Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Spursfan » 21 Sep 2012, 13:46

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da se nada da će ljudi iz Teniskog saveza Srbije (TSS) početi da ulažu novac u potrebne stvari, inače se ovakva generacija nikada neće ponoviti.

- Nadam se da će ljudi iz Teniskog saveza Srbije shvatiti da se ovakva generacija neće ponoviti ako se ništa ne uradi po tom pitanju, da novac ne završava u džepovima onih kojima je potreban da bi napravili infrastrukturu i ulagali u mlade talente - rekao je Tipsarević u intervjuu za američki ESPN, a prenosi Beta.

- Mi nemamo nacionalni teniski centar. Osvojili smo Dejvis kup pre dve godine, a devojke su ove u finalu Fed kupa. Zemlje poput SAD, Australije, Španije ili Francuske imaju tenisku tradiciju staru 100 godina, a mi smo za poslednjih 5-10 godina uspeli da napravimo ovo. Postoje poboljšanja, igrači dobijaju neku vrstu podrške od Saveza kojeg ranije nije bilo, ali je to još daleko od one kakva treba da bude.

On je rekao da su prva četvorica tenisera sveta, Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Mari, toliko dominantni da ostali moraju da igraju odlično u svim uslovima i prilikama da bi mogli da im se približe.

- Prva četvorica igrača sveta su postavili lestvicu tako visoko, da u cilju praćenja morate da igrate dobro na svim podlogama i prilikama. Kondicija je sada značajnija nego pre i sport je postao mnogo profesionalniji nego ikada. Igrači sada putuju na turnire s kompletnim timom, fizioterapeutom, trenerom... Morate da učinite tenis načinom života i da stalno pokušavate da se poboljšavate u svim sferama života.

Osmi teniser sveta je istakao da ne postoji velika razlika u pripremanju meča u zavisnosti od protivnika.

- Ne postoji velika razlika u pripremi mečeva s najboljim teniserima i ostalima. Jedina razlika je što pre meča sa onim najboljima morate da budete psihički jaki za tri, četiri ili pet sati provedenih na terenu. Njihove oscilacije u igri su minimalne i morate biti koncentrisani i jaki od prvog poena jer vam oni ništa neće dozvoliti.

Na pitanje zašto je Srbija poslednjih godina proizvela toliko vrhunskih igrača, Tipsarević je ocenio da je to čista sreća.

- Ne postoji razlog. To je samo čista sreća, ali glavni razlozi su težak rad pojedinca i podrška roditelja. Nismo napravili i još nemamo infrastrukturu na nivou na kom je potrebna da bi bila na nivou ovog tenisa.

Dvadesetosmogodišnji Tipsarević je rekao da stariji igrači poput Žo-Vilfreda Conge i Tomaša Berdiha znaju svoju poziciju i da čine sve da je zadrže, pošto su odlično fizički spremni.

- Ne želim da kažem da je mlađa generacija razmažena. Fizička sprema je bitnija nego ikada pre, i stariji momci, poput mene, imaju iskustva s tim. Nismo svi kao Rafael Nadal i Novak Đoković koji su sa 20 godina došli u vrh i ostali tamo. Igrači poput Berdiha, Conge i mene su shvatili u koliko su dobroj poziciji trenutno i to ne žele da ispuste - zaključio je Tipsarević.
San Antonio Spurs
Spursfan

Postby Sasa_Beli » 27 Sep 2012, 09:03

Interesantan tekst juce u Informeru.

Federer kada igra za Swiss dobija oko 5000 $ za troskove iskljucivo po nastupu.

