Ceska - Srbija 2-1Berdih/Stepanek - Zimonic/Bozoljac 6-4 6-2 7-6 (7-4)

Vrlo teska situacija za nas tim. Dubl nam je rak rana, cak i kada smo imali par odlicnih meceva (SAD, Francuska) nismo uspevali da izvucemo pobedu, tako da ovo danas i nije neko iznenadjenje. Sutra prvi mec igraju Berdih i Tipsarevic. Janku lezi Ceh, mada je poslednja dva duela dobio Berdih. Ali Janko je i u tim mecevima bio blizu pobede, tako da verujem da ce sutra biti otvoren mec sa podjednakim sansama. Drugi mec ce, ako bude bilo potrebe, igrati Stepanek i Troicki. Mislim da cak i da Cermak izdje na ovaj duel, Viktor ne bi bio siguran u pobedu. On nikada nije bio igrac koga dize adrenalin kada igra DC, vise je bio opterecen time sto je na terenu i nesto se ocekuje od njega, sem u onom za nas istorijskom mecu sa Lodrom. Nisam optimista, ali nada poslednja umire.
Spanija - Austrija 2-1Granolers/M.Lopez - Marah/Peja 6-3 4-6 4-6 6-7 (12-14)
Naravno da ovde dileme nema, Spanci ce sigurno dalje, a ovakvom razvoju dogadjaja u dublu se sigurno najvise raduje Ferer koji ce sutra imati priliku da uzme i bodove za listu.
Francuska - SAD 1-2Lodra/Beneto - M.Brajan/B.Brajan 4-6 4-6 6-7 (4-7)

Za mene je iznenadjenje ubedljiv trijumf brace Brajan, mislio sam da ce Francuzi pruziti veci otpor, ali Lodra je prosao kao i njegov partner danas. Sutra prvi mec Conga-Isner, dao bih malu prednost Congi, jer igra odlicno kada se napali i kada ga publika nosi, ali u sustini vrlo neizvestan mec. Mada voleo bih da dobije Conga da bi videli moze li Simon doneti pobedu Francuzima u mecu sa Harisonom.
Argentina - Hrvatska 2-1Nalbandian/Svank - Cilic/Karlovic 3-6 7-6 (8-6) 6-3 6-7 (6-8) 8-6

Ipak je ovo pravi derbi ove runde. Danas su Argentinci iscupali pobedu, bili su u brejku minusa u svim setovima sem petom, ali su uspeli da posle 5h igre izvuku pobedu i bod koji ih verovatno vodi dalje. Sutra ce na megdan prvi Del Potro i Cilic. Favorit je Argentinac, ali obojica nece moci biti na svom najvisem nivou. Del Potro je imao neki zdravstvenih problema u petak, ali se oseca bolje i sigurno ce igrati, dok je Cilic proveo 10h na terenu u prva dva dana. Iz istih razloga Nalbandian sutra nece igrati, vec je argentinski selektor najavio Manaka u petom mecu, ako bude bilo potrebe. Realno je da Del Potro zavrsi mec, prosle godine je dobio medjusobni deul na sljaci u Madridu, ali ne treba zaboraviti da Del Potro prakticki nema odmora vec dva meseca, a Cilic je posle duze pauze verovatno zeljan tenisa.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!