Board index Tenis Turniri

ATP i WTA lista i poeni

Re: ATP i WTA lista i poeni

Postby Starsica » 14 Jun 2011, 18:51

Dakle, ako Nadal osvoji, Novaku nista ne pomaze? Ili opet ne pratim na casu?
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Altair » 14 Jun 2011, 18:53

M.S. wrote:Prošle godine se Nadal tempirao za USO i mogao je kalkulisati na mastersima pre. Ovog puta kako vidim, on izgara da ostane na prvom mestu, napravi što duži period uzastopnih nedelja i ukupno na broju jedan i nije nemoguće da već u Njujorku bude neupotrebljiv. Ali treba biti veoma oprezan u takvim prognozama.

Tacno, treba biti oprezan. jer se lako moze desiti da i Nole bude neupotrebljiv na USO
sve je to jedno veliko IF, tako da ko zna sta ce da bude do kraja godine

procitah ovaj Tatin racun i sve sto imam da kazem je :nisamodavle:
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby georgina » 14 Jun 2011, 18:53

Starsica wrote:Dakle, ako Nadal osvoji, Novaku nista ne pomaze? Ili opet ne pratim na casu?

ne pratis, ne pratis :nene:

novaku je tada dovoljno finale, isto kao i na rg
georgina

Postby karambol » 14 Jun 2011, 18:54

georgina wrote:
Ako ima pitanja, samo pitajte

ma sta bre da pitam, vrti mi se u glavi :drugged:

ja koliko vidim, noletu ce biti najbolje da o ovome uopste ne razmislja nego onako seljacki: uzmi reket i udri jako i do samog kraja :ojha:

Nema ništa od računanja, Nole osvoji W i beži Nadalu 2-3 hiljade bodova i posle samo 'ladno :triprsta:
Pravih se reči uvek kasno setim,
odgovor znam kad ostanem sam...
karambol

Postby M.S. » 14 Jun 2011, 18:55

ne, izgubiće prvo mesto ako Novak dođe dofinala.

meni je jasna tatina računica onoliko koliko da pratim bez svakodnevnih kalkulacija. van toga, svakako se vrti u glavi kad vidiš koliko je to rovovska bitka.

a Federera još nismo ni uključili. osvajanjem Vimbija, i on ulazi u trku.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 14 Jun 2011, 19:02

M.S. wrote:hvala tata, tačno sam znala da su neka porodična pitanja.

ma meni je bitno samo da Novak dođe na jedinicu za sada, bez obzira na broj nedelja i da li će ostati uoči mastersa u USA. a znamo da je i to teška misija, ali je i logično takva.

šta se dešava posle raspusta, to je važnije pitanje. da li možeš da kažeš koliko ukupno bodova brane obojica počev od letnjih mastersa do završnog mastersa? ako te mrzi, zanemari, objektivno mogu i sama da pogledam.

takođe, ako pođemo od pretpostavke da ovde stigne do polufinala, a Nadal osvoji. šta Novaku treba na sledeća tri turnira da bi se dokopao jedinice?

Prvo meni se ne svidja sto je Federer ponovo u igri, njemu mogucnost da zasedne na tron bar na dve nedelje sigurno daje ekstra motiv. Jeste da su njegove sanse da zavrsi godinu na prvom mestu vrlo tanke, ali uz povoljan razvoj dogadjaja mogao bi tokom americke turneje da zasedne na vrh. Da ga je Novak tukao u Parizu mislim da ne bi imao ni teorijske sanse da bude prvi u nekom trenutku.

Ne bih u ovom trenutku isao toliko daleko da prognoziram razvoj situacije tokom avgusta, bolje da sacekamo kraj Vimbldona. Odokativno metodom :biggrin: bih rekao da je Novaku dovoljno da ima isti rezultata kao i Nadal na preostala dva GS i bice prvi posle US Opena (pod uslovom da Federer ne poosvaja sve zivo).
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 14 Jun 2011, 19:07

Starsica wrote:Dakle, ako Nadal osvoji, Novaku nista ne pomaze? Ili opet ne pratim na casu?

Ako Novak odigra to finale sa Nadalom bice prvi na listi do pocetka avgusta. Nadal bio tada preuzeo prvu poziciju jer mu se tek tada upisuju bodovi iz Barselone, komada 500.

Sve ovo sto sam pisao vazi ako se sva trojica odmaraju posle Vimbldona do americkih Mastersa. Ako neko hoce da jurca prvo mesto ima dovoljno turnira i tokom jula :biggrin:.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Starsica » 14 Jun 2011, 19:08

Aaaaaaaa, sad kontam. Ne zamerite, ja sam plavusa po nahodjenju :D
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby M.S. » 14 Jun 2011, 19:10

daje mu ekstra motiv, ali je to posredno ok i za Novaka. pod uslovom da ekstra motiv ne podrazumeva samo mlaćenje pomenutog, a poklanjanje Nadalu prvog mesta unedogled. a reklo bi se da podrazumeva. mislim zato da se Novak ni u koga ne može pouzdati da mu pomogne na putu do trona, do u samog sebe. ili će biti najjača karika kad zatreba, ili će nemo da gleda kako Federer i Marej idu na poklonjenje Nadalu i kraljici.
M.S.