Dok nasi manekeni nastupaju za 18 000$ po mecu.I malo im je :D
Sasa_Beli

Postby alcesta » 27 Sep 2012, 11:58

Informer nije mnogo bolji od Kurira :D a manekeni osvojiše taj DC, za razliku od Švajcarske ;)
Nađoh malopre taj tekst, ali koliko vidim oni su samo izračunali koliko su teniseri dobili od nagrada ITF-a po meču za sve ove godine. Ništa ne piše za eventualne pojedinačne ugovore i plaćanje unapred. Da se Federer pretrgao od igranja u DC svake godine možda bi i bilo uporedivo :D
O Jankovim izjavama ne znam šta da mislim. S jedne strane je glupo što mu u ovom članku prebacuju te izjave jer nije rekao da TSS treba da ulaže u njega lično nego u mlade generacije. S druge, ako stvarno traži velike pare od TSS-a da bi igrao iduće godine, nema šta da se žali kako se te pare ulažu, jer će sigurno neki juniori biti zakinuti. :beyond:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Gama » 14 Nov 2012, 23:22

Nema Almagra :huh:

ImageImageImageImage
Czech Republic's Davis Cup team's captain Jaroslav Navratil, center, and his players Lukas Rosol, left, Radek Stepanek, 2nd left, Tomas Berdych, 2nd right, and Ivo Minar, right.
Image
Rosol je tu :biggrin:
Gama

Postby Milutinov Tata » 15 Nov 2012, 16:29

Odrzan je zreb, prvi na teren ce Ferer i Stepanek. Mec bi trebao da pocne u 16h. Inace ovo je 100. finale DC.

Friday
R1: Radek Stepanek (CZE) v David Ferrer (ESP)
R2: Tomas Berdych (CZE) v Nicolas Almagro (ESP)

Saturday
R3: Ivo Minar / Lukas Rosol (CZE) v Marcel Granollers / Marc Lopez (ESP)

Sunday
R4: Tomas Berdych (CZE) v David Ferrer (ESP)
R5: Radek Stepanek (CZE) v Nicolas Almagro (ESP)

Image

Image
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Gama » 15 Nov 2012, 23:04

Stvarno od 16h pocinje, da nije malo kasno?
Start times:
Day 1: 1600 hrs (1500 hrs GMT)
Day 2: 1400 hrs (1300 hrs GMT)
Day 3: 1300 hrs (1200 hrs GMT)

Lopez izostavljen iz tima zbog Almagra a i iz dubla zbog Granoljersa i Marka Lopeza. Videcemo da li je selektor u pravu.
“I saw myself playing,” Lopez told AS.com. “I don’t understand the decision, although I respect it. At a technical level it’s difficult to understand. Ask Berdych who he would have preferred not to have as an opponent. If anyone could beat Berdych on this court it’s me. The court is ideal for my game. But [Spanish captain Alex Corretja had to] play the doubles [team] after they won the ATP Finals.”
Lopez said that he had recently been assured of a spot on the team, and even had gone to Queen’s during the week of the ATP World Tour Finals to train for the Davis Cup final.

A Berdih poceo sa peckanjem :biggrin:
Berdych owns a 8-3 record against Almagro and has beaten him four out of the five times they played this year, including at the U.S. Open and most recently indoors in Stockholm.

“I played faced Almagro many times this year and won most of them,” Berdych said. “If he’s nominated, he will be the weak point on which we can build our victory. He’s missing that little something that distinguishes great players [from the rest]. He’s won smaller tournaments won this year. But he always has a chance if he plays.”

Berdych also took a swipe at the Spanish doubles team of Marc Lopez and Marcel Granollers, which just won the ATP World Tour Finals. Berdych will likely pair with Radek Stepanek in doubles. They have won all three of their Davis Cup matches together this year.

“You have to congratulate them, but now they are expected to do something different, so just tell them to hurry up and prepare,” Berdych said.

http://www.tennis.com/news/2012/11/berdych-almagro-weak-link/40125/#.UKVjOeRHhGA

Ovo me podseti na blog Sase Ozma, gde izmedju ostalog opisuje Cehe
I u kafani su se Česi pokazali kao prevaranti – posle lihvarskih menjačnica i činjenice da su jednom kolegi ukrali lap-top, dočekali smo tragikomičnu situaciju sa perecama.

