Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: Teniske diskusije

Postby Delester » 04 Sep 2012, 21:50

pa znaci ide ti na zivce sve sto ja pisem
jer ja def mislim I pisem sve pobrojano
zapravo ide ti na zivce sve sto ti ne mislis
ok :)
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Altair » 04 Sep 2012, 21:53

delgado,
pominjes skoro u svakom postu rec priznati. to mi sve vreme bode oci. "mi necemo da priznamo" "99 posto zena nece da prizna".
nemam ja sta da priznajem. nisam na sudjenju. mozda ti mislis da se sve zene tajno slazu sa tobom i jankom, a to kriju i u drustvu pricaju suprotno. mozda takve imaju nesto da priznaju
realno i iskreno, moje misljenje se ne slaze sa tvojim i sta onda? nikom nista
jos mi pripisujes da mi to sujeta formira misljenje i da ne vidim CINJENICE, zbog sujete. bas ti hvala...
ne znam samo sta je, ako ne sujeta, nagnala janka da prica na tu temu... a da, mora da ga boli nepravda, on je veiki borac za pravdu

ovaj argument oko kvaliteta zenskog tenisa ti ne pije vodu. upravo ti je m. tata to objasnio. trenutno se ne igra neki ekstra kvalitetan i ekstra senzacionalan zenski tenis.
po tvojoj zamisli, ajd da im smanjimo premije. za dve, tri godine moze nesto da se izmeni da se pojave neke velike sampionke, i sta cemo onda? da im povisimo premije, i tako u nedoged. u zavisnosti od situacije
vidis kuda to ide. tako isto mogu da kazem, teniser X nije dovoljan kvalitet da bude u top 10, samo ga je usralo, nek on dobija manje od ostalih...
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby delgado » 04 Sep 2012, 23:44

Da, ispostovala si moje misljenje tako sto si napisala da su moje konstrukcije urnebesne :laugh: Uostalom, ja nemam nista protiv sto vas dve mislite drugacije od mene , ja cu i dalje da vas volim i cenim bez obzira sto imate drugacije misljenje od mene u ovoj situaciji, gde sam ja nesto lose napisao o vama sto se tice ovoga ? Prvi sam 'napadnut' za svoje stavove.. Nije meni Tipsa ni rod ni pomoz Bog, ali ja se slazem sve sa njim , da li sam ja onda seljacina i dripac ? A mislim da je kvaka sto sam 'cestitao' Delester i skoro sam siguran da delite misljenje da je ATP za vise klasa kvalitetniji, uostalom dobro znam sta se i pricalo i govorilo kada smo bili ujedinjeni s druge strane brda, ali nemam razloga da produbljujem ovu diskusiju i vas ubedjujem u nesto. Rec ti ne bih rekao da nisi pomenula moje urnebesne konstrukcije, jer samim tim pokazujem da ne postujes moje misljenje & mene kao sagovornika ich , jer te konstrukcije su daleko od urnebesnih kada se malo bolje razmisli.

Ali ajd, mogli smo polako da 'zatvaramo radnju' sto se ovoga tice, sto se mene tice u principu nebitna stvar, njihove milione mozemo samo da sanjamo, volim da diskutujem, ali ne volim bas kad se potcenjuju moji stavovi koji daleko od toga da su smesni, urnebesni, glupi.. Ja vas volim iako vi mene ne :biggrin:
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Altair » 05 Sep 2012, 08:58

delgado wrote: A mislim da je kvaka sto sam 'cestitao' Delester i skoro sam siguran da delite misljenje da je ATP za vise klasa kvalitetniji, uostalom dobro

pa naravno da je ATP kvalitetniji . nemoj otkrivati rupu na saksiji. sto ne znaci da treba da bude vise placen. ne placa se kvalitet. mislim da bi to trebao da utuvis u glavu.
kao sto napisah u postu iznad, kvalitet oscilira i ne moze se menjati iznos u zavisnosti od trenutnog kvaliteta. mora da postoji princip.
ovo o del, bolje da ne komentarisem. sudeci po tvom misljenju, licemerne smo u vezi svega. pricamo jedno, a mislimo drugo.
nemoj polaziti od sebe, mene ne pokrecu niske strasti
aj zdravo
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby delgado » 05 Sep 2012, 11:52