Postby Goca_64 » 14 Jun 2011, 19:15

Milutinov Tata wrote:
Ako Novak odigra to finale sa Nadalom bice prvi na listi do pocetka avgusta. Nadal bio tada preuzeo prvu poziciju jer mu se tek tada upisuju bodovi iz Barselone, komada 500.

Sve ovo sto sam pisao vazi ako se sva trojica odmaraju posle Vimbldona do americkih Mastersa. Ako neko hoce da jurca prvo mesto ima dovoljno turnira i tokom jula :biggrin:.

Ma da, mogao bi Rafa, na primer, da odigra Umag ili Kitzbuhel :manikir: :biggrin:
Ionako su sljakasti turniri
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby Maki » 14 Jun 2011, 19:24

Hvala tata.
Meni je sve jasno sto se Wimbija tice ali ovo oduzimanje i sabiranje DK i Barselone me totalno poremeti... :facepalm: Ali to sad nije ni bitno...

Valjda ce nasem decacetu(sto bi Goca rekla) malo da se posreci jebemu misa. :crybaby:,zasluzio je to. Dovoljno je samo da Nadal ne osvoji titulu u Londonu (a zreo je za tako nesto) i to je to.I mislim da ako Nole vec u Londonu sedne na prvo mesto,ostace tu do kraja godine ja tu nemam dilemu.

Ali opet,mnogo me plasi cinjenica da se to ne dogodi i na Wimbldonu...Plasi me mnogo da ga ne ubije to psihicki. :crybaby: Posle ovolike dominacije u prvih 5-6 meseci,rovovske bitke i rata,ispustio je to u Parizu(kada je bio na korak) i ako se nesto slicno desi i u Londonu mnogo brinem kako bi se to odrazilo na njega.. :what:

Valjda ja preterujem i previse se plasim,pojma nemam... :dunno:,ali znam da non stop razmisljam o tome! :mukica:
Maki

Postby M.S. » 14 Jun 2011, 19:32

Plašiš se prilično opravdano, jasno da Novaku trebaju dva slema za siguricu ove sezone-što znači Njujork na kome svi znaju da igraju, ili finale turnira koji mu najmanje leži. Nema baš prostora za nepokolebljivu uverenost.

Ako ćemo pravo, Nadal je igrao kao lud celu sezonu kad je došao na prvo mesto prvi put (šta tek reći za drugi put). Tako da nema samo sreća upliv kad su u igri trojica ovako moćnih igrača.
M.S.

Postby Goca_64 » 14 Jun 2011, 19:32

Maki wrote:

Ali opet,mnogo me plasi cinjenica da se to ne dogodi i na Wimbldonu...Plasi me mnogo da ga ne ubije to psihicki. :crybaby: Posle ovolike dominacije u prvih 5-6 meseci,rovovske bitke i rata,ispustio je to u Parizu(kada je bio na korak) i ako se nesto slicno desi i u Londonu mnogo brinem kako bi se to odrazilo na njega.. :what:

Valjda ja preterujem i previse se plasim,pojma nemam... :dunno:,ali znam da non stop razmisljam o tome! :mukica:

Ja takodje, ali se nadam da je Novak (naravno uz pomoc DR Vracha) napokon sazreo i da vise nece dozvoliti te samosazaljive faze. Bilo bi zaista pogubno da regresira na tom psiholoskom planu, a lepo je ove godine odradio posao u prvoj polovini.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby Milutinov Tata » 14 Jun 2011, 19:39

Moje misljenje je da ce Nadal posle Vimbldona proceniti sta da radi. Ako bi u nekoj vrlo nepovoljnoj varijanti za njega Novak osvojio, a on ispao u polufinalu, cak i prvo mesto na kraju godine je za njega daleko (pod uslovom da Novak odigra standardno dobro ostatak sezone) pa ce se onda sigurno skoncentrisati na US Open, pa ako posle toga ima neke sanse za No.1 pokusace nesto da uradi. Ako u povoljnoj varijanti za njega on osvaji a Novak ispadna cak pre polufinala, mislim da ce pokusati da tokom leta resi i pitanje prvog mesta na kraju sezone.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Liv » 14 Jun 2011, 19:45

Meni se nikako ne svidja situacija pred Wimbli. Chini mi se kao da su pobede i onako samouvereni nastupi bili davno. Momentum je opet na Rafinoj strani. Ono za shta Novak radi mesecima Rafa preokrene u jednom mechu. Psihichki je Novak josh uvek slabiji od ove dvojice i to me chini jako nervoznom pred Wimbledon i potencijalne mecheve s njima. Rekla bih opet ono chuveno - hoce li ga zhreb pogledati i olakshati malo... ali znamo shta se desilo kad je Rafa ispao sa RG-a i Fed sa Wimbledona. Neko peti je iskoristio situaciju. Novak nije.
Liv

PreviousNext

Return to Turniri