava krov. Bruka!

Evo opsirnijih izjava

Šarlroa – Umesto radosti i uzbuđenja na početku novog pohoda na Dejvis kup, teniska reprezentacija Srbije sa strepnjom očekuje današnji početak meča sa Belgijom, u mestu Šarlroa. Primedbe koje je na zemljani teren – postavljen na parketu hale – još u ponedeljak izneo zvaničnicima selektor Srbije Bogdan Obradović, nisu rešene ni četvrtog dana, pred sam početak:

– Slažem se da će uslovi biti isti za nas i za njih, ali mi smo zabrinuti, ne samo za nas nego i za njih – govorio je Obradović otvoreno, pred našim i stranim novinarima. Ovde nije pitanje da li mi želimo ili ne da igramo, ili da eventualno vršimo pritisak na domaćina. Ovde je došlo do ogromnog propusta koji će ugroziti bezbednost mojih igrača. Na terenu će biti i najbolji teniser sveta koji puno znači ne samo nama i našem timu, nego čitavom teniskom svetu. Poslednja stvar o kojoj bismo mi trebali da razmišljamo to je njegova bezbednost na terenu koji je zaista previše mekan jer je četiri dana za redom imao previše vode u sebi. Tu su ogromne rupe, puno loših odskoka i tako redom. U ponedeljak sam uložio žalbu odgovornom sudiji koji je takođe razočaran. Došli smo kada su nam rekli da je teren spreman i trenirali smo dva puta dnevno. Ogromno je razočaranje kod nas. Moram da kažem da su belgijski igrači, naročito Rohus i Gofan, daleko lakši od naših, oni ne pomeraju toliko materijal na terenu koliko naši igrači, koji su znatno teži. Opet želim da naglasim, da zna i naša javnost, da je u pitanju bezbednost svih. Ja ću morati da dobijem apsolutnu garanciju od Međunarodne teiske federacije (ITF) i organizatora da će sve biti u redu. Imali smo prokišnjavanje krova na četiri mesta gde je voda padala na teren i stvarale se rupe. Mogu da kažem da je sve savršeno organizivano, sem najbitnije stvari za nas, a to je teniski teren.

Novak Đoković je za odgovor na ovo pitanje najpre upućivao novinare na selektora, a zatim i sam progovorio, neuobičajeno oštro, o improvizovanim uslovima u hali:

Zaista se nadam se da će ljudi shvatiti ozbiljno ovo što govorimo. Ne želim da se žalim ili tražim izgovore. Ovo je sigurno najgori teren na kojem smo do sada igrali. Uz dužno poštovanje prema domaćinu, samo dvoje ljudi rade na terenu. Dvoje ljudi! Dvoje ljudi ne mogu da poprave ovaj teren na vreme. ITF je preuzeo odgovornost i dozvolio profesionalnoj kompaniji da obavi posao, a ta kompanija očigledno ne radi dobro. Lično ne razumem kako je ITF dozvolio da šljaka bude postavljena na parketu. Kako može da bude čvrst i solidan teren ako je na parketu? Ovo je krajnje opasna situacija za sve nas. Kada smo trenirali i pokušavali da klizamo po terenu, noge su nam propadale u šljaku, to čak više nije ni smešno. Nije samo u pitanju tim Srbije, siguran sam da su i belgijski teniseri zabrinuti za svoje zdravlje, jer je situacija neverovatna.

Tako su izjave vezane za najavljene mečeve prvog dana, Gofan – Troicki (od 14 časova) i potom Rohus – Đoković, ostale u senci opasnosti koja se nadvila nad ceo događaj. Boris Pašanski i Filip Krajinović su spremni da uđu u tim kao zamene, a Viktor Troicki se priprema za uvodni susret, sa mladim Davidom Gofanom:

– Znam šta da očekujem, gledao sam ga i igrao sa njim jednom, doduše na betonu. Veoma je talentovan, igra lepo i čisto. Očekujem teži meč, ali sam spreman. Podloga je katastrofalna! Zaista ne znam da li bi trebalo igrati na ovakvom terenu.

