Milutinov Tata wrote:Gledah veceras (sinoc) americke kvalifikacije, evo par rezultata. Na 100m za muskarce, Bromel 9.80s, Bejker 9.85s, Krli 9.86., Getlin imao problema sa nogom, na polovini staze se povredio i samo istrcao do cilja. Na 100m prepone za zene, Harison pobedila 12.47s, bila bas gusta trka, trece mesto su odlucivale hiljaditinke. Na 400m za zene Alison Filiks uspela u finisu da dodje do drugog mesta i plasmana u Tokio, Majkl Norman pobedio na 400m za muskarce sa 44.07s.
U subotu sam odgledao finale zena na 100m, Sakari Ricardson pobedila sa 10.86s, ali rekose u prenosu da je u polufinalu trcala 10.64s, koliko sam shvatio

Getlin se jedva dovukao do finala, tako da...zbogom. Izuzetno jak muški tim na 100m, za razliku od žena gde je trećeplasirana trčala sporije od 11s. Ričardson jeste trčala 10.64s, ali uz nedozvoljen vetar +2.6. Herison glavna vedeta, prošle OI propustila kao svetska rekorderka. Prošli put je USA pokupila sve tri medalje na preponama, ovaj put su značajno lošije, čemu svedoči Kendrino pobedničko vreme. Svaka čast za Felix i njeno trajanje na vrhunskom nivou. Biće lepo za duh OI (a i za muško oko) da učestvuje jedna takva zvezda. Pored Krauzera i Kovača (22.34m), treći kuglaš će im biti Pejton Oterdal (21.92m). Sajajan kandidat za zlato biće kladivaš Vinkler sa izuzetnim rezultatom 82.71m. U odsustvu povređenog Kristijana Tejlora, ekipu u troskoku će predvoditi Vil Klej, koji je pobedio sa 17.21m. U desetoboju najbolji Skentling sa 8647 bodova. Na 800m dvojica ispod 1:44 (Marfi i Dževet). Nilsen najbolji u troskoku 5.90m, a i iskusni Kendriks (5.85m) ide u Tokio. Kod žena u bacanju diska sjajna Alman sa 70.01m (69.92m u kvalifikacijama), mada rezultati u bacanju diska u Americi su mi uvek bili sumnjivi, naročito zbog Evropljana koji su tamo postizali lične, kojima nikad nisu mogli da se približe na evropskim takmičenjima. U svakom slučaju, biće ovo jedna od najinteresantnijih disciplina, posle dugo vremena.