Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby jabukamen » 30 May 2016, 05:42

Odlicni rezultati Anica i Salaski. Pre koju godinu smo imali provaliju izmedju njih nekoliko svetske klase i ostatka reprezentacije, ali sada pojavom Ristica, Samca, Anica i Salaski taj prostor se malo popunjava sa atleticarima koji nisu kandidati za medalje, ali mogu otici na EP i tamo se korektno nadmetati i boriti za polufinale.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby tremi08 » 03 Jun 2016, 22:28

Amela 4:05:53 na Mitingu u Spaniji.Odlican rezultat. Nadam se da na OI moze da trci 4:03
tremi08

Postby octopus » 04 Jun 2016, 22:31

Polako, vaznije je da ima dobar nastup na EP. OI su jos uvek prevelik zalogaj za nju. Ovo vreme je pokazatelj da imamo jos jednog realnog kandidata za vrlo visok plasman na EP.

Novi NR Tamare Salaski na 400m! 52.31s (1121 IAAF bod). Samo 11 stotinki sporije od vrlo jake olimpijske norme. Bravo.
octopus

Postby jabukamen » 06 Jun 2016, 02:44

Kad sam video da je tako blizu pomislio sam da mozda ima sanse da se provuce kao jedna od onih koja je medju najboljim ispod crte, ali vec njih 53 su ostvarile normu tako da ce za Rio morati da se trci ispod 52.20. U trci sa boljim vremenskim uslovima i konkurencijom to sada izgleda dostizno.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby werbatim » 06 Jun 2016, 08:13

Mnogo sam se opustio, samo čekam da mi sve sažvaćete... Ne tražim ništa sam.

https://www.youtube.com/watch?v=5T-GZd4l94U

zanimljiv prilog, izjave takmičara itd. Emini objašnjava kako je prešla na motku i planove za dalje :)
werbatim

Postby octopus » 06 Jun 2016, 20:13

Jako losi nastupi nasih atleticara na finalu Kupa Srbije za seniore, gde su pored objektivnog nedostatka kvaliteta dosta kumovali i kisa i omorina. Osim NR-a Tamare Salaski koji nista ne vredi u svetskim razmerama i kao sto pisu strucnjaci "skromnih" 20.33m Kolasinca koji su dovoljni za finale OI, ostalo je za zaborav.

Samac jos uvek nema 75m u ovoj sezoni. Tomasevicka vise ne moze ni na mitinzima ranga Drazevine da prebaci 60m. Ristic je nepoznanica. Od Bursaca ni traga ni glasa. Anic sporo napreduje. Raovic je kasno poceo da se vraca. Mijailovic ni blizu zimske forme.

Sve u svemu, na pragu smo EP, a mnogi su daleko od najbolje forme. No i pored toga, imacemo cak 4 jaka imena na kontinentalnom takmicenju: Ivanu, Asmira, Amelu i Dudasa. I opet ce 2 medalje biti neka mera uspeha, iako su 4 medalje objektivan potencijal bar kad se uzme u obzir predolimpijska konkurencija. Najvise nas desetkuju padovi dvoje evropskih vicesampiona sa poslednja dva EP, koji eto nece biti ni ucesnici ovogodisnjeg.
octopus

Postby octopus » 06 Jun 2016, 21:45

U malopredjasnjem postu pisem kako mi je Milan Ristic diskutabilan pred EP, u smislu da je u finalu Kupa imao neko jako lose vreme, nakon onih sjajnih 13.39s.

Medjutim, upravo stize izuzetna vest iz Svajcarske, a to je da je opet pao NR! Novo Milanovo i srpsko najbolje vreme iznosi 13.37s (1182 IAAF boda)! Obzirom da je rec o trci sa minimalnim vetrom (+0,1 m/s), jasno je da u malo ekstremnijim uslovima postoji mogucnost da ovo vreme ide jos koju stotinku ispod. Rezultat vredniji od Zdravkovicevog na 1500m stavlja ga na listu nasih nada za medalju na EP, ali naravno i dalje iz senke.