Ukoliko Đoković bude igrao danas, imaće priliku da se revanšira Olivijeu Rohusu za poraz u Dejvis kupu 2005:

– Biće nam prilično teško. Rohus ima odličan jednoručni bekhend i vrlo je nezgodan igrač, naročito na ovakvom terenu. Ipak, verujem u našu pobedu.

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/Tenis/Belgija-Srbija-na-terenu-visokog-rizika.lt.html
Gama

Postby harper lee » 31 Jan 2013, 22:44

Ako je istina da je teren ovako los Novak ne sme ovo da igra. A u krasni i Davis Cup i sve te teniske dzidza-bidze. Osvojili smo jednom i do vidjenja, prijatno. Neka igraju ova deca kojima je to odlicna prilika da se malo oprobaju u nesto jacoj konkurenciji.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Gama » 31 Jan 2013, 22:49

Belgijski mediji su posvetili dosta pažnje Novaku Đokoviću a neki su stavili u prvi plan njegovu izjavu da „nikada nije igrao na tako lošem terenu”.
Selektor domaćina Johan van Herk kaže da najbolji teniser sveta „preteruje” i da „ovo nije Rolan Garos”, dok je teniser Olivije Rohus rekao, doduše u šali, da „Đoković ne treba da igra ako se boji za svoje zdravlje”.

I ja kazem, ali ne u sali, ne treba da igra :so:
Razumem da ITF ne treba da insistira na nekim standardima u 2,3 grupi ali u svetskoj grupi je to nedopustivo. Pa Nis nije mogao da dobije organizaciju nijednog takmicenja jer hala nije imala klima uredjaje, a kamoli da prokisnjava krov.
Da li je moguce da Belgija nema bolju halu?
Gama

Postby Starsica » 31 Jan 2013, 22:51

Pa kad Belgija nije Srbija, jbg. Iskreno se nadam da nece igrati i da ce biti jos glasniji, ne samo Djokovic nego cela ekipa.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby harper lee » 31 Jan 2013, 22:57

Gama wrote:
Belgijski mediji su posvetili dosta pažnje Novaku Đokoviću a neki su stavili u prvi plan njegovu izjavu da „nikada nije igrao na tako lošem terenu”.
Selektor domaćina Johan van Herk kaže da najbolji teniser sveta „preteruje” i da „ovo nije Rolan Garos”, dok je teniser Olivije Rohus rekao, doduše u šali, da „Đoković ne treba da igra ako se boji za svoje zdravlje”.

I ja kazem, ali ne u sali, ne treba da igra :so:
Razumem da ITF ne treba da insistira na nekim standardima u 2,3 grupi ali u svetskoj grupi je to nedopustivo. Pa Nis nije mogao da dobije organizaciju nijednog takmicenja jer hala nije imala klima uredjaje, a kamoli da prokisnjava krov.
Da li je moguce da Belgija nema bolju halu?

Simpatican ovaj Rohus. Kao cir na dupetu.

Bio jedan filozof iz Kirene, Aristip se zvao. Imao je teoriju da je covekova sreca u hedonizmu i da se ne trena ustrucavati u ispunjavanju sopstvenih zadovoljstava i trosenju, jer pare ionako drugim stvarima i ne treba da sluze vec da se covek nauziva. Jednom je putovao iz Atine u Kirenu po jakoj oluji i usrao se od straha. Kad su ga mornari stali zajebavati sto se on kao filozof boji potapanja a oni prosti mornari ne, odgovorio im je da se on i ne boji za njih jer iako se udave nije nikakva steta, vec se boji za sebe jer bi njegovo davljenje itekako bila velika steta.

Tako je i sa Rohusom, On da se udavi u ovoj belgijskoj sljaci nije nikakva steta za teniski svet, tako da mu se i moze da se zajebava.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby cecans » 31 Jan 2013, 23:01

Bruka :mad2: . Ako je stvarno toliko lose ne treba niko da izadje na teren sutra, nije samo Nole u pitanju. A Rohus- saljivdzija :tap:
cecans

Postby alcesta » 31 Jan 2013, 23:04

Na četiri mesta prokišnjava :tap: ko SC Morača pre 10-15 godina, ali mi smo imali neki izgovor u ratu i sankcijama, a niko nam ne bi ni dao da tamo organizujemo DC, šta je izgovor Belgiji?
alcesta

PreviousNext

Return to Turniri