jabukamen wrote:Sve zavisi kako zeli da se predstavi. Poredjenje dve epohe je nemoguce. Recimo da sad kazemo kako je Pironkova pobedjivala (ne proveravaj lupetam) prve teniserke sveta Anu, Jelenu, Karolinu i Dinaru, kako medju svojim skalpovima ima i GS pobednice Li Na i Skjavone, a Maleeva nikad u karijeri nije pobedila ni Moniku ni Stefi i samim tim je Cvetana bolja ili je samo njena sreca da je igrala u epohi gde se lakse stizalo do pobeda nad najvecim, a Janko je pobedjivao Noleta, Endija, Davida, drugog Endija...
Vimbldon je bio njegova baza gde je igra koju je forsirao prolazila, van Vimbldona je imao jedan bljesak u Melburnu i to je to. Dve godine u top10 su dve godine u top10.
Da se dotaknem i druge teme koja mozda nema mesta na ovoj temi, a mozda i na celom forumu, ali nema veze. Da li statuse na fejsu i tviteru treba uzimati kao zvanicne stavove? Cemu onda intervjui i konferencije za stampu? Znam da je novinarima jednostavnije da iz svoje sobe c/p "izjavu" nekog poznatog, ali praviti vest dana od onog sta je neki sportista napisao na tviteru u afektu (kao sto i ja gledam drugacije na live temu i kad se forumasi ohlade) mi je malo previse bez obzira sto je on javna licnost, sto treba paziti na svaki korak i rec i tome sl. Kako je krenulo jos malo ce nam novinari ostavljati linkove.
Ja i pokusavam da ukazem da ne moze da se dva igraca iz razlicitih vremena cisto statisticki porede, ne mislim ni da bi cak neke svavremenike mogli tako lako samo statisticki da uporedimo. Meceve koje sam naveo da je Boba dobio nisu bili obicni mecevi na turnirima, vec oni koji su nosili tezinu i uz to su igrani su na 3 dobijena seta (Iz DC sam samo navodio "zive" meceve). Dobiti Vilandera na Vimbldonu, ili Mekenroa na AO nije isto kao i dobiti bilo koga od TOP4 sada na nekom Mastersu (da ne analiziram trenutak kada su zabelezene te pobede, jer opet nije isto npr. pobediti Novaka 2010 ili sada). Naveo sam meceve koje je Boba dobio u DC-u protiv bitnijih igraca u to vreme i par puta je bilo biti ili ne biti. Svi ti mecevi su iz Svetske grupe. Lista je tada obracunavana na potpuno drugi nacin, postojala su dva paralelna sistema, mozda je Boba u sustini bio bolji ili gori.
Jeste Vimbldon bio njegova baza, ali 4 puta zaredom u drugoj nedelji nije za potcenjivanje, ipak pokazuje neku konstatnost.
Sto se druge teme tice, javne licnosti moraju da paze sta pisu, jer sve sto "kazu" na bilo kojoj socijalnoj mrezi se smatra za njihov stav, pa moraju i da prihvate posledice koje mogu proisteci iz toga. Danas se svaka rec premerava i uvek neko vreba.
A za novinare pogledaj situaciju oko finala FED Kupa. Koliko je nasih novinara od ponedeljka bilo u Pragu? Vecina je verovatno dosla na vikend turu, ne verujem ni da su razgovarali sa nekim van KZS. Koliko njih moze da razgovara sa nekim od nasih tenisera kad god pozeli? I sta im onda preostaje? Pracenje fejsbuka, tvitera, instagrama, itd. i obavestavanje svojih citalaca zeljnih vesti o svojim idolima.
Edit: Viktor i Boba

, isto kao da je neko prosle godine u leto dokazivao da je Viktor bolji od Janka.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!