Na svakom od stolova u kafani stoji deset pereca, koje se plaćaju, što naravno nigde nije naznačeno. Sreća pa smo to znali i niko od nas nije ni pomišljao da uzme bajatu perecu, mada je posle piva iskušenje raslo. Međutim, lukavi Česi našli su način da doskoče gazdama – na stolu pored nas stajale su iskrzane perece, od svake je pojedena polovina ili četvrtina, ali nijedna cela. Stvarno moraš da budeš specifičnog mentalnog sklopa da bi ti to palo na pamet.

http://www.b92.net/sport/teme/ozmo.php?yyyy=2012&mm=11&nav_id=658057

ImageImageImage
Gama

Postby alcesta » 15 Nov 2012, 23:10

Gama wrote:A Berdih poceo sa peckanjem :biggrin:
Sad čekamo da Radek nastavi gde mu je drug stao :biggrin:
Dakle kako ih ne podnosim, biće mi stvarno žao ako osvoje :D
alcesta

Postby Gama » 15 Nov 2012, 23:18

Uplasice se Rafe sa klupe :nisamja: . Citam da ce biti sa timom.
Mada.....podloga, bice tesko.
Davis Cup ‏@DavisCup
#Spain's @DavidFerrer87 says he thinks #DavisCup court is faster than the courts in London or Bercy
Gama

Postby alcesta » 15 Nov 2012, 23:23

Jedino da Rafa zastraši Tomicu nekako :D
alcesta

Postby M.S. » 15 Nov 2012, 23:31

Šta je to najednom sa generalizujućim izjavama o Česima kao naciji. Sve je počelo stidljivo, sa Viškovićevom opsesijom češkom reprezentacijom (a kulminiralo je, naravno, zbog čuvenog prsta jednom našem igraču koji ni sam nije sušti reprezent fer-pleja), ne bi li sada pojedini novinarski pametnjakovići reflektovali na sve.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Gama » 15 Nov 2012, 23:33

A mozda je taktika Korece da sat vremena pre duela ubaci Lopeza :angel2:. Valjda tako bese pravilo?
Ako je to plan, Lopez je odlicno odglumio ljutnju.
Gama

Postby alcesta » 15 Nov 2012, 23:37

Pa kako da ga ubaci ako nije ni pozvan ni prijavljen?
Ne znam, M, nisam pratila pisanje iz Češke za FC :)
alcesta

Postby M.S. » 15 Nov 2012, 23:42

Pa ja sam pročitala ovaj deo što je Gama kopirala iz bloga Saše Ozma. POčinje da smara jednako kao kad krenu sportske priče o Špancima, Italijanima isl.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Gama » 15 Nov 2012, 23:44

@ M.S.
Ne mogu da sudim kakvi su Cesi, nikada nisam bila u Ceskoj niti imala kontakt sa njima. Generalizacije citave nacije su opasne, to najbolje mi u Srbiji treba da znamo. Ali verovatno takav sud novinari donose po tome kako se provedu pa opletu po citavoj naciji.
Ali nemam nista protiv da se komentarise ponasanje konkretne/ih osoba.

Alcesta, pa valjda se prijavljuje 5 igraca. Sta ako se neko ko igra singl povredi, zamenice ga dubl igrac?
Gama

Postby alcesta » 15 Nov 2012, 23:45

Gama, ja sam mislila da mogu da igraju samo četvorica prijavljenih, a da je peti tu... pa nemam pojma zašto :laugh:
Btw, ne mogu da nađem čak ni ko je peti igrač za oba tima, ne računaju ih prosto.
A nama se to valjda i desilo u Rusiji, kad je Ziki morao da igra singl. Ne znam ko je bio peti tada.
M: pa i ja, hoću reći da nisam pratila njegove blogove niti druge natpise, pa ne znam je li bilo još toga. I mene nervira, pošto ja ne podnosim češki tim zbog njih dvojice i ne znam kakve veze to ima sa ostalim. Ne znam je li se nešto loše pisalo o igračicama Češke tokom FC-a, ne znam šta bi mogli da izvade.
alcesta

PreviousNext

Return to Turniri