Zanimljivo, sve troje nasih atleticara koji su ove godine obarali NR u olimpijskim disciplinama - ucinili su to po dva puta. A svakako ubedljivo najvredniji je Milanov rekord.
octopus

Postby werbatim » 07 Jun 2016, 08:17

Brankovic ocekuje 5 medalja na EP i onda jednu na OI :)

A Ristic je i najavio da moze dosta bolje; u SM je pesacio 10-ak metara. Kaze da je mnogo bolji kad ima konkurenciju i da ce to pokazati na EP i OI. Prebrz je za poslednje dve prepone, treba to da ispravi. Projekcija njegovog rezultata na 100m je 10:08 ali nece da trci do OI da ne bi rizikovao povredu.
werbatim

Postby jabukamen » 07 Jun 2016, 08:18

Gledajuci ovaj snimak sticem utisak da Brankovic, ali i svi olimpijci sa izuzetkom Ivane (ne znam za Kolasinca, ali pretpostavljam da je i on u vecini) posmatraju evropsko prvenstvo kao najvece takmicenje sezone. Neko bi rekao da je to realnost, ali meni je to malo kokosarski, hvaliti se medaljama na takmicenju koje ce elita smatrati kao priprema za OI, a neki se nece ni takmiciti. Znamo da ce se orlovi boriti oko olimpijskih medalja, a mi lesinari cemo njihove ostatke predstaviti kao bogzna kakav ulov. Malo ostro, ali medalja sa EP u olimpijskoj i dve godine pre/posle je nebo i zemlja.

Na dijamantskoj ligi bi rezultat od 13.40 uvek donosio poene, sad vidim da je novi rekord peti rezultat u Evropi, zaista vrhunsko ostvarenje Ristica.

Samac je zaista tanak ove godine, a od ovih koje nema meni najvise iscekujem Gardasevic i nadam se da ce se ona sto pre pojaviti na takmicenjima.
jabukamen

Postby octopus » 07 Jun 2016, 10:29

Da su tu "stari" Bekric i Jelaca, san o 5 medalja ne bi zvucao tako smesno, kao sto sad zvuci.

Brankovic je ortak sa svima njima i sigurno da to dosta i navijacki prizeljkuje.

Ja sam tih 10.08 vise razumeo da su po IAAF poenima ekvivalent sa 13.39. Plus, nesto mi je nelogicno da neko ko je prosle godine jedva trcao ispod 10.6 na stotki, ove godine ima formu za cak pola sekunde bolji rezultat. Ipak je to 100m, svaka stotinka se tu krvavo "skida" a kamoli pola sekunde. Ja bih bas voleo da Milan nakon OI predje na stotku, jer ako iko moze da obori taj jedan od najsumnjivijih a uz to i najjadnijih drzavnih rekorda, onda je to upravo on.

Sta da se radi, svi oni sem Ivane su evropska klasa i normalno je da love ciljeve u skladu sa svojim mogucnostima. Jos kad se doda u obzir kakva ce biti konkurencija i da evropska medalja donosi nacionalno priznanje (doduse ne isto) kao i olimpijska, koja nam je nedodirljiva 60 godina, potpuno je normalno sto tako razmisljaju. Niko od njih to i ne krije. Svi su u fazonu, OI su bonus i slag na torti. Dudas je najotvoreniji u tom stavu. :biggrin:
octopus

Postby Milutinov Tata » 07 Jun 2016, 19:54

Klasika kod nas, svaki potencijlani osvajac medalje je u prognozi realan osvajac medlje :biggrin: . Ako osvojimo 2 na EP ja bih bio presrecan.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby octopus » 09 Jun 2016, 18:14

Tamari Salaski je tek treci drzavni rekord u ovoj godini bio dovoljan za ostvarenje olimpijske norme!