Aha, znaci ATP je kvalitetniji, igraju vise, radno vreme im je duze , a ipak treba da bude jednako placeno ? Lekar kvalitetno spasava zivote, sigurno je njegov posao vredniji i kvalitetniji od posla Baneta Ivanovica, ali zato Bane moze da kupi jahtu i mercedes, a lekar Daciu Logan i biciklu. Ali u pravu si, ne placa se kvalitet, vec sta moze bolje da zabavi narodne mase... Koga briga da gleda lekara kako spasava neciji zivot, kad ce da gleda Baneta kako zakucava mreze i igra odbranu sirom engleskih i svetskih livada... Postoji interes da se fudbaleri vise plate od svih zivih plemenitih zanimanja na celom svetu, dobro nek tako postoji interes da se zenski tenis plati, a da li je to ispravno ? I sami znamo da je u ovom svetu sistem vrednosti skroz poremecen, jel ok da se mali % ljudi unistava od para, a mnogo veci gladuje po Africi i Aziji , pa i Srbiji i mnogim drugim delovima sveta ?

Meni argument zene su fizicki limitiranije pa ne mogu da igraju toliko dugo uopste nije dovoljno dobar. Kad mogu zene da igraju kosarku 40 * u Americi 48 minuta , fudbal 90 + nadoknadu, odbojku 3 seta etc... zasto ne bi mogle u tenisu da igraju 3 seta na Grand Slamovima, u Fed Cupu.. Onda bi to bilo skroz okej. Pa i na poslu, u obicnoj firmi, ako 2 radnika rade isto vreme, a jedan je efektniji, dobice isto. Ali najgora stvar je da jedan radnik radi i duze i bolje, a da budu isto placeni.

Ja sve kontam da obe (I ne samo vi, nego sve forumasice i mnoge druge zene) znate da je ovaj stav potpuno ispravan i da sume koje dobijaju nikako ne smeju biti jednake, ali da jednostavno ne zelite to da priznate jer je atak na te price o ravnopravnosti, i tako to, ali ako stvarno mislite tako, ne bih vas vise zadrzavao TM
Teske price iz hooda!
delgado

Postby šećerlema » 05 Sep 2012, 22:32

Mislim da cela priča nema mnogo veze s tim da li smo mi (žene) ravnopravne sa vama u fizičkom smislu i suludo je o tome pričati. Mada ima izuzetaka. :biggrin:
Utiče u ovoj "podjednakoj podeli plena" mnogo toga... i to što se GS igra istovremeno (pitanje šta bi bilo kada bi ih razdvojili?) i to što su mnoge popularnije od nekih tenisera i to što imaju jake sponzore i to što je priča o ravnopravnosti poslednjih decenija dobija ponekada i besmisleni epiog i to što je feministički lobi sve jači, itd.. ali jedno mi nije jasno.... Šta se to kog đavola Janka i ostale tiče?
šećerlema

Postby delgado » 06 Sep 2012, 13:42

Pa dobro, covek se 'bori' za vecu zaradu. Jednostavno, smatra da ne zaradjuje dovoljno :biggrin:
Ma zavrsili smo ovu diskusiju, izneli argumente, ne slazemo se i to je to.
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Opojni zumbul » 06 Sep 2012, 14:24

Tema je više nego izvikana za ravnopravnost evo i ja sam za da teniserke na slemovima i Fed cupu igraju na tri dobijena seta ako bi to nekim muškracima pomoglo da izleči svoju sujetu i kom a možda ne zanate Završni turnir se do 2000. igrao na tri dobijena, pa su neretko teniserke u finalima igrale po celih 5 kao naprimer Graf i Seleš, Šeleš i Sabatini, Graf i Hingis.
Pa i nekim sadašnjim teniserkama ne bi bio nikakav problem, Sestre, Azarekna, Aga, Petra, Karolina, Maša, anđa, Sara bi igrale bez problema.
Opojni zumbul

Postby jabukamen » 06 Sep 2012, 16:15

Veceras pre velikog meca cetvrtfinala US opena su postavili mec McEnroe/Sandler - Courier/James. Da li bi neko od forumasa gledao ovaj mec ili Martinez/Fernandez - Novotna/Sukova i platio recimo 50 dinara ili gledao ovo na tv pored jos 70 kanala? Postujem legende i svaka im cast, ali davati njihove meceve na najvecim terenima u prajmtajmu, cak ih prenositi na tv je malo previse. Nemam nista protiv veteranskih turnira, ali moje misljenje je da je nebuloza davati toliku vaznost rekreaciji bivsih sportista na GS turnirima.