Novo srpsko najbolje vreme na 400m iznosi 51.89s (1136 IAAF poena), sto sada i iz evropske perspektive lepo izgleda. To je trenutno 7. vreme u Evropi, cime je istakla kandidaturu za plasman u finale EP, sto bi bio fantastican uspeh za srpski (produzeni) sprint, bez obzira na konkurenciju koja ce tamo da je ceka. Rekord od pre neki dan je popravila za cak 42 stotinke! Jos jednom bravo!

Stari rekord Marine Filipovic do sada je popravljen vec 99 stotinki, a njen licni u ovoj godini je poboljsan za cak 1.32 sekunde!

Suprug i trener Milos radi odlican posao. Nadam se i da ce drugi njegov pulen, osokoljeni Milos Raovic, imati slicne momente.
octopus

Postby Milutinov Tata » 09 Jun 2016, 18:38

Odlican rezultat, strasan napredak, za par dana skoro pola sekunde, svaka cast Tamari :okk: .
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby octopus » 09 Jun 2016, 21:03

Ona u prosloj sezoni nije napredovala ni stotinke. Ali sijaset trka sa 53 i kusur je bio pokazatelj da rezervi itekako ima. Vec sad je nadoknadila ono sto je trebala prosle, ali i ove. Sto kaze jabukamen, nacinila je bekricevski pomak; a ja se nadam da ima jos prostora za progresiju u ovoj godini ili da ce bar da bude sto vise trka na nivou 52.00 sto bi bio pokazatelj da i sledece godine moze do novog NR-a.

Ivana pobedila u Oslu na mitingu DL sa 6.94m. Posle 3 takmicenja ubedljivo prva sa 26 bodova od maksimalnih 30. Sezona iz snova se nastavlja.

Kolasinac jos jednom katastrofalan u DL. To je takmicenje u kojem mu u odnosu na sva ostala vec godinama ubedljivo najlosije ide. Hitac slabiji od 20m (19.84m), na kraju peti od sedmorice. Steta sto nije bio cetvrti posle prve 3 serije, kako bi imao jos 3 dodatna hica.
octopus

Postby jabukamen » 10 Jun 2016, 04:17

octopus wrote:Sta da se radi, svi oni sem Ivane su evropska klasa i normalno je da love ciljeve u skladu sa svojim mogucnostima. Jos kad se doda u obzir kakva ce biti konkurencija i da evropska medalja donosi nacionalno priznanje (doduse ne isto) kao i olimpijska, koja nam je nedodirljiva 60 godina, potpuno je normalno sto tako razmisljaju. Niko od njih to i ne krije. Svi su u fazonu, OI su bonus i slag na torti. Dudas je najotvoreniji u tom stavu. :biggrin:

Neke stvari se ne govore. Da se posluzim teniskim primerom, Nole se nije naosvajao juniorskih titula zato sto je batalio juniorsku karijeru sa jos 16, Milojevic je gurao sve do poslednjeg dana dok je mogao. Sa 18 Nole nije bio nas najbolje rangiran teniser, bio je to Pasanski koji je gulio celendzere i bio nerealno visoko plasiran, dok se Nole patio sa kvalifikacijama. Ali na kraju balade znamo sta se desilo, naravno pre svega zbog umeca, ali pomalo i stava. Meni se ne svidja sto su nasi atleticari, pre svih Amela, vise Milojevic i Pasanski, a manje Nole, Bekric mislim da se nije nijednom okusao na dl kad je mogao, sad vise ni ne moze. Amela umesto da se okusava sa najjacim ona overava ulicne trke i kroseve po hipodromima bez ikakve konkurencije, a 23.5 godine i nije tako malo da se napadne najjaca konkurencija medju kojim su neke i mladje od nje. Pitanje je da li ce u Tokiju biti poput Ivane ili poput Bekrica.

Da je Salaski 10 godina mladja, napredak bi bio fenomenalan. Ovako je i vise nego fenomenalan. Sve ste napisali, rekord je po hitnoj proceduri doveden sa balkanskog na evropski nivo. Nema se tu sta puno reci, samo duboki naklon. :blue:
jabukamen

PreviousNext

Return to Atletika