Pre nekoliko meseci je na celo teniskog saveza Srbije izabran izvesni gospodin Jeremic koji je izjavio da se nije strucan, ali da voli tenis. Zna li neko sta je uradio u prethodnih desetak meseci i kako ce voditi ovu organizaciju iz Njujorka?
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby ivana23 » 06 Sep 2012, 16:53

jabukamen wrote:Veceras pre velikog meca cetvrtfinala US opena su postavili mec McEnroe/Sandler - Courier/James. Da li bi neko od forumasa gledao ovaj mec....

Ja bih gledala ukoliko bi bilo prenosa. :tenis:

Image Image
.............................................................................
ivana23

Postby Milutinov Tata » 06 Sep 2012, 17:36

jabukamen wrote:Pre nekoliko meseci je na celo teniskog saveza Srbije izabran izvesni gospodin Jeremic koji je izjavio da se nije strucan, ali da voli tenis. Zna li neko sta je uradio u prethodnih desetak meseci i kako ce voditi ovu organizaciju iz Njujorka?

Ja sam mislio da je podneo ostavku kada je izbran u UN. Verovatno se ceka da se javi neki zainteresovani iz SNS koji voli da gleda tenisa, pa da preuzme palicu :roll:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby šećerlema » 06 Sep 2012, 17:40

Meni su te egzibicije super. Relaksirajuće, vesele, zabavne, a legende su legende, tako da bih uvek gledala takav "meč". :biggrin:
šećerlema

Re: LIVE US OPEN - konacni obracun

Postby delgado » 10 Sep 2012, 01:06

@AIR - jel znas da sam ja nekad bio veliki Novakov navijac, navijao sam za njega vise nego za Tipsu.. ali kako sam sve vise voleo Tipsu, nisam Novaku oprostio pobedu na Serbian Openu 2009. , od tada vise ne navijam za njega. Mozda bi sve bilo drugacije da je tad dobio Tipsa, mozda bih sada navijao i dalje za Novaka i mozda bi zauvek ostao One Slam Wonder zbog toga :laugh:

Nadam se da si zadovoljan Tipsinim izdanjima za reprezentaciju ove godine - dobio 2 meca protiv Svedske, maraton protiv Radeta i borio se protiv Berdiha u DC , naredjao Zovka, Bogomolova, Kolija i Berdiha za titulu Srbije u dizeldorfu i po 2 lepe pobede u singlu i dublu na Olimpijadi, da je bio Troicki mesto Zimonje mozda bi i medalja pala.. Drago mi je sto si poceo sve vise da navijas za njega .. :biggrin:
Teske price iz hooda!
delgado

Postby AirBall » 10 Sep 2012, 01:12

Ma meni su gotivni svi nasi igraci, imam samo problem kad se sastanu medjusobno pa jednom navijam za jednog, a drugi put za drugog... :D

Sto se Tipse tice njemu sve cestitke, malo igraca svoj maksimum daju nakon 26. godine, a njemu je karijera krenula uzlazno kad vecini krene silazno... To je svakako za respekt... Mislim da je visi 4-5 cm da bi definitivno bio top 3 igrac, koce ga malo gabariti, ali je i dalje sjajan...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby delgado » 10 Sep 2012, 01:16

Slazem se to za Tipsinu visinu , on ima problem tih takozvanih dvostrukih limita. S jedne strane noge i motorika mu nisu bas vrhunski, a s druge strane visina mu ne omogucava neki % servisa, njegov servis je odlican za visinu, ali da je visi jos 4-5cm ubacivao bi cesce taj servis i imao gomilu jeftinih poena. A nema kretanje jednog Ferrera da bi mogao da parira uvek ovim najjacima. Sta da se radi, jasno je da su za veliki uspeh potrebni i talenat i mentalna snaga, ali i fizikalije. Kod Serena bar ne moram da se zalim na fizikalije.. :D

Evo ide snimak na EuroSportu 2, ja sam i dalje u kadar nevera fazonu kako je Seka uspela ovo da okrene, vec sam se pomirio sa porazom. 15 Grand Slamova, sada moze da stigne barem do Federera :biggrin:
Teske price iz hooda!
delgado

PreviousNext

Return to Turniri